Keresés

Részletes keresés

hímsülhas Creative Commons License 2024.05.25 0 0 14

Jó, hogy eltörölték ezt a SZARSÁGOT !!!!!!!!!

Episode1 Creative Commons License 1999.12.30 0 0 13
Bocsesz, a teljesen veszelytelent arra ertettem, hogy az agyhartyagyulladashoz kepest veszelytelen betegsegek.
Előzmény: Episode1 (12)
Episode1 Creative Commons License 1999.12.30 0 0 12
panchoval tokeletesen egyetertek!!!

Szerintem nevetseges volt ahogy tuldramatizalva a kereskedelmi tv-n a zokogo anyuka felhivta mobiltelefonon a fiat es a telefonra volt ragasztva egy mikrofon hogy a tvnezok is hallhassak kihangostvia a fiut aki annyit mondott a (szerintem halalmegjatszott anyjanak a )telefonba: Hello, jol vagyok!!!

Felreertes ne essek, nem a csaladokat nevetem ki, es nem azt mondom hogy nem sajnalom oket. Sot meg csak azt sem hogy a honvedsegnel minden rendben van.

De: nem cukorbol vannak hogy ne birjak ki a karantent.
Oltoanyagok vannak, tovabbi fertozes nem lesz (elvileg).
Mi lenne egy haboru idejen? Amikor aztan tenyleg eles a helyzet?

Es ami a legfontosabb naponta ugyanennyien vagy meg tobben halnak meg TELJESEN veszelytelen betegsegekban: natha, influenza, tudogyulladas. Megsem foglalkozik veluk senki kulon.

Ezt is a sajto fujta fel hogy legyen megint valami katasztrofa-szenzacio.

ui.: kivanom a betegek azert mielobb gyogyuljanak meg!

Előzmény: pancho (11)
pancho Creative Commons License 1999.12.30 0 0 11
Szerintem kicsit erősre sikeredett a hisztériakeltés.
Mellesleg nem tudom, ki mikor volt katona, de az én időmben kevesebbet lehetett hazamenni 2 év alatt, mint most (9 hónapos katonaság - röhej) 2 hóanp alatt. Kicsit elpuhultak a srácok a nagy jóban, és rögtön sírnak, ha egy hétvégén nem mehetnek haza anyuhoz. A kereskedelmi TV-k meg adják alájuk a lovat.
Eddig tudtommal 1 halott van. Ennyi bármilyen járvány - még influenza - esetén is előfordulhat. Nem kéne átesni a traktor túlsó oldalára.
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.29 0 0 10
Nem virus, baktérium
:)
Gyerekek, jön a 2000, világvége,
"Hozzátok a halottakat, hozzátok a halottakat!"

ui: Nem akarok megbántani senkit, csak nekem sem teccik a helyzet, mint gondolom senkinek sem.

Matsesz Creative Commons License 1999.12.29 0 0 9
off

"Ordít, fröcsög a politikai indulat" :-o

Kedves Espada!

Úgy tűnik nekem, hogy ha valahol az "Orbán" név negatív értelemben kerül leírásra, vagy kiejtésre (ld. pl. heti hetes)akkor az "elkövető" megnézheti magát. A topic nem arról szól, hogy miért utálom Orbán Viktort vagy a kormányt.

Sajnálom, hogy nem láttatok a mondataim mögé (de lehet, hogy bennem van a hiba), én azon tűnödtem, hogy hogy fordulhat elő az ami Kalocsán (és máshol is van) napjainkban. Biztos, hogy sok politika is van ebben (savanyú a szőlő?), de legalább ugyanannyi emberi primitívség és embertelenség (ami engem megdöbbent) is, abban a tekintetben, hogy néhány ember több ezer másikat ilyen helyzetbe kényszerít(het). Ez viszont már kicsit filozófia is. Hát ezért került ide ez a topic.

Előzmény: Espada (8)
Espada Creative Commons License 1999.12.29 0 0 8
Matsesz!
Ez itt off topic! Ne mondd,hogy nem a politika
fórumban van a helye,mert csak úgy ordít,fröcsőg belőle a politikai indulat.
Üdv
Előzmény: Matsesz (4)
happe Creative Commons License 1999.12.29 0 0 7
kedves matsesz,
az a baj hogy nincs igazabol mirol vitatkozni, mert aki valamennyire is epelmeju, az ugyanazon az oldalon all, miszerint ez a helyzet tarthatatlan, es beszol joool... azert azt nem gondoltam hogy ennyire durva a helyzet a laktanyakban, bar nem szamitok sok jora ha egyszer be kell vonulni...
Előzmény: Matsesz (4)
Aggborsó Creative Commons License 1999.12.29 0 0 6
>>>off
Nem kell ezen csodálkozni!!!

Mikor volt a hadseregben valami ésszerű? Tapasztalatom szerint leginkább csak akkor, ha az, aki a parancsot kiadta, nem volt magánál.

Bocs.

Előzmény: VMax (5)
VMax Creative Commons License 1999.12.29 0 0 5
Akkor egy idevago hozzaszolas: szerintem hadbirosag ele kene allitani azt az okrot, aki MOST visszarendelte az 1500 EGESZSEGES kiskatonat a laktanyakba. Kerdem en, mi a f@szert??? Hogy ok is megbetegedjenek? Kepzeljetek mit erezhetnek a sracok szulei! Kivanom ezt az erzest a kedves parancsnok uraknak.
Matsesz Creative Commons License 1999.12.29 0 0 4
3. Hiszed, nem hiszed megnéztem, sőt még végig is olvastam őket. De lehet, hogy jobb lett volna más címet adni a topicnak, mert nem csak Kalocsáról szól, hanem arról is amiről az alábbi cikk:

"Béki Gabriella és Mécs Imre szabaddemokrata képviselők közölték kezdeményezik, hogy az Országgyűlés Egészségügyi és Honvédelmi Bizottsága január elején együttes ülésen vizsgálja meg a laktanyákban kialakult agyhártyagyulladás-járvány körülményeit, közölte ma az SZDSZ. A vizsgálatot kezdeményező képviselők szerint a Magyar Honvédség laktanyáiban uralkodó áldatlan állapotok nem magyarázhatóak pusztán anyagi okokkal, hanem szemléletbeli problémákat is tükröznek. Úgy látják: a járvány terjedését és súlyosbodását több megmagyarázhatatlan mulasztás is elősegítette, ilyen volt például, amikor a kórházba került kiskatonákat hosszú órákon át ellátatlanul hagyták. Érthetetlennek tartják emellett, hogy a kalocsai laktanyában elrendelt karantén kezdetben csak a sorállományra vonatkozott, a tisztekre nem. Az SZDSZ közleménye emlékeztet arra, hogy az ombudsman is felhívta a figyelmet: nincs megfelelő együttmuködés az ÁNTSZ és a katonai egészségügyi szervek között. "Az ilyen események sokakban felvetik a kérdést: a Magyar Honvédség észrevette-e, hogy Magyarország belépett a NATO-ba" -fejeződik be a nyilatkozat. "

Remélem nem baj, hogy benne vannak az SZDSZ és honvédség szavak. [Orbán pedig nincs is benne! :)]

1. Azért nem a politikában nyitottam a topicot, mert ahogy olvasom az ottani topicokat legtöbbjük a szélsőjobbos és jobbos figurák féktelen és fröcsögő "ordibálásától", mocskolodásától hangos, kevés az értelmes vita. Különben voltak már ennél politikusabb topicok is itt...

2. Nem történt semmi... :)

Előzmény: Piszkos Fred (3)
Piszkos Fred Creative Commons License 1999.12.28 0 0 3
3, Szerintem te maradtal volna bolcsebb, (hinnenk bolcsebbnek), ha mielott megnyitsz egy topikot korulnezel van-e mar ilyen. A kozlemenyek fele abbol all, hogy ket topikot osszevonnak, mert a tartalmuk egyezik. A sok topik nyitasa ugyanarrol a temarol nem hasznal se a temanak, se semminek.
Persze irni egyszerubb, mint olvasni.....

1, Egyebkent nekem NAGYON politikai indittatasunk tunik a topikinditod, ha mar csak a kulcsszavakat nezzuk akkor is. Orban, NATO, Hadsereg... stb.
Ettol meg a zold szamot kalocsanak topik is kevesbe politikai, megis az is (jogosan) a politikaban van.

2, Akkor ezert elnezest, a tobbi topikban ezt is allitjak rendesen, valoszinuleg ezert olvastam bele a soraidba ezt is.

Előzmény: Matsesz (2)
Matsesz Creative Commons License 1999.12.28 0 0 2
1. Ez nem politikai témájú topic.
2. Nem állítottam, hogy az Orbán kormány felelős ezért.
3. Bölcsebb maradtál volna, ha hallgattál volna.
Előzmény: Piszkos Fred (0)
happe Creative Commons License 1999.12.28 0 0 1
mindent megteszek hogy ne legyek katona... es mindenkinek ezt tanacsolom...
peace'n'love
Előzmény: Matsesz (-)
Piszkos Fred Creative Commons License 1999.12.28 0 0 0
0 ertelmet latom a temarol meg egy topikot nyitni. Van mar vagy 5.
0 ertelmet latom ide a torzsasztalba megnyitni a politikai temaju topikokat. Van azokbol eleg a politikaban.
0 ertelmet latom annak, hogy amolyan 'mar megint nincs rajta sapka' alapon most ezert felelos az Orban kormany. Persze, eddig minden rendben volt a seregnel, csak az utobbi ket evben romlott le a szinvonal, igaz? Vagy ok kuldtek a virusokat rendeletileg Kalocsara?
Szoval az egesz topiknak 0 ertelmet latom.
Matsesz Creative Commons License 1999.12.28 0 1 topiknyitó
Érdekelne a véleményetek arról, hogy egy NATO tag ország hadseregében miért uralkodnak olyan állapotok amilyenek. Hogy lehet az, hogy 1999-ben olajkályhával kell fűteni, már ha van olaj és nem tömődik el a szar minőségű olajtól. Hogy lehet az, hogy még rendes ruhájuk sincs a katonáknak? Hogy lehet, hogy nincs melegvíz (télen!)? Hogy lehet az, hogy nem kapnak normális kaját a katonák? (Tarhonya tésztával hetente 3-4-szer!) Hogy lehet az, hogy napokig szerencsétlenkednek mire tesznek valamit? Hol élünk mi, emberek?

Gondolom azt Ti sem gondoljátok komolyan, hogy az ombudsman jelentését nem "láttamozta" az Orbán, Szabó, Lányi triumvirátus. De még így is elég "élesre" sikerült. Szerintem ez a jéghegy csúcsa csak! Miért kell embereknek meghalni ahhoz, hogy a honvédségnél változtassanak valamin? (Ld. a kecskeméti tragédiát.) Szomorú ez, de nagyon...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!