Keresés

Részletes keresés

DJ Böllér Creative Commons License 2006.02.18 0 0 67
A Tilos tényleg az egyetlen adó, ahol folyamatosan minőségi és nagyjából óránkét más-más stílusú zenéket lehet hallgatni, de azt visszautasítanám, hogy tengődik. Él és virul, csak időközben megszünt legendás adónak lenni. Mondjuk a multja persze az, de jelene nem. Dolgozunk rajta, hogy legyen jövője.
Előzmény: Veecz (60)
DJ Bill Creative Commons License 2006.02.13 0 0 66
600
Előzmény: Tyrant Joci (65)
Tyrant Joci Creative Commons License 2006.02.12 0 0 65
599
Előzmény: Tyrant Joci (64)
Tyrant Joci Creative Commons License 2006.02.12 0 0 64
598
clark Creative Commons License 2000.08.31 0 0 63
De jó, hogy én csak "diszkós" voltam 7 évig! Nem tudom miért kell ennyit fikázni a témát, azt hiszem csak az irigység beszél azokból akik ezt teszik.A 90-es évek közepéig lehetett azt megcsinálni hogy csak befektetni kell a cuccba és dől a közönség,dől a lé.Utána már úgy hozzászokott a magyar az újabbnál újabb technikához, hogy csak írreális összegű befektetéssel lehetett durrantani ami viszont az ország diszkóinak legalább felénél nem érte meg.Meg is szűnt az a vidéki tendencia, hogy minden kis falunak volt diszkója, sőt már néhány kisebb városban(!) sincs a megalománia miatt.Ma már simán meg lehet bukni egy több tízmilliós diszkó befektetéssel, a hatalmas konkurenciaharc miatt.Régen azért nyílt egy diszkó mert igény volt rá, mert volt olyan ember aki szerette a zenét.Ma van tőke, és azt próbálják ráerőltetni a tömegekre, hogy hozzájuk menjenek.
Ezt a sztár DJ-k, és az általuk kreált zenékkel kapcsolatos vihart nem igazán értem.Nem tudom megérteni a mai felfogást, miért kell a jónál mégjobb?Én nem kevertem új számokat, úgytűnik mégis tetszett a közönségnek a "lemezcserélgető kisiparos" munkásságom, mert táncoltak, volt hangulat, sokszor nem is akármilyen.Én a zenei blokkjaim összeállításánál a közönség reakcióját figyeltem és nem feltétlenül csak azt, hogy az ütemszám pontosan stimmeljen, meg új számokat keverjek.Majd lehet még írok.
Piskóta Creative Commons License 2000.02.22 0 0 62
"Ha megfigyeled viszont a rádióban nemcsak rockzenét, igazán techno-t se, dnb-t se, szóval semmi unkommersz dolgot nem igazán hallhatsz..."

Igen, ezt tapasztalom, már amennyire rádiót hallgatok. Nem is lenne szerintem ebből ilyan nagy vita/fikázás, ha lenne pl. egy olyan adó, ahol csak rock/metál stílust adnának. Akkor szépen áttekernék oda és hallgatnám azt, más meg másikat. Ez lenne a klassz.

Előzmény: Veecz (60)
Lacikom Creative Commons License 2000.02.21 0 0 61
a topic átfolyt egy mási ktopicba ajánlom:)
Trendkiller a törzsazstalon...ez reklám volt na!
Veecz Creative Commons License 2000.02.21 0 0 60
Piskóta: hát a legtöbb dancefloor szutyok tényleg gagyi, kevés kivétellel, szóval pl. a Madonna albuma tényleg korrektül meg van csinálva.

Ha megfigyeled viszont a rádióban nemcsak rockzenét, igazán techno-t se, dnb-t se, szóval semmi unkommersz dolgot nem igazán hallhatsz...

ez a gáz, külföldön azért vannak sokkal jobban specializálódott rádiók, de legalább rádióműsorok.
itthon meg...
szóval a Tiloson kívül aligalig, de az is csak tengődik...

vic

Piskóta Creative Commons License 2000.02.21 0 0 59
Igazad van, inkább a denszflórra írtam és értettem az előzőeket. Tudom mi a különbség az adott műfajok között, azért nem vagyok totál hülye.

Írtam a hozzászólásom utolsó szakaszában, hogy leginkább az bánt, hogy más műfaj szinte megtalálhatatlan a médiában. De igaz, most itt nem igazán erről van szó...

Nem kell attól félned, hogy bekapcsolod a rádiót és elektromos gitárral előadott zenét leszel kénytelen hallgatni.

Előzmény: Veecz (57)
mrbungle Creative Commons License 2000.02.21 0 0 58
ráadásul ez a "ha eladnak 100000 műanyagsterbit a népnek akkor legyen!" mondat eléggé sántít, látszik hogy nem értesz semmit a "music business"-hez. Az, ami manapság a keresk. rádiókból folyik kifelé, az egy non-stop reklámdömping, csak elfelejtik bemondjani előtte hogy fizetett slágert hallanak (pl. hogy a következő szám Vállal Kozsó 10 milkós befektetése, le kell adjuk naponta 20x orrba szájba hájpa hájpa, mert ebből van bevétel). És a tömeg aztán nyomul a bótba Jámbó Zimmy cd-ért, mert csak azt ismeri, azt hallja, mivel ideje nincs, hogy kultúrálódjon egy kicsit és esetleg belehallgatna olyan zenébe is, amit még nem hallott soha (és nem is fog) máshol. Ha van 10 millád, sztárt faragunk belőled, lehecc dj thomast01 ;)
Veecz Creative Commons License 2000.02.21 0 0 57
Piskóta : "elhagyottúgyhiányzikegyedülvagyok, illetve ittahétvégebulizzunktáncoljunkmozgasdatested témakörön kívül semmi másról nem szól"

tudod te egyáltalán miről beszélsz ????????
ez amiről beszélsz, szerinted a techno zene ????
egy kicsit el vagy tévedve, amiről te beszélsz, azok a dancefloor csapatok. Diszkózene.
a disco és a techno, vagy dnb zenéket keverni, hát szép. Kezdjük ott, hogy a legtöbb techno számban nincs is emberi hang, szöveg. Akkor ugyan miért is szólnának arról, hogy "úgy hiányzol" stb. ?

Ha te a Kozmix, Shygys, Kerozin, stb. diszkózenéket utálod, akkor ne a techno-t, stb. szídd !
Előbb járj utána minimális szinten, hogy mi az amiről beszélni akarsz.

Az meg, hogy a te füled/agyad nem emészti meg a "csak számítógépekkel összerakott" zenét, az nem a te hibád, ugyanúgy, ahogy nem az én hibám, hogy én meg elviselhetetlennek tartom a legtöbb elektromos gitárral előadott zenét. Ez van.
Mellesleg attól, hogy számítógépekkel, szintetizátorokkal csinálják ezeket a zenéket, sok helyen akusztikus hangszereket digitalizálnak, vagy akár akusztikus hangszerekkkel egészítik ki a dalokat.

vic

supertzar Creative Commons License 2000.02.21 0 0 56
Thomast01,

A második sorig még jó is volt, amit írtál, csupán kissé lejjebb némi ellentmondásba keveredtél önmagaddal, ugyanis próbáltál belerúgni a Whitesnake-be, amihez mondatod alapján gyanítva, nem sok közöd lehet.

Először is David Coverdale-nek lehet, hogy nagy volt a haja, de a hangja még nagyobb.
Másrészt John Sykes sem egy kétbalkezes amatőr. Ezek a "barbi muzsikusok" köszönik szépen jól elvannak, még akkor is, ha a tömegmédia nem tudósít róluk.

A korai Whitesnake-nek meg aztán tényleg semmi köze nem lehet a barbizmushoz, bármit is jelent ez nálad.

Előzmény: thomast01 (54)
Piskóta Creative Commons License 2000.02.21 0 0 55
Mi a túró az a surgyelán? :-)

Libertine(29,31): kösz!

Rettegen(30): Nem értem, hogy jön ez ide.

Nem igazán tudom megszokni azt a hanghalmazt, amit gépekkel raknak össze, minden hangszer nélkül, és az elhagyottúgyhiányzikegyedülvagyok, illetve ittahétvégebulizzunktáncoljunkmozgasdatested témakörön kívül semmi másról nem szól. És ez így megy évről évre. Mindig ugyan az a téma. Semmi új! A plébekről nem is beszélve. Ez így nem zenei előadás! Ja és akkor nem beszéltünk még a marketing és reklám, illetve az egyszámos előadók nagy részarányáról ebben a műfajban! Ez nem zeneszerzés, zenei elhivatottság, ami ma megy, hanem pénzhajhászás, üzlet, jópofizás, divat.

Nincs kifogásom az ellen, ha erre is van igény és van aki szereti, hanem az bánt, hogy más műfajjal nem lehet találkozni a médiában és a többi le van sz*rva! Ma ezen a divatos műfajon kívül minden underground!

thomast01 Creative Commons License 2000.02.21 0 0 54
Cool Topic!
Naszóval...

Először is
SzVSz:A piac dönt,nincs oka senkinek fikazni senkit!
ha eladnak 100000 műanyagsterbit a népnek akkor legyen!
Az igazi kérdés szerintem a média szerepe: Kiszolgálja a köz(giccs)ízlést (és termeli a mérhetetlen profitot -10 MRD- a la'TV2) vagy megpróbáljon műveltetni (a la'a régi királyi TV)?
A jó az lenne (erre a magyar média képtelen-lásd például Danubius Rádió még heti 1 órát is sajnálnak az igényességtől)) szvsz ha úgy nagyjából megpróbálnák bemutatni miből lehet egyáltalán választani aztán meg ki merre lát...(a többség úgyis a Trance Szimfóniát fogja látni...:)).Szóval az országos lefedettség akár rádió vagy TV azért valamilyen feleősségérzetet kellene hogy adjon az ország kultúrájának formálását illetően...
Szubjektív:
szerintem azért itthon is van néhány jó zene:
Cadik,Palotai,Mango (Cinetrip...) és néha hangulattól függően Tommyboy is bejön
a rockereknek+(be)gyepeseknek pedig ajánlok pl. egy THIEVERY CORPORATION MIX(!) lemez meghallgatását...ja ők se feledkezzenk meg arról hogy voltak igazán"eredeti" barbi-rockbandák is pl.whitesnake
üdv
thomast
ps:
***rettegen***
Orbital hála az égnek nem azonos William Orbit
nevezetű úriemberrel, ők azért attól sokkal jobbak...

SOWHAT Creative Commons License 2000.02.21 0 0 53
Az elöitélettel van baj :
"Metálos": hosszú zsíros korpás haj puma cipövel kannásbór a kézben
"tekknós": pata cipő narancsszinü kukás mellény, tapados fehér bodypoloval extasyval.

Meg kell hallgatni egymas zeneit,és nem egyböl egymásra köpködni,inkabb köpjünk együtt az igénytelenségre, és a pénzcsináló "müvészekre".

SOWHAT Creative Commons License 2000.02.21 0 0 52
gyaknak igaza van és kész :)))
Veecz Creative Commons License 2000.02.21 0 0 51
kedves Gyak!

nincs igazad, a magam példáján tudom, hogy mindenféle segédeszköz, anyag, stb. nélkül is igenis lehet élvezni és tombolni, technora, trancere, de akár dnb-re, elektrora is. Én legalábbis életemben talán háromszor próbáltam cuccot hozzá és jó is volt, de nekem nincs rá szükségem. És nem vagyok egyedül, mert minimum 20 olyan embert ismerek, aki ugyanígy van vele mint én. Abban igazad van, hogy a magyar Dj-k nagy része nem akkora ász, mint amekkora arca van, de én nem is őket, hanem az elektronikus zenéket védtem a hozzászólásaimban. Én személy szerint nem vagyok beállva egy adott stílusra, sokfajta zenét hallgatok, most éppen John Acquaviva techno szettjét hallgatom itt a munkahelyemen, de itt van mellette DJ SS által kevert Jazz&Bass session is, sőt egy új Dope On Plastic promo is.
De ugyanígy ott bírok tombolni egy Hyperspace-en a minimál technora is...

vic

rettegen Creative Commons License 2000.02.21 0 0 50
jaj ne kezdjük már te Gyak-ér!

irok egy párat: Jimi Hendrix, The Doors, Pearl Jam, Deep Purple -- na mi a közös bennük vazze????

A goa meg igenis király és nem kell hozzá tucc-CUCC!

Vagy irhatnám az Orbital nevü 2személyes formációt akitól még 91-es albumom van , most meg a pali a Madonnát vitte tökéjre...
Jam and Spoon, Sven Vaith, Carl Cox --- mind elismertek a saját hazájukban és szerte a világon.

Elegem van már ebböl a begyepesedett szemléletböl - az ilyenektöl döglünk ki!

Előzmény: gyak (49)
gyak Creative Commons License 2000.02.21 0 0 49
Veec: azt akartad írni ugye, hogy a kemikáliákkal átitatott érzékeket bombázó zene...Mert lássuk be, azért ezeket a tuctuccféle goa, trance meg egyéb tudatmódosító prosztatamasszírozókat nem lehet tisztán, vagy berúgva élvezni. Az meg már régen rossz, hogyha egy zene katarzist csak a drog és az eltorzult tudatra ható négynegyed által ad. Ez esetben rockzene: techno 1:0. Viszont vannak kurva jó elektro zenék...
Naszóval, faszság itt egymásra anyázni, mert ő teknós, te elektro én metálos. Olyan jól megférnek nálam is az elektro, ipari, ambient és metal zenék...és igenis vannak olyan dj-k, akik képesek esetleg zenét is írni, vagy úgy keverni hangmintákat, zajokat, hogy az új, önálló zeneművet alkosson, ott van pl. Aphex Twin(bár ő nem annyira dj, de elektronikus, az tuti). Viszont a magyar dj-k kilencven százaléka és bocs, értelmiségiek, de az underground arcokra is vonatkozik, műanyagszargyártó kisiparos, mr. kopasz szemüveges Sterbinszkyvel és autótolvaj Juniorral az élen. Keverik a szart, angyokat szívnak közben, és az arcuk máris 5 méterrel a testük előtt jár, mert kinyomtak néhány igényteeln mix albumot, pl. villantottam a csajoknak egy nyár a flörtben címmel. Na ez, nem ZENE.
Előzmény: Veecz (40)
Larel Anorien Creative Commons License 2000.02.20 0 0 48
Személy szerint sosem tudtam megérteni azokat,akik kötik magukat valamelyik zenei stílushoz.Így esetleg meg vannak fosztva valami értékes,jó dologtól,csak azért,mert az nem illik bele a korlátaikba.Nagyon szeretem a Cranberriest,a Metallicát vagy Stinget,de ugyanolyan szívesen meghallgatom pl. a Saltwatert vagy valamelyik Faithless-számot,sőt,komolyzenét is,ha úgy adódik. Minden stílusban meg lehet találni a szépet!
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.20 0 0 47
A 46. hozzászólás tartalmazza a lényeget.

Rohanj Edi, Optikus, Műanyagember, Malom Jeff, nem teszi a neve elé a dj szócskát, mégis a legjobbak.

Előzmény: odson forja (45)
fidoo Creative Commons License 2000.02.20 0 0 46
Ha DJ, akkor csakis: TOMMYBOY!
és kész
odson forja Creative Commons License 2000.02.19 0 0 45
szvsz kicsit mulatságos kvázi komolyzenei szempontok alapján elítélni új könnyűzenei irányzatokat, amikor a komolyzene jóformán elvesztette kapcsolódási pontjait a fiatalok 99%-ával. Aki elfelejti, hogy a könnyű zene a 60-as évek óta, születésétől elég egyértelmű funkcióval, szereppel igazolja önnön létalapját, s a rá jelemző stílusjegyek éppen ebből következnek, az szvsz azt se tuggya, mit szeret a könnyű zenében. Vagy már túl öreg hozzá, és jazzre, komolyzenére, illetve nosztalgikusan fiatalsága korabeli könnyűzenére nyitottabb. (ami természetes)
a könnyűzenére mindenkor egyszerű érzelmek egyszerű kifejezése, a fiatalság energiáinak zenébe öntése volt jellemző. Hendrixben nem az volt a pláne, hogy gyorsan gitározott, hanem hogy mit fejezett ki ezzel. Robert Frippben sem az intellektualitás, hanem a rafinált játék lírával és brutalitással, lüktetéssel és elúszásokkal. A gépzenének is vannak olyan rétegműfajai, amelyekben megtalálhatja a magáét, aki kifinomult hangzáskombinációkra, fantáziadús aránykezelésre éhes, és útál táncolni.
Mégis lehet nagyon jó a csupasz, eszköztelen, duftás gépzene is, ahogy nagyon jó volt a Stones is a maga nemében, korában, függetlenül attól, hogy többekhez jutott el, mint mondjuk a Matching Mole.
Más kor, más nemzedék, más világ, amire reagálni kell. Vagy úgy, hogy visszafordul a fiatal zenész egy korábbi korhoz (punk, beat, unplugged mifenék), vagy zagyvál (világzene), vagy próbál valami tényleg mára jellemzőt csinálni: mintákból, kész anyagokból, idézetekből struktúrát alkot, energiával tölti föl, visszakapcsolja az ősi rituáléhoz, a tánchoz, a révülethez. Ha működik, akkor ez szvsz jó dolog lehet: az, aminek lennie kell a könnyűzenének ma.
Cirbissa Creative Commons License 2000.02.18 0 0 44
"ilyen zenéket hallgatni "

Latod errol beszeltem nem tudsz te semmi konkretumot, most is szemet techno-t irtal volna, ha nem zuzom le ezt a klise kifejezest a wc-n az elozo hozzaszolasomban.

Ja es a Trabant egesz jo volt anno hallgattam.

Előzmény: lnorbert (42)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.18 0 0 43
Nem hittem, hogy az új évezred küszöbén még lesznek ilyen stílusháborúk...
lnorbert Creative Commons License 2000.02.18 0 0 42
Szerintem meg az a leginkább szánalomrakeltő Bennetek, drága kis mindig újító elektronikus gépzenész Arcok, hogy amit Ti fejlődésnek neveztek, annak halvány köze sincs a fejlődéshez. Inkább visszafejlődés a primitív zajok világába címszóval lehetne ezt leginkább jellemezni. Bocs, de egy hangminta hangmintájának a hangmintáiból összerakott valaminek köze sincs a fejlődéshez, újításhoz. Röhej. Tudjátok, mi ez? Virtuális "zene" egy virtuális valósághoz. Egy Dream Theater és hasonlók után ilyen zenéket hallgatni kb. olyan, mint Ferrari után egy Trabant. Ennyi.
Cirbissa Creative Commons License 2000.02.18 0 0 41
Az a leginkabb szanalomrakelto Bennetek draga kis konzervalodott Arcok, hogy terdig alltok a multban, de csak abban. Minden stilusnak megvan a maga minosegi lece. Es mivel a vilag fejlodese nem all meg, meg zenei teren sem, igy keletkezik szemet es minosegi termek is. Jaaaaaaaa de ha nem informalodsz, mert orokke a magadet fujod, es meg mindig ott tartasz 2000-ben, hogy az elektronikus zene az a szemet techno-val egyenlo akkor nincs is mirol beszelni, mert nem vagy tajekozott. Igy a vitazas informacios hianyossagi alapon ertelmetlen. Majd ha kinyitod az ablakokat a fuledben akkor esetleg.
Veecz Creative Commons License 2000.02.17 0 0 40
Azért látjátok így, mert már begyepesedett a zenéhez való hozzáállásotok! Nem tudtok, csak egy szemszögből a zenéhez közelíteni.
Ha mindenki olyan lenne, mint ti, már rég megállt volna a zene fejlődése. Én nem fogom lefikázni a "rock" zenét, mert nekem meg általában azok a zenék tűnnek egyformának. Nyilván te nem tudsz két techno számot megkülönböztetni egymástól, mert nem ilyeneket hallgatsz. Épp ezért azt sem tudod felfogni, hogy annak mi a mondanivalója, mi benne a jó. Nagy részetek nem volt még igazi technobulin és nem sodorta el az érzékeire bombázott zene. A zenét nem csak dallamokból lehet felépíteni, és engem pl. az sem érdekel, hogy valamit kézzel játszottak fel, vagy megírtak egy sequencerben, mert amit hallok az a lényeg.
Azt is rosszul tudjátok, hogy külföldön nem istenítik a Dj-ket, igenis istenítik, csak kicsivel ismertebb neveket, pl. Carl Cox, Sven Vath, stb.
Szóval a zene akár állhat zajokból is és akkor is lehet jó és nagy részüket akkor is nehéz megírni és kell stílusismeret, és NEM vagy megkötött a zene semmilyen részét illetően. Ha be vagy, akkor biztos, hogy csak szart tudsz írni, de ugyanígy a rockzenészek között is vannak szarok.

vic

adamskij Creative Commons License 2000.02.16 0 0 39
Nem tudom, hogy fejlődésnek lehet-e nevezni egy új ritmusképlet
felfuttatását (hardstep, legtöbb drum'n'bass, jungle, és most nu skool).

Szerintem elég szánalmas, hogy a négy évvel ezelőtt megjelent
Roni Size v. DopeDragon lemezek ma már szart sem érnek DJ
körökben, és állandóan új "stílusokat" - azaz ritmusképleteket -
keresnek.

A rock, metal, vagy akár a jazz zene nem azért életképesebb az
elektronikus zenéknél, mert élő hangszeres tudást igényel, hanem
mert nincsenek kötöttségei sem ritmusképletekben, sem hangnemekben,
amire egy DJ nem is figyel.

Az élő zene megköveteli a pontos ritmusérzéket ÉS a zenei hallást.
Egy DJ nem értheti ezt meg, hiszen nem is figyel a kevert lemezek
hangnemére, max a ritmusára, esetleg egy jobb hanghatásra.
A zenei hallás pedig csak azokban van meg, akik éveken át foglalkoznak
élő zenével.

Az pedig a magyar közönség zenei kultúráját - kulturálatlanságát - bizonyítja,
hogy képesek DJ-ket isteníteni előadók helyett. Ez sehol máshol nincs így,
de hát ez az általános zeneoktatás silány minőségének tudható be.

Persze van kivétel: Cadik, Palotai, Solid

Előzmény: Veecz (32)
dzsokijuing Creative Commons License 2000.02.15 0 0 38
Én meg egyszerűen LESZAROM a dídzsíket, annyira nem érdekel, amit művelnek!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!