Keresés

Részletes keresés

vomit Creative Commons License 1999.12.29 0 0 59
hegyivadász bizonygatja, hogy megvannak az illetékesek.
szerintem fejetlenség van, aki katona, az szív ezerrel. tessenek olvasni a híreket.

más. tegnap v tegnapelôtt este mutattak egy családot az rtl-en. azok a geciek a gyerekükhöz becsempésztek egy mobilfónt kalocsára. szerintem most nyomoznak bent utána, hogy kirôl van szó.
ne feledjétek, hogy itt mo.-on nem az értelem igazgat.

hegyivadasz Creative Commons License 1999.12.28 0 0 58
"A járvány kitörésének feltérképezésében odáig eljutottak, hogy immár valószínűsíthetik: egy Kalocsán szolgáló sorkatonának –aki egyébként nem betegedett meg – a később gennyes agyhártyagyulladással kezelt százhalombattai barátnője adhatta át a betegség okozóját, a C-típusú meningitis baktériumot december 3. és 5. közötti eltávozása idején. "
"Az országos tiszti főorvostól megtudtuk: az idén 44 gennyes agyhártyagyulladásos eset fordult elő, ami átlagosnak mondható, hiszen 30-40 esetet minden évben jelentenek. Decemberben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) adatain szerint 13-an betegedtek meg: hét esetet regisztráltak a kalocsai laktanyában, három civil akkor fertőződött, amikor a katonákkal kapcsolatba került. (Lapunk értesülése szerint az ÁNTSZ a gennyes agyhártyagyulladásos megbetegedések közé sorolt egy kalocsai vírusos agyhártyagyulladást is, ezért a katonai és a civil adatok közötti eltérés.) Legutóbb Mohácsról és Budapestről jelentettek újabb megbetegedést. "
Népszabadság, 1999.12.28
Ghanima Creative Commons License 1999.12.28 0 0 57
Teljesen együttérzek a bajjal érintettekkel, nem akarok galád lenni, mégis: ha ezt Rejtő Jenő megérhette volna!!! (ifjabbak, tájékozatlanok ill. feledékenyek számára: Vesztegzár a Grand Hotelban...)
vomit Creative Commons License 1999.12.28 0 0 56
csatlakozom soltikához.
esetleg átmerészkedhetnél a szomszédba (felyeden maszkkal), és meghallgathatnád első kézből a karanténszökevény mondókáját.

bízhatsz benne, ha elkapod a bajt, és ennek nyomán kimúlsz (vagy csak megvakulsz/süketülsz, esetleg megháborodsz), ebben a topikban szeretettel emlékezünk meg a helytállásodról :-)

a hideg kaszárnyában, a heveny hazaszeretet ellenére megbetegedő kotonákra imho ugyanez az elismerés vár. (csak azt központilag fogják szervezni, esetleg píárilag bejátszik egykét gyásznap, esetleg közszolgálati ágyúlövés a levegőégbe).

Előzmény: pindiy (51)
soltika Creative Commons License 1999.12.28 0 0 55
Jó hogy ez a néha citromos illóolaj fertőtlenitési
eljárás többezer év óta fennmaradt.
Javasolnám még a kimenő levelek megfüstölését is mivel ez is egy párszáz év óta bevált találmány.
soltika
aggályos Creative Commons License 1999.12.28 0 0 54
Khm lehet vírusgazda úgy hogy nem fertőzött.
Előzmény: soltika (52)
aggályos Creative Commons License 1999.12.28 0 0 53
Két hét minden újabb megbetegedéstől a karantén, tehát amikor elhagyta szabira a sereget, akkortól (mert még nem volt addíg).

És a legkomolyabban:
C vitamin, akár óránkéntira besűrítve pár nap alatt egy 70 mg tabl.(max két hét addíg a vese bírja egyébként kálium adagolás), ez a citromos illóolaj a levegőbe (közben tanulmányoztam), amit a másik topicba írtam.
Sok folyadék, napi 2 l legalább, fokozott (aggályosan fokozott) személyi higyéne az egész környezetben.
Természetesen helybenjárás katonailag, lehetőleg az egész családnak.

És legelőször is lejelentkezni a családorvosbácsinál/néninél - telefonon.

A kardinális kérdésekben igen-igen határozott szomszédság.
A szeretetre nincs idő.

Előzmény: pindiy (51)
soltika Creative Commons License 1999.12.28 0 0 52
vagy esetleg még nem fertőzött.
/elég gyors lefolyású a betegség/
Talán mást is érdekelne hogy mit mesélt.
soltika + Finci Kutya
pindiy Creative Commons License 1999.12.28 0 0 51
Ez egy igazi magyarosch karantén.
A szomszédba tán pénteken jött meg egy fiú sz.szállásról és ma kapott táviratot, hogy ne menjen vissza.
Gondolom inkább terjessze itt.
Előzmény: aggályos (43)
soltika Creative Commons License 1999.12.28 0 0 50
hegyivadász
kissé furcsa az olyan évi 20-40 fős megbetegedés/habár tudom hogy időjárás/időszak függő amiből cirka 2 hét alatt a 15 és azon belül is 6 megbetegedés/+ 1 haláleset/ pár kilométeres körzeten belül történik.
Szerintem a minisztereknek/latin eredeti azt jelenti szolga/ és a politikusoknak/latin eredeti a közösségi ügyek irányitója, szervezője/ és képviselőknek
kissé kevesebbet kellene pártpolitikával(és pártpolitikai nyereség vagy veszteséggel foglalkozniuk )és sokkal többet a polgárokat érdeklő valós kérdésekel.

Ha Te ezt még mindig pártpolitikai szinten gondolod nos akkor én Neked semit sem tudok mondani/irni.
no üdv:
soltika + Finci kutya
aggályos Creative Commons License 1999.12.28 0 0 49
1./megbetegedés
2./ha te vagy a "fél", akkor pontosnak kell lenned, de az állami szerveknek (1.) saját ügyükben nem.

Máskép mi az. hogy 20-29 ?

21 ?
22 ?
23 ?
stb.

érted ?

a polgár nem lehet pongyola, csak az állam.

Előzmény: hegyivadasz (48)
hegyivadasz Creative Commons License 1999.12.28 0 0 48
Tudom késő van, de ez elég zavarosra sikeredett.
1, mire mondott 20-29-et? Megbetegedésre, vagy halálozásra? Az én forrásom egyébként a Magyar Hírlap, náluk lehet reklamálni az esetleges pontatlanságokért.
2,-3, Micsoda??????
Előzmény: aggályos (46)
hegyivadasz Creative Commons License 1999.12.28 0 0 47
Soltika
Akkor miért volt olyan nagy baj, hogy Pristinában voltak? Ugyanis topicnyitásként, mint valami felháborító dolgot tálaltad ezt.
Egyébként meg túl sok amerikai összeesküvés filmet nézel.
Kérdéseidre sokkal prózaibb magyarázatokat is lehet találni. Miért van izoláció: hogy ne terjedjen tovább a vírus. Miért mondták, hogy nincs összefüggés a 15 éves srác és a katonák megbetegedése között: mert abban az időben valószínűleg nem volt elég információjuk ennek a kijelentéséhez. Az nem elég, hogy a gyerek bátyja szintén Kalocsán katona. Egyáltalán a bátyja nem is betegedett meg, ha jól tudom. Nyilván az orvosok tisztában voltak azzal a ténnyel, hogy a lakosság 5%-a vírushordozó és egy ilyen, akár véletlen, egybeesésre nem alapozhattak.
Előzmény: soltika (26)
aggályos Creative Commons License 1999.12.28 0 0 46
1./Tiszti főorvos néni öt évre visszamenőleg 20-29-et, mondott,
2./Nekem már ez is aggályos, próbált már engedélyt kérni 10-100 nm-re, 20-29 alkalmazottra (hány kakiminta legyen ?), hidegkonyhára, ami esetleg meleg is ?
3./Próbált az államnak 2-2,9 millió forintos szja bevallást beadni ?
Előzmény: hegyivadasz (45)
hegyivadasz Creative Commons License 1999.12.27 0 0 45
Szóval akkor ez a baj! Ezt a Nem akarok katona lenni topicban megvitathatod.
Egyébként felhívnám a figyelmedet a tényre, hogy Magyarországon átlagosan évente 20-40 ember betegszik meg agyhártyagyulladásban, amiből 6-7 halálos. Sőt vannak akik tüdőgyulladásban, mi több influenzában halnak meg. Értük ki a felelős? Minden miniszter monnyon le!! :))
Előzmény: vomit (24)
soltika Creative Commons License 1999.12.27 0 0 44
Szabadszállásra ma késő este vagy reggelre várják az oltóanyagot.
Csak nem gyalog viszi a Szabó János ?
/aggyon mán valaki neki legalább egy biciklit kölcsön , Pristinába még külon gép is volt Orbánnak + az újságiróknak/
25.-ei ünnepi kaja: húsleves és túrós vagy mákos tészta

soltika + Finci Kutya

aggályos Creative Commons License 1999.12.27 0 0 43
Hát itt kérem valaki ... khm khm hazudós

"Teljes karantén a szabadszállási laktanyában is

A kalocsai után a szabadszállási laktanyában is teljes körű egészségügyi zárlatot rendeltek el, mivel egy katona szintén agyhártyagyulladás-gyanúval került kórházba onnan. A Honvédség Szárazföldi Vezérkarának egészségügyi főnöke, Hetey Péter szerint a körzetben már civilek is megbetegedtek.
- Ez az első eset volt, hogy valaki Szabadszállásról került be kórházba az agyhártyagyulladára jellemző tünetekkel. Nyilvánvaló, hogy a labordiagnózissal ezt meg kell erősíteni, a gyanú erre utal, innen több beteget még hála istennek nem szállítottak be. Ebben a helyőrségben is megfelelő járványügyi rendszabályokat foganatosítunk."

(Krónika)

"Agyhártyagyulladás a szabadszállási laktanyában is

Életveszélyes állapotban van az a katona, akit a szabadszállási laktanyából szállítottak kórházba agyhártyagyulladással. A Krónika a katona édesapját hívta fel.
...
- Zsolt az egyetlen, tehát ő az első Szabadszálláson, akivel ilyen történt?
- Egy fiú már bekerült, ott volt benn a kórházban pár nappal előtte, aki már jól van, de egyáltalán nem volt súlyos az állapota. Zsolté sajnos nagyon súlyos.
..."

(Krónika)

aggályos Creative Commons License 1999.12.27 0 0 42
Khm, ez már aggályos

Szabadszálláson is megbetegedett egy kiskatona agyhártyagyulladásban
1999. december 27., hétfő, 11.51

A szabadszállási laktanyában is karantént rendeltek el azután, hogy egy sorkatona gennyes agyhártyagyulladásban megbetegedett. Hamarosan megindul a nyomozás annak felderítésére, hogy milyen kapcsolat van a most kórházba szállított kiskatona és a kalocsai katonák között.

Újabb kiskatona betegedett meg gennyes, fertőző agyhártyagyulladásban hétfőre virradóra. Ezúttal az Alföldi Kiképzközpont szabadszállási alakulatától szállítottak be egy sorkatonát a kecskeméti repülőkórházba.

"A kiskatona változatlanul súlyos, életveszélyes állapotban van" - mondta Wass-Eysen László, a kecskeméti repülőkórház intenzív osztályának vezetője. "Biztató azonban, hogy az állapota hosszú idő óta stagnál, tehát nem romlott."

Faludy Gábor orvos-ezredes, a Magyar Honvédség egészségügyi főcsoportfőnökének helyettese hétfő délelőtt elmondta: Szabadszálláson a megbetegedés észlelése után azonnal karantént rendeltek el.
A szabadszállási és a kalocsai laktanyában folyamatos a fertőtlenítés, megnövelt C-vitamin adagokat kapnak a katonák. Faludy Gábor elmondta, hogy megindul a nyomozás annak felderítésére, hogy milyen kapcsolat van a most kórházba szállított kiskatona és a kalocsai katonák között.

(MTI)

Zénó Creative Commons License 1999.12.27 0 0 41
Kedves soltika, Révainak biztos igaza van, de a mai köznyelvben pejoratív felhangja van a "baka" szónak, márpedig a kalocsai katonák elég nagy bajban vannak ahhoz, hogy ne így emlegessük őket.
Előzmény: soltika (40)
soltika Creative Commons License 1999.12.27 0 0 40
"Baka
népies nyelven a sorgyalogsághoz tartozó katona; tulajdonképen a régibb bakancsos elnevezés rövidítése. Ez az elnevezés a XVIII. sz. elején keletkezett, amikor a magyar gyalogosok többé nem bocskort viseltek, hanem bakancsot kaptak."
Igy tudja a Révai.

Azt hiszem hogy kezdik kissé megkésve/16-nap eltelt/ tudomásul venni a HM-ben is, hogy milyen veszélyes dolgokkal játszanak ott Kalocsán.
/tipikus néphadsereg-beli logika/
Ha vége a járványnak akkor azután kiváncsi vagyok a felelősökre.
üdv:
soltika + Finci Kutya

Zénó Creative Commons License 1999.12.27 0 0 39
Nekem is feltűnt, elég nagy tahóság, SZVSZ!
Előzmény: aggályos (38)
aggályos Creative Commons License 1999.12.27 0 0 38
Aggályos a baka kifejezés konzekvens használata.
Előzmény: Zénó (37)
Zénó Creative Commons License 1999.12.26 0 0 37


Magyar Hírlap, 1999. december 27., hétfő

Teljes karantént vezettek be Kalocsán

Haszán Zoltán

Ma reggeltől senki, még a tisztek sem hagyhatják el a a kalocsai
kiképzőközpontot, mivel tegnap délután a hatodik sorkatonát szállították
kórházba gennyes agyhártyagyulladás gyanújával. A karantént várhatóan
húsz napig tartják fenn.
Háromnapos szünet után tegnap újabb Kalocsán szolgáló sorkatonán
jelentkeztek a gennyes agyhártyagyulladás tünetei. A fiú délben
jelentkezett torokfájással, rövid időn belül azonban felszökött a láza,
állandó hányingere lett, a megvastagodó agyalap pedig megzavarta a
légzési, keringési központját.
A beteg katonát nem sikerült azonnal a László Kórházba szállítani, mert az
ónos eső miatt nem szállt fel a helikopter. Végül egy speciális mentő indult
érte Budapestről. A kiskatona a hét végén megkapta a betegség elleni
védőoltást és a gyógyszereket, ám értesülésünk szerint a második tablettát
nem vette be. (Az injekció csak öt nap múltán ad védelmet.) A fiú egy
szobában aludt egy olyan bakával, akit a betegség miatt a múlt héten
kórházba szállítottak. A kiskatona otthon volt Békés megyében, ezért már
értesítették a helyi hatóságokat, amelyek gyógyszerekkel látják el
hozzátartozóit. Az újabb megbetegedés miatt a honvédség egészségügyi
illetékesei a múlt csütörtökön elrendelt járványügyi zárlat szigorításáról
döntöttek. A kilépési tilalom eddig csak a több mint kétezer sor- és
szerződéses katonára vonatkozott, ma reggeltől a hivatásosok sem
hagyhatják el a laktanyát. A megkülönböztetést Svéd László, a Magyar
Honvédség egészségügyi csoportfőnöke szerint az indokolta, hogy a
betegség elsősorban a fiatalabb korosztályt veszélyezteti, akikkel a
hivatásosok nem töltöttek hosszabb időt egy légtérben, nem étkeztek és
aludtak velük egy körletben. Az újabb betegség miatt azonban teljes
karantént rendeltek el, ennek ideje alatt senki nem hagyhatja el a
laktanyát. Ilyen esetekben a tilalmat a lappangási idő - a gennyes
agyhártyagyulladásnál tíz nap - kétszereséig tartják fenn, és csak akkor
oldják fel, ha egyetlen új beteget sem regisztrálnak. A határidő minden
újabb fertőzöttnél újraindul.
A tegnapi kiskatona volt a hatodik, aki néhány napon belül elkapta a
betegséget, rajtuk kívül még két civil is megbetegedett. Az egyik fiú,
akinek a bátyja a kalocsai kiképzőközpontban szakács, december 20-án
belehalt a betegségbe. A Szent László Kórházból kapott értesülésünk
szerint az intenzív osztályon kezelt egyik katona állapota még mindig
súlyos, de már javul.
A védőoltások és az antibiotikumok beadása mellett a laktanyában nem
tartanak közös rendezvényeket, szünetel a katonák fizikumát igénybe vevő
kiképzés, igyekeznek csökkenteni az egy szobában alvók létszámát -
amely jelenleg tíz -, vitamindúsabb ételeket kapnak a bakák és sűrűbb
szellőztetést rendeltek el. Az újoncok látogatókat nem fogadhatnak,
ajándékcsomagokat viszont küldhetnek a hozzátartozók. A sorkatonák
telefonon tarthatják a kapcsolatot a külvilággal, ám a mindössze négy
bejövő és három kimenő vonal túlzsúfolt.
A kalocsai megbetegedések miatt vizsgálatot indított az állampolgári jogok
országgyűlési biztosának általános helyettese. Polt Péter megkísérelte
annak tisztázását, hogy a honvédségi kiképzőközpontban kielégítőek
voltak-e a megbetegedés továbbterjedésének megakadályozására hozott
intézkedések. Polt közleményéből az derül ki, hogy a konzultációkon a
Magyar Honvédség Egészségvédelmi Intézete és az Országos
Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi vezetői is még azt hangoztatták, nincs
szükség a teljes körű szűrővizsgálatra és az antibiotikumok beadására, a
járványügyi zárlatra. (Ez azóta megtörtént).
A tisztiorvosi hivatal illetékese azt közölte, nem lehet kizárni a laktanyán
belüli járványt, de további intézkedéseket ennek ellenére sem tartott
feltétlenül szükségesnek.
Az országgyűlési biztos általános helyettese megállapította, a laktanyákban
az agyhártyagyulladásos esetektől függetlenül is aggályos közegészségügyi
helyzet alakult ki. Feltűnően nagy számban fordulnak elő fertőző légúti megbetegedések, a gennyes agyhártyagyulladás pedig ezek talaján
alakulhat ki. Előfordult, hogy a 2500-as létszámból egy héten 500-600
sorkatona jelentkezett a gyengélkedőn, s az orvosi ellátást igénybe nem
vevő sorkatonák is láthatóan sokan betegek - írta Polt. Szerinte különösen
a fűtés és a melegvíz-ellátás hiányosságai, az étrendből a
C-vitamin-tartalmú ételek hiánya, egyes kiképzési feladatok rossz
szervezése és az egyenruházat egyes hiányosságai vezettek oda, hogy a
kórokozók terjedéséhez kedvező feltételek alakultak ki. Polt ajánlotta,
szüntessék meg a hétvégi eltávozások kiadásánál a valóban orvosi
ellátásra szoruló sorkatonák hátrányos megkülönböztetését, legalább a
járvány elmúltáig tartó időszakban javítsanak az elhelyezési és a
szolgálatteljesítési körülményeken.
A Honvédelmi Minisztérium közleményében leszögezte: a december 10-ei
első megbetegedés óta a Magyar Honvédség mindent elkövet, hogy
megelőzze a felső légúti betegségek agyhártyagyulladásos szövődményét.
Az ÁNTSZ ellenőrzése szerint a honvédség illetékesei a szabályokat
betartva jártak el - emlékeztetett a tárca.

aggályos Creative Commons License 1999.12.26 0 0 36
RTLKLUB késő esti hírműsor (most), telefonon Kalocsa Kórház főigazgató:

stúdió:
- karantén-e az a karantén, ahol a tisztek ki-be járhatnak, kiskatonák, pedig nem
főigazgató:
- tudomásom szerint nem

no comment

soltika Creative Commons License 1999.12.26 0 0 35
Nincs, csak én is voltam katona /85-86 Taszár/.
Tapasztalataim vannak arról hogy egy nagyhatalmú helyi kis sündisznócska , hogy meg tudja keseriteni az ember életét.
Nálunk a század 25-30 emberből állt és másfél év alatt két öngyilkossági kisérlet volt , a kollektiv büntetés szintúgy kedvelt fogás volt.
Olyan is megtörtént hogy egyszerre 3-an voltunk fogdán.
Ezred szintén miénk volt a legjobb század(a parancsnokuknk jutalmakat, kitüntetéseket kaszált) és mégis nálunk volt a legtöbb fenyitett és a legkevesebbet járhattunk el szabadságra.
/Én például másfél év alatt 19 napot , ebből 2*3 nap véradószabadság volt/
Leszerelés előtt többünknek megigérte hogy nem fogunk leszerelni.
/Ez szerencsére nem jött neki csak egy srácnál össze , Őt leszerelés előtt pár nappal lecsukatta 2 hétre/
Leszerelésem után ezt az ürgét leváltották és áthelyezték.
Úgyhogy nagyon jól el tudom képzelni hogy mit tud tisztán csak a szabályzatra hivatkozva és némi idegi kikészitéssel/szivatással/ egy vadbarom elérni.
A kalocsai parancsnokot pont egy ilyen alaknak
(nyolc osztály , plussz egynehány pártfőiskola)
nézem.
Tudom még azt is hogy a HM-ben mostanában előtérbe kerültek a formai/alaki dolgok a "honvédeket meg kell edzeni és felerősiteni"
nevezetű pótcselekvéses ideológia nevében.
No ennyit:
soltika + Finci kutya
Vajk Creative Commons License 1999.12.26 0 0 34
soltika,
te elegge lelkeden viseled a dolgot. VAn ott ismeros, rokon?
Előzmény: soltika (33)
soltika Creative Commons License 1999.12.26 0 0 33
Két napja lehozták hogy az összes sorkatonát védőoltással láttak el.
Vagy hazudtak vagy ez a srác kimaradt vagy valami sokkal nagyobb disznóság folyik ott.
Ne felejtsétek, ez egy vegyvédelmi laktanya és furcsa az olyan járvány ami csak a sorkatonákat betegiti.
A tisztek netalántán immunisak a krumplivirág miatt ?
No ennyit:
soltika + Finci kutya
Vajk Creative Commons License 1999.12.26 0 0 32
Lehet, tevedesben elek, de akkor ezert az RTL hirado a felelos:
A karanten miert nem vonatkozik a hivatasos tisztekre, katonakra? Miert csak a sorkatonakat tartjak bent?
Elegge specifikus egy virus lehet......
aggályos Creative Commons License 1999.12.26 0 0 31
Khm A kivastagított szövegrésszel kapcsolatban kérdezem, miért csak most ??? Jó két hét után ???

Tegnap az RTLKLUB-on előadta a kibemászkáló parancsnok, hogy az más, neki szabad.

Budapest, 1999. december 26. (MTI) - A kalocsai katonai kiképzőközpontban csütörtökön elrendelt egészségügyi zárlat még legalább 5-10 napig fennmarad - tájékoztatta Hetei Péter, a szárazföldi vezérkar egészségügyi főnöke az MTI-t vasárnap. Hetei Péter elmondta: a mintegy kétezer sorkatonát, tisztet, tiszthelyettest, és polgári alkalmazottat érintő karantén feloldásáról a honvédség járványügyi vezetője és az országos tisztifőorvos dönt majd.
Addig a laktanyában tartózkodó katonákat tilos meglátogatni, ám csomagot kaphatnak a rokonoktól, családtagoktól. December 25-én mintegy 200 ajándékcsomag érkezett az ünnepek alatt a laktanyában lévők számára. Az ott tartózkodók telefonon tarthatják a kapcsolatot a külvilággal, ám a négy bejövő illetve a 3 kimenő vonal igen zsúfolt - hangsúlyozta Hetei Péter.
Az egészségügyi főnök az öt, gennyes agyhártyagyulladásban megbetegedett sorkatona állapotáról elmondta: a László Kórházban kezelt két beteg közül az egyik állapota még súlyos, de stabil, a másik már gyógyult, de még a kórházban tartózkodik. Kiskunhalason ápolják a 23-án beszállított beteget, állapota jó. Két beteget pedig már hazaengedtek az orvosok.
Koraesti jelentések szerint újabb kiskatonát szállítottak vasárnap késő délután kórházba gennyes agyhártyagyulladás gyanújával, ezért szigorító intézkedéseket vezetnek be a kalocsai kiképző központban - tájékoztatta Hetei Péter, a honvédség szárazföldi vezérkarának egészségügyi főnöke az MTI-t. Hetei Péter hozzátette: a bevezetendő teljes egészségügyi zárlat azt jelenti, hogy a laktanyában tartózkodó tisztek sem hagyhatják már el az objektumot, amit az elmúlt napokban még megtehettek.
A szakember elmondta, hogy a hatodik kórházba szállított kiskatona állapota nem annyira súlyos, mint azé a katonatársáé, akit december 23-án vittek az egészségügyi intézménybe. A kezdeti tünetek alapján azonban feltételezhető a gennyes agyhártyagyulladás.
Az új beteget a kora esti órákban szállították át a budapesti Szent László kórház intenzív osztályára, mivel ez az ország legfelkészültebb, fertőző betegségekkel foglalkozó intézménye - hangsúlyozta Hetei Péter."

KEMÉNYKE Creative Commons License 1999.12.26 0 0 30
Amugy amig mi itt vitatkozgatunk, a hatodik katonát viszik a korházba. Ez itt a lényeg.
Telefonvonal meg továbbra sem lett több.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!