Keresés

Részletes keresés

Domestos Creative Commons License 1999.12.23 0 0 9
Szia endi!

ActiveX kontrolokat bármely HTML lap tartalmazhat, és ha a gépeden levő Internet Kekszplórerben engedélyezve vannak, akkor az Outlook Exprex a HTML levelek megjelenítésekor be is fogja hozni. Az ActiveX kontrolok egyébként rendes dll-ek, tehát a bennük lévő kód akármit csinálhat a gépeddel. A kérdés az, hogy ha egy HTML lap olyan kontrolt tartalmaz, ami nincs a gépeden, akkor megengeded-e, hogy az Interneten át automatikusan letöltse a gépedre és rögtön el is indítsa.
Nyugi, Java interpreter szinte biztosan van az Exploreredben, hacsak nem nagyon ősi, vagy le nem tiltottad a működését. A Javascript nem Java, és nem tud lemezre írni. A HTML lapon szintén előfordulható Java applet már Java program, de (elvileg) szintén nem írhat a lemezre.
A Java applikáció mindent tehet, amit egy normál program, de az nem lehet HTML lapon, hanem programként indítható.

Bocs a kicsit offtopicért, de ez az egész topic OFF.

üdv: Domestos

Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.23 0 0 8
Domestos!
Hol lehet az ActiveX izét állítani az OutlookExp-ben? Meg egyáltalán mi az az ActiveX?
Egyébként nekem nincs Java az Exploreremhez, úgyhogy ha a Javascript nem tud lemezre írni, akkor semmi gond. Vagy a Java se tud? Akkor nem értem, mi a poén egy email vírusban???

NaNe!
Az lehet, hogy te úgy állítod be, hogy sima szöveg legyen az email, de olvasáskor autómatikusan úgy olvas, amilyen formátumú a levél. A beállítás csak az írásra vonatkozik.

NaNe Creative Commons License 1999.12.23 0 0 7
Szia Domestos,

Ebben igazad van, de ez már régen nem e-mail, hanem a ráépített cuccok és szervizek tömkelege -by MS.
Számomra az e-mail draft szöveg, úgy is állítom be az Outlookot.
Amit írtál, az IMHO korrekt!

szia,

NaNe

Előzmény: Domestos (6)
Domestos Creative Commons License 1999.12.22 0 0 6
Szia NaNe!

Azért az e-mail manapság általában egy HTML text, tehát tartalmazhat Java applet-et (de nem full Java applikációt), illetve ActiveX kontrolt.
Tehát ha úgy állítod be a browser-edet, hogy engedélyezed az ActiveX kontrolok auto-installját, akkor igenis van veszély (szerintem nyugodtan ki lehet tiltani az egész auto-installt), azon meg csodálkoznék, ha egy Java applet tudna a lemezre írni.

Domestos

Előzmény: NaNe (5)
NaNe Creative Commons License 1999.12.22 0 0 5
Szia Endi,

Az e-mail egy mezei text file. Ha ettől több, akkor nem e-mail, hanem MS varázslás. ;-)
Tartalmazhat attachmentet, amiben lehet ugyan vírus, de az már egy egészen más kérdés.
(Nem közvetlenül tartalmazza, hanem belső ún. pointerekkel linkelnek rá)
Egyébként az attachment nem fut le, ha elolvasod a leveledet.
Ha pedig valaki olyan vadmalac, hogy minden attachmentet kicsomagol és/vagy lefuttat, amit kap, az már nem mail kérdés. :-))

NaNe

Előzmény: Törölt nick (1)
noway Creative Commons License 1999.12.22 0 0 4
Közben látom, hogy oda is elküldte, bravó...

A teljesség kedvéért itt van a két roppant veszélyes vírus leírása:
IT TAKES GUTS hoax
BUDDYLST hoax

Előzmény: noway (3)
noway Creative Commons License 1999.12.22 0 0 3
Nagyon intelligens...
Nagyon eredeti....
Nem tudtad volna legalább a Törzsasztalra küldeni? Ha még nem jöttél volna rá, ez itt a Vallás&Filozófia fórum...

Mit kell tudni az e-mail vírusokról?

Nan Creative Commons License 1999.12.22 0 0 2
Na ja! Nagyon veszelyes mind a ketto!! mint mindegyik 0 bit meretu virus!!!

Vagyis Boloff az egesz. Legalabis a mi ceges guruink szerint

:) Nan

Törölt nick Creative Commons License 1999.12.22 0 0 1
Miért ne lehetne?
Java-ban vagy javascript-ben nem lehet lemezműveleteket csinálni?
Mert ha igen, akkor egy email is lehet veszélyes.
NaNe Creative Commons License 1999.12.22 0 0 0
"2. Második vírus: Ha kapunk egy olyan e-mailt, amelynek a tartalma "IT TAKES GUTS TO SAY JESUS" akkor ne nyissuk ki!!!!!!!! Ez az e-mail vírust tartalmaz és teljesen törli a winchester tartalmát"

Azért kiváncsi volnék arra az e-mailre, ami le tudja törölni a vinyót. Nyomj egy ilyet nekem, kilobbizok egy Nobel-díjat számodra.

NaNe

Előzmény: samuka (-)
samuka Creative Commons License 1999.12.22 0 0 topiknyitó
FIGYELMEZTETŐ FELHÍVÁS! ADD TOVÁBB!!!

1. Elsö vírus: VIGYÁZAT! Szombat óta valaki egy jópofa képernyővédőt küldözget szét a Budweiser békájával. Ha ezt a képernyővédőt valaki installálja, akkor minden adatát elveszíti! Ráadásul az Interneten keresztül megszerzik az ember login-nevét és jelszavát is! "BUDDYLST.ZIP". A Microsoft tegnapelőtt szintén közétette, hogy ez a vírus forgalomban van. Hívjuk fel barátaink, ismerőseink figyelmét erre a vírusra!

2. Második vírus: Ha kapunk egy olyan e-mailt, amelynek a tartalma "IT TAKES GUTS TO SAY JESUS" akkor ne nyissuk ki!!!!!!!! Ez az e-mail vírust tartalmaz és teljesen törli a winchester tartalmát. Ezt az információt tegnap tette közzé az IBM. Ez most egy rendkívül veszélyes vírus. (Veszélyesebb mint a "Mellssa".) : Jelenleg nincs ellene hatékony vírusölő! Néhány elmebetegnek sikerült a Norton Utilities imformat funkcióját úgy átírni, hogy a winchesteren található összes fájl visszavonhatatlanul törlődjön. A vírust úgy programozták, hogy mind a Netscape Navigatorral, mind a Microsoft Internet Explorerrel működjön. Tönkreteszi a Macintosh gépeket ugyanúgy, mint az IBM-kompatibiliseket: Ezt a vírust még nagyon kevesen ismerik. Hogy leállítsuk, ahhoz minnél többben tudomást kell szerezzenek róla.

A következő hír: A Mobiltelefon csalók!!!!!!! Minden mobiltelefonos figyelmébe! Ha bárki telefonál, telefonmérnöknek kiadva magát, és le szeretné ellenőrizni a mobiltelefonodat, bármilyen céllal is; rögtön meg kell szakítani a hívást. Kérni fogják; hogy billentyűzd be a telefonodba a #90 vagy 09# számokat. Ezt nem szabad megtenni! Ez egy szélhámos cég, akik a #90 vagy 09# kódok segítségével hozzáférési jogot szereznek a Te SIM kártyádhoz és hívásokat tudnak a te költségeid terhére lebonyolítani. Ezt a levelet lehetőleg küldd el annyi embernek, amennyinek tudod!!!!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!