Keresés

Részletes keresés

öööö Creative Commons License 2011.01.27 0 0 126

Ezt irtad 2000. 01. 12 -én:

 

 

" Nostradamus is. Akkor - tavasz környékén, nyár elején - azt javasoltam, térjünk vissza a témára 2000 elején, mégpedig azért, mert egy olasz "tudós" a következőket olvasta ki a jóslatokból az 1999-es évre: egy óriási háború fog végigsöpörni Európa déli részén Olaszországtól Törökországig, a szerbek letaszítják trónjáról a "hercegüket", s még ebben az évben meghal a pápa.
Nos, 2000 eleje van. Bármennyire is rémes események történtek Jugoszláviában, ez végül mégis csak egy kisebb konfliktusnak vehető. Milosevics még a helyén van. A pápa egészségi állapota olyan, amilyen a korához illik, de él."

 

Azért furcsa hogy még az év októberében mégiscsak megdöntötték Milosevics uralmát a szerbek amikor ezt a kritikát fogalmaztad meg ,tehát pár hónapra rá.

 

Ha igaz amit tudunk Nostradamusról akkor a látomásai olyanok lehettek mint vmi film ami pereg elotte, én nemhogy a dátumot nem tudtam volna belőni pontosan az eseményeknek de még értelmezni sem tudnám hogy mit látok mondjuk 500 év mulva.

Szerintem még az is érdekes hogy igy megfogalmazta, körübelüli dátummal és helyszinekkel.

A pápa 2005 ben halt meg nem sokkal rá.Legalábbis 500 év távlatából.

Előzmény: rolling (114)
golaz11 Creative Commons License 2010.12.22 0 0 125
Vajk Creative Commons License 2000.01.13 0 0 124
""Ennyi embert,ennyi even at beetetni azt hiszem senkinek semm sikerult a tortenelem soran.""

Igen, szerintem N. ettol lett nagy es nem a joslatai miatt.

Gondolj bele, most nekiallok irni joslatokat a Forma 1-re. Egyik csak bejon, a tobbit meg nem mutatom meg, akkor en is nagy leszek?

Előzmény: Ray Gamzo (123)
Ray Gamzo Creative Commons License 2000.01.13 0 0 123
Vajk:

Egy oregkori halalt barki megjosolhat , de egy balesetet a lovagi tornan, tetejebe konkretan , plusz nem rogton hanem 3 napra ra , na az mar feler a lotto otossel.
HA azt mondod hogy valaki meghal egy bajvivason akkor igazad van de Nostredamus nem azt mondta.
Meglehet josolni hogy az elkovetkezo 2 evben lesz a forma egyben sulyos baleset ehhez nem kell nagy jostehetseg, de hogy kivel na ehhez mar tobb kell, de az hogy hol es hogyan ez mar tobb mint veletlen.
A 73 eves joslat ertelmezeset akkor olvastam mikor meg nem igazan lehetett szamitani arra hogy bekovetkezik, es valahogy nem leptek meg a tortenesek mert tudtam hogy ez le van irva.
NEM UTANA ELOTTE
HA ez egy nagy atveres akkor is Nostredamus egy zseni.
Ennyi embert,ennyi even at beetetni azt hiszem senkinek semm sikerult a tortenelem soran.

Vajk Creative Commons License 2000.01.13 0 0 122
Ray Gamzo,

Ne legyel naiv: N.mester ismerte a kortarsait, tisztaban volt avval, hogy kitol mit varhat. nekunk ez -innen a tavolbol- misztikusnak tunhet.

Vagyunk egy peldat: en megjosolom, hogy y pApa iden meg fog halni es meg irok rengeteg osszevissza dolgot. 500 ev sem kell es en is sztar leszek? Valoszimuleg nem,, metrt mar nagyon sokan irogatnak mindenfelet es N. azert lehetett "sztar" mert viszonylag keves volt a laikus irasbelisag akkoriban.
A recept ilyen egyszeru.

A masik: a josokbol valoban mindenki csak a valosagga valtakat jegyzi meg. Hiaba ir valaki mar evek ota hulyesegeket, nem jon be neki, es hanyan lehetnek..... Vagy valaki ir altalanossagokat , bejon neki egy es felkapjak, hogy micsoda langelme volt. Igen am, de asufniban van meg 43teleirt fuzete, tele negysoros joslatokkal. Azok nem jottek be de senki nem is kivancsi erre, csak a szenzaciora vevok az emberek.
Es eemmit nem kockaztatnak a mai josok: bofognek valami kapitalis baromsagot a Gellerthegyrol mega Dunarol, aztan mi lesz? Ki emlekszik majd rajuk egy ev mulva? addigra nyomjak a kovetkezzo hulyeseget, elterelve a figyelmet(ujabb hiszti keltesevel) az elozo hulyesegukrol.

Újlaki Creative Commons License 2000.01.12 0 0 121
pancso, szerintem tévedsz. Ott, az egyik jóslatod...

Ja, rendben van, a másik kóddal olvasható a helyreigazítás.

Előzmény: pancho (106)
Ordas Creative Commons License 2000.01.12 0 0 120
A kozeli jovot a jelen jo ismereteben lehet jol kovetkeztetni. Pl kuvaiti haboruba USA be avatkozasa, vagy a BUX index par nap mulva, netan het mulva eleri a 9000, Putyint valasztjak meg orosz elnoknek. De az blabla, hogy Hitlert megjosolt, meg egyeb kodositett faszsagok...
Ray Gamzo Creative Commons License 2000.01.12 0 0 119
A.kárki:
Elsö verseiben, megjosolta a lovagi tornan a király halálát azt már jóval előtte értelmezték és a királyt óva is intették a tornátol.
Tehat tény hogy legalább egy jósverse bejött, amit nem utólag értelmeztek.

Dr. Lecter Creative Commons License 2000.01.12 0 0 118
Jajám. Az utólagos bölcsesség egzakt tudomány.

Hannibal

Előzmény: A.kárki (117)
A.kárki Creative Commons License 2000.01.12 0 0 117
Érdekes Noszi jóslatait mindig UTÓLAG magyarázzák meg, hogy hoppá: most ez történt, nézzük csak meg jé ezt hogy megmondta...
Ha meg előre mondjuk, hogy figyeljünk,mert azt + azt mondta, az valahogy sose jön be.
Tabak Creative Commons License 2000.01.12 0 0 116
Csak annyit az előzőekhez, hogy - mint tudjuk - Hitlernek nem ez az eredeti neve, ill. hogy elég erősen hitt az okkult tudományokban (külön stábot tartott fenn erre a célra). Miután akkor még nem volt ekkora irodalma Nostradamusnak, valamelyik régebbi gót betüs fordításból sikerült kiválasztani szegénykémnek a nevet, csak rosszul olvasta.
A Szovjet birodalomról szóló 73 év és 7 hónap lehet meggyőző, csak az a kérdés, hogy mihez képest. (Valaki azt írta lentebb, hogy N. az időintervallumokban nem tévedett)
Az egyetlen szóba jöhető időintervallum:
1917. okt 25-26 (nov 7) N.O.SZ.F.
1991. június (12-én választották meg először jelcint az Orosz Föderáció elnökének).
Azonban a SZU 1922 decemberében alakult meg és 1991 decemberében szünt meg létezni, arról nem is beszélve, hogy ugyan maga Oroszország is soknemzetiségü, de modern Babilonnak csak a
tagállamok csatlakozása után lehet nevezni, ami 1940-ig tartó folyamat.
Vagyis a 73 év és 7 hónap megint egy erős belemagyarázás, és azthiszem itt van a kutya elásva, ugyanis a tények szigorú figyelembevétele nélkül szinte mindig lehet olyan időintervallumot találni, ami passzolhat egy esetleges vershez.
Egyébként egyetértek több előttem megszólalóval, érdekes és szórakoztató ezzel foglalkozni, de csak mint egy komolyabb fejtörővel vagy keresztrejtvénnyel.

Bocs, ha a történelmi rész kicsit off volt, de kellett a tényszerüség kedvéért.

Ray Gamzo Creative Commons License 2000.01.12 0 0 115
A joslasok idopontjarol azert kar vitatkozni mert Nostredamus nem irt idopontokat. O csak csillagallasokhoz tudta tajolni az esemenyeket, tehat amikor valaki kijelenti, hogy Nostredamus ekkor meg akkor ezt josolta akkor mar gyanus hogy igy tenyleg nem igaz, csak annyi hogy erre az idoszak kornyekere tette a varhato esemenyt( a papa koztunk maradjon eleg rosszul van es Milosevics is konnyeden megbukhat barmikor, ha mar ittt tartunk).
Nem olvastam a topic elejet de az elso verse ami meg eleteben bekovetkezett az is figyelemre melto, mikor a kiraly halalat megjosolta a lovagi tornan.

Jobb modszer is van hogy megjosoljuk a leendo gyermek nemet(szuleszeti korokben forog a kovetkezo algoritmus): Mondjunk barmit az anyanak de egy fuzetbe irjuk be az ellenkezo nemet.
ad1 ha eltalaltuk akkor semmi reklamacio nem lesz
ad2 ha nem talaljuk el akkor megmutathatjuk hogy anno mit is irtunk be amikor jelentkezett nalunk.
Igy 100%-osan el lehet talalni a gyermek nemet.

Viszont Nostredamus versei pont a jos zsenialitasa miatt nagyszeruek. Azert szerintem amit Nostredamus "muvelt" mar surolja a valoszinuseg hatarait.

rolling Creative Commons License 2000.01.12 0 0 114
1962-ben 8 nagybolygó volt egyvonalban (csak a Neptunusz "lógott ki" a sorból), sőt még a Hold is ezen a tengelyen állt, mégsem történt semmi különös.
Nostradamus pedig (vagy tudós értelmezői) valóban megbukott. Tavaly keletkezett egy "A Biblia kódja" című topik, most nincs kedvem előásni, abban elvitatkozgattam egy kicsit a "hívőkkel", többek között szóba került Nostradamus is. Akkor - tavasz környékén, nyár elején - azt javasoltam, térjünk vissza a témára 2000 elején, mégpedig azért, mert egy olasz "tudós" a következőket olvasta ki a jóslatokból az 1999-es évre: egy óriási háború fog végigsöpörni Európa déli részén Olaszországtól Törökországig, a szerbek letaszítják trónjáról a "hercegüket", s még ebben az évben meghal a pápa.
Nos, 2000 eleje van. Bármennyire is rémes események történtek Jugoszláviában, ez végül mégis csak egy kisebb konfliktusnak vehető. Milosevics még a helyén van. A pápa egészségi állapota olyan, amilyen a korához illik, de él.
Úgyhogy kár komolyan venni mindezt, arról meg nem is beszélve, hogy maga az egész történelem nem más, mint háborúk láncolata. Valamilyen háború MINDIG volt ezen a bolygón. Ezért aztán az ilyen jóslatok valamilyen formában szükségszerűen ülnek, vagyis könnyű ilyeneket írni.

De hogy jellemezzem kicsit az ilyen emberek valódi természetét, hadd meséljem el, hogy a barátnőm főnöke (egy hölgy) tavaly nyáron azért nem volt hajlandó a Balatonon nyaralni, mert meg volt győződve róla, hogy a napfogyatkozáskor az erők hatására az egész balatonmedence ferdén fog állni, és mindent elönt a víz... Mekkorát csalódott szegény...
No commment.

ViziPucok Creative Commons License 2000.01.12 0 0 113
Tudok egy igazán jó példát a jóslatok hihetőségéhez:
Még a régi görögöknél (ott ahol a jós csak egy mezei kokos volt) az egyik király megkérdezte a jóst, hogy mi fog történni, ha megtámadja a szomszédot?
"- Ha átkellsz a folyón, egy nagy birodalom fog összeomlani" - mondta a narkós, és szívott még egy adag SO2-t (kén-dioxidot). Erre a király megtámadta a szomszédot, mert szerinte a ő fog kinyuvvadni. De tévedett. Elvesztette a teljes országát, mert a szomszédok erősebbek voltak. A jósok meg megmonták. Csak azt nem, hogy ki fog veszíteni.
Ehhez hasonlók még rengeteg fennmarad a rómaiaktól is. Az értelem mindig attól függött, hova teszik a vesszőt. Pl: (az eredetit sajna már elfelejtettem)
Csatába mész, nem halsz meg, hazatérsz. Vagy:
Csatába mész, meghalsz, nem térsz haza. Eredtibe csak 1 vessző a különbség.

Azt mondják májusban 6 bolygó fog együtt állni, és lesz Világvége.
A 6 bolygó stimmel. Tényleg együttállás lesz. No de a gravitációs középpont eltolódna???
Mit ér 6 pöttöm bolygó a Naphoz képest? Főleg, hogy a hatodik a Hold?
Egyébként is. 4 bolygó lesz a Nap egyik oldalán, a Föld + a Hold a túloldalt. Szép egyenes vonalban fognak állni. Annak a 4 bolygónak a grav. mezője akkora hatással lesz ránk, mint a gyári szellő a Himalájára...

originalqszi Creative Commons License 2000.01.12 0 0 112
No no, biccentsen csak:)))))) Nosztradamusz idejében sem volt biztos, hogy mikor kezdódik az ávezred váltás:DDDDD
Hokunda Creative Commons License 2000.01.12 0 0 111
Pancho: Ugy latom raereztel a lenyegre. :))
Előzmény: pancho (106)
Hokunda Creative Commons License 2000.01.12 0 0 110
Pancho: Ugy latom raereztel a lenyegre. :))
Előzmény: pancho (106)
TamasS Creative Commons License 2000.01.12 0 0 109
vazze. Putyin az antikrisztus!!!! Hiszen pont januar 1-en jott el es nala van az atomborond is :-((
(Akar meg igaz is lehet)
Phaetos Creative Commons License 2000.01.12 0 0 108
Na ja aztán ha véletlenül Németh Miklós lesz akkor gyorsan belemagyarázzák ,hogy na ugye megmondtam.csak mert x évig külföldön élt és dolgozott.Földrengés hát szerintem nem lesz sem Veszprémben sem sehol,itt Magyarországon.A többi pedig egyszerű gazdasági előrelátás,bárki megmondhatja.És még csak nem is igaz:)))))
Előzmény: Vajk (88)
Phaetos Creative Commons License 2000.01.12 0 0 107
Hát szerintem ez az egész ugy marhaság ahogy van.N. verseibe sajna tényleg mindent belemagyaráztak.Véletlenül került a kezembe egy Nosree könyv,nem magyarul ugy 2-3 éve.Abban is benne volt hogy a napfogyatkozas napjan kitor a hét hónapos világháború de aztán 50 év aranykor.Nem jött be,ezzel ezt le is lehet zárni.Tök mind1 milyen időszámítás szerint számolt mert az általa behatárolt időszakban olyan Napfogyi amely Európa majd egész területéről látható csak most volt.Meg aztán az idő amúgy is relatív fogalom.Lásd Polinéz szigetek ahol csak azért tértek át nyári időszámításra hogy ők legyenek az elsők.Most megy a vita hogy hol született az új évezred első babája.Pedig szegény még meg se fogant:)))
pancho Creative Commons License 2000.01.12 0 0 106
aábcdeéfghiíjklmnoóöőpqrstuúüűvwxyz 1234567890
AÁBCDEÉFGHIÍJKLMNOÓÖŐPQRSTUÚÜŰVWXYZ ",:.;-+!%=()$@

Fenti két soromban kódolva van a világ teljes további sorsa, magyar nyelven, csak a megfelelő kulcsot használva össze kell rakni a betűket a megfelelő sorrendben. Minden betű, szám és jel többször is szerepelhet. Rövid, de velős jóslat ez, szörnyű dolgokat rejt, azért is nem tártam fedetlenül minden nem szakértő szeme elé, akiknek ez személyes tragédiát okozhatna.

Újlaki Creative Commons License 2000.01.12 0 0 105
A jóslatokkal és az álmokkal úgy vagyunk, hogy vagy bejönnek, vagy nem. ha bejön, csodát kiabálunk, ha nem jön be, észre sem vesszük, vagy elfelejtjük.

Ha egy jóst a születendő gyermek neméről kérdeznek 1000 alkalommal, akkor nem az lesz az eredmény, hogy csaló, mert pontosan 50 százalékban találta el, hanem lesz 500 boldog szülőpár, fennen hirdetve a jós tehetségét, és lesz 500 másik, ezek maguk is rég elfelejtették a dolgot.

Arról nm is beszélve, hogy ha a derék jós mindig fiút mond, akkor egyrészt 50-52 százalékban lesz igaza, és az már látszólag meghaladja a véletlen valószínűséget, másrészt - legalábbis egyidőre - boldoggá teszi a szülőket, mert a legtöbb azért mégiscsak fiút akar.

Véleményem szerint kellenek a jósok, mert mindenki maga dönti el, hogy mennyire hülye.

Előzmény: GyB (104)
GyB Creative Commons License 2000.01.11 0 0 104
Bár ez egy közhely, de azt szokták mondani, hogy még az álló óra is a pontos időt mutatja naponta kétszer :-) Ezt csak arra, hogy ha egy jós néhány jóslata bejön az szerintem kb. mit jelent.
Dr. Lecter Creative Commons License 2000.01.11 0 0 103
Szia, Grooshee!

Pontosan melyik neves francia-amerikai fizikusra gondolsz?

Hannibal, a fizikus

Előzmény: Grooshee (99)
Ordas Creative Commons License 2000.01.11 0 0 102
Ha a jovo mozgasban van, akkorebben az is benne van, hogy vagy kitor a 3. vilaghaboru, vagy nem. Azaz az egesz joslas baromsag. Na itt beszeltel magad ellen!
Ordas Creative Commons License 2000.01.11 0 0 101
Es a karacsonyfat is a Jezuska hozza!

Szoval vegtelen parhuzamos vilag van? SLIDERS, tul sokat nezted! Akkor az egyik alteregom miert nem jon el? Mert bizti van egy olyan, aki tud dimenzioutazast vegrehajtani.

Grooshee Creative Commons License 2000.01.11 0 0 99
Talán igaz, hogy megbukott, de mint már vki írta előttem, a tarottban sem azért nem jön ki kétszer egymás után ugyanaz az eredmény, mert a jövő mozgásban van. Namost, erről mindenki azt gondol, amit akar, de szerintem érdemes olvasgatni neves francia-amerikai fizikusok idő-elméleteit, miszerint végtelen számú párhuzamos világ létezik, bennük a múltunk és a jövőnk, s minden pillanatban egy ilyen világ között ugrunk...
Fura...
Ordas Creative Commons License 2000.01.11 0 0 98
Erdekes, jo 10 eve minden N. hivo asszonta, hogy 2000 elott jon a 3. vilaghaboru, utana orok beke. Namost a kuvaiti, del-szlav, szomaliai, indoneziai dolgok minden, csak nem vilaghaboruk. Most meg minden hivo MASt josol. Legalabb egyeztessetek mielott badarsagokat beszeltek!

Egyebkent is, vmelyik fobarom megmondta, hogy jan. 21. vegzetes foldrenges Mo-n. 6, 4 erossegu. ha-ha. Ugyis kar mindenert :)

Hokunda Creative Commons License 2000.01.11 0 0 97
Azzal kezdenem, hogy nem olvastam vegig a topicot, mert nem volt ra idom, csupan szemezgettem.
Hogy 2000-ben lenne a vilagvege az eleve hulyeseg, hisz Nostradamus megirta, hogy a 3797. evig tartanak a jovendolesei. Ha most elkezdunk veszekedni, hogy milyen idoszamitas szerint, akkor azt is vegyetek hozza, hogy megjosolta 500 ev mulva (2050) fogjak megfejteni a verseit. Az 500 ev meg nem telt el. Raadasul a megfejtes evszazadaban meg eletben leszunk.
Fekete Sandor Pal egyik konyvet en is olvastam es meglepoen ertelmes dolgokat irt. Ami a vegleges megfejtest illeti arra meg varni kell. A jelenlegi kodtoro megoldasokkal szerintem nem fog osszejonni.
Azt is olvastam valamelyik (bocs) hozzaszolasban, hogy 2028 korul lesz valami nagy haboru vagy katasztrofa. Ezt en is igy gondolom. SZVSZ sokkal komolyabb katasztrofa (jarvany) lesz, mint hinnenk.
Hogy mitol lesz vege a vilagnak es milyen lesz arrol eleg sok leiras van (Pld. Biblia, Profeciak). Eleg jol megloditja az ember fantaziajat, ha elolvassa. :)
Ray Gamzo Creative Commons License 2000.01.11 0 0 96
Nem sok dologban hiszek, de Nostredamus engem is pont azzal a 73 evvel fogott meg, ami a nagy Babilonra utal. Anno akkor olvastam amikor meg allt a "birodalom" , de mar latszott a vege ami torvenyszeru volt.
A masik a mostani napfogyatkozast Nostredamus nem josolta hanem szamolta, azert tevedett(amit ir is hogy ebben lehet hiba), az intervallumok idejenel nem tevedett.
A mostani napfogyatkozast "csak" a negyven evig tarto katsztrofak sora koveti.
Na most it joggal merul fel a kerdes hogy mindig is volt a foldon ennyi arviz, foldrenges stb... de igy meg nem volt benepesulve a fold mint most tehat ha valahova lecsap a villam akkor talalni fog. Nostredamus azt lathatta, amit mi ,ha bekapcsolod a tv-t akkor biztosan latsz benne legalabb egy arvizet ebben a vilagban.
Szerencsere biztato a helyzet mert utna eleg hosszu beke jon es csak utana jon a3. vilaghaboru.a vilagveget Nostredamus csak 2600 korulir teszi, sot elotte a proofeciak meg lesznek fejtve is, tehat meg kozel sem biztos hogy tevedett.
Udv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!