Keresés

Részletes keresés

break2 Creative Commons License 2002.09.30 0 0 28
sci-fi kategoriaba ezzel a topikkal
rgranc Creative Commons License 2001.02.03 0 0 27
Szia mindenki!

Ha idekeveredtél, tessék a Frodo, Sam, Gandalf és a többiek topicot böngészni inkább, ott az alábbi kérdések már mind kivesézésre kerültek, nyugodjanak békében...

bundee Creative Commons License 2000.11.30 0 0 26
Huh, eleg durva lehet 1 konyvben 3 konyvni olvasnivalo.

Durvan szamolva, az kb. 1500 oldal - hogy lehet egyaltalan ennyi oldalt kezelni egy konyvben?

Na mindegy...

Amugy, az a peldany, amit en olvasok (europa kiado adta ki), abban nincsenek illusztraciok :(((
Csak a terkepek, a konyv elejen/hatuljan.

bundee

Előzmény: SaGa (25)
SaGa Creative Commons License 2000.11.30 0 0 25
Mindenkinek, aki keresi!!!

Pár napja láttam új kiadású Gyűrűk Ura-t!
Egy kötetben van az egész, gyönyörűen illusztrálva. Szines festményekkel.
Az ára, ha jól emlékszem 5600 Ft. Nem esti olvasmánynak szánhatták, mert iszonyú nehéz.
Karácsonyi meglepetésnek kitűnő lehet, még magunknak is. Végre újra olyan a kötet mérete, hogy a térképek teljes terjedelmükben elférnek.

SaGa

Chaosmönger Creative Commons License 2000.10.19 0 0 24
Kedves Bokor, nem akarok kötözködni de az első fejezetet pont nem Göncz Árpád fordította...

Egyébként én is kb fél éve vettem, ráadásul a 20%os boltban 2880-ért (új könyv). :)))

Az olvasására egyébként időt kell szakítani, bele kell merülni és akkor csodás lesz. A mai fantasy-ponyvákhoz képest valóban "lassabb" a stílus - viszont tartalmasabb is.

Előzmény: bokor (20)
bundee Creative Commons License 2000.10.19 0 0 23
Igen, most olvasom - Nem, nem vettem meg, kolcsonkaptam.

bundee

:)))

Előzmény: Hermione (22)
Hermione Creative Commons License 2000.10.18 0 0 22
Te is csak most olvasod???
Hol vetted?
Ja , ott a Corvinban?
IRIGYELLEK ÁM NAGYON!!!!
Előzmény: bundee (21)
bundee Creative Commons License 2000.10.17 0 0 21
Nem mondtam, hogy nem tudom nem-letenni :)))

Tetszik a tortenet, es vegig is akarom olvasni, mert erdekel, tetszik maga a tortenet, a cselekmeny is - de olyan lassan tortennek a dolgok, hogy neha faraszto az olvasas, mert oldalakon keresztul nem tortenik semmi!

Amugy, nincs gond GA forditasaval sem :)

bundee

Előzmény: bokor (20)
bokor Creative Commons License 2000.10.17 0 0 20
Bundee, kedves, ha nem érezted úgy az első pár oldalnál, hogy ez az a könyv, amit nem fogok tudni letenni, akkor nem változnak meg iránta az érzelmeid később sem :-((
Göncz Árpád fordítása lenyűgöző.
Előzmény: bundee (19)
bundee Creative Commons License 2000.10.17 0 0 19
3800 - es ugy fel eve lattam a corvin moziban.

Amugy, ugy ertem, hogy kicsit vontatott az elso fejezett, hogy baromi lassan tortennek a dolgok, es tenyleg eleg meseszeru - szoval, engem az elso fele leginkabb egy forgatokonyvre emlekeztetett - szinte sehol sincsenek gondolatok leirva - csak kornyezeti leiras, cselekves leiras, illetve parbeszed - mint egy igazi mese.

Persze, azert a vegefele mar egesz izgalmas az elso konyv - csak tulsagosan bele tud feletkezni a reszletekbe, ahelyett hogy tortennenek a dolgok.

hamarosan olvasom a masodik konyvet, remelem, kicsivel jobb kepet alkotok majd rola

bundee

Előzmény: Hermione (18)
Hermione Creative Commons License 2000.10.17 0 0 18
Mi?
3000ért adták a 3 kötetet???
Mikor?
Az jó rég lehetett.
Mit értesz az alatt , hogy vontatott?
Sok az uncsi leírás?
Kevés párbeszéd?
Lassú a story? Uncsi?
Nagyon mesés? Mert nekem kedves ismerősöm ezt mondta.
Nem tudom....félek akkor kiadni min.4000et, ha valóban olyan uncsi.
Előzmény: bundee (17)
bundee Creative Commons License 2000.10.16 0 0 17
Na, sikerult havertol kolcsonkerni a konyvet.
Eddig az elso konyvet olvastam el - es haaaaaaat, kicsit tobbet vartam.

Igaz, nem rossz, de baromira vontatott a tortenet (kb. 600 oldal az elso kotet).

Persze, azert egyszer feltetlenul erdemes elolvasni.

Jah, amugy lehet kapni libriben angolul (7000/kotet), es magyarul a corvin moziban is arultak, 3k-ert a 3 konyvet egyutt.

Erdemesebb inkabb havertol kolcsonkerni, es ha nagyon bejon a konyv, akkor megvenni.

bundee

Előzmény: Hermione (16)
Hermione Creative Commons License 2000.10.16 0 0 16
Keresek én is Gyűrűk urát, de NEM a neten!!!! Hol lehet megkapni, akár használtan, akár újonnan!!!!
Címet!!!!!
Ja, és amúgy érdemes???
Olvasta már vki?
Mert én őszintén szólva annyira nem ismerem, csak kiváncsi vagyok rá mostmár megszállottan ...
Mrtvej Brouk Creative Commons License 2000.04.17 0 0 15
bocsika...:-))
sajnos ugy vadasztam le anno valahonnan a netrol a txt fajlt, es mivel nem lattam benne sehol feltuntetve a szerzot, azt hittem az az...;-))

A felajanlasom tehat targytalan, csak azt tudom
igy mellekesen megigerni, hogy ha vmilyen uton hozzajutok a konyvhoz, bescannelem, bar igazandibol nem szeretem a fantasy-t.:-)

Minden yot,
Brouk

Előzmény: bundee (12)
bundee Creative Commons License 2000.04.16 0 0 14
Hmm...

Mintha ez a "green knight" egy sean connery-s film alapja is lett volna :)

Szerintem rossz filet kaptal :))))

bundee

Előzmény: dr_strange (13)
dr_strange Creative Commons License 2000.04.16 0 0 13
Sir Gawain and the Green Knight? biztos vagy benn, hogy ezt Tolkien irta? emlekeim szerint ez az Arthur mondakor egyik eredeti szovege, Tolkien nyelveszprofesszorkent talan csak at/feldolgozta stb.
Előzmény: magpie (8)
bundee Creative Commons License 2000.04.16 0 0 12
Udv...

Szoval, megkaptam a filet, amit kuldtel - hat, nemegeszen erre szamitottam.

En a Tolkien fele "Lord of the ring"-re gondoltam, ez pedig a Gyurukura (bored of the ring) cimu parodia...

De azert koszonom szepen :)))

bundee

Előzmény: Mrtvej Brouk (10)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2000.04.16 0 0 11
Érdekelne
Előzmény: Mrtvej Brouk (10)
Mrtvej Brouk Creative Commons License 2000.04.12 0 0 10
Nekem ha jol emlexem megvan magyarul sima txt-ben... nem vagyok benne 100%ig biztos, mert van egy rakas regenyem txt meg htm-ben, de ugy 99.42%
Aktualis meg?
bundee Creative Commons License 2000.01.13 0 0 9
Nem diszkiadas volt. Egyszeru, szimpla kiadas. Azthiszem voltak benne illusztraciok is.

Megcsak nem is kemenyfedeles volt.

Ha valakinek van lehetosege, nezze meg a sajat szemevel:

rakoczi-sip sarok, libri konyvesbolt, az emeleten az angolnyelvu konyveknel, a tolkien "konyvkupacnal" :)

bundee

Előzmény: magpie (8)
magpie Creative Commons License 2000.01.12 0 0 8
bundee!

Kötetenként 7300 pénzért Gyűrűk Ura? Nem valami díszkiadás? Amikor én utoljára láttam (Bestsellers, Október 6. vagy Sas vagy Nádor utca, sosem tudom, hol van), akkor a 3 kötet volt ennyi, vagy az egybekötött kiadás. Egyébként Tolkien-szövegeket lehet találni, teljest a Gutenberg-projectnél láttam de csak a "Sir Gwain and the Green Knight"-ot, eredetiben. Ez azért jó, mert nem tudod elolvasni, óangolul (vagy valami más kelta nyelven) íródott.

Előzmény: bundee (5)
Alice Creative Commons License 2000.01.11 0 0 7
Megkerestem: Silverland: (06)1-250-4157 Remélem, ez az.
Alice Creative Commons License 2000.01.11 0 0 6
Nem tudom, ismered-e a Silverland-ot, én ott vettem angolul is és magyarul is, és összesen (!) fizettem vagy kilencezret, szerintem nézd meg. (Budapest III. kerület, Lajos u. 40) Ha nincs, akkor szereznek neked, nekem három hét múlva már küldték is az értesitést, hogy megvannak.
Valahol megvan a telefonszámuk is, de nem találom.

Alice

Előzmény: bundee (5)
bundee Creative Commons License 2000.01.11 0 0 5
Udv...

Ma rabukkantam a Libri konyvesboltban (Sip-Rakoczi sarok) az ANGOLNYELVU gyuruk urara az emeleten az idegennyelvu konyvek kozott - egy egesz halom Tolkien konyv volt ott angolul

Igaz, csak az elso es a 3. kotetett lattam, a 2. valamiert nem volt ott.

Majdnem megvettem, amikor is meglattam az arat => 7290 Ft - KOTETENKENT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:(((

bundee

Ian Brady Creative Commons License 2000.01.06 0 0 4
Nem hiszem, hogy fenn lenne, én is elég sokáig keresgéltem utána... :)
De úgy tűnik, hogy a könyvvel és minden kapcsolódó dologgal kapcsolatban eléggé hatékonyan
érvényesítik a copyrightot. (Kivéve a rádiójáték, az letölthető volt RA-ban valahonnan, de sajnos nincs akkora winchesterem...)
De ha megvan valakinek, csinálhatna belőle mp3-t...:)
Alice Creative Commons License 2000.01.05 0 0 3
Érdekes, én is karácsonyra kértem, igaz, hogy rádiójáték formájában. Az 12 darab kazetta, te jó ég, dehát micsináljak, könyvem már van. Angol meg magyar is. Ez az új kiadás pedig ugyanolyan, mint az enyém, kivéve a rúnákat a könyvboritó szélein.

bundee, csatlakozom: a könyv formátumot javaslom, persze nincs pénzed, de kinek van, könyvekre meg úgyis érdemes költeni. A neten még nem láttam, még angolul sem.

Dob Creative Commons License 2000.01.05 0 0 2
Én karácsonyra kértem. 3500 pénz az uj kiadás (a három egybe) , a végén függelék meg minden, könyvben kell, számítógépen rossz olvasni. No meg a könyv működik áram nélkül is.
Előzmény: Don Valentino (1)
Don Valentino Creative Commons License 2000.01.05 0 0 1
Bundi!
Szet fog egni a szemed. Ez tobbszaz oldal! Inkabb vedd meg, egyebkent is alapmu, ott kell lennie a konyvespolcon, es nem eri meg 1-2000 forintert megvakulni. Jard vegig az antikvariumokat, ha tobb idobe is kerul olcsobban hozzajuthatsz.
Előzmény: bundee (-)
boba6 Creative Commons License 2000.01.05 0 0 0
nekem is kellene de sajnos eddig 0 darabot találtam... amúgy illik megvenni...
bundee Creative Commons License 2000.01.05 0 0 topiknyitó
Udv...

Nagyon erdekel a GyurukUra, es szeretnem elolvasni, de jelenleg NAGYON LE VAGYOK EGVE, ezert kerdem, nemtudja valaki, nincs fent a neten?
Tudom, 3*500 oldal koruli a terjedelme, de engem erdekelne. Igazibol mindegy, hogy magyar, vagy angolnyelvu, de gondolom, ha van is a neten, akkor csak angolul.

Koszi

bundee

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!