Keresés

Részletes keresés

Thernitibi Creative Commons License 2004.11.26 0 0 5796
Nagyobb mértékben nőttek októberben a háztartási hitelkamatok, mint a betétkamatok, miközben a jegybanki alapkamat csökkent - derül ki az MNB legújabb elemzéséből. Kivételt képeznek a lakás célú hitelek kamatai, amelyek több mint fél százalékkal csökkentek.

A hitelek drágulása csak a lakosságot érintette, a vállalatok számára olcsóbbá váltak a banki kölcsönök az elmúlt hónapokban.

A fogyasztási hitelek átlagkamatlába 22,24 százalékról 22,36 százalékra, az átlagos hitelköltség mutatója (THM) 30,71-ről 31,38 százalékra emelkedett, míg az egyéb hitelek átlagkamatlába 12,95-ről 14,62 százalékra nőtt.

Ezalatt a háztartások éven belüli lejáratra lekötött betéteinek átlagkamatlába 0,2 százalékponttal 9,34 százalékra csökkent, az éven túli, legfeljebb 2 évre lekötött betéteké 31 bázisponttal 10,46 százalékra nőtt, a két éven túlra lekötötteké 19 bázisponttal 5,96 százalékra emelkedett.

Októberben 423 milliárd forintnyi friss pénzt tett a lakosság a lekötött betétekbe, 14,6 milliárd forinttal többet az előző havinál - vélhetően a magas akciós kamatoknak köszönhetően. A fogyasztási hitelek és a lekötött betétek átlagkamatlábai közötti különbség viszont az előző havi 12,88 százalékról 13,02 százalékra emelkedett, azaz növekedett a bankoknál maradó betétek és hitelek közötti kamatkülönbözet. Ugyanez a különbség a vállalati hitelek és betétek esetében 2,59 százalékról 1,67 százalékra csökkent.

Láng Júlia, a Nemzetközi Bankárképző Központ vezérigazgatója elmondta: a fejlett gazdaságokban is először a vállalati kamatok követik a kamatszint változását. A különbség Magyarország és a fejlett nyugati országok bankpiacai között sokkal inkább abban látszik, hogy nálunk az OTP Bank túlsúlya miatt kisebb a bankok között a verseny, amely arra bírná őket, hogy egyre lejjebb vigyék kamataikat. Nálunk egy-egy jegybanki kamatcsökkentés teljes hatása 2-3 év alatt gyűrűzik át a lakossági termékekre, miközben a nyugati országokban ez nem hosszabb többnyire egy évnél - mondja a szakember.
Előzmény: Thernitibi (5795)
Thernitibi Creative Commons License 2004.11.26 0 0 5795
A Fogyasztóvédők Európai Szövetségének vizsgálata szerin:

Vigyázat! A légfrissítők alergiát, asztmát, de hosszabb idejű használat esetén akár rákot is okozhatnak.

Előzmény: Thernitibi (5794)
Thernitibi Creative Commons License 2004.11.25 0 0 5794
Belpolitikai Napló
Üveg és állati maradványok a teafilterben
2004. november 25. 19:45
A szakemberek szúrópróbaszerűen 12 terméket vizsgáltak, ezek közül 9 nem felelt meg az előírásoknak.

Meglepő filterek. Földrögöt, üvegszilánkot és állati maradványokat is találtak a gyógyteákban. A szakemberek szúrópróbaszerűen 12 terméket vizsgáltak, ezek közül 9 nem felelt meg az előírásoknak.

Már két zacskó kamilla sem ugyanolyan. És nemcsak első látásra. A laboratóriumi vizsgálatok azt is kiderítették, hogy a silányabb csomag 30 százaléka idegen anyag.

Dömölki Lívia, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője a Híradóban elmondta, hogy a filter a földrögtől elkezdve rovarmaradványokon keresztül üvegdarab, és hát nagyon durva hibákat, például homokot tartalmazott.

Ezen kívül madártollat, egy esetben pedig ürüléket is találtak a gyógyteás filterekben.

Dr. Kiniczky Márta, a Gyógynövény Kutató Intézet Rt., minőségügyi igazgatója elmondta, hogy az állati eredetű szennyezések, legyen az állati ürülék, vagy elhalt állatrészek, súlyos betegségeknek, mint például a szalmonellának is hordozói.

Kiderült az is, hogy a boltokban kapható filteres teák 70 százalékán nem végezték el a kötelező vizsgálatokat, vagy érvénytelen engedélyekkel forgalmazták őket. Az egyik hibázó céget korábban már megbüntették 3 millió forintra, ennek ellenére most is fennakadt a szűrőn. A szabályok szigorítása érdekében a Fogyasztóvédelmi Egyesület az ÁNTSZ-hez, a Versenyhivatalhoz és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez fordul. A szakemberek egyébként azt tanácsolják, hogy a téli gyógyteás szezonban a betegek gyógyszertárban vásároljanak. A patikák termékei ugyanis minden esetben átesnek a kötelező vizsgálatokon.


Előzmény: Thernitibi (5793)
Thernitibi Creative Commons License 2004.11.25 0 0 5793
Melbe vágó riport az RTL Klub TV-n.
A gyógyteák jelentős része állati ürüléket, madártollat, üvegszilánkot tartalmaz.
Thernitibi Creative Commons License 2004.11.20 0 0 5792

"(Nagyon nyomatékosan kérek mindenkit, hogy ezt a témakört ne tekintse vitahelyszínnek, aki le akarja tenni egyetértő névjegyét tegye, de az ellenvéleménnyel bírók mellőzzék észrevételeiket!)"

 

Tisztelt klubtagok! Remélem, végre előttetek is világos a "trendi", ami a Muity Mijo által megálmodott klubfórumozást jellemzi:-P

Méghogy egy részben nyílvános fórumon ne mondja el valaki a véleményét? Ki hallot még ilyent?

Thernitibi Creative Commons License 2004.11.07 0 0 5791

"Mintha nem túl sok virágot és gyertyát láttam volna az elmúlt napok során ezeknél a síroknál.

Ők is emberek voltak, őket is anya szülte. Nem örömükben kerültek idegen földre ..., idegen földbe."

 

Igen, ők is emberek voltak.

Csakhogy azokban a sírokban nyugvók a "kárvallotjai" annak a fájdalmas tapasztalatnak, amelynek 45 éves jelenlétük kapcsán az élet minden területére vonatkozó erőszakos szovjetesítésük miatt a nemzet lelki, szellemi, gazdasági lemaradása szembetünővé vált Európától. Nemzetidegen ideológiájuk a keresztény ünnepeink tíltásával, vagy épp hogy csak megtűrésével csúcsosodott ki. Ezért okkal kelt ellenérzést 14 év elmúltával is a mai magyar társadalomban.

Természetesen nem azt akarom mondani, hogy aki úgy érzi, hogy a szovjet hősök sírjánál akar elhelyezni virágot, és gyújtani egy szál gyertyát, hogy ne tegye. De szubjektíve úgy gondolom, hogy 56-os felkelés (pont a szovjet általi) vérbefolytásának évfordulója előestéjén jóérzésű magyar ember a Déry-kert egy egészen más részén helyez el virágot, és gyújt egy szál gyertyát.

A felszabadítóknak pedig a régi, jól bevált szokás szerint maradjon meg az április 4-i dátum.

 

 

 

 


 

Thernitibi Creative Commons License 2004.09.28 0 0 5790
http://baja.hu/

na nézd má, keckelek megjött:-)))))
Előzmény: Thernitibi (5789)
Thernitibi Creative Commons License 2004.09.27 0 0 5789
Amit nem tudsz megoldani pénzel, old meg sok pénzel!!!

Szól az örökérvényű mondás:-DDD
Remélem nem ez a mondás a lényege a Péter-Pál utca lezárásának.

Thernitibi Creative Commons License 2004.09.26 0 0 5788
Juteszembe, Te is leírhatod a verziódat az öt évvel ezelőtti pénzelvonásról.
Előzmény: farkasanti (5786)
Thernitibi Creative Commons License 2004.09.26 0 0 5787
Kedves Anti.

Én nem kampányolok, csak mint bajai annyit konstatáltam, hogy ha minden jól ment volna akkor már öt éve készen lenne az elkerülő út.
És amit írtam, azt nem orr alá dörgölés kedvéért, hanem a tények kedvéért írtam.

Tényleg, nem tudod mikortol kezdve kell szemétpénzt fizetni?
Előzmény: farkasanti (5786)
farkasanti Creative Commons License 2004.09.26 0 0 5786

Te Tibi, ha úgy van, ahogy írod, akkor nem értem, miért nem épült meg eddig az út?????

 

Azt írod a Hornék adták a pénzt, ami rendelkezésre állt, szoci többségű volt a városi testület, ráadásul a polgármester is a szocialsta párthoz tartozott és ma is ő a pm., sőt az előző az említett ciklusbam is ő volt!!!!

 

No ezért nem érthető az írásod tartalma, vagy elkezdődött már valamilyen kampány, megint lemaradtam???????)))))

Előzmény: Thernitibi (5785)
Thernitibi Creative Commons License 2004.09.26 0 0 5785

A minap kezembe vettem kedvenc bajai ingyenújágom, és nagy meglepetéssel olvasom, hogy országgyűlési képviselőnk  milyen lelkesen magyarázza, hogy a város mit köszönhet a 98-02 között kormányzó Orbán-kormánynak, többek közt a várost elkerülő, és éppen most épülő útszakaszt is. Természetesen örülök is neki, hogy végre elkészül a várva várt útszakasz.

De azért az örömbe üröm is vegyül, mert ki ne tudná Baján, pláne az, aki "ilyenekre figyel", hogy az elkerülő út terve, és a beruházás anyagi fedezete már 98 elején rendelkezésre állt Kristóf István Baja akkori országgyűlési képviselőjének "kijárásából", és a Horn-kormány pozitív döntésének jóvoltából. Persze az elkerülő út építése nem csak a bajaiak, és a képviselő úr két szép szeméért, hanem az akkoriban hamarosan elkészülő Türr István Híd rekonstrukciós beruházásához szervesen kapcsolódva kínált volna a kelet nyugati országrészek közötti legdélibb, kiemelten fontos átjárójának egyszerű, és gyors "forgalom lebonyolítási megtoldást".  És hol volt még akkor a szekszárdi híd ötlete. 

Biztos emlékszik minden bajai arra, hogy az elkerülő utat el is kezdték építeni, de csak a vasúti töltés déli részén lévő szakasz készült el, az út hirtelen abba maradt a töltés lábánál. Tehát ha 98-ban az új kormány nem állítja le az elkerülő út kivitelezését (a döntés hátterét nem ismerem), akkor bizony optimális esetben már 99 óta az új úton kellene hogy járjon az átmenő forgalom. Ha viszont így számolok, akkor az út kivitelezése legalább öt évet csúszik, öt éve rombolja az átmenő forgalom a belterületi utakat, arról nem is beszélve, hogy a kivitelezési költség is legalább a háromszorosa az akkori időkének. Felmerül a kérdés, érdemes volt-e az akkori, 98-as beruházást leállítani.

Szerintem nem.

 

Thernitibi Creative Commons License 2004.09.22 0 0 5784
Bajai régiónk egyik akáclombos falujában új üzengetési mód vált szokássá.
Méghozzá nem is csak úgy, hevenyészett, cerkával parírra vetett gyöngy stílusban, hanem nagy ákombákom betűkkel a kiszemelt háza falára, és mivel mással, mint piros festéket tartalmazó sprével.

Kínos meglepetés lehetett egyik reggel, mikor felírták az egyik gazda házára, hogy "Jani nem a te gyerekedet neveled".
Vagy: "Itt lakik a d****i pap kurvája".

A falu lakói kíváncsian várják a következő "hírharang" megjelentét.
Thernitibi Creative Commons License 2004.09.18 0 0 5783

Üdvözlöm képviselő úr, szervusz Péter

 

Ha már az útépítésnél tartunk, had kérdezzem meg, hogy az elkerülő út Csanád felől, Szentistvánt elkerülő szakasza mikor épűl meg, Vagy a Baja-Gara-Regőce határátkelő tervei elkészültek-e már?

A Szentháromság tér rendezése körül is megindult valami, ha elmondanád a legfrissebb fejleményeket, megköszönnénk.

Előzmény: marfai (5782)
marfai Creative Commons License 2004.09.18 0 0 5782
2006 telére készül el a dunaújvárosi híd

A Vegyépszer és a Hídépítő Rt alkotta konzorcium, valamint a Nemzeti Autópálya Rt. képviselői pénteken aláírták a szerződést dunaújvárosi Duna-híd megépítéséről. A híd az M8-as autópálya része lesz és 2006 november 30-ra lesz kész.

A Duna Új-Híd konzorcium és a Nemzeti Autópálya Rt. képviselői aláírták az M8-as autópálya részeként 53,6 milliárd forintos költséggel elkészülő Duna-híd és a beruházáshoz csatlakozó úthálózat kivitelezési szerződését pénteken, Dunaújvárosban.

darazs24 Creative Commons License 2004.02.26 0 0 5750
Floorball mérközés lesz Baján részletek a Baja Sportja Című fórumon találtok.
Mindenkit szeretettel várunk.

http://floorball.atw.hu

farkasanti Creative Commons License 2004.02.25 0 0 5749
Helló Gábor

Láttam egy másik helyen, hogy írtál. A NAGY MEDVÉVEL ma beszéltem, ő mondta, hogy szükségetek lenne egy tanácsra a munkátokkal kapcsolatban, majd holnap felhívlak. Fogadd meg az " apai " tanácsokat.

Üdv: Farkas A.

Mijo Creative Commons License 2004.02.24 0 0 5748

Tudod mi a főszereplő neve? Davor Dujmovic :). Maj' megkérdezzük a Didát, rokony-e :))???

Előzmény: Thernitibi (5746)
Mijo Creative Commons License 2004.02.24 0 0 5747

Hvala! Igazad van, kapcsolódjunk ki kulturlényekkel :)...

Előzmény: Thernitibi (5746)
Thernitibi Creative Commons License 2004.02.24 0 0 5746
Europa Europa TV csatorna most!
Kosturica: "Cigányok ideje".
farkasanti Creative Commons License 2004.02.24 0 0 5745
Nagy Medve

Igazad van, de az ember hátán feláll a szőr. Láttam már sok csodát életemben, de még nem eleget ,úgy látom.

Üdv : Ánti

Előzmény: Mijo (5744)
Mijo Creative Commons License 2004.02.24 0 0 5744

Jaj édes Ántikám, hiszen jól tudod, hogy nem vagyunk egyformák :)! Mit csinálsz, ha az utcán gyalogolsz (na tegyük fel), és egy kutyagumikupac kerül a lábad elé? Mit, mit? Ott még nem tartunk, ugye, hogy más ebehulladékát felszedjük, hát átléped, és folytatod utadat. Szmájli, fijam, szmájli! Ez csak játék. Az élet játéka. Ha bugrist találsz, fricskázd meg azórát, röhögj egy jót rajta, hátha gutaütést kap, oszt folytasd másokkal tovább mindazt, ami leköt, amihez értesz, ami szórakoztat, és így tovább. Akadnak időszakok, amikor a dudva elburjánzik, de te erre ránts rá, jön a kaszás, oszt ritkít rajta egy sort, és ismét tisztább lészen a levegő.
Na, ne csüggedj, arccal a gyüvő felé, le a levalóval, fel a szoknyával, oszt danójuk lábdobogva tovább kedvenc nótáinkat :).
Arra gondolj, hányan, de hányan olvassák mindezt :)!!!

Mijo

Előzmény: farkasanti (5743)
farkasanti Creative Commons License 2004.02.24 0 0 5743
Te Mijo!!!!!!

Azt mondtad nekem, amikor elkezdtem netezni, hogy érdemes ezen a fórumon (Bajai régió ) bármelyik topicba belenézni, vagy írni. Én megfogadtam a tanácsodat és most ,csak hüledezni tudok. A világon ennyi " ferde " írást és képet és naivitást én még nem láttam. Azt gondoltam a mai napig hogy csak őszinte naivitás létezik. A bunkóság nem ismer határokat. Tisztelet a kivételnek, akinek nem inge.........!!!!!

Üdv: Ánti

farkasanti Creative Commons License 2004.02.22 0 0 5742
Nem erőszak, csak ennyiből soha nem élünk ilyen jól, csak egyszer egy évben.
Ha nem há nem mindenki maga tuggya a saját dógát.

Hali: Ánti

Előzmény: Mijo (5741)
Mijo Creative Commons License 2004.02.22 0 0 5741

Haddelmáhááá, montam nem jó! Maj szóban, Ántonom.

Zolit még nem látom. Mért nem ösztökéled már!?

Előzmény: farkasanti (5740)
farkasanti Creative Commons License 2004.02.22 0 0 5740
Mijo Bácsi

Mit döntöttél a szombati vadász bálról? A Kati itthon lesz még, mikor indul?

Üdv: Ánti

farkasanti Creative Commons License 2004.02.17 0 0 5739
Hali elveszett. Tegnap, délután azt hittem, hogy eltüntél, vagy " lementél Alfabétába " bánatodban.Te ki tudnád mondani, hogy " Útelágazás " ?????

Üdv: Ánti

Előzmény: Mijo (5734)
mamicska Creative Commons License 2004.02.17 0 0 5738
Ne szépítsd a dolgot,mert Magadat csapod be!

Eltaláltad,tényleg kavarni megyek!Haláli,megérezted!Főzni kell,mert jönnek a kosztosaim.

Üdv.

Előzmény: Mijo (5737)
Mijo Creative Commons License 2004.02.17 0 0 5737

Jóasszony, a hülyék a másik oldalon laknak :(! Én az innensőn.
Te pelépésed első pillanataitól igyekszel "fogást" találni rajtam, ez mivel nem jött össze, így belekapaszkodtál egy olyan levélbe, mely lényegét tekintve kizárólag segítő szándékú volt számodra. Azt, hogy te ebből mit fújsz fel, a te dolgod, de ismételten megnyugtatlak, nem szokásom idegeneknek olyant írni (az, hogy egyáltalán írtam, önmagában is kivétel), ami már ne jelent meg volna tőlem több ízben is a nyílt színen. Emlegetni ilyent jó módszer, de velem ez se bejövő :(((...
Azzal vagy személyfüggő, akivel akarsz, számomra már az is megnyugtató, hogy velem nem :))...
Azért csak szórakozz nyugodtan, és keverd a kevernivalót.

Előzmény: mamicska (5736)
mamicska Creative Commons License 2004.02.17 0 0 5736
Régen volt az már,amikor én magamra találtam.A negédességem,amit én jobban szeretek kedvességnek és tiszteletnek nevezni - személyfüggő!
Emlékeztetlek neten lévő kapcsolatunk kezdetére.Azt a jó viszonyt, egy bizonyos levéllel,ami csúnya jellembeli hiányosságodat tükrözte, eljátszottad!Megírtam már ezt,nem érdemel több szót.Jobban szeretem szembe megmondani a véleményemet.
Nyugodt lehetsz: én sem Téged,sem mást nem fogok hátbatámadni!
Előzmény: Mijo (5734)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!