Keresés

Részletes keresés

Léderer Creative Commons License 2000.12.08 0 0 66
Bocs, biztos igazad van.
Előzmény: memoár (65)
memoár Creative Commons License 2000.12.08 0 0 65
Kedves Léderer!
Félreérthetően idéztél vissza. Én azt írtam, goj nem érhet hozzá. Nehogy valaki félreértse, hogy hozzánemértéssel vádolunk valakit.
Szóval, nekem ezt mondták.
Memoár
Előzmény: Léderer (64)
Léderer Creative Commons License 2000.12.08 0 0 64
Hát ez így gázos szöveg, hogy gój nem ért hozzá.
Lényege, hogy az egész eljárást egyszer egy rabbi végig kövesse, és a komoly, leírt szabályok alapján, melyek igen szigorúak eldöntse, hogy ez kaser, vagy sem. Alapvető dolgok: ha valami húsos, tejes dolog nem érintkezhet az eljárás során semmi ( előtte sem ) olyannal, ami aztán érintkezik a ermékkel. Vagyis közvetett úton sem érheti a húsost tejes és fordítva. Hogy bornál ez hogy van, nem tudom, nem vagyok ekkora szakértő. Az biztos, hogy csak felszentelt eszközökkel lehet dolgozni és csak az, aki megfelel a higiéniai és vallási előírásoknak. De ez még nem zárja ki a gojokat szerintem.
Előzmény: memoár (63)
memoár Creative Commons License 2000.12.07 0 0 63
A nyáron Sárospatakon kaptam egy üveg kóser bort. Érdekelt, mitől kóser. Azt mesélték, hogy attól, hogy a technológia során még a gépeket sem érintheti goj. Emellett van valami sajátos félbeszakított érlelési eljárás is, de ennek állítólag nincs köze a szentséghez.
Memoár
Léderer Creative Commons License 2000.12.07 0 0 62
A Tasnádi tényleg egy nagy gengszter, helyes ha börtönben csücsül. De a kóserságról semmi fogalmatok sincs bogaraim! Ha valakit érdekel esetleg, az írjon ide a fórumba egy választ.
Előzmény: aggályos (2)
quequecc Creative Commons License 1999.12.29 0 0 61
Eilatban csak zsidók lehettek szakácsok éttermekben, és hotelekben.
De a vitát a részemről lezárom.

üdv.

Előzmény: Vajk (60)
Vajk Creative Commons License 1999.12.28 0 0 60
kekecc:
Szerintem egyszeruen csak nem volt szimpi az ocsed a tulajnak.

T-A-U

eltartott egy darabig, amig leesett, mi is az a malachusi:)))malakuzi, malacsuzi utan hangosan mondtam magam ele: mi a picsa az a malachusi, es akkor esett le:))

Izraelben amugy elegge eklektikus a gasztronomia, igazi zsido etel talan nincs is(talan a paszka/macesz) nagyreszt a kornyezo orszagok, nepek foztjeit olvasztottak a magukeba.

quequecc Creative Commons License 1999.12.28 0 0 59
Biztos igazad van, de az öcsémet, azért nem alkalmazták Izraelben szakácsként, mert nem zsidó. A tulaj pedig azt mondta, hogy így az étel nem lesz kóser, tehát nem szolgálhatja fel.

De lehet, hogy ő tévedett.

üdv.

Előzmény: tel-avivi ugynok (57)
Espada Creative Commons License 1999.12.28 0 0 58
Kedves BOB!
Gondolom Te sem veszed komolyan,hogy itt a történet a kajáról szól?
Előzmény: BOB (29)
tel-avivi ugynok Creative Commons License 1999.12.28 0 0 57
Kedves Zsíragy!

"De tudomásom szerint (javíts ki ha tévedek) a disznóhús tilalmán kívül nincsen olyan komolyabb szabály, ami a mohamedánok étkezését komplikálná."

Hát mit mondjak, én se ezt szívtam magammal az anyatejjel. ;-))) Éppen ezért az első adandó alkalommal megkérdeztem Bagdadi Tolvaj kollégát, hogy hogyan s mint is van ez? Ő azt mondta, hogy disznót és dögöt nem szabad enni, amúgy más korlátozás nincs. Talán még van vmi olyasmi is, hogy a levágáskor célszerű az állatnak Mekka felé állni, és a vágás közben Allah nevét szokás kiejteni, de ebben nem vagyok biztos. Azt meg végképp csak pletykaszinten tudom, hogy ha nincs muszlim mészárszék egy adott helyen, akkor a Próféta követői is hajlamosak a kóser mészárszékek termékeit fogyasztani biztos, ami biztos alapon.

Szerintem a pénteki ebéd annak idején direkt kicseszésből volt húsos.

Izraelt nem úgy kell elképzelni, hogy mindenki kaftánban és kalapban jár. Itt is sokan szeretik a különböző nemzeti konyhák mégoly kevéssé kóser fogásait is. Nem kóser vendéglők is vannak, és (igaz, jó drágán de) malachusi is kapható. Különben a zsidók szeretik a hasukat, ezért a modern élelmiszertudomány minden fogását bevetik, így van már nem tejből készült sajt, nem húsos szalonnapörc és hasonló finomságok.

Kedves queqecc!

"amelyik ételt nem zsidó készíti az nem lehet kóser"

De lehet. Csak kell egy rituális felügyelő, aki ellenőrzi, hogy minden OK-e. De van ilyen felügyelő ott is, ahol zsidó főz.

Kedves Cirmos!

"A Zsidó Hitkösség üzemeltet ingyenkonyhát, ahol - gondolom - kóser ételt osztanak...
Remélem, nemcsak zsidóknak."

Nem hiszem, hogy gatyaletolásos ellenőrzést tartanának... ;-))) Érdekesség: a 60-as években az egyik vidéki hitközség húsboltjában annyi húst mértek ki hetente, ami a városka zsidó lakosságának hónapokra elég lett volna. Na ja, a nem zsidó lakosság rájött, hogy a zsidóknál garantáltan jó hús van...

Kedves Vajk!

"Amugy Tasnadi a szombatot sem tartja be"

Hát mostanában valszeg keveset dolgozhat szombatonként, és talán az imádkozásra is jut ideje... :-))) A tékozló fiú példája mutatja, hogy sohasincs túl késő megtérni, és a megtért bűnös kedves az Úr szemében...

Kedves jeges!

"(bár a múltkor én meg telezabáltam magam macesszal)"

Látom, hogy már hatni kezdett, mert utóbbi időben mintha finomabb stílusban írnál... :-))) (Bocs, ez magas labda volt.)

zsiragy Creative Commons License 1999.12.28 0 0 56
Kedves ügynök!

>A Belügynek valszeg nem ez az első ilyen ügye, >az illegális határátlépők közösségi szállásain >nyilván már szembesültek a füstölt szalonna >alacsony tetszési indexével... :-))

Ahogy mondod. Mivel a menekültszállásokon sok az afgán, iraki, bosnyák, ott nem főznek disznóhússal. De tudomásom szerint (javíts ki ha tévedek) a disznóhús tilalmán kívül nincsen olyan komolyabb szabály, ami a mohamedánok étkezését komplikálná.

Egyébként jól emlékszem, hogy középiskolás kollégista koromban (4 év) soha nem fordult elő, hogy pénteken ne húsos ételt főztek volna, pedig volt egy pár katolikus és kispénzű gimnazisták révén nem nagyon volt pénzük más ebédet venni. Igazán pénteken volt a legjobb kaja, pl. péntek reggel mindig virsli volt (igaz, annak a hústartalma nem túl nagy...)

Egyszer együtt ebédeltem a Rabin-kormány egy magas rangú tanácsadójával (Ilan Flato a neve, állítólag ismert ember Izraelben, de ezt persze nem tudom ellenőrizni). Szecsuáni sertésragut ettünk. Mikor mondtam neki, hogy nem kóser, hatalmasat legyintett.

Előzmény: tel-avivi ugynok (14)
Trebitsch Creative Commons License 1999.12.28 0 0 55
Ej, ej, gedeonbácsi... Ilyet mondani, hogy "bűnöző úr".
Egyelőre csak gyanúsított, és mint ilyen, maszületett bárányhoz hasonlatos. Ha nem így lenne, akkor Szikinger alkotmányjogász biztosan nem szakított volna időt a védelmére, miközben az SZDSZ-t látta el hasznos tanácsokkal a maffiaellenes törvénycsomag tárgyalásához.
Amúgy pedig gyanúsított úrtól szerintem is ízléstelen volt kihangsúlyozni a zsidóságát a börtönben, de érthető: mindenki azzal védekezik, amivel tud.
Előzmény: gedeonbacsi (52)
Agyhalal Creative Commons License 1999.12.28 0 0 54
Ezt egy cseppet mellre szívtad, pedig nem kellett volna. Különben lehet, hogy szegény Tasnádi megfogadta, hogy jóútra tér, ezért e hitbuzgalom. Mindenesetre elég sok arab van rács mögött, akiknek a ramadánjáról nem esik szó, Tasnádi meg médiasztár lett. Igaz, arab tévések nincsenek Mo-on.
Az viszont tény, hogy a sajtóban már olyan felhanggal jelenik meg a történet, hogy az antiszemita magyar kormány kiéhezteti a szegény ártatlan rabot. Na ez az, ami nagy szarkeverés, és hidd el Gedeon, erkölcsileg rossz oldalon vagy, ha véded.
Előzmény: gedeonbacsi (52)
Feri I Creative Commons License 1999.12.28 0 0 53
gedeonbacsi ! Lehet,hogy zsidoznak,zsidozunk,de ha iszlam vallasu lenne szerintem akkor is ilyen lenne a hangnem es nem rabbi hanem imam lenne. Az viszont igaz mindenki ugy simliskedik bent ahogyan tud,de neki tul nagy neve van. Ha Te vagy en csinalnank hasonlot le sem szarnanak.Ez a hires emberek sorsa. v=FI!
Előzmény: gedeonbacsi (52)
gedeonbacsi Creative Commons License 1999.12.28 0 0 52
K Yosarin !

Nagyon csúnyán beszélsz ! Ez nem vall jó izlésre ! Remélem a fogadáson is odamentél az említetthez és jól megmondtad neki !!! Ezekkel a szavakkal ! Vagy nem ?????
Bevallom neked én nem mertem volna, de téged biztosan egészen más fából faragtak !

Amúgy a sitten szerintem mindenki próbálkozik valamivel ! Ez a kóser kaja nem volt túl izléses a "bűnöző úrtól", mert lapot adott, hogy telipofával zsidózhassanak páran. Lám még téged id elkapott a hév, és oda a polgári tolarenciának. Ilyenek ezek mind, ezek a hittársak és médiagecik !
Kíváncsi lennék rá ha elkapnák azt a szemét Joszipot avagy a törököt, tudod akik itt nyakra-főre vásárolták a tönkre ment cégeket és tartoznak fünek-fának borsos tokányt avagy khebabot rendelnének a sitten, hogy lenne belőlük is hittárs ??

Tlettel gb

Előzmény: igazi Yosarian (46)
Feri I Creative Commons License 1999.12.28 0 0 51
Nincs igazad, a belszint nem szabad atsutni mert ragos lessz. Tasnadi meg egye vagy ne egye amit kap.Ha nem eszik ugyis meg par nap es nincsen Tasnadi ugy. v=FI!
hajnalpír Creative Commons License 1999.12.27 0 0 50
Kedves dakota,
ne félts Te engem:)))
Ha ott is volt,(még ő is?)
látod túléltem, itt
vagyok!

üdv
Aurora.

Előzmény: dakota (49)
dakota Creative Commons License 1999.12.27 0 0 49
Kedves Auróra/!
Lehet, hogy még az Igazival is egy légtérben. Még elképzelni is szörnyű. :-)))
Előzmény: hajnalpír (48)
hajnalpír Creative Commons License 1999.12.27 0 0 48
Kedves Igazi,
egyet se búsulj,ha
valaki itt azt hiszi,
hogy..
ha tudnád, hogy
én már kikkel,
kénytelen.
Persze csak
egy légtérben

üdv.
Aurora

Előzmény: igazi Yosarian (46)
aggályos Creative Commons License 1999.12.27 0 0 47
Kedves rózsacsipte !
Itt a topic, csak már nem klónozott.
igazi Yosarian Creative Commons License 1999.12.27 0 0 46
Jaj, jaj,jaj! Már előző művem olvasásakor sejtettem, hogy valaki vidáman meg fogja jegyezni, ugyan miért járok egy társaságba Tasnádival. Édes Pindiy, nem járok... Tudod, vannak olyan nagyszabású rendezvények, amelyekre olykor meghívót kap az ember, úgy gondolja illik elmennie, aztán a helyszínen kiderül, hogy Tasnádik meg egyéb szarzsákok tartózkodnak ottan... Brrr...
Előzmény: pindiy (45)
pindiy Creative Commons License 1999.12.27 0 0 45
1. A disznóhús nagyon egézséges
2.Ha már egy társaságban szoktátok múlatni az időt, akkor meg ne fikázd a bünőző úrat.
Előzmény: igazi Yosarian (44)
igazi Yosarian Creative Commons License 1999.12.27 0 0 44
Ez a kis naptévés nyáladzás ismételten kiváló példáját nyújtotta az u.n. "médiagecik" működésének. "Judit asszony" - jézusmária! Amúgy Tasnádi bűnöző úr minden egyes alkalommal, amikor szabadlábon van, szarik a zsidó vallási előírásokra, eddigi rövidke életem során kettő -azaz kettő- alkalommal volt szerencsétlenségem fogadáson láthatni őt, vastag disznóhúsokat tömött a pofájába. Mikor börtönbe vonul, kitör belőle a zsidó, mert tudja, így majd benne lesz a naptévében, és hitsorsosa, derék "muszter" Bánó Bandi majd csinál neki egy kis reklámot, majd sajnáltatja, hogy nem elég fincsi a papi... És kicsit be is jön a dolog, lám BOB kolléga elő is állt ezzel az ótvar "emberi jogai vannak" dumával.
Ez a Tasnádi nevű gennyláda most zsidóságát előretolva próbál menekülni az igazságszolgáltatás elől, a média partnere ebben, pénzbehajtó, zsaroló, adócsaló (s ki tudja még milyen!) múltját most majd úgy fogják beállítani, hogy szegény tetű megint csak az antiszemitizmus áldozata. Ajánlom figyelmébe mindenkinek a Népszava azon számát, amelyben Dési Jancsika a Kunos-ügy kapcsán a Dreyfuss-pert emlegette. Persze csak most, amikor Hornék letartóztatták és elítélték a bankárt, ez a páratlanul gusztustalan hasonlat még nem jutott eszébe.
Médiagecik!!!!
Egy nagy határ szar!!!!!
BOB Creative Commons License 1999.12.27 0 0 43
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: quequecc (40)
quequecc Creative Commons License 1999.12.27 0 0 42
Tessék felvenni zsidó származású szakácsokat a börtönökbe, mert amelyik ételt nem zsidó készíti az nem lehet kóser.

üdv.

Duda Creative Commons License 1999.12.27 0 0 41
Szerintem ha Tasnadi meg egy kicsit gondolkodik, akkor kitalalhattata volna, hogy o egy olyan vallasi csoporthoz tartozik, amelyik tiltja a bortonbuntetest...
quequecc Creative Commons License 1999.12.27 0 0 40
Szvsz hanuka után a lelket felfrissíti egy kis böjt.

üdv.

ui.: Ne adj Isten egyszer sittre kerülök, akkor bejelentem, hogy én sukilotak vallású vagyok. Nálunk csak tengeri rákokat, és bélszínt jól átsütve lehet enni. Mellesleg csak bort iszunk, és kötelező heti 3 alkalommal különböző nőkkel szeretkezni. Kérem biztosítsák a feltételeket, különben az ombudsmanhoz fordulok jogorvoslatért!

aggályos Creative Commons License 1999.12.27 0 0 39
kedves beany ez már 3 napja megy
jeges Creative Commons License 1999.12.27 0 0 38
Cirmos, ez egy jó hír, remélem félretesznek naponta egy adagot Tasnádinak.
Előzmény: cirmos (37)
cirmos Creative Commons License 1999.12.27 0 0 37
jeges !

A Zsidó Hitkösség üzemeltet ingyenkonyhát, ahol - gondolom - kóser ételt osztanak...
Remélem, nemcsak zsidóknak.

Előzmény: jeges (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!