harnjehu:
Ez igy biztos nem igaz.
Jovore 10% alatt lesz az inflacio, de lesz. Es emiatt se rogzitheto a ket valuta arfolyama egymashoz.
Majd ha az EU-ban leszunk, akkor aztan tenyleg rogzitett lesz.
Bar akkor meg mar ugyis euro-t hasznalunk majd, szoval mindegy lesz.
Bocs, de nem arról van szó, hogy a forintot mindig egy, különböző valutákból álló valutakosárhoz képest értékelik le, és abban most a német márkát felváltja az euro. Most azt nem tudom, hogy a teljes valutakosár helyett csak az eurohoz fognak-e viszonyítani - ennek utána kellene nézni -, de például még a csúszó leértékelés is marad, szóval az euró még egy jó ideig inkább csak viszonyítási pont lesz, és nem rögzítik hozzá a forintot, csak ha tutira ugyanakkora inflációt tudnak biztosítani. Meg kellene nézni azt a hírt szó szerint is.
Nem vagyok pénzügyi szakember, javítsatok ki ha tévedtem:
A hírek szerint 2000. január 01-töl a forint árfolyamát az euróhoz kötjük, tehát ugyanúgy rögzített lesz a forintnak az euróhoz viszonyított átváltási aránya, mint a legtöbb európai közösségi devizának.
Azt viszont még nem hallottam, hogyan alakulnak nálunk a forint- és eurókamatok.
Jelenleg az eurószámla kamata 2% alatt van, a forintszámlák pedig 9-10%-ot hoznak.
Ez így marad? Megszünnek az eurószámlák és a világ összes pénzembere forintban fogja kamatoztatni elfekvö devizáját?