Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.01.14 0 0 7
Azért ebbol a sarkos véleménybol látszik, hogy sose volt saját vállalkozásod. Én nem azokat a kis cégeket tartom bunösnek, akiknek a megélhetésük függ attól, hogy befizetik-e az adót, vagy másra költik. Ha ezek egyike se fizetné be az adót, még akkor sem okozna akkora kárt, mint Stadler, Princz Gábor, vagy valamelyik rohadt korrupt ÁPV-s disznó. Egyébként meg mit vársz a kisemberektol, ha az állam is korrupt? Ott van elottük a követendo példa.

Az adók meg éppen azért magasak, mert az állami korrupcióval annyi pénz folyik ki az államkasszából, és ez nem a kisemberek hibája, akik csak megpróbálnak valahogy megélni, miközben 'vezetoik' kövérre híznak.

Előzmény: KÁGÉ (6)
KÁGÉ Creative Commons License 2000.01.12 0 0 6
Sajnos az igazat csak egy bankban (és nem is akármilyen szinten) dolgozó ember tudná megmondani, vagy egy APEH-es.

Két megjegyzés: egyrészt én egy bankban, és nem is akármilyen szinten dolgozó ember vagyok. Másrészt a bank köteles a banktitkot megtartani, ezalól csak a törvényben felsorolt esetek kivételek. A törvények pedig publikusak. Persze arra megvan a mód, hogy az APEH megismerje a számlamozgásaidat, de ahhoz konkrétan rád irányuló nyomozás szükséges. Egyébként pedig aki a külföldi kapott jövedelmét nem vallja be, adócsalást követ el, és remélem le fog bukni. Én elég sok adót fizetek az ilyenek helyett is, remélem ez nem lesz mindig így!

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.12 0 0 5
Szerintem pünki nem pénzmosásra gondolt, hanem jövedelemeltitkolásra. Például, ha külföldrol kapsz pénzt, és nem szeretnél adózni utána.

En is hallottam mar ezt, rémhír szintjén, 5000 dollarral. Egyesek azt mondják, nem érné meg a banknak, ha kiderülne, mert elveszítené az ügyfelek bizalmát. Másrészrol viszont, nem zörög a haraszt, ugye...

Sajnos az igazat csak egy bankban (és nem is akármilyen szinten) dolgozó ember tudná megmondani, vagy egy APEH-es.

Előzmény: KÁGÉ (4)
KÁGÉ Creative Commons License 1999.12.22 0 0 4
És nem az APEH felé kell jelenteni, őket a pénzmosás nem érdekli. Ha pénzmosás gyanúja merül fel, akkor a banknak feljelentést kell tennie a rendőrségen. Ha nincs semmi gyanús, akkor csak a befizető személyt kell azonosítani (személyit, útlevelet elkérni).
pipi Creative Commons License 1999.12.21 0 0 3
csak a lényeget hagytam ki: csak KP - re vonatkozik utalásra nem
pipi Creative Commons License 1999.12.21 0 0 2
jelenteni kell, egyes bankokban ki is van írva, hogy 2 milla fölött jelentési kötelezettség van. de nem csak mágányosoknak cégeknek is.
eclipse Creative Commons License 1999.12.21 0 0 1
A két millió forint fölötti pénzmozgás esetén elkérik a személyi adatokat, de ezeket a bank nem küldi el sehova örzi mág öt évig.
Persze ha pénzmosás gyanuja merül fel és a rendőrségnek szüksége van ezekre az adatokra kikérhetik a banktól.
Eclipse
Előzmény: pünki (-)
tosh Creative Commons License 1999.12.21 0 0 0
szvsz NULLA forintrol NEM jelentik le.
pünki Creative Commons License 1999.12.21 0 0 topiknyitó
Igaz az a hír, hogy a bankok bizonyos összeg (én két milliót hallottam) feletti - magánszemély számlájára érkező - utalásokat lejelentik az APEH felé?

Pletyka szinten hallottam a külföldről érkező utalásokkal kapcsolatban, úgyhogy lehet hogy baromság az egész, de elgondolkodtató. Miért pont ezt ne lehetne?

A Budapest Bankban megkérdeztem, de azt mondták nem hallottak ilyenről, ami persze két dolgot jelenthet: vagy tényleg kacsa a hír, vagy igaz, csak az ügyfelek részére nem publikus.

Tudtok valamit erről a dologról?

Na persze azokon kívül hogy
"0 forinttól is lejelentik",
meg ilyesmik... :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!