Nekem ~15 éve (akkor még Lőrincen a Királyhágó utcában lakott a hely) ő javított, beálltam a műhelybe hétfőn, péntekre már a helyén volt minden, vihettem is el:
Sziasztok! Valaki tudja hogy egy VW T5 2006-os AXD motoros kocsinál a motor engin lámpa gyujtásrátételnél miért nem világít, illetve ha generálok mondjuk a légtömegmérő csat lehúzással hibát miért nem jelez? Az óra csoportot kivettem, nem volt megbontva! Vélemény esetleg? Üdv.
Köszönöm szépen, de én nem tudom kiszerelni e váltót szóval nekem olyan szakember kellene aki ezt megoldja és megjavítja. Isaszegen vagyok de eltudom vinni bárhova az országon belül jelenleg nem használjuk, uh. nem olyan sürgős, március 1 re kell toppon lennie az öregnek!:-)
Gondolom autószerelőhöz, vagy váltóshoz a kiszerelt váltót. Hogy ilyen hol van a közeledben azt neked kell tudni, miután velünk nem közölted merre élsz.
Hááát az a 4.5millió km nem kevés, ilyenkor előfordulnak már apróbb hibák...... :P :)
Valószínűleg megkopott a szinkrondob/1-es fokozat körmös kapcsolódása,esetleg a kapcsoló villa is. Vagy valami más....... ez nem egy on-line megmondható eset, végig kell néznie egy hozzáértőnek.
Sziasztok, egy olyan problémám lenne a Vw Caddyvel, hogy hidegen terhelésre ( pl. ha kiállok egy feljáróból ) kidobja az egyes fokozatot, ha meleg akkor már rendben van. 4500000 Km és hát 21 éves. kérdezem hogy szerintetek mi baja ill. hol lehet megjavítani?
Ez az ad-blue befecskendezője, az a fehér meg a kifolyt ad-blue folyadék maradéka. Ismert bajuk, hogy egy idő után engedi az ad-blue-t a szelep csatlakozásánál. Többnyire a fűtött csővezeték cseréje a javítás módja.
Segítségeteket kérem egy 2019-es 150 LE TDI problémával kapcsolatban. Az autóban 256 000 km van. Minden métert én tettem bele, rendszeresen karbantartott. Problémája soha nem volt!
Ma egy kb 3km-es út után hazaérkezve láttam, hogy füstöl valami a motortérben... Mivel különösebb égett szag nem volt, így bátran felnyitottam a motorháztetőt, és láttam, hogy a DPF (?) szenzornál fehér kikristályosodás (hűtővíz?) látható, és egy csövön égésnyom...
Az autó lehűlt, a füst megszűnt viszont lövésem sincs, hogy mi lehet a baj.
Megpróbálok képet és egy rövid videót ide varázsolni.
Sziasztok! 2.0crtdi manuál 6-os váltóval 140le-s sahranon volt egy geometria letapadás és turbó felújítás, és kb azóta megnövekedett a fogyasztása 8,1 l/100km 140km/h autópályán, elötte ez 6,7-7 liter volt! Teljesítményben nem érezni változást ugyanúgy megy mint elötte(felújításra gondolok).
Van valakinek valami tippe hogy hol lehet a hiba mitől nő meg így a fogyasztása?
"ha kiveszem az injektorokat 5-10 másodpercre beindul"
Ha ez azt jelenti, hogy nem kap üzemanyagot a befecskendezőkből ilyenkor a motor és mégis beindul, akkor az az üza ott van a szívócsőben. Ergo, előtte belefolyt és ez magyarázná a dús keverék hibakódot is.
Olyan segítséget hogy valaki tapasztalt már ilyet és elmondja, a felújítás henger dugó gyűrűk csapágy hengerfej szelep vezetők szimering síkolások. Vezérlés jó helyen van, ha kiveszem az injektorokat 5-10 másodpercre beindul
Milyen segítséget remélsz? Ugye mindenhez is hozzá lett nyúlva (megjegyzem, azt a motort a papírforma szerint nem lehet felújítani és nem is szokott sikerülni a próbálkozóknak. Persze kérdés mit értesz teljes felújítás alatt? ), ki tudná kitalálni mi lett elhibázva.
A hibakódok szerint két henger nem megy a 3-ból.......
Sziasztok. Segitsen valaki, polo 1.2 bmd motor, teljes motor felújitás után alapjáraton járt 20 percig utána elment az alapjárat kis gázra még járt, utána leállt és azóta nem indul. Hibakódok: P0172 P0301 P1361