Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.21 0 0 65
Jó helyre tették ezt a topicot! Egyéb problémák! EZ NEM EGYÉB PROBLÉMA!!!!!

Szóval a lázmérő: Beteg a gyerek, orvos mondja, ha 38 fölé megy adjunk lázcsillapítót, egyébként ne. Van otthon Infrared Ear Thermometer for Home Use, mérjük a fülben vagy háromszor 37,6, na akkor nem kell gyógyszer. DE olyan furcsán néz a gyerek, mérjük meg a hóna alatt is, a régi cucilista lázmérővel. És akkor jön a pofára esés 39,1. Gyorsan gyógyszer, nehogy vizesruházni kelljen, majd a cucilistát ellenőrzésképpen beteszem a saját hónom alá, s ott valóban normálértéket 36,8-at mutat. Mondom a zasszonynak én innen kezdve azt se hiszem el neki, hogy pittyeg.
Másnap újabb pofára esés. Ovi helyett visszük a gyereket az anyóshoz, délután kiderül, hogy egész nap méregette a lázát, nem volt több 37,4-nél. Már parás vagyok, úgyhogy kezembe veszem a lázmérőt, s látom, hogy ez is digitális, csak ezt még be kell dugni a hónaljba, s kb 1 perc múlva pittyeg, hogy készen vagyok. Ezt is beteszem a hónom alá, pittyegés, kiveszem, 35,4, jaj kihűlőben vagyok, na mindegy, menjünk gyorsan haza... Otthon elő a régi kúszószálast, lerázni, betenni a gyerek hóna alá, 5 perc múlva kiderül, hogy valójában 39 fölött van a láza.
SZTEM AZ ORVOSI MŰSZEREK HELYES MŰKÖDÉSÉÉRT A FORGALMAZÓ ÖRÖK IDŐKRE FELELŐS! (vagy akkor menjen tönkre még azelőtt, hogy rosszul kezdene mérni...)
alex.a Creative Commons License 2007.11.27 0 0 64

Holland Cremo kávéízesítő krémpor

 

Összetevők: glükózszirup, részben hidrogénezett növényi zsír, tejfehérje, stablilizátor (E340, E452i), szinezék, (E171, E160a) csomósodást gátló anyag (E551), emulgeálószer (E471, E472c)

 

Persze én vagyok a h..e, minek vettem meg....

Nibiru Creative Commons License 2000.06.01 0 0 63
Nem tudom miért nem lehet az ilyen próbálkozásokat az otthoni böngészővel megnézni.
Meg azt sem értem, hogy hol van ilyenkor a moderátor?
vidmar Creative Commons License 2000.03.08 0 0 62
Hát még szép, hogy elsüllyedt kedves FotexZoli, mert ez már inkább HTML-próba, mintsem fogyasztóvédelem. Jó, tudom van egy a törzsaszatalon is, megyek, azt' megnézem...
FotexZoli Creative Commons License 2000.02.17 0 0 50
www.eudora.com
Mike Creative Commons License 2000.01.05 0 0 44
Persze, mert mar van egy ilyen a Torzsasztalon is
eMM Creative Commons License 2000.01.02 0 0 43
Akkor ez 1 kissé megkésett nulla.
KB ennyire érdekli anépeket ez a Fórum. (Érdekvédelem)
Előzmény: FotexZoli (42)
FotexZoli Creative Commons License 1999.12.16 0 0 42
elsősorban az élemiszer kereskedelemre gondolok, de máshol is létezik a fogalom

ja és a kereskedők viselkedéséről is várok véleményeket

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 41
Nem hát! Kezdetben még normális voltam, ma már nem :)
Ebben az iparágban nem szabad szívbajosnak lenni. Pokrócolás helyett a 40 fokos szoba is alkalmas (iskolai gépteremben próbáld ki, 20 db. márkás monitorból kettő megpurcan, a többi örökké fog élni!).
A tesztprogik és a döglési sorrend alól természetesen akad kivétel jócskán, annál jobb, minél inkább megfelel a felülről kompatibilitás elvének. Ezek saját szubjektív adataim, amiket viszonteladóként tapasztaltam. Telepített, konfigurált gépeket szállítunk ki, informatikában járatlan, és azzal foglakozni nem akaró cégeknek. Ha valami bibi van a kiszállított vassal, akkor az nekem okozott problémát, emiatt nélkülözhetetlen a gyepálás. A kernel fordítás is jó, kár hogy bootlemezről nem kivitelezhető.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 40
az addig OK, hogy linuxot raksz ra, de az igazi proba, ha linux alatt
kiprobalod, hogy a KERNELFORDITAS hogyan megy, kulonos tekintettel
a 'floppy.c' file-ra (ami a floppy.o modulhoz kell), mert az kozismerten a
legdurvabb (legnagyobb es a gcc-t legtobbet nyuzo) file, ha forditjak.

Megprobalhato TOBB kernel forditasa egyidoben, hiaba, na, ha egyszer multitasking, akkor hasznaljuk is ki.....meg melle egy X, es egy GIMP mondjuk egy 2000x3000 -es jpg-vel....
Vagy kernelforditas 24 oran keresztul: irsz egy egyszeru scriptet, ami
leforditja a kernelt, aztan letorol minden objectet (make clean), es kezdi elorol....
Ha ettol nem sz@rja ossze magat a gep, akkor letesztelted a procit, memoriat, vinyot, stb...szoval akkor minden OK :))))

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 39
"hűtőventillátort kikapcsoljuk, majd a gépet betakarjuk pokróccal. Ez tűzveszélyes próba, őrködni kell felette! További gyilok a ki-be kapcsolgatás kb. ötvenszer"

Te nem vagy normális. :)

"tesztprogram hozzáférhető, ügyeljünk arra hogy a régi géptipusokhoz való tesztprogiknak is le kell futnia."

Ez szerintem egyáltalán nem biztos...

"sorrendben: monitor, doboz tápja, alaplap, mozgó elemek, proci, memória."

A proci az utolsó (ha nem próbálod direkt kinyírni:)), a memóriát legalább 3.-4. hely illeti meg (nekem összesen 6 év alatt 1db vinyó és 1db belső modem múlt ki a kezem között itthon)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 38
Manapság ha valaki számítógépet vásárol, az hazárdjátékot vállal.

A pokoli vásárló legfontosabb tudnivalói:

1., Kérjük meg hozzáértő ismerősünket, hogy a vásárlásnál legyen ott.

2., Ne vegyünk összeszerelt gépet ( ez minden márkás masinára igaz ), mert hiba esetén vihetjük vissza az egészet, másrészt ezek bejsejébe pillantva kiderül hogy csak a doboz és az alaplap márkás, az összes többi alkatrész pedig dettó ugyanaz mint a noname esetén, az említett kettő viszont semmi mással nem kompatíbilis. Ha a garancia lejárta előtt szeretnénk bővíteni, akkor azt csak a gép szállítójától rendelhetjük meg, ugyanazt sokkal drágábban mint máshol. Az összeszerelt gépekhez sokszor elfelejtik mellékelni a meghajtóprogramokat, mivel az oprendszert már feltelepítették, de újrainstalláláskor ezek nélkülözhetetlenek (videó-, háló-, és hangkártya).

3., Vásárlás után 3 napig élhetünk visszavételi garanciával, ami annyit jelent hogy egzakt hiba nemléte esetén is vissza kell vegyék azt. Ha nem komplett gépről van szó, hanem csak egy alkatrészről, akkor sokkal kevesebbet kell vitatkozni az eladóval. Volt olyan CD-olvasó ami nem bírkózott meg az írott lemezeimmel, reklamáláskor pedig megmagyarázta az eladó hogy azt nem is kell tudnia (!).

4., A lappangó hibák 3 nap alatt kiszűrhetőek, ha egy kicsit gyilkoljuk a portékát. Legjobb fizikai próba, ha egy - két napig melegben hagyjuk bekapcsolva. Tuti módszer ha a proci órajelét felnyomjuk (hozzáértő ismerősünk segít ebben), hűtőventillátort kikapcsoljuk, majd a gépet betakarjuk pokróccal. Ez tűzveszélyes próba, őrködni kell felette! További gyilok a ki-be kapcsolgatás kb. ötvenszer. Ha a 24 órás folyamatos üzemet kibírja, akkor többé nem lesz vele gond, ha bedöglik állítsunk vissza mindent, a boltban pedig nyugodtan vágjunk mindehhez laikus pofát, mert nem lehet bebizonítani hogy konkrétan mi okozta a hibát. Szoftveres próbákhoz rengeteg tesztprogram hozzáférhető, ügyeljünk arra hogy a régi géptipusokhoz való tesztprogiknak is le kell futnia. Az alkatrészek meghibásodási valószínűsége sorrendben: monitor, doboz tápja, alaplap, mozgó elemek, proci, memória.

5., A lehető legtöbbféle oprendszert ki kell próbálni. A legbiztosabban a DOS, legkevésbé az NT fut rajta. A meghajtóprogramok között legyen meg az OS2, linux és netware verzió is. A linux nem mindig szokott, de nézzünk utána a hálózaton, mert azok ott nagy mennyiségben fellelhetőek.

Mindez persze csak a magáncélú felhasználásra vonatkozik.

Jó vásárlást!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 37
Be kár hogy nem én voltam a helyetekben.
Ilyen esetekben gonoszul visszaküldeném a szervizbe, hogy töröljék le >:)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 36
Halihó!

Ez pedig jogellenes volt. Még a buszjegyet is nekik kellett volna fizetniük!

Üdv: MaCS

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 35
öcsém a papírborítású ruszki vagy milyen elemekre esküszik.
enerdzsájzer, dúracél mind bekaphatja. ez ugyan lehet tele van nehézfémmel, és kifolyik, viszont bivalyerős.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 34
heh, nekem is Armadam van, eccer mar csereltek benne harddisket, de most is itt figyel egy bad sector.

SA

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 33
Az említett márkával nekünk is "sok jó" tapasztalatunk volt. Az egyik legszebb: A spanyol hajóhadról elnevezett notebookjaink egyikében (kb annyira mobil?) a HDD leszállt. A hivatalos szervíz elismerte a hibát, garanciálisan cserétle a lemezt, ennek ellenére garanciálisan kifizettetett velünk 10K Ft-ot az operációs rendszer újratelepítéséért!!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 32
Az eset történelminek tekinthető, de érdekes. 20 évvel ezelőtt a Kőbányai Világos volt az egyik legkellemesebb sör Mo.-n. Ezt akkor még nem-zárt technológiával gyártottak, értsd, hatalmas,Komjády uszodaméretű medencékben érlelték. Arra jártam, s megdöbbentem, mert a sörben egérhullák uszkáltak, illetve nem uszkáltak, mert ez hulláknál kizárt, hanem csak úgy benne voltak. Kérdésemre a technológus elmondta, hogy nem baj, ha egér van a sörben, sőt! Minél több az egér, annál jobb lesz a sör, ha az egér nem szédül bele, akkor a sör se lesz finom. Egyszer egy üveg sörben is találtak egyet. Vajon hogy került bele? (Mivelhogy, nem fér be.) Ma már persze ilyen nem fordulhat elő ))))

Figyelmetekbe ajánlom a génkezelt élelmiszereket, amelyek tovább elállnak, mint az őket fogyasztó emberek. Tudjuk egyáltalán mit eszünk? Az egér legalább egér volt....

Én meg 1 ember vagyok - egyelőre

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 31
Koreai MONAMI 0.5-ös zselés toll. Ma délelőtt amikor megvettem a boltban még gyönyörűen fogott, otthon már megse nyikkant!
eMM Creative Commons License 1999.04.27 0 0 30
A hétvégén tanultam az HBO B kategóriás négeres "vígjátékában" (Portyázok portyán v vmi ilyemi volt a címe),
hogy csak a latex véd meg a HIV fertőzéstől.
A természetes anyagon (pld báránybőr) átmegy.
Ehhez mit szólsz?
Előzmény: MuzX (28)
myprint Creative Commons License 1999.04.27 0 0 29
Sellő-Miniprint 80gr-s papírja.
A/4-s méret=200x290mm.
Reklamáláskor a forgalmazó a következőt válaszolta:" Más papírt is lehet vásárolni!"
Gyártó: Fűzfői Papírgyár
Forgalmazó: ÁPISZ Andor utcai C+C áruháza.
MuzX Creative Commons License 1999.04.19 0 0 28
BEGIN offtopic

Írtam a Durexnek, azt válaszolta a hazai disztribútor, hogy a közeljövôben nem tervezik az Avanti óvszer magyarországi forgalmazását. (mondjuk baromi drága is, de megéri, nincs latexallergia, fele olyan vastag, mint a többi, biztonságosabb, és ráadásul bármilyen sikosító használható hozzá, nem károsítja).
Bécsben a Mariahilfer végén a Sexshopban lehet kapni legközelebb, vagy megrendelhetô neten itt.

END offtopic

Előzmény: Benjy (27)
Benjy Creative Commons License 1999.04.19 0 0 27
Es a Durex Avanti kaphato?
Előzmény: MuzX (26)
MuzX Creative Commons License 1999.04.19 0 0 26
Szerintem pedig teljesen átlagos méretem van, igaz nem ismerem az ottani átlagot :)))

De akkor mi a lófüttynek forgalmazzák itthon? Ugyanakkor meg az egyetlen tényleg nagyon jó óvszer, az második nem latex anyagú Durex Avanti (az elsô a Trojan valamelyik természetes állati anyagból keszülô változata) hazánkban egyáltalán nem kapható, pedig ég és föld a különbség... :((((((

Előzmény: wanda (25)
wanda Creative Commons License 1999.04.19 0 0 25
MuzX

Igazán nem értem min csodálkozol. Éppen most mondtad, hogy tajvani vagy koreai volt. Nem az accessori-val van gond, hanem veled. Mégpedig az, hogy nem vagy kompatibilis a gyártó ország ember-szabványával ;-) (mint, ahogy szvsz. az európai férfiak többsége nem az).

---

Van a cégünknek ezen a részlegén vagy 20 Compaq gép. Ebből legalább 5 db-ot kellett visszaküldenünk a központnak, mert vagy a monitor vagy a merevlemez (istenem, de gyönyörű szó) halt meg benne. A hébe-hóba fellelhatő noname-ekkel még nem volt ilyen gond.

Na, ennyit a márkanévről. Otthonra soha semmit nem fogok tőlük vásárolni.

Még egy apróság, de ez már nem is a gyártó hibája, hanem inkább a szállítóé. Tavaly rendeltünk 20 db, lehetőleg nem 3M-s írható CD-t. Hoztak 20 db 3M-st 650,-/db körüli áron (igen, hatszázötven HUF). Kissé felháborodtak, amikor visszavitettük :-)

Ha már 3M. Szvsz. _ne_ használjatok 3M-es floppy-t, hacsak nem dísznek szánjátok. 10-ből legalább 5-öt ki lehet dobni 3-szori használat után. Néhányat mi is kiszögeltünk a faliújságra elrettentés-képpen!

w

Előzmény: MuzX (20)
mal Creative Commons License 1999.04.19 0 0 24
Zsebes kivitelű hozdozható CD - tartó tokok.
Néhány hét alatt bármelyik szétkaristolja a lemezeidet.
Ez persze csak a - potom 3 rugóért - boltban kaphatókra igaz. Az M$ ládányi kiszerelésű portékái frankóban vannak.
Gabó Creative Commons License 1999.04.19 0 0 23
Volt egy tényleg Kíváló tejtermék ez évben. Nemtom hogy csinálták, de a normális zacskós dabasi tej fogyasztható jelölése után 16 nappal még működött eredeti ízében. Vagy ötször megkérdeztem anyámat hogy biztos e a vásárlás időpontjában. Sajnos ellenpélda sok van. PL Egervári fékbetét. Én nem tom hogy csinálják, de biztos hogy szabni kell hogy fel menjen, nem beszélve az utángyártott sárvédőelemekről, amikben a csík biztos nem jó helyen van.
mal Creative Commons License 1999.04.19 0 0 22
Pillanatragasztók.

Kb. 5% anyagot rejtenek, a többi meg szimpla gáz. Csak akkor veszed észre, ha felfelé tartod a kifolyócsövet és úgy nyomod.

MuzX Creative Commons License 1999.04.19 0 0 21
Tudom, lyukadt és nem jukadt. De ez akkora lyukadás volt, hogy már "j"-t érdemelt :))))))))))
Előzmény: MuzX (20)
MuzX Creative Commons License 1999.04.19 0 0 20
Hát, velem ennél rosszabb történt.
Ugyanis volt benne, de menet közben elszakadt. De nem ám, hogy csak kijukadt valahol, egyszerűen szétpukkadt a vége, és amúgy gyűrűszerűre alakult. Még szerencse, hogy abban a stádiumban voltunk, mikor lehetett cserélni :)))))))

Valami tajvani vagy koreai termék volt...

Más.

A múltkor vettem egy zacskónyi ruhacsipeszt a teregetéshez. Eleve furcsa volt, mert a megszokott, békebeli rugós megoldás helyett az valami műanyagdarab volt rugó gyanánt. No, a huszas csomagból az elsô rendeltetésszerű használattal való próbálkozáskor a készlet fele eltört vagy szétesett... jó arány, nem?

Előzmény: wanda (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!