Keresés

Részletes keresés

ant Creative Commons License 2000.01.07 0 0 55
Felejtsük el, hogy ne felejtsük el.
mamagáj Creative Commons License 2000.01.01 0 0 54
Kedves BBF!

A "nevemet" kéretik kisbetűvel irni!

Sajnos a tapasztalataim azt bizonyitják, hogy kell a pénz a boldogsághoz. Lehet, hogy ez elitélendő - Ön szerint, de nálam működik.
Hogy ezért én sajnálatraméltó lennék? Totálisan vállalom. És egyáltalán nem irigylem Önt, hogy esetleg pénz nélkül is boldog tud lenni.
És igazából nem is érdekel.

Tisztelettel: mamagáj

Előzmény: BBF (40)
soltika Creative Commons License 2000.01.01 0 0 53
1999-et a 000-ás forradalmi páros sikeresen megbuktatta és a hatalmat 2000-nek sikeresen átadta.
Világ PEZSGŐ italozói eggyüttesen töltsetek !
soltika + Finci kutya
/000-ás forradalmi páros/
soltika Creative Commons License 1999.12.31 0 0 52
1999 modjon le !!!
soltika + Finci Kutya
/000-ás forradalmi brigád/
person Creative Commons License 1999.12.31 0 0 51
A mondat 1999 : a régi, az ismert sza* utolsó pillanata volt.

Magyarázat:

Holnaptól a jövő lesz a divat. Jelcin lemondása az első egy hosszú sorban. A Fidesz mosópor szagértői ezzel az eggyel nem számoltak: A FIDESZNEK AZ ÚJ ÉVEZREDBEN KELLETT VOLNA HATALAOMRA TÖRNIE! Bukása - hamarost - szükségszerű, eredményeitől függetlenül. De nem csak ez a párt tűnik majd el a süllyesztőben nagyon hamarosan érzésem szerint, hanem a többi is.

Ez az év volt a bucska a páternoszter legalsó emeletén. Most valami más jön...

Korovioff Creative Commons License 1999.12.31 0 0 50
Akkor ez egy izgalmas év volt.
Előzmény: Frotz Lee (46)
soltika Creative Commons License 1999.12.31 0 0 49
Ennélrosszabbsohaselegyenazévvége(meghalt az apám,eltört a lábam , az Inci-Finci két napig beteg volt)ésapénznemmindenBUÉK :.
soltika + Finci Kutya
aggályos Creative Commons License 1999.12.31 0 0 48
Ismétlés a tudás anyja (de ki az apuka ?), szóval a kedvenc beírásom:

prímszám

BUÉK

Újlaki Creative Commons License 1999.12.31 0 0 47
Másfél mondat: Nekem több ilyen év nem kell ebben az évezredben! (Úgy tűnik, még egyet azért kapok.)
Frotz Lee Creative Commons License 1999.12.30 0 0 46
Végre megláttuk a Fidesz igazi arcát.
Medieval Creative Commons License 1999.12.30 0 0 45
Kedves speaker!

Érdekes módon nekem is volt olyan érzésem 1994 és 1998 között, hogy folyamatosan kilopják a zsbemből a pénzt. Kérlelhetetlen bizonyítékokkal ezt nem tudtam alátámasztani, de olyan adatokat sem találtam, amelyek ezt az érzést eloszlatták volna bennem. Emiatt még mindig élek a gyanúperrel, hogy az előző kormány megcsapolta a zsebemet. (Az ilyen érzéseim 1998 óta csökkentek.) Ennek ellenére túlzásnak tartom azt a gondolatodat, miszerint az MSZP-kormány mindent ennek a tevékenységnek rendelt volna alá. Nem hiszem, hogy az infláció csökkentésére irányuló tudatos politika ezt a fő célt szolgálta volna. Abban teljesen igazad van, hogy az infláció az egyik olyan jelenség, ami folyamatosan húzza ki a zsebünkből a pénzt (az államadósság a másik).

Azt gondolom továbbá, hogy az egymás után regnáló kormányok teljesítménye - ha nem is a matematika szabálya szerint, de valamilyen síkon mégiscsak -összeadódik. Ha az egyik belekezd egy inflációcsökkentő programba és a másik azt folytatja, akkor az infláció jó eséllyel csökkenni fog. Ebben mindkét fél érdemei kimutathatók, és én el is ismerem ezeket.

A munkanélküliségre vonatkozó statisztikák mindig is torzítottak: ezzel egyetértek. Ha egy torz statisztika 50%-os változást mutat, akkor joggal feltételezhetjük, hogy ez a változás felette áll a torzítási tényezőnek és megmutatja a statisztikák mögött valós folyamatokat. Lehet, hogy már egy 20%-os változás is mutat valamit? Fogalmam sincs, ezen még elgondolkodom.

A "Nem vagyok kögazdász..." kezdetű bekezdésedről: ha a munkavállalók nagyobb bérnövekményt kényszerítenek ki a valük folytatott tárgyalásokon, mint azt a kormányoldal szeretné (mert pl. keresletkorlátozó gazdaságpolitikát folytat), akkor megteheti pl., hogy az infláció kisebb mértékű megugrasztásával az így támadt többletkeresetet egyszerűen "elinflálja". Ezért írtam, hogy egy komplex mutatószám-redszerből nem szerencsés az egyik alkotóelemet kiragadni. A hozzáértésről (mellyel magam sem rendelkezem) az a véleményem, hogy amennyiben nem párosul elfogultsággal, akkor sokkal többet ér a kívülállók érzelmeinél. Én még optimista vagyok: hiszek abban, hogy elfogulatlan szakemberek is vannak széles e Hazában.

Üdv!

Medieval

Előzmény: speaker (39)
dr. Életkopf Creative Commons License 1999.12.29 0 0 44

Tényleg...
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (13)
Skorpió Creative Commons License 1999.12.29 0 0 43
Kedves Korovioff !

En csak összekapcsoltam ket speakeri gondolatot es talaltam nemi ellentmondast. Erre probaltam utalni.

Előzmény: Korovioff (42)
Korovioff Creative Commons License 1999.12.29 0 0 42
Kedves Skorpió,
ez elég sajátos érvelés.
Kedves speaker,
volt már 9,000 felett a BUX, 1998 elején, de az egy lufi volt - a választások és pláne az orosz válság le is engedte rendesen. A mostani emelkedésben pont az a szép, hogy az 1998-ashoz hasonló méretu korrekciót nem vár senki sem. Persze, fura a világ, sok minden jöhet még.
Előzmény: Skorpió (41)
Skorpió Creative Commons License 1999.12.29 0 0 41
Nem ertem, hogy miert örülsz annak, hogy a jelenlegi polgari kormanyunk gazdagitja egyreszt a kommunistakat, masreszt a külföldi hatalmakat. Ugyanis a BUX emelkedese ezt jelenti annak tükreben, hogy irtad, hogy az elözö ciklusban szabadrablas volt, masreszt eladtak a vagyont a külföldi hatalmaknak, kifosztottak az orszagot. Magyaran a gazdasag nem az IGAZ MAGYAROK kezeben van.
Szoval a Fidesz gazdagitja a bolsikat - esetleg Izraelt - , es ezt te nem veszed eszre, söt örülsz neki.
Kedves spekar, teged nagyon csöbe huztak.

(Amennyiben persze egyenlöseget teszunk a bolsik es a Fidesz között, a logikad rögtön kristalytiszta lesz.)

Előzmény: speaker (39)
BBF Creative Commons License 1999.12.29 0 0 40
Kedves Mamagáj!

Csak nem az anyagi jóléthez köti a boldogságát?
Ez szomorú lenne.
Ha Ön nem nem érzi boldognak magát, ezért csak Ön felelős.

BBF

Előzmény: mamagáj (33)
speaker Creative Commons License 1999.12.29 0 0 39
Vitatni kívánom, hogy az előző (Horn-Kuncze) kormány valaha is célul tűzte volna ki az infláció csökkentését. Azt ugyanis ők tudatosan gerejesztették, ez Bokros bokor(bozót)-harcos válasza volt arra, hogy az Alkotmánybíróság megtorpedózta néhány beteg népnyomorító ötletét. Az előző kormány valóban szerette volna kézben tartani az inflációt,
-amíg az elvtársi osztozkodásban számukra hasznos volt: magas értéken,
-amikor már szerettek volna előnyös helyzetükben konszolidálódni: alacsonyabban.
(Csakhogy, ne felejtsük: még tavaly januárban is 15% felett volt. Az infláció a felsőbb régiókban még csak csak mozgatható, de csökkenve egyre nehezebb feladat elérni akár egy százalékot is lefelé.

Szerintem az emberek zsebéből a legtöbb pénzt nem Postabhank-Tocsik-Baja-Olajgate stb. húzta ki, hanem az ezen ügyleteket támogató infláció. Az állam ugyanis fenn akarta tartani a gazdasági egyensúly látszatát, és ehhez a szabadrablások idején csak a az inflációs bevételeik növeléséhez folyamodhattak. No meg a legkényelmesebb módja a társadalaom számukra előnyös átsruktúrálásának is a pénz elértéktelenítése volt, ha, mint tudjuk ők és elvtársaik akkor már a vagyonukat ingatlanban, gazdasági vállakozásokban tartották. Ilyen módon az infláció a pénzmosás egyik eszköze is.
A tényleges munkanélküliség számbavételének nehézségeivel egyetértek, de miért gondolod, hogy csak pont most torzítanak a statisztikák?
Nem vagyok közgazdász, (szerencsére), éppen ezért lehetséges, hogy az én véleményem realistább a "komplex gondolkodású, tárgyi tudású, elemzőkészségű" hivatásosoknál. Az a tapasztalatom ugyanis, hogy az önmagukat ilyen jelzőkkel feldíszítő profik nem elfogulatlanok, és gazdasági itéleteiket sokkal jobban befolyásolják pillantnyi politikai érdekek, mint a kivülálló, munkásságukat elszenvedő szemlélőkét.
A BUX-ról csak annyit, hogy 9000 fölé még sose emelkedett, ez pedig már itt van, ami számotokra Hannibál a kapuk előtt.

Előzmény: Medieval (38)
Medieval Creative Commons License 1999.12.29 0 0 38
Kedves speaker!

Írod, hogy a részvények soha sem látott értékre emlekedtek. Azon felül, hogy ennek semmi, de semmi értelme nincsen, szerintem a háttérben a BUX-ra gondolsz. Az pedig már volt magasabban. Azért a hazugságot még Tőled sem hiszem el!

A munkanélküliségről: Magyarországon a munkanélküliek regisztrációs rendszere éppen elég ellentmondásos ahhoz, hogy egy 20%-os változásból ne lehessen semmiféle következtetést levonni. De ezt Te úgyis todod!

Az infláció csökkenése több éve folyamatos tendencia, fékezése az előző kormány legfőbb gazdaságpolitikai célkitűzéseinek is egyike volt. Ráadásul nem csökkent 10% alá. Ugye tudod, hogy 10.4%? Ami persze 10% alá is mehet még, de ez csak egy eszköz a gazdaságirányítás kezében. Vizsgálatának a többi makromutatóval együtt (GDP', államadósság', külker. mérleg, stb.) van értelme. Ha azt írod, hogy a makrogazdaság helyzete a fenti mutatók (tendenciózusan) pozitív változása által is nyomon követhető módon javult, azt elhiszem. Na de ehhez komplex gondolkodás, tárgyi tudás, elemzőkészség szükségeltetik. Legközelebb ne fogalmazz ilyen címszavasan, mert hamar lebux és nem kapsz prémiumot!

Üdv!

Medieval

Előzmény: speaker (36)
speaker Creative Commons License 1999.12.27 0 0 36
Maradjunk abban, hogy a magyar történelem legkorruptabb négy évét hagytuk magunk mögött tavaly. Hogy ez mennyire így van, hogy a szabad rablásnak vége, mi sem bizonyatja jobban, mint hogy a részvények sohasem látott értékre emelkedtek, a gazdaság fejlődése lenyűgöző, 10 év után másfél év alatt elértük a '89 évi szintet, a munkanélküliség 20%-al csökkent, az infláció 10% alá süllyedt. Egyáltalán vége szakadt az elvtársi rablások, lopások, közpénzekből való magán zsebekbe adakozás gyakorlatának, és a gazdaság máris fellélegzett.
Persze mindez seggnyalás. Csakhogy igaz.
puzdra Creative Commons License 1999.12.27 0 0 35
Dr.Doolittle!

Elnézést a kései válaszért.

"Gondolod, hogy a pedagógusok, nyugdíjasok, egészségügyiek, meg a többi becsapott megen OVI-ékra szavaz?" Írod.

Próbáltál már spájzban rokizni? Ott ahol Gyuláék csak hokiztak,

Gondolod hogy jogos ha az ember másfél év elteltével becsapottnak érzi magát, pláne egy ilyen kegyetlen esztendő után, meg napi három és fél-négymilliárd forintos adósságszolgálat mellett.

A dolgokat örökül hagyók azok, akik becsapták és lerabolták az országot.

Ma, másfél év után, csak az irányt lehetne kifogásolni. Az pedig szerintem helyes. Tudom, hogy két és fél év múlva ez még nyilvánvalóbb lesz. Legtöbbünknek.


Előzmény: Dr.Doolittle (16)
quequecc Creative Commons License 1999.12.26 0 0 34
Ezt is túléltem, most már itt az ideje, hogy beinduljon a siker szériám!
mamagáj Creative Commons License 1999.12.26 0 0 33
Maximálisan egyetértek Szőrös Pacsirtával, illetve minden leirt szavával!!!

Ha az már jónak számit, hogy nem mentem tönkre, akkor ez egy jó év volt. Ha azt nézem, hogy nem is gyarapodtam, akkor igen rosz év volt.

Boldogabb nem lettem, az biztos.

Milyen lesz a 2000? - merthogy be vagyok rendelve az APEH-hoz...

Előzmény: Szőrös Pacsirta (24)
Derek Creative Commons License 1999.12.26 0 0 32
Jo:Megszereztem a Fleetwood Mac osszes 1967-69 kozotti nagylemezet, amikor meg Peter Green volt a vezergitaros.

Rossz: Elvis iden sem jott vissza.

Tiborcsik Creative Commons License 1999.12.26 0 0 31
Én meg leégtem. (lásd még BS-topic)
Előzmény: Medieval (30)
Medieval Creative Commons License 1999.12.23 0 0 30
Végre egyenesbe jöttem anyagilag!
Korcs Creative Commons License 1999.12.22 0 0 29
"Úgy gondolom, hogy az ország nagyon eredményes évet zárt. Ez fokozottan igaz, ha figyelembe vesszük a helyzetünket igen-igen megnehezítő külső és belső körülményeket."

(alfafa58)

Ez ugyan két mondat, de az egyikkel sem értek egyet.

(Csak a sokféle véleményről való számadási vágyam miatt próbáltam ezt is megismertetni a nagyközönséggel. - ???)

Tappancs Creative Commons License 1999.12.22 0 0 28
"Soha rosszabb évet!" Egyetértek Surányival;-)
ant Creative Commons License 1999.12.21 0 0 27
1999: A politika mint olyan került válságba. (Seattle is a bányában van.)
mekklátja Creative Commons License 1999.12.21 0 0 26
Bár plágium, de nekem nagyon tetszik, és sajnos nagyjából a valóságot is fedi:

"A hazug dakotát sosem érik utol, mert a lova mindig gyorsabb, mint a vizsgálóbizottság."

Egyébként meg — no, már megint — Wágner úrral értek egyet: sör még mindig van. Hurrá!!

SirContact Creative Commons License 1999.12.21 0 0 25
Minden csoda három napig tart

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!