Keresés

Részletes keresés

gyongyesz Creative Commons License 2008.07.12 0 0 5809

  Valoszinu ez azert van, mert ez a Dunamenti  emlekezetem szerint  rotacios rendszerben mukodott. Tobb reszre osztottak a fellepoket es egyik nap egyik, a masik nap a masik varosban leptek fel. Ebben az volt a jo, hogy mindharom varos kozonsege talalkozhatott mindenkivel a sajat otthonaban a fellepok meg pedig megismerhettek mind  a harom  varost.

 Most  a  program szerint  valami mas tortenik Bajan, mert sem Szekszardrol, sem Kalocsarol nem jonnek at a tovabbi nappokra a fellepok. Es arrol sincs hir, hogy a bajaiak mikor melyik varosban lepnek fel.(vagy nem is lepnek fel?)

 

Előzmény: Muity Mijo (5806)
Mijo Creative Commons License 2008.07.11 0 0 5808

 

Még mielőtt bárki is ...

 

Alábbi észrevételeim összeállításához a régi baja.hu szolgáltatott forrásanyagot, így a "Halléfőző Verseny" verzió még a révén volt látható, azóta vélhetően már kijavításra került.

 

Ma ez a látvány a mérvadó: http://www.bajaihalfozofesztival.hu/

 

Mely munka egy kedves leányzónak, Makó Barbarának köszönhető.

 

 

Előzmény: Mijo (5807)
Mijo Creative Commons License 2008.07.11 0 0 5807

 

BAJAI HALFŐZŐ FESZTIVÁL

 

Hááááát, hogy is mondjam.
Ha én lennék a főszervező - vajon a két programszervező közül melyik lehet az -, engem némi félelemérzet kerítene hatalmába a várható sikert illetően.
Itt most semmi másra nem fókuszálnék, csupán a szombati nap főműsoridejére.

Lássuk: Molnár György harmonikaművész és zenekara

 

A magam részéről bevallom, szeretem a tangóharmonikát, mint hangszert (tartok tőle, hogy nem vagyok túl nagy tábor tagja), de ezzel egyetemben is lehetségesnek tartom, hogy még ennek az ifjú titánnak a mesterét, Tabányi Mihályt sem szívesen hallgatnám kemény másfél órán keresztül egy népünnepély meglehetősen szertelen hangulata alatt.

Valahogy nem igazán ezt a helyszínt tartom megfelelőnek, egy kétségtelen tehetség szárnyai bontogatásához, mert ne adj sors, egy kevésbé udvarias közönség hozzállása igen keserű szájízt is okozhat az átütő sikerre vágyónak (csalódás oda-vissza alapon), még akkor is, ha várhatóan az összes közismert dallam fel fog csendülni. 

Nézzük tovább: Molnár Dixieland Band

 

Jó dixivel nem lehet nagyon félrenyúlni, talán ez lesz az egyetlen olyan programpont, mely e patinás band révén össznépi sikert fog aratni.

Valaki szólhatna a szervezők közül honlapjuk kezelőjének, hogy ez a rendezvény Baján nem "Halléfőző Verseny", ahogy ők szerepeltetik hibásan.

A dixit követi: Veracruz együttes

 

Nekem bőven elég annyi, hogy a "koncertjeik" között igen gyakran szerepel ilyen kitétel: "eskövő".
Tartok tőle, hogy a közönség nem jelentéktelen hányadának is bőven elég lesz az egyórás műsoridő (pedig má' saját dalaik is vannak).

Na még egy banda: Balázs Fecó és az új zenekara

Gusztusa válogatja.
Az előző 1-1 órás műsorral szemben, ez két órán keresztül igen kemény próbakőnek ígérkezik.
Bizonyára lesznek olyanok is, akik ettől fognak elélvezni, de számomra ez a fickó pontosan ugyanaz a nyálas kategória, melyhez hasonlók esetében nagyon gyorsan el szoktam tekerni a rádiót, haladéktalanul más programot szoktam keresni a tévében (Győszikék, Mónikák, Bucik, Anettkák, szappanoperák, és így tovább), egyszerűen hallatán és láttán feláll még az a kevés haj is, ami még megmaradt a koponyámon.
És most majd törhetem a fejem még azon is, miként szigeteljem le hermetikusan az ablakokat ...

Mint mondottam, én igencsak szkeptikus lennék a sikert illetően, pedig ez csak egy profi módon történő válogatáson múlhatna, igyekezve mellőzni a szélsőséges irányzatokat. Itt nem ez történik.

 

Forrás: www.baja.hu

 

Muity Mijo Creative Commons License 2008.06.19 0 0 5806

 

Tegnap estefelé elmélázva Chile ételkülönlegességei felett a National Geographic Channel tévécsatorna műsorában, na vajon mire lettem figyelmes, a reklámszünet blokkjában?

 

Nem másra, mint a Duna Menti Folklórfesztivál ez évi programja reklámjára!

 

Ami némi döbbenetet is kiváltott belőlem, lévén a rövid képi és szöveges tájékoztatás szerint úgy emlegetik ezt a rangos nemzetközi rendezvényt, melynek Szekszárd és Kalocsa város az otthonadója.

 

Egy szóval sem említik Baját!

 

Holott!

 

Július 8-13. Duna Menti Folklórfesztivál

Mint a mellékeltekből kitűnik, Szekszárd város honlapján a nyári programajánló még korrekt módon így ír: "A három rendező város, Szekszárd, Baja és Kalocsa várják a fesztivál vendégeit ...", de hogy a tévéreklám alatt miért csak két város neve kerül említésre, erre talán leginkább az arra illetékesek tudnának választ adni, már ha akarnának.

 

 

Muity Mijo Creative Commons License 2008.06.11 0 0 5805

 

Nicsak-nocsak, amit tavaly még csak pedzegetett az ausztrál tulajdonú cég, az mára a tőszomszédságunkban realizálódni látszik.

 

Vajon a mai idők fogják-e méltó módon díjazni ezt az igen kemény, és az egészségre rendkívül káros munkát?

 

Amikor fegyveres testületeinktől korengedménnyel mennek nyugdíjba társadalmunk derék munkavállalói, mindig az egykori mecseki uránbányászok jutnak eszembe, a nekik járó hasonló méltányosságok miatt.

Micsoda különbség van a két munka között ...

 

 

Mijo Creative Commons License 2007.04.29 0 0 5804

Nos kérem, ez volt az alaptopik, ez határozta meg a BAJAI RÉGIÓ FÓRUM alapszellemiségét.

Bizonyos nívóbéli különbözőségek miatt az eredeti rendszer kettészakadt, mégpediglen akként, hogy a "bajai régió" kifejezést elorozták tőlem, "természetesen" főként nem bajaiak közbenjárásának köszönhetően.

Van ami van, ma már nem izgat, aki nem ma kezdte, az nagyon jól tudja, hogy terror alatt nem lehet egészséges fórumozást folytatni. Én még művelem kurázsi okáért, és az illem kedvéért.

Ma számomra mélypontjára süllyedt az a szeglet, ami Baja város nevét méltatlanul hordozza.

Odáig jutottunk, hogy régiónk egy magát beazonosítható telefonszámmal felvállaló lakója szeretné bajai lakását bérbeadni, és ezt merészelte a "bajai régió" fórumban egy prózai egyszerűségben megfogalmazott lényegretörő hozzászólásban publikálni.

Nos, kérem, hogy egy olyan nyikhaj utasítsa rendre a mi földinket, melynek köze Bajához legfeljebb annyi lehet, hogy egy-két alkalommal hulla részegre zabálta e városban magát, az a pimaszság csimborasszója.
Talán el lehetne végre már húzni tőlünk a jó fészkes fenébe azokkal a "vendégszeretőkkel" együtt, melyek ezt a fajtát ide hozták a nyakunkra!
Mijo Creative Commons License 2007.04.13 0 0 5803

 

Oltyán Józseftől nem ez az első meglehetősen bugrisra sikeredett írás Baja vonatkozásában.

Ám legyen, utálja Oltyán Baját, mint települést (ki tudja ki vegzálta itt például katona korában), szíve joga, de ne keverjen általános benyomások közé direkt dolgokat. Példázódjon véleményalkotása közepette általános jelleggel (ebben még akár igaza is lehet), de ami már közvetlenül személyhez köthető, az még akkor is gusztustalan és személyeskedőn sértő, ha netán az írás leadási ideje sürgette hevenyészett szardobálása vért verítékező vajúdásához.

 

Csámcsogjon a megtapasztalt múlton, az odáig rendben van, de ne prejudikáljon mások kárára még meg sem történt esemény kapcsán, különösen ne azzal a jópofának vélt stílussal, mely az Index egyes publicistáitól modern gondolkodású körök előtt akár egyéninek és a maga extermitásával jópofának hathat, de egy Oltyántól ez csak szánalmas és igencsak harmatgyengére kerekedett plagizálási kísérletnek.

 

Nem ismerem Oltyánt, nem tudom ki ő, de fedéladó Index ide, vagy oda, bajaiként bizony őt csak egy igen alacsony értelmi szintű, a rárótt feladat miatt remegve bizonyítani akaró próbafirkásznak tudom tekinteni.

 

 

Mijo Creative Commons License 2006.09.03 0 0 5802

 

Kíváncsi vagyok, vajon alábbi szépségek szelik-e már a habokat?

Szép élmény lehet körutat tenni bármelyikkel is közülük.

 

 

Előzmény: Mijo (5799)
Mijo Creative Commons License 2006.09.03 0 0 5801

 

Szia Attila, régen voltál felénk, örülnék, ha gyakrabban tennéd.

 

Attila, az általad felemlített körülményt meglepőnek tartom, én még sosem láttam az emlékművet magyar jellegzetességek nélkül, fogalmam sincs a látvány okáról.

Azt szerb vendéglátóid is ezért voltak tanácstalanok.

Szerintem nem egy olyan elnyomott vidék az, hogy a jelenség állandósult lehessen.

 

Gyere máskor is, üdv: Mijo

 

 

Előzmény: igen (5800)
igen Creative Commons License 2006.08.31 0 0 5800
Szia Mijo!

Hozzászólásom nem teljesen passzol, de asszociáltam az aradi vértanúk miatt. Azt gendolom, másokra is tartozik a jelenség, amit tapasztaltam. Augusztus 9 - 20 között Bezdin kolostorban voltam.
Előtte, életemben először: Aradon vendégül látott az egyik szerb szvestenik. Kérésemre elkísértek az emlékműhöz. Két egymással szemben található objektum. Az egyik régi, körben a kivégzett tábornokok nevével, tele koszorúval, virággal, magyar nemzeti színű szalaggal. Vele szemben egy modern létesítmény, szoborcsoporttal, reliefekkel. Az álló alakok nyakában, kivétel nélkül mindegyiken, a román zázló színeit viselő trikolor szalag tekeredett. Megkérdeztem kísérőimet, mi lehet ennek az oka. A szerbek semmit nem tudtak róla, nem értették. Én sem értem. Így első benyomásra nem tűnik barátságos megnyilvánulásnak.

Üdvözöllek, Meszlényi Attila (atyus).
Előzmény: Mijo (5798)
Mijo Creative Commons License 2005.10.06 0 0 5799

 

Miből lesz a cserebogár (a mindenkori bajai hajóépítők dicsőségére) ...., avagy, hogyan válik az egykori honvédségi naszád, luxus kivitelű impozáns sétahajóvá.

 

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.10.02 0 0 5798

 

Ma egyes irányvonalak, módszeresen és folyamatosan törekednek arra, hogy feledésre bírják hazánk lakosságát.

Mégis akadnak, kik képtelenek feledni. Ezek kevés helyen hallathatják hangjukat. Egyik ilyen fogadóképes közeg, a baja.hu oldalai.

 

 

"2005.10.06. AZ ARADI VÉRTANÚK ÜNNEPE

 

 

Még elég fiatal vagyok és nem sok mindent értem meg eddigi életem során, de ahhoz már eleget éltem, hogy észrevegyem az emberek hajlamosak megfeledkezni azokról a hazafiakról, akik bátran és hősiesen helytálltak akkor, amikor a hazának szüksége volt rájuk és nem féltek feláldozni életüket Magyarországért és a benne élő polgárok szabadságáért. Úgy gondolom, hogy ebben a rohanó eletünkben az a legkevesebb, amivel adózhatunk emléküknek, hogy ha minden év október 6.-án elmegyünk a nekik rendezett emlékünnepségre és lerójuk tiszteletünket emlékük előtt.

 

 

VAE VICTIS! avagy JAJ A LEGYŐZÖTTEKNEK!


 

1849. augusztus 13.-án a világosi fegyverletétellel véget ért a magyar szabadságharc. Ferenc József osztrák császár és később magyar király, korlátlan hatalommal ruházta fel báró Julius Haynau tábornokot, aki elsődleges feladatának a büntetést és a megtorlást tekintette. Megkezdődött Haynau rémuralma. Az (akkor bezzeg el nem maradt) felelőségre vonási perekben mintegy 500 politikai és katonai vezetőt ítéltek halálra. Miután Klapka György tábornok feladta Komárom várát a védők szabad elvonulásának fejében, megkezdődött a szabadsághősök elleni irtó hadjárat. 1849. október 6.-án Aradon kivégezték a szabadságharc 13 katonai vezetőjét: Knezich Károlyt, Nagy-Sándor Józsefet, Damjanich Jánost, Aulich Lajost, Lahner Györgyöt, Pöltenberg Ernőt, gróf Leiningen-Westerburg Károlyt, Török Ignácot, gróf Vécsey Károlyt, Kiss Ernőt, Schweidel Józsefet, Dessewffy Arisztidet, Lázár Vilmost és még aznap Pesten gróf Batthyány Lajost az első felelős magyar miniszterelnököt. A halálos ítéletek közül 114-et hajtottak végre. Az áldozatok száma még nagyobb lett volna, ha nem menekülnek külföldre, de őket sem felejtették el, mert nevüket bitófára szögezték. A felháborodások következtében a kivégzéseket végleg leállították, a halálos ítéleteket pedig börtönbüntetésre változtatták. A honvédség soraiból mintegy 50 ezer katonát soroztak be a császári seregbe, majd vitték őket olasz és német tartományokba. Ezzel hosszú időre elszakították őket szülőföldjüktől, Magyarországtól.


Tóth György nőr. zászlós
Mészáros Ferenc nőr. ezredes"

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.09.02 0 0 5797

 

Valami elkezdődött főterünkön.

Munkamorál a szokásos: tízből hatan bagóznak és lapátnyélre támaszkodnak.

Már nem csodálkozom, hogy egy évig tart majd ez a munka ....

 

 

 

 

Thernitibi Creative Commons License 2004.11.26 0 0 5796
Nagyobb mértékben nőttek októberben a háztartási hitelkamatok, mint a betétkamatok, miközben a jegybanki alapkamat csökkent - derül ki az MNB legújabb elemzéséből. Kivételt képeznek a lakás célú hitelek kamatai, amelyek több mint fél százalékkal csökkentek.

A hitelek drágulása csak a lakosságot érintette, a vállalatok számára olcsóbbá váltak a banki kölcsönök az elmúlt hónapokban.

A fogyasztási hitelek átlagkamatlába 22,24 százalékról 22,36 százalékra, az átlagos hitelköltség mutatója (THM) 30,71-ről 31,38 százalékra emelkedett, míg az egyéb hitelek átlagkamatlába 12,95-ről 14,62 százalékra nőtt.

Ezalatt a háztartások éven belüli lejáratra lekötött betéteinek átlagkamatlába 0,2 százalékponttal 9,34 százalékra csökkent, az éven túli, legfeljebb 2 évre lekötött betéteké 31 bázisponttal 10,46 százalékra nőtt, a két éven túlra lekötötteké 19 bázisponttal 5,96 százalékra emelkedett.

Októberben 423 milliárd forintnyi friss pénzt tett a lakosság a lekötött betétekbe, 14,6 milliárd forinttal többet az előző havinál - vélhetően a magas akciós kamatoknak köszönhetően. A fogyasztási hitelek és a lekötött betétek átlagkamatlábai közötti különbség viszont az előző havi 12,88 százalékról 13,02 százalékra emelkedett, azaz növekedett a bankoknál maradó betétek és hitelek közötti kamatkülönbözet. Ugyanez a különbség a vállalati hitelek és betétek esetében 2,59 százalékról 1,67 százalékra csökkent.

Láng Júlia, a Nemzetközi Bankárképző Központ vezérigazgatója elmondta: a fejlett gazdaságokban is először a vállalati kamatok követik a kamatszint változását. A különbség Magyarország és a fejlett nyugati országok bankpiacai között sokkal inkább abban látszik, hogy nálunk az OTP Bank túlsúlya miatt kisebb a bankok között a verseny, amely arra bírná őket, hogy egyre lejjebb vigyék kamataikat. Nálunk egy-egy jegybanki kamatcsökkentés teljes hatása 2-3 év alatt gyűrűzik át a lakossági termékekre, miközben a nyugati országokban ez nem hosszabb többnyire egy évnél - mondja a szakember.
Előzmény: Thernitibi (5795)
Thernitibi Creative Commons License 2004.11.26 0 0 5795
A Fogyasztóvédők Európai Szövetségének vizsgálata szerin:

Vigyázat! A légfrissítők alergiát, asztmát, de hosszabb idejű használat esetén akár rákot is okozhatnak.

Előzmény: Thernitibi (5794)
Thernitibi Creative Commons License 2004.11.25 0 0 5794
Belpolitikai Napló
Üveg és állati maradványok a teafilterben
2004. november 25. 19:45
A szakemberek szúrópróbaszerűen 12 terméket vizsgáltak, ezek közül 9 nem felelt meg az előírásoknak.

Meglepő filterek. Földrögöt, üvegszilánkot és állati maradványokat is találtak a gyógyteákban. A szakemberek szúrópróbaszerűen 12 terméket vizsgáltak, ezek közül 9 nem felelt meg az előírásoknak.

Már két zacskó kamilla sem ugyanolyan. És nemcsak első látásra. A laboratóriumi vizsgálatok azt is kiderítették, hogy a silányabb csomag 30 százaléka idegen anyag.

Dömölki Lívia, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője a Híradóban elmondta, hogy a filter a földrögtől elkezdve rovarmaradványokon keresztül üvegdarab, és hát nagyon durva hibákat, például homokot tartalmazott.

Ezen kívül madártollat, egy esetben pedig ürüléket is találtak a gyógyteás filterekben.

Dr. Kiniczky Márta, a Gyógynövény Kutató Intézet Rt., minőségügyi igazgatója elmondta, hogy az állati eredetű szennyezések, legyen az állati ürülék, vagy elhalt állatrészek, súlyos betegségeknek, mint például a szalmonellának is hordozói.

Kiderült az is, hogy a boltokban kapható filteres teák 70 százalékán nem végezték el a kötelező vizsgálatokat, vagy érvénytelen engedélyekkel forgalmazták őket. Az egyik hibázó céget korábban már megbüntették 3 millió forintra, ennek ellenére most is fennakadt a szűrőn. A szabályok szigorítása érdekében a Fogyasztóvédelmi Egyesület az ÁNTSZ-hez, a Versenyhivatalhoz és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez fordul. A szakemberek egyébként azt tanácsolják, hogy a téli gyógyteás szezonban a betegek gyógyszertárban vásároljanak. A patikák termékei ugyanis minden esetben átesnek a kötelező vizsgálatokon.


Előzmény: Thernitibi (5793)
Thernitibi Creative Commons License 2004.11.25 0 0 5793
Melbe vágó riport az RTL Klub TV-n.
A gyógyteák jelentős része állati ürüléket, madártollat, üvegszilánkot tartalmaz.
Thernitibi Creative Commons License 2004.11.20 0 0 5792

"(Nagyon nyomatékosan kérek mindenkit, hogy ezt a témakört ne tekintse vitahelyszínnek, aki le akarja tenni egyetértő névjegyét tegye, de az ellenvéleménnyel bírók mellőzzék észrevételeiket!)"

 

Tisztelt klubtagok! Remélem, végre előttetek is világos a "trendi", ami a Muity Mijo által megálmodott klubfórumozást jellemzi:-P

Méghogy egy részben nyílvános fórumon ne mondja el valaki a véleményét? Ki hallot még ilyent?

Thernitibi Creative Commons License 2004.11.07 0 0 5791

"Mintha nem túl sok virágot és gyertyát láttam volna az elmúlt napok során ezeknél a síroknál.

Ők is emberek voltak, őket is anya szülte. Nem örömükben kerültek idegen földre ..., idegen földbe."

 

Igen, ők is emberek voltak.

Csakhogy azokban a sírokban nyugvók a "kárvallotjai" annak a fájdalmas tapasztalatnak, amelynek 45 éves jelenlétük kapcsán az élet minden területére vonatkozó erőszakos szovjetesítésük miatt a nemzet lelki, szellemi, gazdasági lemaradása szembetünővé vált Európától. Nemzetidegen ideológiájuk a keresztény ünnepeink tíltásával, vagy épp hogy csak megtűrésével csúcsosodott ki. Ezért okkal kelt ellenérzést 14 év elmúltával is a mai magyar társadalomban.

Természetesen nem azt akarom mondani, hogy aki úgy érzi, hogy a szovjet hősök sírjánál akar elhelyezni virágot, és gyújtani egy szál gyertyát, hogy ne tegye. De szubjektíve úgy gondolom, hogy 56-os felkelés (pont a szovjet általi) vérbefolytásának évfordulója előestéjén jóérzésű magyar ember a Déry-kert egy egészen más részén helyez el virágot, és gyújt egy szál gyertyát.

A felszabadítóknak pedig a régi, jól bevált szokás szerint maradjon meg az április 4-i dátum.

 

 

 

 


 

Thernitibi Creative Commons License 2004.09.28 0 0 5790
http://baja.hu/

na nézd má, keckelek megjött:-)))))
Előzmény: Thernitibi (5789)
Thernitibi Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5789
Amit nem tudsz megoldani pénzel, old meg sok pénzel!!!

Szól az örökérvényű mondás:-DDD
Remélem nem ez a mondás a lényege a Péter-Pál utca lezárásának.

Thernitibi Creative Commons License 2004.09.26 0 0 5788
Juteszembe, Te is leírhatod a verziódat az öt évvel ezelőtti pénzelvonásról.
Előzmény: farkasanti (5786)
Thernitibi Creative Commons License 2004.09.26 0 0 5787
Kedves Anti.

Én nem kampányolok, csak mint bajai annyit konstatáltam, hogy ha minden jól ment volna akkor már öt éve készen lenne az elkerülő út.
És amit írtam, azt nem orr alá dörgölés kedvéért, hanem a tények kedvéért írtam.

Tényleg, nem tudod mikortol kezdve kell szemétpénzt fizetni?
Előzmény: farkasanti (5786)
farkasanti Creative Commons License 2004.09.26 0 0 5786

Te Tibi, ha úgy van, ahogy írod, akkor nem értem, miért nem épült meg eddig az út?????

 

Azt írod a Hornék adták a pénzt, ami rendelkezésre állt, szoci többségű volt a városi testület, ráadásul a polgármester is a szocialsta párthoz tartozott és ma is ő a pm., sőt az előző az említett ciklusbam is ő volt!!!!

 

No ezért nem érthető az írásod tartalma, vagy elkezdődött már valamilyen kampány, megint lemaradtam???????)))))

Előzmény: Thernitibi (5785)
Thernitibi Creative Commons License 2004.09.26 0 0 5785

A minap kezembe vettem kedvenc bajai ingyenújágom, és nagy meglepetéssel olvasom, hogy országgyűlési képviselőnk  milyen lelkesen magyarázza, hogy a város mit köszönhet a 98-02 között kormányzó Orbán-kormánynak, többek közt a várost elkerülő, és éppen most épülő útszakaszt is. Természetesen örülök is neki, hogy végre elkészül a várva várt útszakasz.

De azért az örömbe üröm is vegyül, mert ki ne tudná Baján, pláne az, aki "ilyenekre figyel", hogy az elkerülő út terve, és a beruházás anyagi fedezete már 98 elején rendelkezésre állt Kristóf István Baja akkori országgyűlési képviselőjének "kijárásából", és a Horn-kormány pozitív döntésének jóvoltából. Persze az elkerülő út építése nem csak a bajaiak, és a képviselő úr két szép szeméért, hanem az akkoriban hamarosan elkészülő Türr István Híd rekonstrukciós beruházásához szervesen kapcsolódva kínált volna a kelet nyugati országrészek közötti legdélibb, kiemelten fontos átjárójának egyszerű, és gyors "forgalom lebonyolítási megtoldást".  És hol volt még akkor a szekszárdi híd ötlete. 

Biztos emlékszik minden bajai arra, hogy az elkerülő utat el is kezdték építeni, de csak a vasúti töltés déli részén lévő szakasz készült el, az út hirtelen abba maradt a töltés lábánál. Tehát ha 98-ban az új kormány nem állítja le az elkerülő út kivitelezését (a döntés hátterét nem ismerem), akkor bizony optimális esetben már 99 óta az új úton kellene hogy járjon az átmenő forgalom. Ha viszont így számolok, akkor az út kivitelezése legalább öt évet csúszik, öt éve rombolja az átmenő forgalom a belterületi utakat, arról nem is beszélve, hogy a kivitelezési költség is legalább a háromszorosa az akkori időkének. Felmerül a kérdés, érdemes volt-e az akkori, 98-as beruházást leállítani.

Szerintem nem.

 

Thernitibi Creative Commons License 2004.09.22 0 0 5784
Bajai régiónk egyik akáclombos falujában új üzengetési mód vált szokássá.
Méghozzá nem is csak úgy, hevenyészett, cerkával parírra vetett gyöngy stílusban, hanem nagy ákombákom betűkkel a kiszemelt háza falára, és mivel mással, mint piros festéket tartalmazó sprével.

Kínos meglepetés lehetett egyik reggel, mikor felírták az egyik gazda házára, hogy "Jani nem a te gyerekedet neveled".
Vagy: "Itt lakik a d****i pap kurvája".

A falu lakói kíváncsian várják a következő "hírharang" megjelentét.
Thernitibi Creative Commons License 2004.09.18 0 0 5783

Üdvözlöm képviselő úr, szervusz Péter

 

Ha már az útépítésnél tartunk, had kérdezzem meg, hogy az elkerülő út Csanád felől, Szentistvánt elkerülő szakasza mikor épűl meg, Vagy a Baja-Gara-Regőce határátkelő tervei elkészültek-e már?

A Szentháromság tér rendezése körül is megindult valami, ha elmondanád a legfrissebb fejleményeket, megköszönnénk.

Előzmény: marfai (5782)
marfai Creative Commons License 2004.09.18 0 0 5782
2006 telére készül el a dunaújvárosi híd

A Vegyépszer és a Hídépítő Rt alkotta konzorcium, valamint a Nemzeti Autópálya Rt. képviselői pénteken aláírták a szerződést dunaújvárosi Duna-híd megépítéséről. A híd az M8-as autópálya része lesz és 2006 november 30-ra lesz kész.

A Duna Új-Híd konzorcium és a Nemzeti Autópálya Rt. képviselői aláírták az M8-as autópálya részeként 53,6 milliárd forintos költséggel elkészülő Duna-híd és a beruházáshoz csatlakozó úthálózat kivitelezési szerződését pénteken, Dunaújvárosban.

darazs24 Creative Commons License 2004.02.26 0 0 5750
Floorball mérközés lesz Baján részletek a Baja Sportja Című fórumon találtok.
Mindenkit szeretettel várunk.

http://floorball.atw.hu

farkasanti Creative Commons License 2004.02.25 0 0 5749
Helló Gábor

Láttam egy másik helyen, hogy írtál. A NAGY MEDVÉVEL ma beszéltem, ő mondta, hogy szükségetek lenne egy tanácsra a munkátokkal kapcsolatban, majd holnap felhívlak. Fogadd meg az " apai " tanácsokat.

Üdv: Farkas A.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!