Keresés

Részletes keresés

Bendeguz Creative Commons License 2000.01.05 0 0 20
Szia Viki barátom!

Csupán válaszilag:

Annak a parasztembernek, aki télen-nyáron a napon van, és nem használ sem fényvédőszereket, és még csak fel sem öltözik (biztosan láttad már például a kínai parasztok nagy kalapját, vagy a mexikói tehénpásztorok sombreroját), annak bizony megnézheted a bőrét.
De nem kell ezt neked megtenned, mert a tavalyi nyár előtt egy bőrgyógyász nyilatkozta, hogy a bőrrák veszélyének leginkább a mezőgazdasági dolgozók vannak kitéve.

Úgy emlékszem azonban, odaírtam, hogy ÉRTEM a példádat, és hogy csak kötözködöm.
Hogy ne bántson ez a válaszom, leírom kerek perec, hogy véleményem szerint a napocskás példád jó volt, a célnak tökéletesen megfelelt, jól kifejezte a gondolataidat.

OK?

Üdv,

Ben

Előzmény: aranyviktor (16)
hc Creative Commons License 2000.01.05 0 0 19
Val:
Egy laza BUÉK és semmi más.

Tulajdonképpen nem a sapka a baj, bár elég gusztustalan darabnak tartom (vannak elegánsabb, diszkrétebb sapkák, de én inkább fedetlen fővel járok), hanem az, hogy mindenki fejére rá akarják húzni.

hc

Valentine Creative Commons License 2000.01.04 0 0 18
beany,

egy "Isten áldjon!" nem zaklatás!!!!

Előzmény: beany (13)
Valentine Creative Commons License 2000.01.04 0 0 17
Kedves hc,

Megdöbbentő a negatív hozzáállásod. annak örültél volna, ha azt küldi, hogy "az Isten b.... meg Téged az új évben kedves barátom"? Ezt jókivánságnak vetted volna? Vagy akkor az a gond, hogy van rajta sapka?
Nem értelek.

Valentine

Előzmény: hc (11)
aranyviktor Creative Commons License 2000.01.04 0 0 16

Szia Bendi barátom!

Csupán válaszilag:

Itt megint olyat hoztál fel oknak, ami nem a napban, hanem a napozóban rejlik.

Nézz meg parasztembereket, akik télen nyáron a szabadban vannak. Használ-e bármelyikük fényvédő faktort?

Betörök a bankba, hát annak ugyan nem én vagyok az oka! Hogy ott volt a pénz! Ugye?

Összes nyomorúságunk abból fakad, hogy az okát nem magunkban, hanem magunkon kívül keressük.

A Földet akarjuk szőnyeggel beborítani, ahelyett, hogy cipőt húznánk!

Előzmény: Bendeguz (7)
aranyviktor Creative Commons License 2000.01.04 0 0 15
Kedves hc barátom!

Nem a nap volt ott a fontos, hanem az, hogy nem tesz különbséget jó és rossz között. Te különbséget teszel, ezért irritálhat valami.

Majd ha Te is olyan leszel, mint a nap, akkor nem zavar, hogy tócsára sütsz, vagy liliomra.

"egy kifinomult idegrendszer csillogása" elegáns megfogalmazás, de vajon nem ez rejti magában a hibalehetőséget? Ha nem lennél ennyire "kifinomult", hanem olyan lennél, mint a nap, akkor nem lenne bajod.

"amelyet én saját akaratom alapján bocsátok az arra érdemesekre."

Ez az, amit még az Isten sem enged meg magának. Hát persze épp ezért Isten! Ilyet csak mi, emberek teszünk, hogy ítélkezünk, eldöntjük, ki, mire érdemes! Ez boldogtalanságunk, szenvedéseink gyökere!

De ha Te így boldog vagy!?

Béke Veled!

aranyviktor

p.s. "egyértelműen közöltem velük az első próbálkozásnál, hogy a következő hittérítési kezdeményezésük vértanúvá teszi őket."

Látod, ha mostt Izraelben lennénk, Jézus erre azt mondaná: "Íme, egy őszinte izraelita".

Becsülöm Benned, hogy vállalod önmagad!

Előzmény: hc (5)
Bendeguz Creative Commons License 2000.01.04 0 0 14
Korrekt, köszi!

Ben

Előzmény: beany (13)
beany Creative Commons License 2000.01.04 0 0 13
Ha a maga vélt üdvössége miatt tette, elítélem. Ha őszintén tette, megértem. Ha többször felszólították arra, hogy ilyet ne tegyen, akkor inkább az imát javaslom, mint a zaklatást.
Előzmény: Bendeguz (12)
Bendeguz Creative Commons License 2000.01.04 0 0 12
beany,

mi a véleményed arról, amit hc-nek írtam, miszerint itt nem szeretetről lehet szó, mert van amikor pont azzal tudok szeretni valakit, hogy békén hagyom, mert azt igényli, hanem arról, hogy az illető, nem törődve azzal, hogy ez mást hogy érint, ész nélkül osztja az áldást és jókívánságot, mert ettől remél lelki üdvösséget és megnyugvást SAJÁT MAGA SZÁMÁRA?

Ben

Előzmény: beany (10)
hc Creative Commons License 2000.01.04 0 0 11
beany:
Több ízben diszkréten és nyiltan is elmondtuk, hogy minket hagyjanak ki ebből a hülyeségből (bocs). Sok olyan apróság után, amit nem illett volna kiteregetnem ez volt egy olyan tüske, amiből érdemes topic-elefántot csinálni.
Egyébiránt, ha te nem szereted a tökfőzeléket és ezt a vendéglátód is tudja és mégis tökfőzeléket főz kifejezetten a tiszteletedre, akkor mit csinálsz???

hc

beany Creative Commons License 2000.01.04 0 0 10
hc,

Mi van akkor, ha ez rokonod szeret téged, és hite szerint áldást kívánni valakinek valóban áldást hoz arra, akinek kívánták. Tehát nem bepalizni akart, sem megbántani, hanem csak jelét adta annak, hogy szeret. Ez olyan fájdalmas? Ha igen, ne itt puffogj, szólj neki, hogy hagyjon lógva!

Előzmény: hc (9)
hc Creative Commons License 2000.01.04 0 0 9
Ben:
A 'Ki látja istent?' c. topicban - ha jól emléxem - leírtam a felém irányuló hódolat tárgyi szükségleteit. :-)
Azok viszont, akik magukat tartják a saját sorsuk alakítójának, kvázi istenének, azok kellő önismeret és önszabályzás megtanulása után ugyanúgy ragyoghatnak, mint én és már nincs szükségük az én fénysugaraimra.

Az érdemi hozzászólásodra annyit tudok mondani, hogy több ízben kifejtettem nekik, hogy ha velem akarnak játszani hit-ügyben, akkor én a 666 számú mezben játszom. És annyi esélyük van a bepalizásomra (megtérítésemre), mint felpisálni a Niagara aljáról.
Ezenkívül itt a neten is olvashatják, hogy mennyire 'szívügyem' a HGY.

hc

Bendeguz Creative Commons License 2000.01.03 0 0 8
hc,

hogy érdemben is mondjak valamit, ha így áll az eset, akkor az a véleményem, hogy említett ismerősöd jókívánsága csupán lufi, amit az illető saját magának fúj fel és mutogat, hiszen egyáltalán nem törődik azzal, hogy neked ezzel jót tesz, vagy épp ellenkezőleg.
Ez hasonlít egy kicsit ahhoz, amikor az MLM-es topicban segítségnyújtásról beszélnek: érdek, elvárás áll mögötte. A barátod (?)küld neked üzenetet, ha tetszik, ha nem, mert nem te érdekled, hanem a saját üdvössége, amit ettől remél.

Ben

Előzmény: hc (5)
Bendeguz Creative Commons License 2000.01.03 0 0 7
Viktor,

értem amit mondani akarsz, csupán kötözködésileg: a Nap lesüt ugyan jóra, rosszra egyaránt, de jól meg is égeti őket, ha nem használnak 12-es fényvédő faktort. Ez pedig már nem nevezhető szeretetnek, ugye?

Ben

Előzmény: aranyviktor (4)
Bendeguz Creative Commons License 2000.01.03 0 0 6
hc,

ha ez a neten keresztül is működik, akkor esedezem, hogy bocsásd rám fényességed egyetlen halvány szikráját (többet ne, nehogy elemésszen), ha bokros teendőid engedik :)))

Üdv,

Ben

Előzmény: hc (5)
hc Creative Commons License 2000.01.03 0 0 5
Ben:
Talán nem szépen, de egyértelműen közöltem velük az első próbálkozásnál, hogy a következő hittérítési kezdeményezésük vértanúvá teszi őket.
Ami pedig Téged irritált, azt azzal a felkiáltással írtam le, hogy ezt nem mondtam, pedig az adott szituban igencsak kikivánkozott belőlem! De utólag elnézést kérek mindazoktól, akiket ki nem mondott gondolatom utólagos idézése kellemetlenül érintett.

aranyviktor:
Jól esik, hogy a Nap fényességéhez hasonlítottál, de azt a különbséget a figyelmedbe kell ajánlanom, hogy a Nap fényessége egy fizikai-kémia folyamat eredménye, amit több millió kilométer távolságról bocsát ki a tér minden irányába és az a fizika törvényei alapján minden utjába eső tárgyat és lényt elér. Ezzel szemben az én fényességem - bár a Napéval vetexik :-) - egy kifinomult idegrendszer csillogása, amelyet én saját akaratom alapján bocsátok az arra érdemesekre.

hc

aranyviktor Creative Commons License 2000.01.03 0 0 4

Kedves hc barátom!

Az általad leírt esetnek két vetülete van:

1. Akit még bármi irritál, az még nem tud úgy szeretni, mint a Nap, mely lesüt jóra, rosszra egyaránt.

2. Aki még bárkit meg akar változtatni, ahelyett, hogy önmagát változtatná meg, az még nem alakította át gondolkodását, (metanoia), mai kifejezéssel még nem tért meg.

Türelem, tornaterem!

Béke Veled: aranyviktor

Előzmény: hc (-)
Bendeguz Creative Commons License 2000.01.03 0 0 3
Hi hc!

Még mindig nem érted?

Ha én a Bőrkabátosok Társaságába tartozom, és ott az a szokás, hogy mindenki bőrkabátot hord, vagy a főnök ezt az utasítást adja, akkor kutya kötelességem nekem is bőrkabátot hordani, de nem azért, mert ha nem, akkor kikapok, hanem azért, mert ekkor vallhatom magam ide tartozónak.

Egyébként részvétem, ez tényleg bosszantó lehet, de próbáld ki, mit gurít arra, ha szépen megkéred, hogy téged hagyjon ki ebből, mert irritál. Mint ahogy engem is irrirál az a zaftos, vastag káromkodás, amit írtál, ezért én is megkérlek, hogy tartózkodj ettől.

Üdv,

Ben

Előzmény: hc (1)
Bendeguz Creative Commons License 2000.01.03 0 0 2
Hi hc!

Még mindig nem érted?

Ha én a Bőrkabátosok Társaságába tartozom, és ott az a szokás, hogy mindenki bőrkabátot hord, vagy a főnök ezt az utasítást adja, akkor kutya kötelességem nekem is bőrkabátot hordani, de nem azért, mert ha nem, akkor kikapok, hanem azért, mert ekkor vallhatom magam ide tartozónak.

Egyébként részvétem, ez tényleg bosszantó lehet, de próbáld ki, mit gurít arra, ha szépen megkéred, hogy téged hagyjon ki ebből, mert irritál. Mint ahogy engem is irrirál az a zaftos, vastag káromkodás, amit írtál, ezért én is megkérlek, hogy tartózkodj ettől.

Üdv,

Ben

Előzmény: hc (1)
hc Creative Commons License 2000.01.03 0 0 1
Amit kaptam én sem nevezem jókívánságnak.

hc

vigor Creative Commons License 2000.01.03 0 0 0
Én 0 jókívánságot kaptam a HIT-esektől.
Előzmény: hc (-)
hc Creative Commons License 2000.01.03 0 0 topiknyitó
Az újév SMS-ek özönével köszöntött be. Köztük egyik HIT-vírussal fertőzött rokonunké is. Szerintem ő tudja, hogy mennyire szimpatizálunk a HGY-vel, mégis az úr áldását kérte ránk, és ezt természetesen meg is osztotta velünk.
Ha velük vagyunk együtt, akkor én vigyázok a számra és akkor is visszafojtottam egy kiadós "qrva isten b@meget" amikor teli tenyérrel sikerült egy szögbe csapnom. Ők miért nem fogadják el azt, hogy nekem az az igazi jó kivánság, ha csak egyszerűen BUÉK-ot mond.

hc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!