Keresés

Részletes keresés

ftonyo Creative Commons License 2004.08.10 0 0 7
Ha orvosit végzel: 100%. Ha mást: 0%. Ui. a tart. tiuszti toborzóban benne foglaltatik, hogy KIZÁRÓLAG orvosi végzettségűeket keresnek....
Előzmény: Sgt. Elias (5)
eMM Creative Commons License 2004.08.10 0 0 6

Nálunk 88-89 ben nem vot ilyen.

Az igaz hogy nem a "mésfél év lenti helyrebillenti"-ben szógáltam hanem egy"elitebb" helyen a KLKF-en sorkatonaként.Ott a 300 sorosra a 2000 tisztképzős mellett nem volt értelme külön romlott konzerveket tartalékolni.Szerencsére ez a kajánkon is meglátszott egy darabig. 

Sgt. Elias Creative Commons License 2001.05.23 0 0 5
Kérdés mindenkihez. A tartalékos tisztire milyen eséllyel lehet bekerüni egyetem után? Kb. hány százalékot fogadnak el, és mi alapján szelektálnak? Esetleg mit lehet tenni, hogy jobb eséllyel oda kerüljön az emberfia? (Tapasztalatok?)

Előre is köszi,
A Sgt. aki Lt. szeretne lenni.

peter1 Creative Commons License 2000.01.04 0 0 4
Úgyis mindenki tudja, hogy mi folyik a seregben. Mé kő má egy főbunkónak kiállni és hazudozni a pofámba?
vidmar Creative Commons License 2000.01.04 0 0 3
9 hónap lepra = 9 hónap leprát
Előzmény: vidmar (2)
vidmar Creative Commons License 2000.01.04 0 0 2
Nos, ezért választom én inkább a polgári szolgálatot...
Persze tudom, volt mikor ezt még nem lehetett csak így...
Ez az agyhártyagyulladás-dolog mindenesetre szintén egy igen kellemes eseménysorozat,
melynek hatására az ember már tényleg jól meggondolja, hogy a 9 hónap lepra, vagy a 15 hónap
pénztelenséget célszerű-e választani.
Halászkirály Creative Commons License 2000.01.04 0 0 1
Hehe, ez már egy örökzöld lemez! Tudják jól "odafönt" is, hogy mi a pálya. Viszont mégsem mondhatják azt az embereknek, hogy lejárt konzerveket adnak fiaiknak. A mai tábornokok annak idején szintén lejárt konzerveket ettek a laktanyában. Ennyire képes a magyar honvédség...
Most ez a legutóbbi kalocsai balhé borzolt fel egy kicsit. Sajnos valóban az a szokás a kiképzések alatt, hogy ha a katona egy szikrányi jelét is adja, hogy rosszul van, akkor a kiképzőparancsnok megtorlásul nem engedi haza az illetőt, hanem -jobb esetben- bedugja a gyengélkedőre. Így néha megesik, hogy emiatt a csóri kiskatona akár egy-két hónapig nem megy haza. Rengeteg emberrel megcsinálták ezt a húzást. De megtörtént a fordítottja is.
Wachsler Tamás tegnap a tv2-n természetesen nagymellénnyel cáfolta, hogy ilyenek megtörténnek a seregben. Pedig attól tartok, jónéhányezer katonaviselt magyar férfi bármikor tanúsítaná az ellenkezőjét!
Én például sok évvel ezelőtt egy kecses kis tüdőgyulladást hordtam ki Szentkirályszabadján, csak azért, hogy hazaengedjenek az eskütétel után. Szépen ráhúzódott a szívemre a gyulladás. Azóta is csókoltatom a magyar honvédséget.
Dr. Lecter Creative Commons License 2000.01.04 0 0 0
Ilyet láttam én is. Igaz, nem 0, hanem 20 éve.

Hannibal

Előzmény: peter1 (-)
peter1 Creative Commons License 2000.01.04 0 0 topiknyitó
Jól szórakoztam, amikor reggel a rádióban az egyik fő hadtápos kijelentette, hogy kizárt, hogy a magyar katona lejárt szavatosságú konzervet kapjon. Ti. rendszer van és elöljárók, akik ellenőrizik.

Hát akkor bizony sokat fejlődhetett a rendszer amióta én katona voltam. Mert akkor még előfordultak ilyen turpisságok. Sőt a ravasz küti-k egyenesen a hadtápos csepszonnal hordták ki a páncélosokat egy közeli lerakó helyre. Ma az ilyen helyet diszkontnak hívják. Aztán meg ugyanaz a csepszon hozta vissza a konzervgyárból a "tartalék" konzerveket.

Fő hadtáposunk vagy nagyon hülye vagy sose járt laktanyában. Legalább fogná be a pofáját és ne mondjon semmit.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!