Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.03 0 0 67
Szia!

Hívószámkijelzés tiltásod van? Anélkül hiába titkos a számod, erről külön kellett nyilatkozni.

Monyo

Előzmény: Jain Zar (64)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.30 0 0 66
Természetesen CLIR-t gondoltam, csak összekevertem:(
Előzmény: Jain Zar (64)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.30 0 0 65
NEEEM!

Csak a titkosszolgálatok, ügyészség és a trv-ben meghatározott szervek (rendőrség, de tűzoltóság, mentők szvsz már nem!) jogosak a kikényszerített A-szám elvételre.

Viszont most vettem észre egy komoly hiányosságot az ISDN Nt-mnél! Nem lehet (ezt eddig nem is vettem észre!) kikapcsolni az A-szám kiadást DTE port esetén!

Analóg modem-használók viszont ki tudják kapcsolni a CLO-R-t (illetve be:-) )

Üdv

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: Jain Zar (64)
Jain Zar Creative Commons License 2001.11.28 0 0 64
Kisse megujitom ezt a topicot... tul regiek a hozzaszolasok. De most van ez ugyben ujabb fejlemeny is. (reszletek a go.to/axelero cimen es topicon). Elnezegettem a tacacs+ logokat becopyzok ide nehany reszletet (csak ami a topicba vag)...
Sun Jan 2 21:46:55 2000 145.236.225.93 nbh Async139 3752125/900 start
Sun Jan 2 12:40:02 2000 145.236.225.90 fkgpczp Serial2:20 3280305/900 start
Sun Jan 2 12:40:08 2000 145.236.225.92 bk1439 Async203 0612526241 stop ... stb

Szoval nekem ugy tunik, hogy a start illetve stop mezok elott az ugynevezett "A szam" (a hivo fel szama) szerepel, kicsit elobb meg a userneve... Tehat, ha netezel, akkor a Matav tovabbkuldi a telefonszamodat az Axeleronak ahol ugy hivatalbol megvan a tobbi adatod is... Gondolom automatizmus kuldi a szamodat (tekintet nelkul arra, hogy titkos-e vagy sem). Ha van valakinek reszletes infoja kerem nyilatkozzon ebben az ugyben. En pl. szoktam otthonrol netezni, de nem jarultam hozza a tel szamom kiadasahoz semmilyen celbol, senkinek (es titkositva is van). Sot tovabb gondolva a dolgot (de ez mar tiszta paranoia, de "elme jatekkent" gondoljuk vegig) arrol is tudomas szerezhetnek, hogy ha mas helyrol netezek... tehat kozvetve a "teljes" ismeretsegi koromet fel lehet kutatni :( Asszem, ehhez sem jarultam hozza, sot "elfelejtettek" felhivni a figyelmemet erre a tenyre a netes szerzodes megkotesekor. Vagy ti tudtatok rola, hogy logoljak, hogy honnet szoktatok netezni (nem IP cim, hanem fizikai hely szerint is (ugyanis 1 telefonszamhoz 1 idoben 1 konkret lakcim tartozik))...

Előzmény: Mike73 (61)
cue Creative Commons License 2001.09.05 0 0 63
Aztán az esetleges büntetőjogi pert is viseljétek.... valahogy az ilyen dolgok előbb-utóbb kiderülnek!
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.05 0 0 62
Kicsit OFF de erdekes. Baratom valofelben van es a felesege akinek a neven van a telefon 1 eve kulfoldon tartozkodik, meg valni is mast bizott meg maga helyett, azert sem jon haza (igaza van :-)) Mi viszont osszekoltoztunk es athelyeztetnenk a Matav ISDN vonalat (asszony teljes beleegyezesevel, neki mind1). Telefonon mindenfele kodokat kert az ugyintezo kiscsaj amikre mar az asszony sem emlekezett. Vegul ugy dontottem hogy irok egy meghatalmazast az o neveben (hamisitottam nana) amit a masik ugyintezo kiscsaj szemelyesen meg sem nezett! Eleg volt meglobogtatni hogy itt a meghatalmazas. Azota mar az uj lakasbol ISDN-lunk :-).

Ha ki akartok vkivel b.ni akkor irjatok egy meghatalmazast es csinaljatok amit akartok a telefonvonalaval.

idi

Mike73 Creative Commons License 2000.02.03 0 0 61
Én minap felhívtam csak úgy poénból a 198-at, mert kíváncsi voltam, hogy az új vonalam végre szerepel-e az adatbázisukban. Meglepődötten tapasztaltam, hogy a számom titkos, pedig én kifejezetten rühellem ezt a titkosításos dolgot. Sunyi dolog. Végül az ügyintéző közölte, hogy tegyek panaszt a 80-200-198-as számon, ha jól emlékszem. Megtettem. Két nap múlva rendben volt.

Különben ez a behajtócéges dolog abszolút korrekt. Csak a gyengébbek kedvéért elmondom, hogy úgy becézik: outsource. Vagyis (al)vállalkozókkal dolgoznak, akik vagy közvetlenül, vagy egy másik gyűjtőcég alól vannak felbérelve. Valójában viszont kötötten a Matávnál vannak, s így valahol Matávosnak számítanak (minden tekintetben). A velük kötött szerződés ha nem is mindenben, de az ide vonatkozó kérdésben fedi a "rendes" Matávosokkal kötött munkaszerződés pontjait, tehát adatbiztonsági és személyiségjogi szempontból a dolog nem kifogásolható. Az adatbázis a Matáv tulajdona, a kollegáknak csak betekintési joga van, visszaélni vele nem lehet. Persze nyilván bárki visszaélhet vele, de ez nem attól függ, hogy outsource vagy nem outsource.
Különben meg tényleg lehet itt-ott beszerezni illegális másolatokat a Matáv telefon adatbázisáról. Ennyit a titkosságról.

Egyébként nem a Matávnál dolgozom, csak nálunk is dívik az ilyen jellegű foglalkoztatás, mert már ebben is ész nélkül majmoljuk a nyugatiakat...

Janibacsi Creative Commons License 2000.02.01 0 0 60
cc3!

Igen! Valóban a Te inged és a többi "rendes" emberé akik még tudják hogy mit jelent az a szó hogy becsület. Sajnos egyre kevesebben vagyunk... És világ-gondolom ezt pont Neked nem kell magyarázni-mindig is így működött!

JAno

Előzmény: cc3 (59)
cc3 Creative Commons License 2000.01.28 0 0 59
Kedves Janibácsi!

Pontosan értem, hogy mit értesz "trükközőkön". De... A sokadik században Európába tartva hogyan lehetséges az, hogy egy milliós ügyfélkörrel rendelkező cég tisztességtelen és erkölcstelen üzleti magatartását azzal mentegessük, hogy ügyfeleinek egy része hasonlóan erkölcstelenül és tisztességtelenül viselkedik? Talán a "szemet-szemért" elvet is vissza kellene állítani a gyakorlatba? Még ha ez jogos is lenne, akkor sem lehetne olyan intézkedéseket hozni, melyek "csoportos büntetésként" az összes előfizetőt hátrányos helyzetbe hozzák. Ki fogja megfizetni a "trükközők" által okozott károkat? A jelenlegi helyzetben a tisztességes üzleti magatartást tanúsító ügyfelek. Márpedig ettől kezdve igenis az én ingem...

Előzmény: Janibacsi (58)
Janibacsi Creative Commons License 2000.01.27 0 0 58
Kedves cc3!

Először is: attól tartok, hogy olyan inget vettél fel amely nem a tiéd! A "trükközők" kifejezést egyáltalán nem rád gondoltam, hanem az olyan ingyenélőkre, amiből százával látsz pl. a mekiben, plázákban stb. Tudod, akiknek a munka büdös, de azért nehogy leszóljanak már a haverok. Ezért furcsállom hogy trükközőnek tartod magad, de lehet hogy nem írtam körül a "kategóriát". Persze erre TE is utalsz.

Csokis2:

Azt hittem elég világosan leírtam hogy más cégek hozzáállása nem magyaráz semmit és nem indokolja az általatok sérelmezett piaci magatartást. Eszerint vagy nem olvasol figyelmesen vagy tényleg gond van a fogalmazókámmal. (Pedig végig 5-ös voltam fogalmazásból:o)))

Nem védem a Matávot. Nem mondom azt hogy ez így tökéletes. Egyszerűen arra szeretnék rávilágítani hogy miért kell pont ezt a céget szapulni. Egy kollégám szegedi, és Ő tudna mesélni hogy milyen jó is egy olyan cég hogy Déltáv. Összeteheti a kezét aki arrafelé Matáv szolgáltatást "élvezhet"!!!
Nekem az ilyen topicokból az jön le amit több soron is bizonyított már nekem Budapest:(és most előre is elnézést a T. kivételektől!!!)ez egy ország az országban, és nekünk semmi sem elég, mindig nyafogunk valamiért, mindig fújunk arra ami nekünk nem tetszik mert mi pestiek vagyunk és nehogymá'!!!
Gyönyörű példa erre a 4.metróvonal esete. Szóval ami nem tetszik az a mentalitás. Az hogy legyen min rágódni. Ha esetleg nem tudunk megállni a saját lábunkon akkor aztán síruk-rívunk.

De nem is ez fáj a legjobban. Az nagyon fáj hogy az ott dolgozó embereket szar szemeteknek tituláljátok. Mintha bármit is tehetne az illető arról amit egy cég tesz. Ennyi erővel mindenkit útálni lehetne mert itt-és-ott dolgozik.

Bocs hogy hosszú voltam.

JAno

Gyötör Creative Commons License 2000.01.26 0 0 57
A "behajtó" cégeken kívül szerintem nem igazán lehet titkos számhoz tartozó adatokhoz jutni...még akkor sem, ha az egész egy kicsit "faramuci"... :-)))
Pl: VODAFONE honlap nyitó oldalán található egy MATÁV telefonszám, közp-i információ vagy ilyesmi megjegyzéssel. Érdekelt a dolog, de nem a mobil infó, hanem az iroda földarjzi fellelhetősége, ezért egyszerű megoldásként (mivel a Vodafone lapján ennek címe nem szerepelt) felhívtam a 198-at, és megkérdeztem az általam ismert szám vajh' hol is csörög ki?
Válasz: a szám titkos, sem a tulajdonos nevét, sem a címet nem adhatják meg! :-DDDDDDD
Csokis2 Creative Commons License 2000.01.26 0 0 56
Ne haragudj, de ez tipikus "Dogoljon meg a szomszed disznaja is!" hozzaallas. Azert mert a Westel bunko, meg nem igazolja a Matav bunkosagat. Amig nem jonnek ra, hogy nem lehetnek bunkok, mer ok vannak ertunk es nem forditva, addig legalabb a jus mormorandi (igy irjak?) hadd maradjon meg.
Előzmény: Janibacsi (49)
cc3 Creative Commons License 2000.01.26 0 0 55
Kedves Janibácsi!

Röviden összefoglalt gondolataidra válaszolva én is összefoglalnám röviden az enyémeket:
Először is a "trükközők" közé tartozom. Pedagógus vagyok idestova 20 éve és a fizetésem 55000 nettó forint a két gyerek után járó családi pótlékkal együtt. (És ezért ráadásul engem utál fél Magyarország, mert már megint azzal van tele a sajtó, hogy az én fizetésemet nagyobb mértékben emelik meg, mint az országos átlagkereset növekedés) Van telefon a lakásomban (sic. van lakásom) és nem érzem luxusnak, hogy Puskás Tivadar szülőhazájában rendelkezem századunk ezen technikai csodájával. Majd mindennap trükközök. No nem úgy ahogy Te gondolod. Az én trükköm abból áll, hogy hogyan teremtsem elő a pénzt a hóvégi telefonszámlára. És mindezek mellett egy monopol helyzetben lévő cég kormányzati támogatással, garantált hatósági árakkal arra törekszik, hogy a megmaradt forintokat is kihúzza a zsebemből. Lehet hogy én nem vagyok "átlag magyar"?

Előzmény: Janibacsi (49)
tesa Creative Commons License 2000.01.22 0 0 54
én általam oly mélyentisztelt Wágnerúr

ha te lennél a MATÁV (micsoda képtelen feltételezés...) és hasonló lehetőségekkel indulnál, akkor te olcsó lennél? az előfizetők két szép szeméért?

tesa a telekommunikátor :)

Előzmény: Törölt nick (51)
Janibacsi Creative Commons License 2000.01.21 0 0 53
KOKOMA,

egyszerű vagy mint a gumicsizma...

JAno

Előzmény: KOKOMA (52)
KOKOMA Creative Commons License 2000.01.20 0 0 52
Kedveseim!
Néhány fizetett Matáv ügynök van a sorainkban.Ugye Mati,Mata,Maté,Matá,MATÁV álnevü Straub Úr!/et./
Egy ilyen mocsadék,harácsoló céget kár védeni,minden ügyfelét meglopja!
Óvakodjatok tőle.Ahogy más is kap koncessziót váltsatok át más céghez,vigyétek a számotokat is,mert nem illeti akkor már a Matávot.Adjátok el Matáv részvényeiteket és tiltakozzatok,a másik szemét megvétele ellen.
"Lehunyja négy szemét a két szemét..."
Üdv:Kokoma
Ps:Sztorikat várok!
tesa Creative Commons License 2000.01.20 0 0 50
ez hülyeség

A deutsche telecom már megvette
a Matáv-é meg az opciós jog

és mi van ha megveszi?

gondolkodjunk már eppeszű emberekként...

tesa

Előzmény: KOKOMA (46)
Janibacsi Creative Commons License 2000.01.20 0 0 49
Üdv mindenkinek!

Röviden összefoglalnám a gondolataimat ezügyben-néhány pont már elhangzott egy-egy hozzászólásban.

Nos az tökéletesen látszik hogy a hozzászólók többsége nem "bírja" a monopolyt. Szíve joga.
De kérdem én: mire is számít??? Azt hiszi hogy egy (jelenleg) monopolhelyzetben lévő távközlési cég teszi ezt mert nincs jobb dolga?
Én úgy vélem hogy ez erősen összekapcsolható a jelenlegi magyar mentalitással. Mert nézz szét az országban: sajnos többségben vannak az olyan "emberek" akik mindent igénybe vesznek, trükköznek amivel csak lehet de fizetni azt nem. Aztán meg ők vannak felháborodva. Szvsz a piac "minősége" kényszeríti ki a szolgáltatóktól az ilyen magatartást-és itt nem kellene csak a Matávra asszociálni. Az egy dolog hogy nagyobb céget nem igen találsz itthon, de van probléma mások háza táján is bőven. Én pl. felháborítónak tartom hogy a barátom apjának állandóan a W*stelhez kell rohangálnia mert ugyan hiába a cég ügyfele már a magyarországi megjelenés óta és hiába hagyott már ott nekik milliókat még mindig nem képesek megoldani hogy ne kapcsolják le a telefonját a 100e Ft elérésekor egy szó nélkül bármikor. Ilyenkor bemenni -fizetni-minden OK. De miért nem képesek ezt valahogy megoldani? Neki elég sokat kell utaznia ezért külföldön is használ(ná)ja a mobilt de volt rá példa hogy kint volt amikor kikapcsolták. És Ti szidjátok a Matávot. Nem értelek benneteket. Mintha másutt jobban bánnának az ügyféllel. Némelyikőtök "hozzászólásaitól" egyszerűen hánynom kell. És nem azt mondom hogy "Ja az más akkor hadd legyen olyan amilyen" de már unom hogy állandóan ez a téma.

Ennyi.

JAno

cc3 Creative Commons License 2000.01.20 0 0 48
Előljáróban csak annyit: Az én telefonvonalam nem MATÁV-os.

Ha a külföldi telefontrsaságokkal példálózol, akkor talán meg kellene említeni az ottani tarifákat is. Igen.. én is tudom, hogy kerül annyiba az előfiztés mint itthon, de...
Kanadai ismerősömet kérdezem, hogy lehet az, hogy állandóan fent vanm a neten? Válasz: Az előfizetési díjban benne van az összes helyi hívás ára is. Az Internet hozzáférésé is. Így könnyű. Én azt hiszem, hogy világszínvonalú árakat hasonló szolgáltatásért illik elkérni.
Kis hazánkban a telefonálás költségei folyamatosan emelkednek, miközben a MATÁV az extraprofitját már nem tudja mire elkölteni. Kérdezzetek csak meg egy ott dolgozó középvezetőt. Nekem van egy ismerősöm ilyen beosztásban, évente néhányszor megjárja Amerikát, Ausztráliát "tanulmányút" céljából... Miközben a hatósági áras telefon előfízetésket kormányzati szinten rendezik minden évben.
Mi lesz, ha lejár a MATÁV monopol helyzete? Semmi. Az országos gerincvezetékek az ő tulajdonában vannak, és a körzeten kívüli hívások árát azután is ő fogja megszabni.
A gagyi modemekről...: Valamirevaló net-es nem vesz modemet HIF cimke nélkül. Nomármost. Ha a HIF bevizsgált egy modemet, és forgalmazásra alkalmasnak tartja, azt tök mindegy, hogy a MATÁV-tól, vagy mástól veszed rendesen kell működnie. Akkor meg miért is kell MATÁV áron megvenni?
Sztori: Egy barátom irodáját egy vidéki kisvárosból (nem MATÁV) Pestre költöztette (ez már az). Internet hozzáférését megtartotta, mivel ugyanazt a szolgáltatót mindkét helyen el lehetett érni. Vidéken a kapcsolatot mindig fel udta venni, és az soha sem szakadt meg. Pesten ugyanez nem mondható el. Úgy 4-5. alkalomra sikerül és 10-15 perc után bont. A gép konfigurációja nem változott, a modem beállításokat felülvizsgáltuk, jók. No most jön a csuda. Ha Pestről a vidéki számon keresztül csatlakozik fel, akkor is bont. No akkor most hol a hiba?
És ami a legszomorúbb: Lehet menni Hitlerhez panaszra...

Előzmény: mati (47)
mati Creative Commons License 2000.01.20 0 0 47
Kedves Nagy Többség ! (Itt a topicban )

Ha kicsit is ismernétek azt, amit itt szapultok, elszégyellnétek magatok elfogultságotok miatt.

A normális emberi kommunikációs hangnemet semmibe vevő hozzászólók véleménye pedig pont annyit ér, amennyi itt szó szerint látható !

Konkrétabban: nem tudom mit szólnátok a titkos számok védelméhez akkor, amikor naponta (pl. éjjelente 3-szor) felhívnának zaklató jóemberek, akik kilétét (telefonszámát) csak ezért nem tudhatnád meg, mert titkos számról hív ! Mindjárt más véleménnyel lennél az adatvédelemről.

Aztán :Te is mindent elkövetnél azért, hogy a neked tartozók adják meg a tartozásukat !

Biztos vannak jogtalannak tűnő, emberbosszantó esetek, de 2 millió (sacc) ügyfélnél még nem sikerült senkinek 0 hiba-százalékosra minden tevékenység !
Nézz meg nyugodtan egy amerikai statisztikát a számlapanaszokról és hasonló ügyekről...el fogsz csodálkozni !!!
Azok az esetek pedig különösen elgondolkodtatók, hogy más telefonált valaki vonaláról (2 méter alatt, vagy felett, az mindegy ) !!!
Senki sem azt ítélte el, aki LOPOTT, hanem azt aki nem zárta dupla páncélszekrénybe a madzagot!
és nem csak Matáv van az országban !!!
Érdekes , nem ???

...és a többi köpködés jó része is hasonlóan néz ki, némi higgadt utángondolás után, kivétel az a pár tényleges egyedi eset, ami leginkább attól van, hogy emberek vagyunk.
(kéretik magadba is nézni és nem csak ocsmány jelzőket használni ! )
Ezen hozzászólások nagy része hasonlít azokra a vidám levelekre, amik arról szólnak, hogy a Matáv dolgozóinak nagy része az internetezők vonalának a 150 Ft kedvezményes idő előtti megszakításával foglalkozik éjt és nappalt nem kímélve ! Arról nem szólt egyik sem, hogy esetleg a szolgáltatók a nagyvilágban bizonyos idő után lerugják a modemet, hogy a nem forgalmazó ne foglalja a drága kapacitást, arról sem, hogy az iexplorer bolti 20 perces időzítését ki kellene kapcsolni, meg arról sem, hogy esetleg nem vacak ( netán )csempészett, pár ezer forintos modemet kellene venni a szolgáltató által tesztelt és ajánlott típus helyett !(Ezekről a tesztelt tipusokról a legtöbb szolgáltató ingyen ad felvilágosítást !!!)

Ezek mellett "természetesen" létezik még más hiba is, de ez még nem indok a szándékosság kijelentésére !

Bocs a téma most nem szorosan ide tartozott, csak a jelenség volt ismerős...
Ja, és mielőtt azt hiszed, hogy a Matáv bérelt fel, nagyon tévedsz, csak egy kicsit higgadtan és józanul kellene gondolkodni !!!

KOKOMA Creative Commons License 2000.01.19 0 0 46
SZÓVAL MATÁV!
Matáv et. nem csak a már emlitett/bűn/cselekményeket követi el.
Aki úgy gondolja csatlakozzon a már országos méreteket őltő akcióhoz:
AKADÁLYOZZUK MEG KÖZÖSSEN,HOGY A MATÁV RT MEGVÁSÁROLHASSA A WESTEL 900 GSM RT MARADÉK 51%-át
ÉS EZZEL IS KONCENTRÁLJA HATALMÁT,VISSZAÉLÉSEKET KÖVESSSEN EL ERŐFÖLÉNYÉVEL SZIVATHASSA ÜGYFELEIT.KÜLÖN KÜLÖN LEGYŐZHETŐ A KÉT SZEMÉT.
IRJATOK LEVELEKET A VERSENYHIVATALNAK:
Gazdasági Versenyhivatal
1051.Budapest V.Roosevelt tér 7-8.
1245.Bp.5.Pf:1036
Tel:312-8400,312-5231,fax:311-5428
Irjátok meg Westel-es,Matávos ügyeiteket és kérjétek,ne engedélyezze a"vizfejű szörnyek" egyesülését.
Amennyiben engedélyeznék 800 millió USD-ért az tranzakciót,támadjuk meg együtt perszövetségben biróságon!!!Ne a pénz győzzön a polgárok felett.Ne mondja senki utólag: "miért hagytuk,hogy igy legyen.."
Győzzük le együtt a pártállami szörnyet!
Kokoma
Dr.Straub Elek az év managere!Vicc!!!!
Csatlakozók küldhetnek e-mailt is!
tesa Creative Commons License 2000.01.19 0 0 45
Kedves all,

annyit had jegyezzek meg, hogy mindhárom(négy) mobilszolgáltató hasonlómódon jár el az adósaival, és raádásul ott még le se akarják tagadni, hogy kiadták harmadik cégnek:

pannon: Kasolvencia
westel900: Intrum Justicia, Végvár
vodafone: bross

és ugye nem csak a minden adatot kiszolgáltatnak rólad amit csak tudnak...

tesa

tudor80 Creative Commons License 2000.01.19 0 0 44
A MATÁV eljárásával kapcsolatban tájékoztatásul jelzem, hogy a magyar adatvédelmi törvény szerint, illetve a büntetőtörvénykönyv szerint a cég jogellenesen cselekszik.

Az Indexen olvasható hír szerint "A cég jogászának álláspontja szerint ez esetben nem az adatok kiadásáról van szó, melyet tilt az adatvédelmi törvény, hanem adatfeldolgozásról." Valószínűleg a MATÁV-nak sürgősen jogászokat kell cserélnie, mert a cég egyes dolgozóit bűncselekmény - a jogosulatlan adatkezelés vétsége - elkövetésére kényszerítették.

Az adatvédelmi törvény szerint:
"4. b) adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletek, technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől.
7. b) adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi."

Az EU adatvédelmi irányelve szerint adatkezelési műveletek: felvétel, rögzítés, szervezés, tárolás, átalakítás, megváltoztatás, visszakeresés, betekintés, felhasználás, továbbítás átadással, vagy terjesztéssel, összehangolás, összekapcsolás, zárolás, törlés, megsemmisítés.

A fentiek alapján aligha tekinthető jogszerűnek, hogy adósság behajtást adatfeldolgozásnak tekintsünk. A jog szerint a MATÁV például az adósoknak küldendő levelek megcímzését és postázását bízhatja adatfeldolgozóra.

Az adatvédelmi törvény arról is rendelkezik, hogy:
"5. § (1) Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak.
(2) Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig."

A fentiek szerint a telefonszám (különösen a titkos szám) kiadása sérti a célhoz kötöttség követelményét, ezért jogosulatlan adatkezelés (ha egyébként jogszerű lenne a behajtással való megbízás).

Peter99 Creative Commons License 2000.01.19 0 0 43

Ugy tunik, hogy nem csak a MATAV, de a MATAVnet is kiadja a titkos telefonszamokat. Raadasul ezt meg olyan esetben is teszik, amikor egyaltalan nincs tartozasa az ember fianak (pontosabban cegenek). A MATAVNet kepes volt a 2000. evi internet elofizetesre kikuldott csekket ugy kezelni, mint ha koveteles lenne. Pedig mindenkinek szive joga, hogy ne fizessen elo. S ami meg rosszabb, en tortenetesen december 23-an postara is adtam a 2000-re szolo elofizetest. Ez azonban nem zavarta a MATAVNet-et es a nekik behjato Dunn&Breadstreet ceget, hogy folyamatosan cseszegessenek minket. Beletelt egy par fax-ba, amig leszalltak rolam. Bocsanatot kerni persze senki sem hajlando. Ciki.
John Zero Creative Commons License 2000.01.12 0 0 42
BC:
"Én: Felejtsen el, nem MLM-ezek! Különben is ki adta meg a számom? Ő: Egy kedves barátja."

Lehet, hogy tenyleg egy baratod adta meg a szamod!
Ez igy is mukodik az MLM-ekben.
Persze legjobb, ha beszerveznek, de ha gatlasaid vannak a baratoddal szemben, akkor eleg, ha megadod a nevet + telefonszamat... Ok majd felhivjak, hivatkoznak rad (vagy a fenti esetben: nem), stb.

Előzmény: BC Rich (33)
MAMAhal Creative Commons License 2000.01.12 0 0 41
Utána fogok nézni, hogy mennyi idő alatt kötelesek visszakapcsolni.Addig egy pici türelmet.
Előzmény: Antisystem (38)
MZ/Y Creative Commons License 2000.01.11 0 0 40
Valaki lennt írta, hogy nem tudni az új titkos telefon számát. Szerintem előbb kapsz egy szerződést, amit alá kell írnod (azon szám), és csak utána történik számcsere. De tévedhetek is :(
Másvalaki írta: hogyhogy olyan nehezen vették észre, miért szünetel a telefon? Hát, Te még nem láttad azt a rendszert. Örülj, hogy egyáltalán megtalálták :(
vaxi Creative Commons License 2000.01.11 0 0 39
A panonn sztori tényleg offtopic volt.... beismerem.
Antisystem Creative Commons License 2000.01.11 0 0 38
Bocsánat az előzőért, most vettem észre, hogy arra írtad :-)

Szóval:
1, Természetesen megkérdeztem, és akkor kaptam azt a választ, hogy átszervezték az ügyviteli rendszerüket a nyáron - erre mondom azt, hogy közöm nincs hozzá (mondhatni a cég belügye).

2, Tudod én nem havonta 2-án kapom a fizumat, hanem van amikor hónapokig nincs bevételem, azután van. És még sokan vagyunk ezzel így. Tehát nem azzal van gondom, hogy jár nekik a számla ellenértéke, és nem is a törvényes késedelmi kamattal (ezt különben leírtam már) hanem az eljárással.

Ja különben mire megyek a válaszukkal??? Menjek át más telefonszolgáltatóhoz, ahol azonnal visszakapcsolnak, ha fizetek???
:-)

ÜdV

Előzmény: MAMAhal (35)
originalqszi Creative Commons License 2000.01.11 0 0 37
Ez a qrva matáv:(((((PPPPPP

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!