Keresés

Részletes keresés

alfzoli Creative Commons License 2014.12.28 0 0 977

Üdv Mindenkinek!

 

A szakdolgozatomban foglalkozom a jelszavakkal, tudna valaki segíteni abban, hogy a topik témában említett állományt elemzés céljából átküldi, kilinkeli valahova? Gondolom offlineban pár helyen még meglehet :)

Előre is köszönöm! 

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.12 0 0 976

Üdv mindenkinek!

 

A mai nappal megszűnt Magyarország egyik legrégebbi ISPje az Elender.

Pontosabban csak átalakult, beleolvadt az Eurowebbe, így -közleményük szerint- létrejött Magyarország legnagyobb üzleti ISPje. Így az egyesülés hatására az Euroweb is átalakult, új külsőt és vezetőséget kapott, Kóka János lett-maradt az igazgató. Szerintem egész szép lett a külsője, megnézhetitek a www.euroweb.hu cimen. Én a szolgáltatásban gyorsulást vettem észre, gondolom azért, mert a rendszereiket is összekapcsolták!

Törölt nick Creative Commons License 2004.05.06 0 0 975
...

Felmentették az Elender-hackereket

Index 2004. május 5., szerda 17:14

Bűncselekmény hiányában a másodfokú eljárásban felmentették azt a három fiatalt, akik négy és fél éve betörtek az Elender szerverére, és közzétették 1900 ügyfél nevét és jelszavát. Ugyanezért ma már elítélnék a srácokat, mondta az ügyvédjük, de akkor ez a cselekmény még nem szerepelt a büntető törvénykönyvben.

csubeee Creative Commons License 2003.12.14 0 0 974
új fejlemény
http://index.hu/infojog/ujcikk6741/
Narancstalan Creative Commons License 2002.12.05 0 0 973
Halasztják - márciusig.
Előzmény: BBking (972)
BBking Creative Commons License 2002.12.03 0 0 972
na felhozom...
mi volt a targyalason?
peti2000 Creative Commons License 2000.08.01 0 0 971
Felháborító, amit írsz Nulla én jelentkezem.
__PT Creative Commons License 2000.07.31 0 0 970
l&r = 0

Perverz Tata

NULLA Creative Commons License 2000.07.31 0 0 969
Ügyvédek figyelem!
Precedens perhez , adom az anyagot.

1.)Az emlékezetes megtörésig is szolgáltattak, úgy ahogy, tárterületet és domain karbantartás.
Az ügyfélszolgálat folyamatosan foglalt volt, de ment.

2.)A megtörésnél semmilyen értesítés (ök azt publikálták, hogy mindenkit éértesítettek).

Se szó se beszéd a müködö index fájlt levették és a jelszót lecserélték.

Nagy nehezen sikerült megkapni a jelszót.

A weblapot minden nap frissíteni kellett volna, ez már egy "kis" hátrány volt.

3.)Jött a második megtörés, megint a müködö weblapot müködöképtelenné tették, (index file levétel, jelszó lecserélés). Természetesen semmilyen értesítést nem küldtek. Megkeresésemre itt már az elözövel ellentétben közölték, hogy nem tudnak új jelszót adni és csak a kapcsolt vonalas felhasználóknak lesz alkalmuk rá, hogy ftp-n keresztül frissítsenek.
Ez február elején volt, ennek ellenére kiküldték a számlát január és februárról is.

Valószinü másokkal is hasonlóan jártak el (én több ismeröstöl is ugyanezt a panaszt hallottam)

Ezután bármikor hívtam telefonon folyamatosan foglalt volt, faxot küldözgettem, nm válaszoltak.

A számlát viszont küldték.

Teltek a napok, hirdetési bevételektöl estem el, de súlyosabb volt, hogy a napi frissítésü oldalon több hónapos adatok voltak, mire sikerült ott hagyni öket, a kár akár százszorsa is lehetett számlájuknak.

A csattanó, hogy a megkeresésekre nem válaszolva a tízezres nagyságrendü számla behajtására egy behajtó cég a Credit expressz jelentkezett.

Lehet, hogy nem is ért véget a szocializmus, csak a Monopol cégek helyét átvették kisebb, magukat monopólnak érzö cégek.
( A komikus az, hogy amikor föltörték együttéreztem velük, csak a minösíthetetlen kezelés után jöttem el, egy másik szolgáltatóhoz, ahol azóta is mindent kiválóan csinálnak.)

NULLA Creative Commons License 2000.07.31 0 0 968
Úgy látszik a fél internetes társadalom harcban áll az ELENDER RT-vel, én is leírom a sztorimat.
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.27 0 0 967
Ez itten leírva marhára igaz. Arról nem is beszélve, hogy direkt azt kértem, hogy emeljék le a számlámról bizonyos direct debit szolgáltatást igénybe véve a számlaösszeget és ehelyett hülye rózsaszín csekkeket küldözgetnek, amivel el kell mennem postára, mert a bank nem fogadja el. idegesítenek. az egyetlen oka, hogy őket használom, az az, hogy már mindenki megszokta az emil címemet, de erősen gondolkodom. tud valaki fájdalommentes szolgáltatót?
Előzmény: blue-collar (966)
blue-collar Creative Commons License 2000.05.27 0 0 966
Érdekes, hogy míg az elendernek ugyan nem telik arra, hogy a megfelelő adatvédelmet biztosítsa előfizetőinek (lásd a rettenetes tizenéves hackereket), arra telik, hogy vélt vagy valós követeléseiket egy kasolvenzia kft. nevű pénzbehajtó cégen keresztül beszedje. Persze arra sem tellett nekik, hogy a számlakifogásokra egyáltalán válaszoljon az ügyfélszolgálat. Hiába, az extraprofit mindenek előtt, hajrá csak így tovább lelender.....
éghajlatváltozás Creative Commons License 2000.02.17 0 0 965
Crackereknek célpont: http://www.esmeralda.com.au/
Ezt törjétek fel! - és tegyetek ki néhány tiszai döglött hal képet...
papaja Creative Commons License 2000.02.01 0 0 964
John!

Én sem értem, egyébként a piac (ezen belül az IT különösen) nem arról híres mostanában, hogy a nagy gyártók leülnek és hamar megegyeznek egy közös technikai szabványban, majd hamar kijönnek a technikai megoldásokkal, lásd akár a SET, akár MP3, akár videotömörítési szabványok, akár Blue Tooth.
Ennek ők is kárát látjátk, és a fogyasztók is.

Egyébként nem arról van szó, hogy féltem a kereskedelmet, hanem arról, hogy a hackerekre hivatkozva késnek, és drágábbak lesznek a szolgáltatások.
Ez olyan, mintha az OTP csökkentené a kamatot, mondván : sok a rablás mostanában.
Felelősség: Egyértelműen a rendszert bevezetőé kell legyen. A teljes átviteli láncban! Ha nem tudja biztosítani, akkor ne is vágjon bele.

Előzmény: John Zero (961)
éfdgkldéjg Creative Commons License 2000.01.31 0 0 963
hopp. a C az tulajdonképp T mint Transact. bocs
Előzmény: éfdgkldéjg (962)
éfdgkldéjg Creative Commons License 2000.01.31 0 0 962
papaja:
Én nem féltem a kalmárokat és a szolgáltatókat: minden módot megragadnak, hogy pénzt nyerjenek (akár snailmail spam). Következésképpen az e-commerce miatt csak ők lesznek jobban el, nem az, aki szív a mizoval (rugjanak tökön, ha nem így van...). Ráadásul az ne is álmdjon e-commerceről, aki még önmagán kívül legalább két nem hivatalos root-ot is megtűr az ns-én (www.eztkapdki.hu). Mellesleg az IT a leglukratívabb ágazatok egyike (ázsia, US erről tudna nyilatkozni). Én nem a 21. sz-ot féltem és a kereskedelem jövőjét...
Ami meg az amazon és a B&N és társait illeti, nem tudom mi késleltette őket. A többiek lassúak, ahogy mondtad.
j0: én nem bíznék mindent a SEC-re: az mezőgazdaságban már rég rájöttek a monokultúra veszélyeire. Ha a SEC elesik, akkor az összes bank rendszere a nyertes kezében van...
Előzmény: John Zero (961)
John Zero Creative Commons License 2000.01.31 0 0 961
papaja:
En igazabol azt nem ertem, hogy tenyleg mindenki mas megoldassal, ezerfelekkeppen probalja megoldani a feladatot. Ez persze alapbol nem baj.
A baj az, hogy letezik egy biztonsagos protokoll, a SET, de ezt meg nem igazan tamogatja senki, nem terjedt meg el.
Pedig erdeke lenne a felhasznalonak, erdeke a banknak, stb... Szoval ezt valahol nem ertem.

Előzmény: papaja (960)
papaja Creative Commons License 2000.01.31 0 0 960
Sir John!

Az amerikai bankok majd egy évet vártak, főleg a nagyok, hogy a piacra lépjenek. Na jó volt ebben szabványosítási probléma is, de nézd meg, hogy a kisebbek mertek először lépni, és amikor a piac beindult a nagyok akkor kényszerültek lépni, de akkor is fostak. Részben a terheléstől, részben a biztonsági résektől.
Az első projectek egyébként befulladtak, ill. túl nagy méretűek lettek, merti mindent meg akartak oldani egyszerre. A bankok a biztonsági megoldásokkal és a nagy méretükkel , azaz felhasználószámmal nem tudtak megbirkózni. Ehhez jött még a régi müködés következménye az öreg adatbázisok és hostok gyűjteménte. Ezt a korszerű és biztonságos web technikával ötvözni elég nehéz feladat. Ha megnézed mindenki mást használnál, és még a biztonsági megoldások sem hasonlóak.

Egyébként akik már 1 évnél régebben üzemelnek, azok már a második generációs szoftvereknél tartanak. Az elsők egyszerűen nem váltak be, mert nem bírták az óriási felhasználó számot. Nálunk ez nem lesz gond, nálunk eleve lassú lesz minden.

Ha megnézed az amerikai E-Commerce legnagyobb cégeit, akkor kanadai és broker meg egyéb cégeket találsz köztük, a nagy bölények csak most indultak!

ps. egyébként funkcionálisan eléggé korlátozottak, és sok adminisztrációt is igényelnek!

Előzmény: John Zero (957)
John Zero Creative Commons License 2000.01.31 0 0 959
SirContact:
Magyarorszagon is. Egyreszt a letiltastol kezdve minden kar a banke.
Masreszt ha egy fizetohely vagy e-commerce site hibazik, akkor is karterit a bank szerintem.

Amugy erre megoldas a ketszamlas/kartyas modszer (egy VISA kartya, minimalis osszeggel, a masik szamlan meg ott van az osszes penzed, ha pedig vasarolni akarsz akkor rautalsz annyit amennyi kell.)

Előzmény: SirContact (958)
SirContact Creative Commons License 2000.01.31 0 0 958
Az USA-ban ha pl elveszíted a hitelkártyádat és leszívnak róla mindent, akkor a bank akinél a számládat vezeted kifizeti a károdat.No persze van erre is valami keret, hogy hányszor, de olyan soxor azért nem történhet meg, hogy ellopják mondjuk az adataidat és visszaélnek velük, normális esetben. Hacsak nem csalásról van szó.
Szóval bitzonsági oldalról nem aggódik a user. Sőt azt is el tudom képzelni, hogy ha bizonyithatóan a szolgáltató hibájából szerzik meg az adataidat és élnek vissza vele, akkor a szolgáltató kártérít. Vagy legalább is pereskedni biztos lehet jó eséllyel.

Tiszetlettel
Sir

Előzmény: John Zero (957)
John Zero Creative Commons License 2000.01.31 0 0 957
papaja:

"Az E commerce ezért késik már két éve, mert a fenyegetettség magas."

Az USA-ban meg nagyobb a fenyegetettseg, ott megsem kesett az E-commerce.

Most akkor ez hogy is van szerinted?

Előzmény: papaja (955)
__PT Creative Commons License 2000.01.31 0 0 956
Jól szóltál papaja. Azonban a biztonság - nálam - elsősorban tervezés kérdése, amibe beletartozik a mit-hogyan-kinek-mivel jellegű kérdések sokasága. Ha ez megvan, akkor a root jelszót nem lehetetett volna sima snifferrel elkapni /ha valóban azzal történt/.

_pt

Előzmény: papaja (955)
papaja Creative Commons License 2000.01.31 0 0 955
Hadd szólaljon meg a másik oldal is, no nem a hacker side.
Örülök, hogy mindenki sajnálja a szegény internetezőket és felhasználókat, de mi van a szolgáltatókkal és kereskedőkkel?
Szerintem a hackerek rövidtávra gondolkoznak, csak pillanatnyi sikerre törekednek, és nem is gondolnak arra, hogy ez az egész fenyegetés mit okoz az internetnek, mint közösségnek és az e köré szerveződő iparnak.
Az E commerce ezért késik már két éve, mert a fenyegetettség magas. Emiatt nem növekszik olyan mértékben a kereskedelem, és az egyéb szolgáltatói szféra.
Emiatt drágák a biztonsági eljárások (azokban is mindig újabb hibák) és drágák a biztonsági szakértők.
Én ezért haragszom a hackerekre, mert miattuk (is) drága ez az egész. Miközben Robin Hoodként az olcsó internetért harcolnak, nem veszik észre, hogy ami számukra kisded játék, az egész iparágak / cégek vesztét okozhatja, és végső soron a költségeket emeli.

Az elenderről az a véleményem, hogy nem értem a biztonsági rendszerét (ha van ilyen egyáltalán), Minket is kóstolgatnak rendszeresen, de a négy ajtó közül jó ha az elsőig bejutnak, de azt is érzékeljük.
Ha egy Szolgáltató beereszti az op rendszere alá a felhasználókat, és még tűzfalakat sem alkalmaz (ez tudom pénzkérdés), akkor megadja a lehetőséget a betörésre, sőt tálcán kínálja.
Egyáltalán auditálva volt az a rendszer?
Valaki itt említette, hogy honnan lehet tudni, hogy egy rendszer/szolgáltató biztonságos?
Megmondom, független auditor(okk)kal meg kell nézetni, az eredményt publikálni kell.
Ezek az auditorok hasonló SW-ket használnak , mint a hackerek, de ellenőrzött körülmények között. Merem állítani, hogy aki tisztességesen megbombáztatja rendszerét, az nyugodtan várhatja a hackertámadásokat. Persze ezt min. évente meg kell ismételni.

A rendőrségtől pedig elvárnám, hogy megfelelő szakmai és megfizetett csapattal segítsen ilyen esetekben visszakeresni! Tudom, hogy ma ettől még messze vannak, de egy biztos sok pénzt kell még ebbe belefeccolni. Hála a hackereknek.

SirContact Creative Commons License 2000.01.31 0 0 954
Kedves Trap és mindenki más,

elovasva többször is hozzászólásodat, azt hiszem egyetértek veled.Többször is megemlítettem már itt, hogy túl azon, hogy az elendert is hibáztatom (nagyban) a nem megfelelő reakció és félretájékoztatásai ill cselekvésképtelensége miatt, vegyes érzelemekkel tudnám csak "megvédeni" ill. "elítélni" a hackereket. (bár a passok publikálása destruktív a felhasználókra nézve, mivel üzleti kár okozásár alkalmas, így akár crackereknek is nevezhetném őket ebből a szempontból) Az általad leírtak lehettek volna egy "korrekt" eljárás pontjai ilyen esetekre vonatkozóan. HA igy tették volna sokkal kevesebb vegyes érzelmem lett volna, sőt !!
Ezúton ajánlom figyelmébe, minden magát hackernek valló illetőnek, aki olvassa a tasztalt, hogy gondolkodjon el egy kicsit Trap hozzászólásában lévő hacker etikai kérdéseken. Meggyőződésem, hogy az alább felvázolt lehetséges megoldással és viselkedési kultúrával többet tehetnének a hackerkedés céljainak megértetése és fontosságának felismerésének érdekében mind a társadalom, mind az üzleti szféra területén.

Tisztelettel
Sir

Előzmény: Trap (932)
KukacAV Creative Commons License 2000.01.31 0 0 953
Nem tudtam végigolvasni, de lassan észre lehetne venni, milyen géptípus boingballját tartja a kezében az a pingvin... Nyomozó uraknak nagy segítség lehetne, hehe.
__PT Creative Commons License 2000.01.31 0 0 952
>>Ha a használók többsége agy adott értelemben használ egy szót, akkor bizony az azt jelenti. Kész.
Hat Ujlaki, regen volt mar, hogy 1et ertettunk, de ebben biza nagy igazsagod van. Hiaba akarjatok ti, tobbiek, paran megvaltoztatni az emberek velemenyet a hekker/krekker szavak jelenteserol, ti kaptok elobb rangogorcsot, nem a tobbi 99,5% ember a halon.

_pt

éfdgkldéjg Creative Commons License 2000.01.31 0 0 951
De akkor mit mondunk a játék- és egyéb programokat feltörögetőkre? Mert a másik álláspont szerint a rendszerekbe mindenféle behatoló hacker - szándéktól és eredménytől függetlenül, merthogy ami tilos, az mindenképpen tilos. A crackerek pedig azok, akik megtörik a Quake3-at, aztán terjesztik saját szakállra.
crack. Ahogy mondod: crakz/serilaz. semmi köze a hackhoz. Akik terjesztik saját szakállukra, azok már warezolnak. Tudok ilyen konkrét elenderes példát filmügyben (igen, az), a cracker nem egészen a levegőbe beszélt.
A hacker nem feltétlenül hálózatos rendszerekbe hatol be. A kernel-hacker meg pláne. És ezek az ürgék hozták össze a BSD-t, GNU-t, Woz az apple ][-t, ami nélkül nem is lenne PC. Ezért különösen bántó őket bűnözőknek titulálni.
De kérlek mostmár tényleg olvad el azt a nyamvadt ESR jargont.
Előzmény: graffiti (950)
graffiti Creative Commons License 2000.01.31 0 0 950
Hacker/cracker: lassan már hitvita lesz belőle.

Az egyik álláspont szerint ugye, ha bemegy és nem tesz kárt, hacker, ha kárt tesz, cracker.

De akkor mit mondunk a játék- és egyéb programokat feltörögetőkre? Mert a másik álláspont szerint a rendszerekbe mindenféle behatoló hacker - szándéktól és eredménytől függetlenül, merthogy ami tilos, az mindenképpen tilos. A crackerek pedig azok, akik megtörik a Quake3-at, aztán terjesztik saját szakállra.

Előzmény: éfdgkldéjg (943)
éfdgkldéjg Creative Commons License 2000.01.31 0 0 949
Kicsit csurkásan nézve a dolgot...
"Elender a PSINetnél alkalmazott protokolloknak, eljárásoknak, ehhez kell még 9-11 hónap."
Megvan a megoldás... a külföldi protokoll 11 hónap múlva:
also, the managment was preparing for a meeting in the country, hogy kevés legyen benne az anglicizmus.

Komolyan. Csak azt akarom mondani, hogy ez az ország tök impotens az ilyen esetekben. Egy innovatív országban nem csak a szavak születnek (Binary Information uniT, a big bit is a BYTE, octet, ordinateur és nevezetesen hacker, cracker), hanem megoldások is velük egyszerre. FBI, NSA etc.

Itthon csak a süket szövegelés folyik: egy szintén tekintélyes ISP erre képes ilyen esetben:
"A GTS DataNet, az egyik legnagyobb magyar Internet-szolgáltató mélységesen elítéli ezt a betörést, és felhívja mind a szakma, mind pedig a jóérzésű Internetezők növekvő csapatát, hogy csatlakozzék ehhez az elmarasztaláshoz. Aki az Elender, vagy bármely más szolgáltató jó hírnevével játszik, az az Internetes világ egészét járatja le, az egész virtuális világ, illetve a 21. század legnagyobb ígérete, az elektronikus kereskedelem jövőjét veszélyezteti.
A közvélemény egy része - és ebben a legutóbbi napokban a magyar kereskedelmi televíziózás tudósításai is közrejátszottak - "jópofa" dolognak állítja be az ilyen gengszter módszereket, holott egy számítógépes betörés vagy egy magányos öregasszony kis lakásának feltörése között mindössze annyi a különbség, hogy az előbbi sokmilliós kárt okoz. Az aljasság, a bűnöző mentalitás viszont ugyanaz. "

Süket píár szöveg. Irreleváns. A BRFK viszontnyilakozatát be sem ollózom a Magyar Hírlapban megtalálható.
Glatz, (feudális) MTA fejese (minden MTA feleség megkapja férje elahalálozását követően annak teljes járandóságait) fal nélküli egyetemről beszél, információs, globalizációs fogyasztói társadalomról, ugyanakkor SOHA nem nézi meg az emailjét. no comment.
Én megértem a rendőrséget is: piacgazdaság van, mindenkinek magának kell előteremtenie a javakat, "nincsen" kitartottság. Ilyen esetben persze célszerűbb jövedelmezőbb dolgokkal tölteni az időt: police plazaban elkobzott aranyat árulni, vallásos kazattákat terjeszetni, olajozni, nem is sorolom.

Ezek olyan tünetek, hogy csak na. Amíg szét nem verte a KFKI-t az MTA, addig volt hazai lézernyomtató. Mára már nincsen ilyen...

A net csak tükre a valóságnak...

Előzmény: éfdgkldéjg (948)
éfdgkldéjg Creative Commons License 2000.01.31 0 0 948

"a menedzsment pedig pénteken egy vidéki meetingre készült"
a vezetőség pedig pénteken egy vidéki találkozóra készült

Igaz, az utóbbit nem mondhatta volna egy igazgató (bocs, manager)
Erre nyissunk külön topic-ot ;)
Előzmény: John Zero (946)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!