Keresés

Részletes keresés

orang ulu Creative Commons License 2000.01.02 0 0 67
Ennek analógiájára a következő kijelentés is felállítható: ha a zsidók a vérvádat következetesen tagadják, a dologban van valami. Vagy inkább visszavonod az állításodat?
Előzmény: jdr (64)
PőczeBalázs Creative Commons License 2000.01.02 0 0 66
ha minden cáfolat igaz lett volna a magyar történelemben, akkor sominden másképp alakult volna....
Előzmény: aggályos (63)
kerub Creative Commons License 2000.01.01 0 0 65
HT

Borzasztóan szégyenlem magam a semmitmondásomért

Kerub

Előzmény: Henger Tedi (11)
jdr Creative Commons License 2000.01.01 0 0 64
˝jdr válasz erre | adatok | e-mail 2000-01-01 18:19:45 (56)

Ha határozottan cáfolta, akkor határozottan lehet valami a hírben:))))

Ttelettel:
jdr

[előzmény : babaarc, 2000.01.01 17:52]˝

Előzmény: aggályos (63)
aggályos Creative Commons License 2000.01.01 0 0 63
Selmeczi nem lesz a Magyar Posta elnöke
január 1. 19:23
[MTI] Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője, a parlament egészségügyi bizottságának alelnöke, szombaton délután határozottan cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint ő lenne a Magyar Posta Rt. elnöki posztjának várományosa. Hozzátette: továbbra is politikus szeretne maradni, és az egészségügy, illetve a társadalombiztosítás kérdéseivel kíván foglalkozni.

PőczeBalázs Creative Commons License 2000.01.01 0 0 62
Miért kell annak a hölgyeménynek feltélenül pozíciót adni? Valahogy van itt egy olyan kényszer, hogy valami munkával el kell őt látni. miért?
aggályos Creative Commons License 2000.01.01 0 0 61
Akoor ezt megbszéltük:)
Előzmény: rocky (59)
Vajk Creative Commons License 2000.01.01 0 0 60
Nekem egy igen kozeli rokonom felsovezeto a Postan es o is hallott rola, de sem megcafolni, sem megerositeni nem tudta a hirt. Csak valoszinusiteni:)
rocky Creative Commons License 2000.01.01 0 0 59
Aggályos,

Ebben egyetértünk. Elnézést, hogy nem értettem meg a szándékodat. Azért a bábolnai fiúk még így ahogy vannak is sokkal jobbak, mint ez a Selmeczi maca (legalábbis ami a gazdaságot illeti). Aztán biztos van más terület ahol Selmeczi a jobb. De én a gazdaság szemszögéböl nézem a dolgokat.

Előzmény: aggályos (58)
aggályos Creative Commons License 2000.01.01 0 0 58
Khm Arra ment, ki a játék, hogy a Bábolnai fiukat agyilag ne süllyeszd a szőke szaxis szintjére.

Őket másért lehet fikázni.

Előzmény: rocky (57)
rocky Creative Commons License 2000.01.01 0 0 57
Aggályos,

Még valami. Komolyabb helyeken nagyvállalati (de kisvállalati) vezetö pozícióba nem vesznek fel senkit, akinek másodállása, vagy saját cége van. Ez egy szokásos pont minden ilyen vezetöi szerzödésben. HZ és Sz. Kis már csak ezért sem alkalmasak a bábolnai pozíció betöltésére.

Előzmény: aggályos (50)
rocky Creative Commons License 2000.01.01 0 0 56
Aggályos,

meg mindig nem értem, hogy mi köze van Selmeczi-nek a Béres RT-hez? Csaknem ö a felügyelö bizottság elnöke á la repülös Gizike?

Előzmény: aggályos (53)
jdr Creative Commons License 2000.01.01 0 0 55
Ha határozottan cáfolta, akkor határozottan lehet valami a hírben:))))

Ttelettel:
jdr

Előzmény: babaarc (54)
babaarc Creative Commons License 2000.01.01 0 0 54
Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője, a parlament egészségügyi bizottságának alelnöke, szombaton délután az MTI-nek nyilatkozva határozottan cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint ő lenne a Magyar Posta Rt. elnöki posztjának várományosa.
aggályos Creative Commons License 2000.01.01 0 0 53
A Béres RT. mekkora cég ?
Előzmény: rocky (51)
OliApa Creative Commons License 2000.01.01 0 0 52
Cseragirol is nyithattal volna topikot!
rocky Creative Commons License 2000.01.01 0 0 51
Aggályos,

Válaszodat nem egészen értem, mert mi köze van az általad felsoroltakhoz Selmeczi Gabriellának? Vagy ö a Karsai vagy Sz. Kis nöje? Ha a Bábolna ügyre gondolsz, a következöket tudom mondani, mint a cégeim személyzetise:

1. Bábolna nem egy borpalackozó kombinát. Ráadásul 50 ezer palack, mint olyan egy nulla tétel Bábolnához képest. Mintha azt mondanád, hogy egy taxisoför pont a Volán vagy a MÁV vezérigazgatójának alkalmas, mert a taxizásnak is valami köze van a közlekedéshez. Arról nem is beszélve, hogy nem Heinemann müködteti a céget.

2. Felügyelöbizottsági tag Karsaiéknál. Ha haver, miért ne? Lásd a Malév felügyelöbizottsági tagság esetét Gizikével. Az is repülös családból jött.

3. Ez aztán jó. A havert meg kinevezzük vezérigazgató helyettesnek. Szerinted mely civilizált országban történhet ez meg? Nehogy egy ázsiai (tipikusan kínai) céget hozzál fel példaként, mert ott a családhoz való tartozás valóban lényeges követelménye a cégvezetésbe való bekerülésnek. De ott saját (családi) vállalkozásról van szó. Vagy Bábolna is a Fidesz családi vállalkozása? Én úgy tudtam, hogy egy állami cég. De igazíts ki, ha tévedtem. Egyébként is Bábolna mióta számviteli szolgáltatásokkal foglalkozó cég? Ezen az alapon miért nem Zsírost nevezték ki a Postabank egyik vezérigazgató helyettesének? Ha egy könyvelöcég egyik vezetöje jó lesz egy mezögazdasági kombinát vezérigazgató helyettesének, akkor egy "szuper" földmüves is jó lesz a Postabank egyik vezérigazgató helyettesének. Tudod, a két szakma igen "közeli" egymáshoz.

4. Tudomásom szerint a Postabankban leginkább 1998 augusztusa után voltak az igazi nagy átszervezések. Az fb-be történö kinevezés (állami cég lévén) ismét csak politikai ügy, s nagy valószínüséggel semmi köze sincs a hozzáértéshez. Lásd ismét a Maléves Gizike esetét. Bár nem egészen igazságos csak Gizike esetét emlegetni, mivel a Fidesz sokkal nagyobb számú teljesen alkalmatlan híveket helyezett fb tagságba egyszerüen a káderhiányból kifolyólag. Érdekes módon ezek az esetek nem lettek megszellöztetve eddig a sajtóban. Az a gyanúm, hogy 2002-ben, amikor a Fideszt kisöprik, még szórakoztató (és egyidejüleg elrémisztö) történeteket olvashatunk majd a sajtóban ezen fb tagok "ténykedéséröl". Ne haragudj, de továbbra sem látom az összefüggést a Decanter és Bolton-beli tevékenység, és egy mezögazdasági nagyvállalat vezetésére való alkalmasság közti összefüggést.

Elfogultsággal pedig ne vádolj, mert meggyökeresedett jobbközép konzervatív vagyok. De azért a gazdasághoz is értek annyit, hogy lássam, hogy micsoda alkalmatlanokat támogat a Fidesz.

Előzmény: aggályos (50)
aggályos Creative Commons License 2000.01.01 0 0 50
"Heimann Zoltánnak Szekszárdon évente 50 ezer palack bort termelő és forgalmazó magánvállalkozása van, amit – elmondása szerint – főként felesége és édesapja működtet. Családi vállalkozásukat Heimann Bt.-nek hívják. Heimann felügyelőbizottsági tagja a Székesfehérváron üzemelő Karsai Műanyag-feldolgozó Rt.-nek is. A vezérigazgató-helyettesnek kinevezett Sz. Kis László korábban már dolgozott együtt – a Béres Rt.-nél – az új vezérigazgatóval. Közös vállalkozásuk is van: a főképp kereskedelemmel foglalkozó Decanter Kft.-nek mindketten ügyvezetői, bár Heimann 1997 decembere óta már nem tulajdonosa a cégnek. Szintén Sz. Kisék cége a Bolton Kft., amely számviteli szolgáltatásokkal foglalkozik. Sz. Kis László 1998 augusztusa, tehát a postabanki átszervezés óta tagja a Postabank Értékpapír-forgalmazási és Befektetési Rt. felügyelőbizottságának."
Előzmény: rocky (48)
jeges Creative Commons License 2000.01.01 0 0 49
rezső, ez a Selmeczi mögött álló tökés csoport éedekes. Hányan állnak sorba?
De ez csak egy illetlen újévi gondolat, mert Selmeczit inkább előlről érdemes megközelíteni.
(Hű de disznó vagyok, beállok pindiyhez )
Előzmény: rezső (42)
rocky Creative Commons License 2000.01.01 0 0 48
Jó Tündér,

Látszik, hogy a hülyeségnek nincs korlátja. Én ismerem ezt a macát, s olyan buta, mint a legsötétebb éjszaka. Ezen a téren vetekszik az új bécsi nagykövettel, Etelkával. Pedig hidd el, hogy ez nem könnyü, mert a hülyeség terén Etelka egy valódi nemzetközi klasszis. Selmeczi semmiféle vezetö pozícióra (sem a gazdaságban, sem a politikában) nem alkalmas. Arra sem alkalmas, hogy két kecskét kivezessen a mezöre (persze a kecskék nem is hagynák magukat, hanem felöklelnék és otthagynák). A Lockheed ügy óta Orbánnak azért látnia kellett volna, hogy a leányzó a minimális szellemi képességekkel sem rendelkezik. Az új bábolnai vezérigazgató sem alkalmas a posztjára. Fö erénye (mint ahogy azt Yossariantól tudjuk), hogy öccse építette az ö tetöterét, meg együtt itták a szekszárdi borukat. Hát igen, ezek a legfontosabb kritériumok Bábolna vezetésénél. Csaknem OV is a szekszárdi borivó kör tagja? Egyébként ezek a perc emberkék már kezdhetnek állás után nézni 2002-re, mert hogy jóképü munkanélküliek leszznek, az biztos. S nem lesz amnesztiarendelet sem, mint Jelcinnek.... Annak kiderítése még hátra van, hogy a Selmeczi maca OV-né gyerekkori barátnöje-e, vagy OV kollégiumbeli ágytársa volt-e. Mert hogy más logikus magyarázat nincs. Végül csak annyit, hogy Nyugaton cégek élére nem politikai döntéssel szoktak kinevezni vezetöket (hacsak nem a cég tönkretétele a cél). OV-töl ne várj el racionális döntéseket, úgyhogy könnyen lehet, hogy a maca lesz a Posta új elnöke. Ne feledd, hogy OV-nek sem volt semmiféle országvezetési gyakorlata, amikor az ország élére került, úgyhogy vállalatvezetési tapasztalat nem kell egy vállalatvezetöi kinevezéshez. Viszont mint adófizetö, nem kedvelem, ha a betanulás költségeit velem fizettetik meg. Mint cégtulajdonos és cégvezetö csak azt tudom neked mondani, hogy az kifejezetten nem hátrány, ha a cégvezetés ért is ahhoz, amit csinál. Az ellenkezöje a rendszerváltás elött volt szokásban, ahol csak egy párttagsági könyv kellett ahhoz, hogy univerzális vezetö lehess. Ma is nyögjük ennek az árát. Selmeczi intrelligenciájáról nekem a tiedtöl némileg eltérö véleményem van. A HP új elnöknöjéröl csak annyit, hogy a belsö eröcsoportok egy bábot kerestek, aki könnyen kézben tartható. Azt is tudnod kell, hogy a HP felosztása nem volt véletlen. Az Agilentnél maradtak azok, akik azt gondolták, hogy nem árt, ha a cégvezetés ért ahhoz, amit csinál. A HP pedig gyakorlatilag egy kereskedö cég lett, amely jövedelmezösége jelenleg nem a legjobb. Fö üzletük a mások által gyártott nyomtatók és hasonló termékek, ill. az ahhoz szükséges tintapatronok eladása (még ez a legjobb bulijuk). Saját fejlesztés nemigen van. A PC és a server részlegek az igen nagy belsö adminisztratív költségek miatt nem túl rózsás helyzetben vannak (a konkurrencia hatékonyabb és olcsóbb). Az új elnöknö volt cégénél egy sor kiváló vezetö lépett le, mert nem tudták nézni, hogy viszi a lejtöre a céget. Én a magam részéröl max. 12-18 hónapot adok a macának a HP élén.

Előzmény: Jo Tunder (44)
Lewinfiú Creative Commons License 2000.01.01 0 0 47
Rezső rulez!

Nekem nagyon tetszett, mikor leváltották a TB éléről a zsírszívű Nagyasszonyt! Aztán nem csináltak semmit. Lampé Zsolti sem csinál semmit. Amikor a feleségem gyomorrontást kapott a szülés után és 40 fokos láza lett, elment a teje, és el tudjátok képzelni, milyen élmény a WC-n gubbasztani friss császár után, szóval akkor Magyarország elit szülészetén megkértek, hogy vigyek be széntablettát...

Szóval én nem hiszem, hogy a szolárium Barbie jó manageer lenne. Ő komisszár. Annak is béta verzió.

beduin Creative Commons License 1999.12.31 0 0 46
egyszer na...
Előzmény: Antisystem (38)
taylor01 Creative Commons License 1999.12.31 0 0 45
Maximális mértékben igazat adok.
BUÉK!!
Előzmény: Nimrod (41)
Jo Tunder Creative Commons License 1999.12.31 0 0 44
rezso,
ez egy nagyon szep no. a HP-nek a fonoke meg meg szebb. viszont olvastam ms. selmeczy rezumejet es ezek alapjan megmondom neked, hogy soha nem fogjak kinevezni vallalati elnoknek. orban urnak van szava az ilyesmiben es o sokkal okosabb annal, hogy ezt a nyilvan intelligens de semmifele valodi management tapasztalattal rendelkezo holgyet ilyen helyzetbe hozza. tudom, hogy a social security chief volt, de az egy tisztan politikai pozicio magyarorszagon. el tudom kepzelni akar miniszternek is, de CEO-nak nem. a heimann nevu figura egy prosperalo ceg kifejezetten global management vezetoje volt. es olyan szekbe kerult ahol addig a termeleshez kotodo szakemberek ultek. ez egy vallalat politikai dontes akar vannak fideszes baratai akar nem. torgyan ur is megerthetne. ha emiatt barmifele kormanyvalsag alakul ki ez az orszagocska nevetseg targya lesz. csirke miatt nem bukik kormany, csak ha az a csirke a kormanyfo baratnoje. ez a tapasztalatom.
Előzmény: rezső (42)
hontalan Creative Commons License 1999.12.31 0 0 43
Kedves Rezső!
Számomra komolyan nagy öröm látni, hogy hogyan térsz vissza az elszakadásból. -:)))))
Hontalan
Előzmény: rezső (42)
rezső Creative Commons License 1999.12.31 0 0 42
Néha elcsodálkozom, hogy a kormányon levők mit össze erőlködnek, hogy megbuktassák önmagukat. Ha tavaly februárban gyula és az a mániákus nemcsók nem szívóznak a dunagáttal és néhány hasonló marhasággal, ha szekeres nem adja fel eredendő ravasz óvatosságát, akkor ma is kormányon lennének. De nem tudták átlépni eredeti irányultságukon és nem tudták fegyelmezni magukat. Csak néhány hónapot kellett volna várniuk...

Persze ez azt is mutatja, hogy teljesen elszakadtak a valóságtól.

Most a Fidesz és a kisgazdák dettó. Az ész megáll a kisgazdák szívózásán Bábolnáért. És ők szajkózzák a lenyúlások megbüntetését. Lassan vége a második évnek és senkit nem büntettek meg.

Most meg ez a szőkeség. nagyon türelmetlen lahat az a Selmeczi mögött levő tőkáés csoport. És Fidesz vezetői nem veszik észre, hogy mi lesz ennek a következménye? Ennyire elszakadtak a valóságtól? Ilyen hamar?

Nimrod Creative Commons License 1999.12.31 0 0 41
Inkább a Selmeczi-re riadjak fel mint a Krupanicsra.

Hi......

:))

Szőrös Pacsirta Creative Commons License 1999.12.31 0 0 40
Kíváncsi vagyok, mit szól ehhez a doktorgyán!Ha Hingyi nem lehetett Maléves, akkor Selmeczi sem lehetne postás!Fel lesz háborodva, és rászabadítja a Fradit az Alcsút csapatára!A Hingyi legalább repülős dinasztiából származott!Igaz, Selmeczinek is van már egy repülése és az unicumot is ki kellett kézbesíteni.
Espada Creative Commons License 1999.12.31 0 0 39
Sziasztok!
SZVSZ a Posta élére kinevezéshez nem kell postás-
nak lenni! A szakmai részhez ott vannak a vezér-
helyettesek ill.főosztvez.-k !
A vezérnek "manager"-nek kell lenni. Valaki ilyen
irányú képességeit nem mindenféle át és leiratok
határozzák meg. Természetes,hogy sokaknak nem tetszik a Biztosítónál végzett tevékenysége,hiszen
felelősség nélküli jó zsíros állásokat elveszíteni ,az mindenkit sziven találna!
Túl ezen:BUÉK!
Antisystem Creative Commons License 1999.12.31 0 0 38
Nem mintha kritizálni merészelném az izlésedet, de:

okosabb...
szebb...
fiatalabb...
szaxi-virtuózabb...

mx + b akad ebben a kis országban.

ÜdV

Előzmény: beduin (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!