Keresés

Részletes keresés

Master Szaki Creative Commons License 2000.10.02 0 0 90
Számomra is hihetetlen, de ha igaz, akkor félteni kell a barátnőnket/feleségünket a nőgyogyiktól, és ez a legfélelmetesebb benne.
juc Creative Commons License 2000.09.29 0 0 89
Hát nemtudom…eléggé meg kell erőltetni a fantáziámat, hogy ez a történet számomra hihető legyen. Nem gondolnám, hogy egy régóta a szakmában dolgozó, állítólag magasan kvalifikált nőgyógyász rászorulna ilyesmire. Vagy ha mégis ilyet csinál , inkább az elmeállapotát vizsgálgatnám. Az inkább elképzelhető, hogy a hölgyekkel volt inkább bunkó v. netalántán elutasító. És ez az akció csak válasz vmire.
Trish Creative Commons License 2000.08.02 0 0 86
Szia Master Szaki! :))
Nagyon igyexem! :) Mondtam már, hogy tetszenek a betűid?
Pusz,
Trish
Előzmény: Master Szaki (83)


feanor Creative Commons License 2000.08.02 0 0 85
Sziasztok!

Sajnos Magyarországon általában nem szokták feleloségre vonni azt aki hibázik! És ez az élet minden területén így van. Lefogadom, hogy az a szemét rendorgyilkos popénekes se fog a bortönbe kerülni, pedig egy családapa halt meg miatta, és a számai a mai napig mennek a rádióban. Nem semmi!
Meg valószínüleg azt a pilótát se fogják feleloségre vonni aki elfelejtette kiengedni a kereket a 154-esen Szalonikiben!
Szóval minden szakmában vannak emberéleteket veszélyezteto dolgok, nem csak az orvosok között.

Feanor

szalka Creative Commons License 2000.08.02 0 0 84
Igen nagyon jo lenne, ha ez a naiv abrand, nem csak abrand lenne, hanem az orvostarsagdalom sajat maga rostalna ki a korpat magabol, ami persze nem tortenik meg ma magyarorszagon.
Persze a konyvet is iszonyatosan tamadtak, pont emiat, hogy elveszi az emberek orvosokba vetett hitet. Nem kell elveszteni altalanossagban az orvosokba vetett hitet senkinek csak tudni kell, hogy melyik milyen elore! Pl egy adott konkret orvosba viszont ne bizzon senki, mikor 1 even belul 3-4 HALALOS! kimenetelu muhibat kovet el!
Megfigyelheto a konyvben , hogy a muhibakban gyakran szerepel ugyanaz a korhaz, meg sok orvos nem is nemegyszer megemlitodik, mert hat sorozatosan kovet el dolgokat, nem csak egyetlen egyszer.
Azert jo az ilyen konyvek, meg azert jo az ilyen topicok, hogy igenis terjedjen el az XY orvosrol, hogy egy kontar rosszindulatu, persze ha tenyleg az.
A konyvben a legtobb paciens, akivel ezek a dolgok megestek az vallata sajat maga szemelyazonossagat megmondta, hogy hol melyik korhazban, melyik orvossal estek meg a dolgok, persze nem mind, de nem is egy.
Sajnos ebben a topicban senki nem irt konkret orvosneveket. Pedig igenis az kene, hogy talalkozzon vele az ember lanya , hogy halljon rola, hogy az adott konkret orvos szinte kirugdalta az anyukabol a gyereket , ahelyet, hogy csaszarral kiszedte volna, es meg ennel szornyubb dolgok is vannak a konyvben. Brrrr.
Csak es kizarolag ezek a szornyen rosz kontar orvosok csak akkor rostalodnanak ki az orvostarsadalombol, ha nem lennenek betegeik. Ha maguk a betegek rostalnak ki oket es nem menne hozzajuk senki , szerencsere mar szabad orvosvalasztas van.

Előzmény: Nick_Grabowski (78)
Master Szaki Creative Commons License 2000.08.02 0 0 83
Köszönöm, hogy te rájöttél. :-)))
Előzmény: Trish (77)
Master Szaki Creative Commons License 2000.08.02 0 0 82
Szalka : Gondolkozz, mielött írsz. Én nem arra a nőgyógyászra gondoltam, hanem arra, akit ott hagyott!!
Előzmény: szalka (74)
Yoo Creative Commons License 2000.08.01 0 0 81
Kende Péter: Mik vagytok ti, istenek? (Ha jól emlékszem az iróra, remélem igen.) Csak erős idegzetűeknek, terhes nőknek és gyereket tervezőknek kifejezetten nem ajánlott az olvasása! És ez most komoly. Ha terhesen olvasom, valószinűleg otthon szülök, és kórház közelébe sem megyek. Tervbe volt véve a második kötet, lehet, hogy már meg is jelent. Jellemző, hogy amikor egy kórházigazgató ismerősömmel beszélgettem, azt mondta, hogy vannak kollégák, akikre ráismert és sajna tényleg meg is estek ezek az esetek. Legalábbis egy párról ő is tudott. Erről ennyit...:(((
Előzmény: szalka (75)
Trish Creative Commons License 2000.08.01 0 0 80
Szia miszisz!
Szívesen segítenék, de sajnos nem tudok... :(( Az elsőt úgy otthagytam, mint a szart, a másodikkal meg még csak egyszer találkoztam és akkor is csak futólag. Nem tudom, hogy ha nem rohanunk mindketten, akkor milyen orvosnak bizonyul. Lehet, hogy előbb-utóbb majd erre is fény derül.
Előzmény: miszisz (79)
miszisz Creative Commons License 2000.08.01 0 0 79
Hát tudjátok, éltembe elöször nőgyógyászhoz akkor mentem amikor azt hittem hogy terhes vagyok. Fiatal voltam, senkit nem ismertem, anyunak nem mertem szólni a dologról, elmentem az első Sztk-shoz, aki éppen rendelt. Megvizsgált és azt mondta nincs semmi bajom. Két hét mulva megint visszamentem, hogy nem érzem jól magam, megint megvizsgált , semmi, és csak az ÉN!!!! kérésemre küldött el vizeletvizsgálatra. ott "+"
Ekkor már az anyu segitett a továbbiakban.

Akárhányszor utána láttam az utcán ( kisváros) mindig a hányinger kerülgetett. Igaz voltak isemrőseim akik dicsérték!, de hát én ezt nem tudtam akkor már megérteni.

A másik orvos akit szerettem, meghalt.
A harmadik az németországban volt, amikor ott éltem. Na az igen. Az az egyetlen akiről jót tudok elmondani, meg magáról a rendszerről is. Igaz hogy magán beteg voltam, nem tudhatom milyenek az ottani SZTK-s viszonyok.

Most a harmadik x körül, megint máshol élek és évek óta nem voltam nőgyógyásznál. Tudom hogy el kellene mennem, de a tortura amiket végigéltem eléggé megrémit. Arról nem is beszélve, hogy egyetlen ismerősön nem tudott eddig jó nőgyógyászt ajánlani.

Marad az hogy egy idegenhez fogok elmenni, hiszen akár jó is lehet :-)))

Nick_Grabowski Creative Commons License 2000.08.01 0 0 78
szalka, Doki! Köszönöm az egyetértést! Lehet, hogy naivitás, de akkor is ki kell csinálni a kontárokat! Kínos ügy, mert az orvosba vetett hit fél gyógyulás, de akkor is mindenkinek tisztában kell lenni avval, hogy esetleg nem a Grál lovagja kezeli... Ezt is el kell fogadtatni az emberekkel, hogy van ilyen. Utána az orvosok is jobban odafigyelnének, és esetleg a saját becsületük érdekében kitaszítanák a tisztességtelen kollégákat. Ez _most_ Magyarországon kedves ábránd, de akkor is ez volna a normális.
Nick
Trish Creative Commons License 2000.08.01 0 0 77
Drága szalka!
Bocs, de szerény meglátásom szerint Master Szaki a másik orvosra gondolt azok közül, akiket Corinna említett... a régi, lecserélt SZTKsra. De persze lehet, hogy nem jól látom.
Pusz,
Trish
Nőgyógyász Creative Commons License 2000.08.01 0 0 76
Na igen. A kamara meg az orvostársadalom úgy általában még ott tart, hogy az orvos is ember, ő is hibázhat, neki is lehet rossz napja, ő sem lehet mindenben profi stb. Csak azt nem veszik figyelembe, hogy máshol a tévedés következménye anyagi vagy erkölcsi kár, záros határidőn belül helyrehozható, elfelejthető ... de ha valaki meghal, nyomorék lesz, fogyatékosan születik, vagy nem lehet többé gyereke, azon már nem lehet segíteni. És az érintett meg a családja egy életen át fog szenvedni azért, mert valaki tévedett, vagy egyszerűen nem látta be, és mások sem mondták neki, hogy ez a szakma, ez a hivatás nem neki való, keressen másikat.

Én testközelből láttam, hogy egy műszaki fősulin milyen embereknek osztottak diplomát. Szakmailag gyenge, általános műveltségből szintén, mégis, amint kilép az életbe, ugyanolyan jogosítványai vannak, mint a másiknak. Tudom, hogy az orvosin magasabban van a mérce, de ezek szerint onnan is kerülnek ki olyan emberek, akiket jobb lett volna eltanácsolni erről a pályáról.

Előzmény: szalka (75)
szalka Creative Commons License 2000.08.01 0 0 75
Nick_Grabowski :
" Vannak jó és vannak rossz doktorok, a valóságban is, nem csak egyesek fantáziájában. De a jókból kell többnek lenni, és a rosszakat el kell tiltani a szakmájuktól, hogy minden nő megbízhasson minden nőgyógyászban."
Abban teljesen igazad van, hogy vannak mindenfajta orvosbol nemcsak nogyogyaszbol jo es rossz orvosok is. Csakhogy ez nagyon naivan es szepen hangzik, hogy a rosszakat el kene tiltani a szakmajuktol, el kene de meg mennyire el kene tiltani, csakhogy nem tiltjak!
A kozelmultban megjelent egy riportkonyv a kozelmultban(par ev) alatt magyarorszagon elkovetett nehany muhibakrol es kimeneteleikrol. Nem jut eszembe a pontos cime es az iro neve, de ha erdekel valakit utananezek(eleg nagy port kavart akkor fel). Mindenesetre a konyv nem legbol kapott ugyekrol ir, hanem nagyon is valosagosakrol. Az infokat csak tenyleges helyekrol veszi a szerzo pl: maguktol a muhibat elszenvedett paciensektol(termeszetesen csak azoknal van pontos nev, aki ehhez hozzajarult=azaz a tobbseg) rengeteg esetben a muhibapereken reszt vet magaa szerzo is. Leirja a perek vegeredmenyet is, hat eleg lehangolo, olyan nyilvanvalo orvosi etikatlan viselkedes es hatalmas tevedesek utan ezek a szornyen rossz orvosok AZOTA IS! praktizalnak. Magyarorszagon ez sajnos igy mukodik. Olyan egetvero dolgok voltak a konyveben, hogy en nem is tudom, hogy mit csinalnek, ha barmelyik is megesett volna velem. Ja es a konyvben nyilvanossagra hozott muhibak legnagyobb resze szulesz-nogyogyasz altal elkovetett volt!
Talan azert, mert mindenki attol borul ki legjobban ha a szuletendo gyermekevel tortenik valami helyrehozhatatlan, illetve annak a lehetosegevel, hogy valaha is legyen szuletendo.
Előzmény: Nick_Grabowski (72)
szalka Creative Commons License 2000.08.01 0 0 74
Maszter Szaki: Miert jelentette volna fel?
Szerintem pont (talan egyedul) Corinna tortenete semmi olyat nem mondott el, amiben ot inzultus erte volna.
Egyszeruen jol megerti magat az egyebkent fiatal, korban hozzaillo ferfival, aki mellesleg a nogyogyasza. Az illeto ferfi, mondott neki bokokat, amit o ugy vett, ahogy akart, de szerintem azt irta, hogy lehetett volna esetleg szex a dologbol, ha o akarta volna.
Ez teljesen normalis, ha egy fiatal ferfi bokokkal stb igyekszik szert tenni egy kis kalandra, a illeto holgy meg vagy vevo a dologra vagynem, ha nem akkor ennyi. E nem zaklatas, csak akkor, ha eroszakosan kozelitett volna hozza, de nem ez tortent.
Sot lehet, hogy kedves elcelodes volt csupan, amit esetleg tancra felhivasnak ertett Corinna.
Előzmény: Master Szaki (73)
Master Szaki Creative Commons License 2000.08.01 0 0 73
Corinna : És nem jelentettted fel azt a nőgyógyászt csalás alapos gyanuja miatt?
Előzmény: Corinna (61)
Nick_Grabowski Creative Commons License 2000.08.01 0 0 72
Sziasztok!
No, még mielőtt Trish és bastyapajtas itt is egymásnakesne, beírnám Trish-nek már kifejtett gondolatomat a topicot illetően. Szerintem ugyanis írt ide egy pár nőci, akinek kellemetlen tapasztalata volt _egy_ nőgyógyásszal. Ha jól emléxem, senki sem írta, hogy az összes gynakológussal baja van, akivel eddig csak találkozott. Erre beírtak olyan lányok, akiknek viszont olyan nőgyógyászuk van, amilyet a többiek is szeretnének... De ők úgy reagáltak, mintha a saját orvosukat érte volna támadás, és felháborodva a mennyekig magasztalták az _összes_ gynakológust.
Egy ideig ápolóként dolgoztam, ezért egy kicsit furcsának tűnt, hogy egyesek az orvosokat egy adott orvos alapján itélik meg. Vannak jó és vannak rossz doktorok, a valóságban is, nem csak egyesek fantáziájában. De a jókból kell többnek lenni, és a rosszakat el kell tiltani a szakmájuktól, hogy minden nő megbízhasson minden nőgyógyászban.
Trish Creative Commons License 2000.07.31 0 0 71
Szia Bástyaelvtárs! :)
Most nem kommentálom a hozzászólásodat, de így akkor már tisztán látom, mire gondolsz. Köszi!
Előzmény: bastyaelvtars (70)
bastyaelvtars Creative Commons License 2000.07.31 0 0 70
Kedves Trish!

Én csak azt akartam itt kifejezésre juttatni, hogy a nők (mármint a csinos nők) általában elolvadnak, ha egy férfi az eszüket, humorukat stb. dicséri, mert a külsejükre vonatkozó bókokat már megszokták, és amellett, hogy szépek szeretnék okosnak, szellemesnek is érezni magukat. Az okos férfiak ezt tudják, tehát ha egy jó nővel találkoznak, nem a melleit kezdik dicsérni, hanem az eszét, a humorát.

Ezt azonban ostobaság készpénznek venni, hiszen (mivel mint mondtam, most csinos nőkről beszélünk), az intellektuális képességekre vonatkozó bók nyilván a külsejük miatt keletkezik.

A férfiaknál nincs ilyen probléma, mert ők nem a nők véleményén keresztül mérik le, hogy mennyire okosak és szellemesek, hanem más férfiak véleményén.

Megint csak más azoknak a nőknek az esete, akik nem csinosak. Ők - ahogy azt korábban egy másik topicban már kifejtettem - kifejezetten zokon veszik, ha egy férfi a külsejük helyett az eszüket dicséri meg elsőként.

Előzmény: Trish (68)
Trish Creative Commons License 2000.07.31 0 0 69
Jaj, ha már így elkezdtem megint offolni - Nick Grabowskitól kérdezem, hogy: nem akarod megosztani a topiclakókkal a topiccal kapcsolatos felvetésedet? Mert szvsz elég okos gondolat volt!
Trish Creative Commons License 2000.07.31 0 0 68
Igen! Csatlakozom ZRhez! Bástyaelvtárs! Te megint nem múltad alul a formádat!
Egy kérdés: ha egy nő mondja azt egy férfinak, hogy jó a humora, akkor valójában ezzel azt mondja, hogy 'teccik ahogy dudorodik a gatyád'?
Előzmény: ZR (66)
Mike ) Creative Commons License 2000.07.29 0 0 67
Noesszép!

Jövő héten kísérném a barátnőmet a nőgyógyászhoz. Semmi különös, mindössze az SZTK-ban naaaaaagyon sokat kell várni, úgyhogy mek vele, hogy ne unatkozzon... De a fentiek után... minimum egy kalasnyikovval állítok be a dokihoz. :)

FF létemre annyit tehetek, hogy elkísérem, ha lehet... segítek, ha tudok. De egyet bizton állítok: Hölgyeim, soha sem merném vállalni a kínokat, amiket egy nőnek ki kell állnia ahhoz, hogy nő legyen.

Mély tiszteletem!

És tiszteletem a Nőgyógyászok iránt is! Nem lehet teljesen normális, aki ezt választja hivatásának... (szerintem)

ZR Creative Commons License 2000.07.28 0 0 66
Látom, hozod a formádat...dehát különben nem is te lennél...

:)

Előzmény: bastyaelvtars (65)
bastyaelvtars Creative Commons License 2000.07.28 0 0 65
Corinna:

", szinte barátok lettünk és már lassan több dolgot tud rólam, mint bárki más... csak rajtam múlt eddig, hogy nem vagyok a szeretője.. hozzátenném, fiatal, 35 körül van, és a vonzalomnak erős intellektuális színezete is van. Na meg nagyon bírjuk egymás humorát is. "

Ez elképesztő, hogy a nők tényleg ennyire naívak?!
Mit gondolsz, az a nőgyógyász hány más nővel lett "szinte barát", és hányról tud többet, mint bárki más? És ezt a szöveget, hogy "jó a humorod", meg "intellektuális színezet", van még nő, aki megeszi? Tanulj egy kis metakommunikációt:

"Jó a humorod" = "Jó segged van"
"Intellektuális vonzalom" = "Baromira megkefélnélek!"

Ha egy férfinak intellektuális partner kell vagy jó humor, akkor elmegy a haverjaival egy jó sörözőbe!

Előzmény: Corinna (61)
Nőgyógyász Creative Commons License 2000.07.28 0 0 64
Szia Tike!

Nőgyógyász: hát nálunk nem tudnál az SZTK-ban bekísérni a barátnődet a vizsgálatra. Előszőr is a nőgyógyászat várója le van választva a folyóson fallal, az ajtóra meg nagy betűkkel ki van írva, hogy A NŐGYÓGYÁSZAT VÁRÓJÁBAN FÉRFIAKNAK TILOS TARTÓZKODNIA.

Nem is az SZTK-ba kísérném ... :)
Mellesleg nem igazán értem ezt az elkülönítést. A váróban igazán semmi intim dolog nem történik, és nem is látható. A kedves asszisztens talán tud annyira kulturált lenni, hogy nem ott kérdezi meg a pácienst, hogy miért is jött. Annyira odavan mindenki, hogy milyen sok az abortusz (valóban sok), és inkább védekezni kellene, mint utólag kétségbeesni (jogos), de ha a nő a párjával menne a fogamzásgátlásról gondoskodni, mondván, hogy tán őrá is tartozik a dolog, vagy mi a szösz ... akkor már a váróba sem jutnak be.

Tán hülye hasonlat, de az előző munkahelyemen a toalett is koedukált volt, és senkit nem zavart, hogy a szomszéd fülkében milyen nemű egyén végzi éppen a dolgát. Ehhez képest az orvosi váró igazán semmiség.

Előzmény: Tike (62)
HaWer Creative Commons License 2000.07.28 0 0 63
Az a néger orvos nem a MÁV Kórházban volt?
Előzmény: Yith (24)
Tike Creative Commons License 2000.07.28 0 0 62
Sziasztok!

Nőgyógyász: hát nálunk nem tudnál az SZTK-ban bekísérni a barátnődet a vizsgálatra. Előszőr is a nőgyógyászat várója le van választva a folyóson fallal, az ajtóra meg nagy betűkkel ki van írva, hogy A NŐGYÓGYÁSZAT VÁRÓJÁBAN FÉRFIAKNAK TILOS TARTÓZKODNIA.

Amúgy én egy tündéri is szakmailag is úgy gondolom, hogy nagy jó doktorNŐhöz járok. Remélem nem fog addig nyugdíjba menni, amíg nem szültem. Mert akkor kétségbeesnék, hogy honnan szerezek megint egy ugyanilyen jó orvost.

üdv. tike

Corinna Creative Commons License 2000.07.28 0 0 61
Egy régi és lecserélt SZTK-s nőgyógyászom azzal riogatta a pácienseit, hogy a rákszűrő vizsgálat után 80%-ban rákmegelőző állapotot talált, amit ugye csak a magánrendelésén lehetett 'kauterezéssel és ecseteléssel' helyrehozni sokezer forintért... aki pedig húzódozott ?.. "Hölgyem ! Tudja hányan halnak meg évente méhnyakrákban ?!.."
Velem ezt 18 évesen megcsinálta, egy hétig nem aludtam, hogy úristen, vége a világnak és meg fogok halni, és még nem is éltem, aztán összeszedtem magam és felkerestem két másik (magán)nőgyógyászt, akik semmit nem találtak, máig is tökegészséges vagyok.
Tulajdonképpen még örülhetnék is, mert így akadtam arra a nőgyógyászra, akit megtartottam, szinte barátok lettünk és már lassan több dolgot tud rólam, mint bárki más. Etika ide v oda, írjátok, hogy mindenki csak hallomásból hall ezt azt, hát én tudom, hogy csak rajtam múlt eddig, hogy nem vagyok a szeretője.. hozzátenném, fiatal, 35 körül van, és a vonzalomnak erős intellektuális színezete is van. Na meg nagyon bírjuk egymás humorát is.
Mindenesetre tényleg ritka, hogy egy nőgyógyász nőként tekintsen a betegére, értem ezt úgy, hogy férfiként vonzódik hozzá, megkívánja etc. Hozzáhabituálódik ahhoz a rengeteg puncihoz nap mint nap... s egyébként is csak kis hányaduk lenne étvágygerjesztő, talán egy más szituban. (Gondoljatok bele,pl érkezik egy bomba csaj, hogy folyása van, vmi gombás, ez elég hétköznapi. Már oda minden 'romantika').
Nőgyógyász Creative Commons License 2000.07.27 0 0 60
Felhozom egy kicsit a topicot, talán akad még hozzászóló. Az elmúlt két hétben senki nem járt nőgyógyásznál? :)
Vazelin Creative Commons License 2000.07.14 0 0 59
Hát ez elég ciki.
Nyilván vannak kivételek, de szerinten a nőgyógyászok korektek. Mellesleg a héten a ,, A nem jogerősben" is ilyen téma volt, bár mondjuk az elég undorító volt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!