Ha idekeveredtél, tessék a Frodo, Sam, Gandalf és a többiek topicot böngészni inkább, ott az alábbi kérdések már mind kivesézésre kerültek, nyugodjanak békében...
Pár napja láttam új kiadású Gyűrűk Ura-t!
Egy kötetben van az egész, gyönyörűen illusztrálva. Szines festményekkel.
Az ára, ha jól emlékszem 5600 Ft. Nem esti olvasmánynak szánhatták, mert iszonyú nehéz.
Karácsonyi meglepetésnek kitűnő lehet, még magunknak is. Végre újra olyan a kötet mérete, hogy a térképek teljes terjedelmükben elférnek.
Kedves Bokor, nem akarok kötözködni de az első fejezetet pont nem Göncz Árpád fordította...
Egyébként én is kb fél éve vettem, ráadásul a 20%os boltban 2880-ért (új könyv). :)))
Az olvasására egyébként időt kell szakítani, bele kell merülni és akkor csodás lesz. A mai fantasy-ponyvákhoz képest valóban "lassabb" a stílus - viszont tartalmasabb is.
Tetszik a tortenet, es vegig is akarom olvasni, mert erdekel, tetszik maga a tortenet, a cselekmeny is - de olyan lassan tortennek a dolgok, hogy neha faraszto az olvasas, mert oldalakon keresztul nem tortenik semmi!
Bundee, kedves, ha nem érezted úgy az első pár oldalnál, hogy ez az a könyv, amit nem fogok tudni letenni, akkor nem változnak meg iránta az érzelmeid később sem :-((
Göncz Árpád fordítása lenyűgöző.
Amugy, ugy ertem, hogy kicsit vontatott az elso fejezett, hogy baromi lassan tortennek a dolgok, es tenyleg eleg meseszeru - szoval, engem az elso fele leginkabb egy forgatokonyvre emlekeztetett - szinte sehol sincsenek gondolatok leirva - csak kornyezeti leiras, cselekves leiras, illetve parbeszed - mint egy igazi mese.
Persze, azert a vegefele mar egesz izgalmas az elso konyv - csak tulsagosan bele tud feletkezni a reszletekbe, ahelyett hogy tortennenek a dolgok.
hamarosan olvasom a masodik konyvet, remelem, kicsivel jobb kepet alkotok majd rola
Mi?
3000ért adták a 3 kötetet???
Mikor?
Az jó rég lehetett.
Mit értesz az alatt , hogy vontatott?
Sok az uncsi leírás?
Kevés párbeszéd?
Lassú a story? Uncsi?
Nagyon mesés? Mert nekem kedves ismerősöm ezt mondta.
Nem tudom....félek akkor kiadni min.4000et, ha valóban olyan uncsi.
Keresek én is Gyűrűk urát, de NEM a neten!!!! Hol lehet megkapni, akár használtan, akár újonnan!!!!
Címet!!!!!
Ja, és amúgy érdemes???
Olvasta már vki?
Mert én őszintén szólva annyira nem ismerem, csak kiváncsi vagyok rá mostmár megszállottan ...
bocsika...:-))
sajnos ugy vadasztam le anno valahonnan a netrol a txt fajlt, es mivel nem lattam benne sehol feltuntetve a szerzot, azt hittem az az...;-))
A felajanlasom tehat targytalan, csak azt tudom
igy mellekesen megigerni, hogy ha vmilyen uton hozzajutok a konyvhoz, bescannelem, bar igazandibol nem szeretem a fantasy-t.:-)
Sir Gawain and the Green Knight? biztos vagy benn, hogy ezt Tolkien irta? emlekeim szerint ez az Arthur mondakor egyik eredeti szovege, Tolkien nyelveszprofesszorkent talan csak at/feldolgozta stb.
Nekem ha jol emlexem megvan magyarul sima txt-ben... nem vagyok benne 100%ig biztos, mert van egy rakas regenyem txt meg htm-ben, de ugy 99.42%
Aktualis meg?
Kötetenként 7300 pénzért Gyűrűk Ura? Nem valami díszkiadás? Amikor én utoljára láttam (Bestsellers, Október 6. vagy Sas vagy Nádor utca, sosem tudom, hol van), akkor a 3 kötet volt ennyi, vagy az egybekötött kiadás. Egyébként Tolkien-szövegeket lehet találni, teljest a Gutenberg-projectnél láttam de csak a "Sir Gwain and the Green Knight"-ot, eredetiben. Ez azért jó, mert nem tudod elolvasni, óangolul (vagy valami más kelta nyelven) íródott.
Nem tudom, ismered-e a Silverland-ot, én ott vettem angolul is és magyarul is, és összesen (!) fizettem vagy kilencezret, szerintem nézd meg. (Budapest III. kerület, Lajos u. 40) Ha nincs, akkor szereznek neked, nekem három hét múlva már küldték is az értesitést, hogy megvannak.
Valahol megvan a telefonszámuk is, de nem találom.
Ma rabukkantam a Libri konyvesboltban (Sip-Rakoczi sarok) az ANGOLNYELVU gyuruk urara az emeleten az idegennyelvu konyvek kozott - egy egesz halom Tolkien konyv volt ott angolul
Igaz, csak az elso es a 3. kotetett lattam, a 2. valamiert nem volt ott.
Majdnem megvettem, amikor is meglattam az arat => 7290 Ft - KOTETENKENT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem hiszem, hogy fenn lenne, én is elég sokáig keresgéltem utána... :)
De úgy tűnik, hogy a könyvvel és minden kapcsolódó dologgal kapcsolatban eléggé hatékonyan
érvényesítik a copyrightot. (Kivéve a rádiójáték, az letölthető volt RA-ban valahonnan, de sajnos nincs akkora winchesterem...)
De ha megvan valakinek, csinálhatna belőle mp3-t...:)
Érdekes, én is karácsonyra kértem, igaz, hogy rádiójáték formájában. Az 12 darab kazetta, te jó ég, dehát micsináljak, könyvem már van. Angol meg magyar is. Ez az új kiadás pedig ugyanolyan, mint az enyém, kivéve a rúnákat a könyvboritó szélein.
bundee, csatlakozom: a könyv formátumot javaslom, persze nincs pénzed, de kinek van, könyvekre meg úgyis érdemes költeni. A neten még nem láttam, még angolul sem.
Én karácsonyra kértem. 3500 pénz az uj kiadás (a három egybe) , a végén függelék meg minden, könyvben kell, számítógépen rossz olvasni. No meg a könyv működik áram nélkül is.
Bundi!
Szet fog egni a szemed. Ez tobbszaz oldal! Inkabb vedd meg, egyebkent is alapmu, ott kell lennie a konyvespolcon, es nem eri meg 1-2000 forintert megvakulni. Jard vegig az antikvariumokat, ha tobb idobe is kerul olcsobban hozzajuthatsz.
Nagyon erdekel a GyurukUra, es szeretnem elolvasni, de jelenleg NAGYON LE VAGYOK EGVE, ezert kerdem, nemtudja valaki, nincs fent a neten?
Tudom, 3*500 oldal koruli a terjedelme, de engem erdekelne. Igazibol mindegy, hogy magyar, vagy angolnyelvu, de gondolom, ha van is a neten, akkor csak angolul.