Keresés

Részletes keresés

BOB Creative Commons License 1999.12.20 0 0 2
Szerintem ha elfogadják ezeket az intézkedéseket, talán pozitív hatást fog gyakorolni az állami szervek ilyen irányú magatartására is. Úgyhogy nincs más hátra mint előre: támogassuk Dávid Ibolyát e törekvésében!
picur Creative Commons License 1999.12.20 0 0 1
Es ha eletbe lep? Hiaba van dontes a metro ugyben, hiaba jogos Cser Agnes ugye, magasrol csinalnak ra...
Előzmény: CsabA (0)
CsabA Creative Commons License 1999.12.20 0 0 0
Kedves aggályos!

Ez egy nagy 0, ugyanis a törvények visszamenőlegesen nem érvényesek. Hol lesznek már ők, amikor ez a törvény (2003-ban) érvénybelép????

Előzmény: aggályos (-)
aggályos Creative Commons License 1999.12.20 0 0 topiknyitó
Jön az adósok börtöne?

Számos új intézkedést tervez az Igazságügyi Minisztérium a magánjogi perek gyors befejezésének előmozdításáért, amelyek egy része már januártól megvalósulhat - tudta meg a Magyar Hírlap. A bíró nem köteles többé hivatalból bizonyítást lefolytatni - a bizonyítékokat a peres feleknek kell szolgáltatniuk. Mulasztásuk pervesztéssel jár. Egy másik rendelkezés szerint az állam 2003-tól kártérítést fizet az ügyfeleknek, ha a bíróság ésszerű időn belül nem zárja le ügyüket. Tervezik az adósságok behajtásának reformját, egyes esetekben pedig börtönbüntetéssel sújtanák az ítéletet semmibe vevő adósokat.
Az ítélkezés hatékonyságának növeléséért a koncepció kidolgozói angolszász mintára bűncselekménnyé nyilvánítanák, ha valaki nem teljesíti a bíróság bizonyos típusú ítéleteit. Nem az adósok börtönét honosítanák meg - közölte a helyettes államtitkár. Olyan cégek vezető tisztségviselőit fenyegetné az új büntető rendelkezés - esetleg szabadságvesztéssel is -, amelyek például nem helyezik vissza állásukba a jogsértően eltávolított dolgozót, vagy nem adják ki részére a jogos járandóságot.

Magyar Hírlap, ma

Jön még mellé a mohácsi rendőrkapitány, a Pintér a tűzoltók miatt, a Gógl a túlórák ügyében khm khhmm késő van.

Nem lenne aggályos, ha segítenétek a lista összállításában.

Khm khm a jogkövető magatartás (teljes hiánya) igen aggályos kis hazánkban.

Kérem támogassuk a kormányt !!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!