Úgy tűnik pihenőre küldték a rebootot. Már olyan "rémhírt" is hallani, hogy az egész projectet átveszi az HBO Max. Máshol azt olvastam, hogy egyelőre halasztják és inkább csak a jövő évben kezdenek neki komolyabban....
Már ha egyáltalán lehet itt szó komolyságról....Meglátjuk.
Tekintve, hogy a CW fogja csinálni, vannak sötét gyanúim.
Tudjuk, hogy a legtöbb ilyen reboot azzal kezdődik, hogy valamelyik főszereplőből transzvesztitát vagy homoszexuálist csinálnak. Már előre félek ki lesz az. Melyik fehérből lesz fekete? Pedig az eredeti sorozat is megelőzte a korát, tele volt fekete szereplőkkel pozitív szerepben, tehát ELVILEG ezen nem kéne változtatni.
Jó volt ahogy volt. Nem tudom mit fognak csinálni az első évad történéseivel, amelyek gyakorlatilag előmagyarázták a további évadok eseményeit, sok esemény, csak a 3. és 4. évadban kapott magyarázatot az elsőből, ráadásul ezek a magyaráztok az első évad nélkül feleslegessé és érthetetlenné válnak.
De például mi lesz a Babylon 4 ellopásával és múltba küldésével?? Hogy fogják magyarázni az első évad nélkül? És ez csak 1 példa a tucatból.
Kíváncsi vagyok hol találnak olyan kiváló színészeket (hogy csak a legkiemelkedőbbeket említsem), mint amilyen volt például Mira Furlan, Jeff Conaway, Andreas Katzulas, Richard Biggs, Peter Jurasik. Ők 5-en még a nem gyenge szereplőgárdából is kiemelkedtek. Ha a rebootra nem tudnak legalább ilyen, de inkább még jobb színészeket felvenni, akkor neki se kezdjenek.
Azt értettem JMS egyik nyilatkozatából, hogy a sorozat bizonyos mértékben támaszkodott a mai eseményekre is, ám ezek azóta elég durván felülíródtak, ezét ezeket részeket mindenképp meg kell változtatni a rebootban. A kérdés csak az, hogy a valóságnak megfelelően változtatják, vagy a mainstream ótvar hazugságok kénye-kedve szerint? Hogy csak 1 példát mondjak belekerül-e 2001 szeptember 11. és hogyan?
Szóval mint mondtam, vannak sötét gyanúim. De remélem azért eloszlatják. Az első 10 részből hamar kiderül.
Ó még valami. Az eredeti sorozatban szinte minden nép megjelent valahogyan még az indiánok is, akikről amúgy a nagyon PC filmek is igencsak könnyen feledkeznek meg. Ez nekem nagyon tetszett akkoriban, viszont hiányoltam legalább egy-két magyart. Kíváncsi vagyok a rebootban vajon megjelennek-e magyarok és milyen aspektusban.
A remasters biztosan szép lesz és simán lehet rá igény majd az HBO MAX-on keresztül.
A reboot létjogosultsága már jóval neccesebb és Straczynski helyében én is inkább a történet folytatásában vagy ugyanebben a világban egy másik történet elmesélésében gondolnék. A franchise újra aktiválását egy új story szerintem jóval inkább elősegíthetné, mint a régi új köntösben.
Szerintem a BSG reboot elég jó lett. Sőt! Ettől függetlenül én sem hinném hogy a Babylon 5-öt rebootolni kellene. A sztori most is jó és így felújítva ez a képminőség simán eladható a sztríming médiában.
A remasterhez két gondolat. Az igazi az lenne, ha a cgi-jeleneteket is újrarenderelnék. Hogy nincsenek meg a régi fájlok a modellekkel? Ha rajongók házilag újra tudják gyártani, akkor a WB is ;) Egyébként elvileg van házi 4k-s upscale is, kíváncsi lennék, milyen lett.
A reboothoz is két gondolat. Egészen biztos voltam benne, hogy az HBO Max indulásával (és a Netflix/Disney+/Amazon sikere miatt) lesz reboot, nem hagyják ki. Szívem szerint mondanám, hogy nem-nem, soha. Csak egy Sinclair volt, egy Sheridan, egy G'Kar, stb. A B5 úgy jó, ahogy volt. Dehát.
Mira Furlan is eltávozott. Borzalmas, milyen fiatalon megy el sok B5 szereplő egymás után...
Straczynski szerint egy ideje már betegeskedett, nemrég arról posztolt, hogy felnéz a csillagokra, ahová hamarosan távozik..., idézve a B5 forgatókönyvében lévő soraiból is: "We're all star stuff"
Ezt nem tudtam. Nagyon jó színész volt benne. Szinte mindenki. Sajnálom hogy ennyire nem foglalkoznak Babylon 5 filmekkel sorozatokkal. Egy nagyon jól össze rakott sorozat volt. Nem tudom lehetne e újra castingolni... ...
O'Hare súlyos elmebetegség miatt távozott a sorozatból. A forgatások alatt téveszmék és hallucinációk gyötörték, viszont nem akarta, hogy felfüggesszék miatta a forgatást, mert akkor nagy eséllyel elkaszálták volna a sorozatot. Így kihúzta az évad végéig. JMS-el megbeszélték, hogy ezt haláláig titokban tartják, utána viszont Straczynski hozza nyilvánosságra távozásának okát.
Nagyon megdöbbentett a hír, hogy így ilyen gyorsan egymás után mennek el. Ő már talán a hatodik a főcímekben szereplők közül, aki a peremvidéken túlra költözött :(
Csík Csaba Krisztián rendezte a Babylon 5 című sorozatot a 2. évadtól. Az interjúban elmondja miért változtatott a szereposztáson, hogyan követte nyomon a sorozatban elhangzott kifejezéseket, és megosztja az élményeit a rajongói klubbal való találkozásról. (04:00-tól)
JMS elkezdte irni a scriptet egy új Babylon 5 mozifilmhez amit száz -kétszáz millió dollárból akar megvalósítani, a történet nem dőlt még el, a régi szereplők közül Sheriden biztos benne lesz , de még az se biztos hogy a Warner csinálja meg vagy egy másik stúdió. Remélem a Drákh vonalat viszi tovább, mondjuk a Földet megfertözö vírus megkeresése vagy a leszámolás a Drákhokkal a Centaury felszabadítása közben. Kőkemény komoly ürcsatákat szeretnék látni.