Okulva az alábbiakból...
Eltelt vagy másfél év, s ezalatt ismét sok szabó költözhetett el eme árnyékvilágból...
Mivel számomra is aktuális, megismételném a kérdést: ki tud korrekt áron jó (férfi)szabót Bp-n, napjainkban?
(Lehetőleg nem a temetői parcellaszámokat várnám... :o))) )
Üdv.
Zs4zet.
gorilka:
"A szabó akit keresel sajna a nyáron-összel(?) meghalt."
Úgy az öt évvel ezelőtti nyáron. Balatonakarattyán a szomszédunk volt Deák Béla. De úgy hallottam a fia is szabó lett végül, vajon mi lehet vele?
Az V. kerületben a Pilvax köz folytatásában a Semmelweiss utca felé van egy szabóság. 30 000 Ft-ért vállanak minta utáni öltöny készítést.
De régiek felújítása is szóba jöhet és zsinóros figurát is csinálnak.
Nem tudom, Neked mi számít korrekt árnak,de próbálkozz az Erzsébet körúton (pontos számot nem tudom- a mozi utáni egyik kapualj, van ott egy másik szabó is) a Blaha L. tértől az Oktogon felé tartva a bal oldalon Kiss Gábor szabónál...
Azért nem írtam eddig, mert nem tudok jó hírrel szolgálni. A szabó akit keresel sajna a nyáron-összel(?) meghalt. A Váci utcában volt a Deák féle szabóság, mindent megcsinált korrekt áron. Most azt hiszem könyvesbolt van a helyén.:((
Igazi "úri" szabóság volt: kezitcsókolom nagysasszony, hogy szolgál az új öltöny a férjének?
Múltidő
A porbléma a következő : egy ideig lelkesen hordtam édesapám esküvői öltönyét. Aztán a nadrágot kinőttem (Közép-Európa legjobb vádlija :-) ), a mellényt megosztottam a nagyobbik húgommal, de már a zakó is szorít (Közép-Kelet-Európa legszebb férfi felsőteste .-)) ).
Szeretem a fazonját (1967 mintájú, orosz anyagból, szabó által varrva) és szívesen átmenteném a következő évezredre úgy, hogy jelenlegi méreteimnek megfelelően szeretném lemásoltatni és még hasonló anyagból is készíttetni, ugyanazokkal a szerelvényekkel ellátni mint az eredetit.
Van-é rá esélyem, hogy emberi árért ilyet megtesznek ? Esetleg segítenek az anyagválasztásban.
Tudtok ötleteket ? Ha kérhetem konkrét formában, amennyiben valakinek volt már ilyes élménye !