Keresés

Részletes keresés

Medieval Creative Commons License 2000.01.11 0 0 78
És mennyire érdemes elolvasni!
Medieval Creative Commons License 2000.01.11 0 0 77
Köszi!

A kényelmesebbek kedvéért a hivatkozott topic az alábbi:

agyhártya aláírásgyűjtés

Előzmény: pindiy (76)
pindiy Creative Commons License 2000.01.11 0 0 76
Kedves Medieval
Itten azért összefoglalom neked a lényeget.
Van ilyen széles olyan hosszú terület.
Eztet kell megvédeni.
Vannak illen és illen fegyverek itt és ollan és ollan fegyverek ott.
Ezek illen messzire lönek azok meg olyanra és aztán tudnak menni x sebességgel.
Ha itt lövök akkor az ekkorát az meg emekkorát szól és ez ennyit az meg amannyit pusztit.
Ennyien és ennyien kell, hogy legyenek ők ha tovább akarnak menni.
Hányan kell nekünk lenni y ideig, hogy ez meg nekik ne sikerüljön és az y idő után legyenk mondjuk nálunk kevesebben.
Akkor megtudod, hogy mennyien kell hogy legyünk.
Én csak azt mondom, hogy annyi profi nincs.

Előzmény: pindiy (75)
pindiy Creative Commons License 2000.01.11 0 0 75
Kedves Medieval
Nem jó, a mail nem kell.
Egyébként a katonaságról vallott elég durcás véleményem az agyhártyába benne van.
Előzmény: Medieval (74)
Medieval Creative Commons License 2000.01.11 0 0 74
Kedves pindiy!

Viszajött a mail "invalid address" üzenettel. Biztosan jó a mail címed az adataid között? Amúgy pedig mi a véleményed?

Üdv!

Medieval

Előzmény: pindiy (73)
pindiy Creative Commons License 2000.01.10 0 0 73
Kedves Medieval
Emil nyista, betévedtem.
Előzmény: Medieval (72)
Medieval Creative Commons License 2000.01.10 0 0 72
Kedves rezső!

Ne korbácsold az érzelmeket (albánok, Falkland...)! Küldtem egy emilt pindiy-nek. Hátha betéved...

Üdv!

Medieval

Előzmény: rezső (70)
VaLaki Creative Commons License 2000.01.10 0 0 71
Kedves rezső !

A protekcióját kérem !

Az én nickemet hamisítják, de a hivatal nem intézkedik.

Szíves közbenjárását előre is megköszönve:

VaLaki

_valaki_ maradt, .rezső.-t -helyesen- kirúgták.

vala_ki vel szaporodott a közösség, ez örömteli.

Akkor az ilyen

.rezső_
_rezső_
_rezső.
rezs_ő

és a rezsó franlóra mehet ?

Előzmény: rezső (70)
rezső Creative Commons License 2000.01.10 0 0 70
"Hol tévedtem?"

Kérdezd meg az albánokat, hogy őket vajon a szerb pilóták és rakétakezelők lőtték-e a tömegsírba.

És valami okból nagy számban emberek is voltak a Falkland szigetekre tartó hadihajókon, nemcsak gépek. És akkor behívás is volt...

Egyébként meg szakkérdés. Ehhez nem értek. Kérdezd a pindiyt.

Előzmény: Medieval (68)
kerdojel Creative Commons License 2000.01.10 0 0 69
Szvsz igencsak alabecsulod a kiszolgaloszemelyzet fontossagat. Azonkivul azt is, hogy mekkora szukseg van egy hagyomanyos haboruban "golyofogokra"....

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: Medieval (68)
Medieval Creative Commons License 2000.01.09 0 0 68
Kedves rezső!

Hát ez elképesztő! Sosem gondoltam volna! :-)

Egyébként azért kérdeztem, mert ha ez így van, akkor a következőkön lehetne elgondolkodni. Az Egri csillagok idejében is kellett a hadseregbe az operatív szintre hivatásos (a vezetői szintről ugyebár eddig is egyetértettünk). Ezek végezték az akkori időszak haditechnikájának (ágyúk stb.) kezelését ill. a kezelés irányítását. A sorozott állomány egy szál karddal küzdött a török ellen (kis sarkítással). A mai hadseregben ilyen egy szál fegyveres katonából kell a legkevesebb. Repülősök, rakétások, helikopteresek, stb. kellenek, és kiszolgáló személyzet. Az előző szinte már ma is csak hivatásosokból áll, a sorozottak szerepe kiszolgálás. Nomármost egy csatát nem a kiszolgáló személyzet elkötelezettsége, hazaszeretete fog eldönteni. Emiatt a hadsereg nyugodtan hivatásossá alakítható. Hol tévedtem?

Üdv!

Medieval

Előzmény: rezső (67)
rezső Creative Commons License 2000.01.08 0 0 67
Kedves Medieval!

Lehet, hogy most egy döbbenetes ujdonságot árulok el neked: a sorozott hadsereget is hivatásos katonák vezetik.

Előzmény: Medieval (66)
Medieval Creative Commons License 2000.01.08 0 0 66
Kedves rezső!

Írod, hogy: Egerben sem a szomszéd felu béresei kezelték az ágyúkat. Hát kicsodák? Csak nem hivatásos katonák (ha az a kifejezés jobban tetszik: zsoldosok)?

Előzmény: rezső (59)
Kvant_II Creative Commons License 2000.01.07 0 0 65
Igy van, vesszen a kommunista Orban-kormany, mielott meg vegkepp vege lesz itt a demokracianak...
Előzmény: CsabA (63)
Geyza Creative Commons License 2000.01.07 0 0 64
Igen!
Sőt: ha valaki hivatásszerűen választotta a katonáskodást esetleg még nagyobb lelkesedéssel is végzi, mint akit belekényszerítettek...
Előzmény: Medieval (57)
CsabA Creative Commons License 2000.01.07 0 0 63
A rendszerváltás óta alakult négy kormány közül az utolsó, Orbán kormány tagjai közt van a legtöbb régi rendszerből ittmaradt elvtárs. Rájuk gondoltál??
Előzmény: Rasdi (60)
kerdojel Creative Commons License 2000.01.07 0 0 62
A magyar-jugok nem sokat:)))

sotetbunkokerdojelbacsi

Ps: Szvsz a jugok onnan fogjak tudni, hogy nem leszunk harcban egy ideig, ha nem lesz semmilyen szerzodesunk:)

Előzmény: rezső (46)
Bregg Creative Commons License 2000.01.07 0 0 61
"... A "magyarság", a "nemzet" hangsúlyozása akkor is megerősödik, ha úgy érezzük nagyobb veszély fenyegeti..." Ki fenyegeti? Mivel fenyegeti?
Előzmény: Rasdi (60)
Rasdi Creative Commons License 2000.01.07 0 0 60
Kedves Előzékeny Géza 1999-12-29 14:31:46

Az SZDSZ nem döglött oroszlán. Még mindig övék a MÉDIA és a PÉNZ
támogatása. Ezekkel sok minden elérhető. Ha lélegzethez juthatnak, meglepetést
okozhatnak. A legnagyobb hiba lenne leírni őket, oda kell figyelni rájuk, és minden
hibájukat ki kell használni ellenük a továbbiakban is.

Kedves pindiy 1999-12-29 18:10:42

Úgy látszik, van, amiben egyet tudunk érteni. És itt jönnek azok a személyi
kérdések, amiknek ugyanott vannak a gyökerei, mint a rendőrség és olajügyek
kapcsolatainak. A vezető személyi állomány, a képzésük gyökerei még mindig a
rendszerváltozás előtti időkbe nyúlnak vissza. Az ott fellazult, majd leváltott
értékrendszer következtében elveszett a "tartásuk", mindennek a gazdasági oldalról
tekintése (ami csak egy tényező) maradt.

Ha valahol valamiből probléma válik, mindig az éppen vezető személy a bűnbak.
Pedig a Szabó János se válthatja le máról holnapra a tisztikar 60 %-át.

A régi rendszerből ittmaradt elvtársak - akik helyzetét az elmúlt 4 évben újból
megerősítették - ott törik a borsot az új vezetés orra alá, ahol hatékonynak tartják.
Csak azt nem veszik figyelembe, hogy ez esetleg emberek életébe és egészségébe
is kerülhet. Nem maga a betegség, de az odavezető körülmények ezek felelőssége.

Ha már itt szóba került a honvédség meg az SZDSZ. Pár szóval a kötelező
katonaság intézményéről. A magam részéről nagyon megértem a sorköteles sorba
kerülők ellenkezését a katonai szolgálattal szemben. Ugyanis úgy érzékelem, hogy
elsősorban a hivatalos állomány már említett emberi hiányosságai miatt messze
nem azt nyújtja - sem az országnak sem a sorköteleseknek -, amit adnia kellene
(nem beszélve a civil életben okozott hátrányok kompenzálása hiányáról). De a
megoldás SZVSZ nem a kötelező katonai szolgálat megszüntetése, hanem a
hivatásos állomány minősége növelése volna. Ami részben megint pénzkérdés, de
nem csak az.

Kedves Seki Waker 1999-12-30 11:47:50

Nagyon egyetértek Veled abban, hogy a "szuverén magyar ügy"-et említed. De -
amint ezt pindy lényegében elmondta - ez a hajó már elúszott, vagy még a maradéka
is elúszni látszik (az EU csatlakozással kapcsolatban). Mert akkor már nemcsak az
önvédelmünkről, hanem az önrendelkezés maradékáról is le fogunk mondani.

Kedves rezső 2000-01-05 23:48:48

Ennyit. De ennyit fognak érni akkor is ha esetleg mi akarunk majd hivatkozni egy
NATO szerződésre, és nem velünk szemben hivatkoznak majd rá.

Kedves Bregg 2000-01-06

Az aforizmák jól hangzanak. De minden általánosítás sántít valahol. A "magyarság",
a "nemzet" hangsúlyozása akkor is megerősödik, ha úgy érezzük nagyobb veszély
fenyegeti, és emlékeztetni kell rá sokunkat. Ma én inkább ezt érzem.

Üdv

Rasdi

rezső Creative Commons License 2000.01.06 0 0 59
A háború már az ókorban is szakma volt. És az akkori gépeket sem a kezdők működtették.

Egerben sem a szomszéd felu béresei kezelték az ágyúkat.

Tehát a technikai különbség önmagában nem mond semmit.

Előzmény: Medieval (57)
Bregg Creative Commons License 2000.01.06 0 0 58
Kedves rezső!
"Imho az emberi egyéni jogokat megelőzik az emberi közösségi jogok. tehát a nemzetnek több joga van, mint az egyénnek." -írod. Az ehhez hasonló mondatokról mindig M.Gy. egyik aforizmája jut eszembe: "Azok, akik a "népet, a nemzetet" emlegetik nem adni akarnak, hanem jobb esetben kérnek, rosszabb esetben követelnek valamit tőled..." (Nem szó szerinti idézet.)
Szvsz a hivatásos katonákból álló hadsereg messze nem egyenlő a "zsoldos" hadsereggel, s jobb esetben jó szándékú tévedés, rosszabb esetben szándékos félrevezetés összehasonlítani a középkor zsoldos hadseregeivel. A legfontosabb különbségek egyikét már Medieval leírta...
Amikor katona voltam (1986-87) az általam ismert tisztek mindegyikének véleménye az volt (már persze akiét hallottam...), hogy leginkább hivatásos katonákkal dolgozna, egy nem politizáló hadseregben...
Medieval Creative Commons License 2000.01.06 0 0 57
Azt gondolom, hogy a hadviselés nagyot változott az Egri csillagok óta. A háború ma már egy szakma: bonyolult haditechnika szakszerű működtetését jelenti. Ezt pedig nem lehet egy gyorstalpalón megtanulni. Szerintem egy megfelelő vezetés fenn tudja tartani egy fizetett hadsereg elkötelezettségét. Már csak azon az alapon is, hogy ők is magyarok és ebből az orszűgból nincs hová menniük.
Előzmény: rezső (55)
Medieval Creative Commons License 2000.01.06 0 0 56
Köszi a könyvet!
Előzmény: rezső (55)
rezső Creative Commons License 2000.01.06 0 0 55
Az utolsó könyv: Kristó gyula A magyar állam megszületése Szeged 1995 (Szegedi Középkortörténeti Könyvttár 8)

Gondold végig. Egy nomád társadalom szinte hadsereg fegyelmezettségű. Sok szempontból szervezettebb, mint földművelés, földtulajdon alapú társadalmak. Miért ne lenne az állam? Csak azért, mert nincsenek benne városok, várak, precíz határok?

A magyaroknak minimum Levedi kazár kagán általi kinevezésétől van államuk. (ugyanis különállásukat a kazárok is elimerték ezzel a gesztussal.)

de az még nem jelenti, hogy korábban nem volt, nem lehetett. Legfeljebb nem tudjuk írott forrással igazolni, illetőleg azonosítani.

Ha szerinted alkalmas a zsoldos a honvédelemre, akkor mondj rá példát nekem.

Vedd elő az Egri csillagokat. Felsorolja azokat a várakat, amelyeket a zsoldosok sorban feladtak. Az egriek nem adhatták fel. Nem lett volna hova menniük.

Előzmény: Medieval (53)
Medieval Creative Commons License 2000.01.06 0 0 54
Kimaradt: egyetértek (egyet is értettem) abban, hogy ha a Hazát kell védeni, akkor ne nyafogjunk az emberi jogok sorozással történő megsértésén.
Medieval Creative Commons License 2000.01.06 0 0 53
Miért alkalmatlan honvédelemre egy zsoldossereg? Azok legalább azok akartak lennei, amik lettek.
OFF
Teljesen fecsigáztál a Szent István előtti magyar államiság kérdésével. Tudnál valamilyen könyvet ajánlani a témában?
ON
Előzmény: rezső (52)
rezső Creative Commons License 2000.01.06 0 0 52
kedves medi!

Imho az emberi egyéni jogokat megelőzik az emberi közösségi jogok. tehát a nemzetnek több joga van, mint az egyénnek.

És semmiféle értelme incsen önmagában jogokat emlegetni, hiszen azokhoz a kötelességek is szevesen hozzátartoznak. Primitíven: aki nem dolgozik az ne is egyék. vagyis, ha teljesíti kötelességét is, akkor van joga.

Nem tudom mit értesz professzionális hadsereg alatt. Minden hadsereg professzionális, ha a szakmájukhoz értő tisztek irányitják.

Ha zsoldos sereget értesz alatta, akkor azt honvédelemre alkalmatlannak tartom. Hódításra viszont jó. Ha majd ilyet akarunk, akkor vegyünk zsoldosokat.

Előzmény: Medieval (51)
Medieval Creative Commons License 2000.01.06 0 0 51
Kedves rezső!

Én azt gondolom a professzionális hadseregről, hogy egyetlen kérdés miatt tudnám óhajtani. A sorozás SZVSZ ellentétes az emberi jogokkal. Ha viszont egy ország védelmének egyetlen alternatívája a sorozás, akkor ezt el kell fogadni (SZVSZ ma még nálunk ez a helyzet). Ha viszont más alternatívák is kínálkoznak, akkor emberjogi kötelességünk, hogy ezeket keressük és valóra váltsuk. Ezért kellene hosszabb távon megteremteni egy professzionális hadsereget.

Üdv!

Medieval

Előzmény: rezső (44)
mmormota Creative Commons License 2000.01.06 0 0 50
off topic
Nem állom meg, hogy ezt a kis y2k gyöngyszemet meg ne mutassam, az SzDSz vitafórumáról másoltam ki az éjfél előtti és utáni leveleket, a dátum az érdekes.
Hogy szalad az idő... :-)))

-------------------------------------------------
NeDudKi (19100. január 1. - 0:7:47)
-
BUÉK 2000
NeDudKi

majom (1999. december 31. - 21:46:3)
majom66@hotmail.com
Milyen buszkek az ausztralok es veluk egyutt ...
Azóta is ilyen a dátum, egy friss levél:

Al Jab (19100. január 6. - 0:28:41)
aljablan@sympatico.ca
A hangnem süllyed úgyhogy ...

Wishfor Creative Commons License 2000.01.06 0 0 49
Mintha mondott volna valaki olyasmit,hogy a politikusok szava nem úri becsület szó.
Ez egy örök érvényű igazság,akkor is ha közlője már nem él.
Előzmény: rezső (46)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!