Keresés

Részletes keresés

Réz Gál Ica Creative Commons License 2010.04.01 0 0 155

Hiába, na!

Aki szép, az szép...

 

Előzmény: Törölt nick (154)
Réz Gál Ica Creative Commons License 2010.04.01 0 0 153

"Meg lenne elégedve-"

 

Vagy megint felosztaná a pártot, mint 1942-ben...

Előzmény: Törölt nick (152)
originalqszi Creative Commons License 2003.04.28 0 0 151
Kádár még az mszmp-t sem vezette, nem hogy a mai mszp-t!!!!!!!!!!!! A vezetés azokra maradt, akik akkor is meghatározók voltak a háttérben és most is:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Luby Creative Commons License 2003.04.28 0 0 150
deus !
Szégyen-gyalázat ez az elírásom .Az elírás egyetlen esetben megbocsáthatatlan ,ha személynévről van szó.Már kitaláltam magamnak egy nagyon jó büntetést :végig olvasom a leggyűlölködőbb,legostobább írásokat.Nem írok neveket ,mert akkor elkezdenék hasonlítani rájuk.
Köszönöm az észrevételt :Luby ,aki Gábor
Bumburnyák Creative Commons License 2003.04.28 0 0 149
"Hogy vezetné ma Kádár az mszp-t?"

..hulla jól..

Tappancs Creative Commons License 2003.04.28 0 0 148
Egyelőre azt a meglehetősen lassú, de hosszútávon erősen hatékony stratégiát látom, hogy az mszp arra játszik, hogy a végelgyengülés végezzen a pártállami káderekkel. (Ez Kádár és Aczél elvtársak esetében remekül működött.)
Közben lelkesen cipeli magával azt a bagázst, amelyikért még nem jött el a kaszás. (Lásd az mszp országos listájának 1., 4. és 9. helyezettjét! )
Előzmény: deus (147)
deus Creative Commons License 2003.04.28 0 0 147
Ez így volt.
Ennek analógiájára jövendölhetjük bátran az alábbiakat:

Az EU csatlakozás után a jelenlegi MSZP-nek egyre nagyobb nyűg lesz a nyakán az a sok régi MSZP-s, akik pártállami múltjuk miatt folyton ütőkártyák az ellenzék kezében.

Ezért az MSZP lassan áttranszformálja magát (a nevében is valsz) szocdem párttá, és szépen megszabadul azoktól, akik jó mórként megtették kötelességüket, de már nincs rájuk szükség.

A kitessékelt politikusok (Horn, Kovács, Lendvai vonal) pedig vagy visszavonul a politikától, vagy megalakít egy pártot, ami az MSZDU-tól (Magyar Szociáldemokrata Unió vagy hasonló MSZP utódpárt) balra áll, támogatottsága kevés, és szépen kipereg a Parlamentből is. Nevüket csak a történelemkönyvek említik, a közéletben pedig végre békésebb lesz a hangulat.

Ugyanez zajlik a jobboldalon is, remélhetőleg.

Előzmény: muggsy (112)
deus Creative Commons License 2003.04.28 0 0 146
Jó lesz ő Freud-nak is...
Do not be afraid...
:)))
Előzmény: Luby (140)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.28 0 0 145
"Ha Gorbi nem egy Gorbi tipusú fantaszta, hanem mondjuk egy Brezsnyev mentalitású birodalmi politikus, akkor ma Vityka a Hazafias Népfront alelnöke, te meg nem írogatsz ide ilyen butuskaságokat, hanem erőteljesen készülsz a május elsejei felvonulásra."

Lehet.
De nagyobb a valószínűsége, hogy Horn lenne az MSZMP elnöke, Kovács a főtitkár, Csehák, Medgyessy, Lendvai, Kósáné és a többi bolsevik őskövület pedig a Politikai Bizottság tagjai.

Arról meg, hogy ki hogyan készült május elsejére, talán nem neked kellene nyilatkozni, öreg rendvédelmis.

Előzmény: PuPu (93)
prenotalis Creative Commons License 2003.04.26 0 0 144
tönk szélre vitte az országot ?
Honnan ?
Előzmény: balatonpart (138)
psycho-pata Creative Commons License 2003.04.26 0 0 143
A topic kérdése komolytalan. Kádárnak nem kellene az MSZP, s az MSZP-nek sem Kádár. Változatlanul szeretné a grízes tésztát, s sakkozna.

Jobban foglalkoztatott Luby által írt "skizofrén papagály" kifejezés. Hetente meglátogatok a Zoo Centrumban egy Ara papagályt, kit nagyon megkedveltem. Köszönni is szokott, hogy "Heló!", "Szia!", s közben szorgosan szereli szét az etetőjét. Az egyik nap igen jókedvű volt, s kérdésemre mondta az egyik eladó, hogy kedvenc ételét kapta: spenótot csigatésztával:-))) Elképzeltem a brazil őserdőben, amint spenótot eszik, de nics hozzá csigatészta....

Luby Creative Commons License 2003.04.26 0 0 142
Demim úr !
Olyan vagy ,mint egy skizofrén papagály! Minden előtted író szövegét újra írod ellenkező előjellel
Csak ennyi jutott az elkötelezett baloldali propagandistáknak? Ráadásul olyan szövegkörnyezetben ,hogy az egész egy agyament baromsággá változott!Olvasd vissza és sírd nedvesre magad.Törj össze otthon minden tükröt ,hogy ne lásd magad! Luby ,aki Gábor
Lucass Creative Commons License 2003.04.26 0 0 141
Freud szinte mindenben tévedett
már Jung is alaposan leégette, de most már teljesen hiteltelenedett...
Előzmény: Luby (140)
Luby Creative Commons License 2003.04.26 0 0 140
lucass !
Tudod a jó öreg Fraid óta tudjuk ,hogy az ilyen elírások,elszólások a tudatalatti kivetülései.
Nem kell bevallanod ,hogy a lelked mélyén úgy is gondoltad ,ahogy írtad ,de most más a trend.A nagy népszerűséget pedig ma már ne feltételezd.Lépten-nyomon hallani utcán ,üzletben,benzinkútnál,hogy az MSzP ,meg a kormány .Mert ez a nemzet úgy szocializálódott,hogy minden felülről jön.Eszükbe se jut saját tevékenységükben keresni a hibát.
A közvéleménykutatások pedig mégiscsak annyit érnek ,amennyit a média zoommol.Mert emlékezz 2002 kora tavaszára ,mit írtak a közvéleményre hívatkozva ezek a szervezetek.Vagy miket mondott a két Laci (Kéri és Lengyel) ,akik még az életben semmit soha sem találtak el,1998 tavaszán.Elsöprő MSZP gyözelemről énekeltek.Szóval,hallgasd az embereket,rakosgasd össze a kabinet ostobaságait és más eredmény jön ki.Tudod ,ide illik egy szervezés-szociológiai fogalom :KÉPZETT HOZZÁ NEM ÉRTÉS.
Egyszóval csak ismételni foglak : sokat kritizáltam a FIDESz-kormányt,de ma már tudom :egy kicsit jobb volt. Üdv.: Luby ,aki Gábor
Lucass Creative Commons License 2003.04.25 0 0 139
mármint kicsivel jobb mint a fidesz
bocsi az elirásért, márha vkit egyáltalán érdekelt
Előzmény: Lucass (136)
balatonpart Creative Commons License 2003.04.25 0 0 138
Már egyszer a tönk szélére az országot, meg a KGST-be, meg a Varsói Szennyeződésbe. Most utódai és egykori elvbarátai teljes nyelvszéleséggel Amerika irányába ny@lnak. Akkor Afganisztánba benyomuló felszabadítókat éljenezték, most az Irakba bevonuló felszabadítókat ajnározzák.
Csak a hátsó változott, a nyelv magmaradt.
Lucass Creative Commons License 2003.04.25 0 0 137
egyébként van egy évfolyamtársam aki szociáldemokrata családból származik, s ő pl jobb hiján elfogadja az mszp-t

de szerintem ezek az ideologiai sablonok meg jogfolytonosságkérdés nem bef. sok szavazót

az a lényeg hogy majd az mszp képviselői ne az egykori nomenklatura tagjai legyenek mégha fiatalabb kiadásban is , mint pl Juhász

Előzmény: Luby (134)
Lucass Creative Commons License 2003.04.25 0 0 136
az az érzésem hogy te egy kicsit tulliheged ezt a szociáldemokrata-e az mszp kérdést
plána a jogfolytonosságot
persze való igaz hogy az Szdp nem ismerte el az egyesülést, hanem nyugatra emigrált képviselői magukat tartották a szocdem értékek képviselőjének , jogosan

viszont az a helyzet hogy a balközép palettát az mszp foglalta el, majd eltávoznak azok az emberek akiket te hiteltelennek tartasz multjuk miatt, amelyek megjegyzem bőséggel vannak a fideszben is

majd az idő megoldja a kérdést

egyébként ne hidd azt hogy az mszp azért élvez ilyen nagy támogatottságot, mert szociáldemokratának mondja magát

a szavazókat messze nem érdeklik ezek az ideologiai csürés-csavarások
egyszerűen most ugy gondolják hogy az mszp kicsivel rosszabb mint a fidesz, amiben szerintem teljesen igazuk van

ezt néhány antikommunista gondolkodó esetleg kifogásolhatja, bár megjegyzem ismét hogy a fidesz emberei sem országos , sem pedig helyi szinten nem rendelkeznek makulátlan multtal, ha körülnézel egy kicsit...

Előzmény: Luby (134)
Derek Creative Commons License 2003.04.25 0 0 135
"Amit neked írtam nem tanács volt ,óvni akartalak attól ,hogy a vöröskalapácsos embered besorolják,őszinte elkötelezettségedet saját támogatásuknak tüntessék fel."

Dehat nekem ezekhez semmi kozom,akikkel en talalkozom,ha talalkozom, azok a 89-90-es tagtarsaim,akik szinten nem politizalnak ma mar partban,csak idonkent talkalkozunk,es az interneten tartjuk a kapcsolatot,egytucat ember? A jelveny meg nagyapam 1945-os valasztasi jelvenye amit elsosorban az o es regi baratai emlekere tuzok ki mindem majus 1-en,soha maskor.

Előzmény: Luby (134)
Luby Creative Commons License 2003.04.25 0 0 134
OK Derek !
Nincs semmi probléma , nem vagyok olyan ,aki fel-felkapja a vizet.Csak azt akartam érzékeltetni ,hogy nagyon tisztelem a szocdem múltat,nagyon tisztelem a szocdem világszemléletet és veszettül undorodom azoktól ,akik a munkásságra hívatkozva tönkretették,lefejezték A MUNKÁSSÁG NEVÉBEN!! a munkásság igazi pártját.
Amit neked írtam nem tanács volt ,óvni akartalak attól ,hogy a vöröskalapácsos embered besorolják,őszinte elkötelezettségedet saját támogatásuknak tüntessék fel.Nem lenne jó,hogy úgy jelenne meg Kovács László pártja ,mint a szocdem hagyományok és politizálás jogutódja.
Üdvözöl : Luby ,aki Gábor
Derek Creative Commons License 2003.04.25 0 0 133
OK, belatom durva voltam Lubyval aki Gabor, es ezert elnezest kerek,vegul is sokmindenben igaza van, csak vannak dolgok amire zabos vagyok ha valaki ezekben meg akarja nekem mondani a frankot.
Derek Creative Commons License 2003.04.25 0 0 132
"Nem vagy te véletlenül politikus? "

Nem,mert ha az lennek akkor nem ezt irtam volna valaszkent.Hanem sokkal diplomatikusabban. Minthogy nem vagyok politikus, ezert megengedhetem magamnak,hogy ha valami nem tetszik akkor olyan stilusban szoljak vissza ami nekem tetszik,mert nem erdekel,hogy mi a velemenye az illetonek rolam. Nekem ez a koma se nem rokonom, se nem baratom,tokmindegy,hogy szimpatikus vagyok-e neki avagy nem.Es mivel egyik sem, semmifele tanacsra nincs szuksegem tole.Hogy milyen jelvenyt rakjak ki Majus 1-en. Amit kirakok vagy 13 eve. Dereknek csak Derek velemenye mervado ilyen dolgokban es senki mase.Akike mervado lenne azok meg mar nem elnek.

Előzmény: Törölt nick (131)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.25 0 0 131
Nem vagy te véletlenül politikus? A stílus és ez a szemlélet arra utal... Mint írtad - tanácsot adott - nem utasított. Ezt kulturált módon is el lehet passzolni. Má' mindegy.
Előzmény: Derek (130)
Derek Creative Commons License 2003.04.25 0 0 130
Nem vagyok rautalva ilyen kis hulyek tanacsaira,mit kepzel ez a ficko,hogy nekem tanacsot adhat? Ki a fene o? Luby aki Gabor . Shaken not stirred!Rohognom kell.
Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.25 0 0 129
Normálisan szólt hozzád, kár volt bunkó módon reagálni.
Derek Creative Commons License 2003.04.25 0 0 127
"Kit fogsz te képviselni a vöröskalapácsos emberrel?"

Magamat, en mindig csak sajat magamat kepviselem es soha senki mast. Lehet ,hogy talalkozom par regi baratommal, akikkel 89-90-ben egyutt voltunk az MSZDP-ben Szegeden,de kepviselni en csak magamat kepviselem.
Te nem igy vagy ezzel? MIert kene nekem vbarkit kepviselnem?

Előzmény: Luby (126)
Luby Creative Commons License 2003.04.25 0 0 126
Kedves Derek !
Megható ,amit írsz.Tényleg szinte azt írhatnám,hogy bűbájos naivitás.Igazán szeretetre méltó vagy,egy tisztalelkü ember ,aki valamit képvisel.
Írod : a vörös kalapácsos emberrel vonulsz fel.Azzal a vöröskalapácsos emberrel,akinek a s@ggét azok és azoknak az elődei rúgták szét,akik most szocialistának mondják magukat kiszólva az Audijukból,lepöccentve a külváros piszkát az Armani-öltönyükről,és behúzódva a légkondicionált kocsiba lázas izgalommal olvassák (nem Marxot!) ,hanem a tőzsdei híreket.
Mond meg jó Derek ! Kit fogsz te képviselni a vöröskalapácsos emberrel?Szűrös Mátyást,akit a fentiek árulónak tartanak? Kétli Annát ,és a többi taccsratett szocdemet?A munkásokat,akik nincsenek?
Kedves Derek!Ma ,ha jót akarsz a munkásnak,a kisvállakozónak,a közalkalmazottnak,a tudósnak,a diáknak,a kis földjét ráfizetéssel művelő gazdáknak,és főként az időseknek akkor elkerülsz mindent,amit lejárattak az elmúlt évtizedekben ,és gusztustalanul hívatkoznak rá ma ,nem viszel ki munkásmozgalmi jelképet !Nem tehetsz mást ,mint minden fórumon,munkahelyen ,családban,baráti körben igyekszel elmagyarázni,hogy milyen hatalom az ,mely Kovács László ,Baja Ferenc,Keller László nevét tűzte a zászlajára.Segítessz mindenkin ,aki erre érdemes,ha gyűlölet nélkül,csak észérvekkel bebizonyítod,hogy becsapottak vagyunk.Megint felültünk a leghülyébb hazugságoknak.Üdv.: Lub y,aki Gábor
Lényeglátó Creative Commons License 2003.04.25 0 0 125
És mert Kádárról van szó, pár perc múlva az is eszébe jutna: "Előre az európaji normák szellemében a lenini úton!"
Előzmény: Lényeglátó (124)
Lényeglátó Creative Commons License 2003.04.25 0 0 124
Azt mondaná: "Eftásak! Parrasztok! Kkkatonák! Mindég is a kágébé ellen harcoltam!*"

*Ennél a szónál az első szótag nagyobb hangsúlyt kap.

Előzmény: Tappancs (-)
mioko Creative Commons License 2003.04.25 0 0 123
Az MSZMP XIV. kongresszusán (1989) kimondják a pártnak MSZP-vé való átalakulását, de ezt a kongresszusi képviselők egy része nem fogadta el, hanem kinyilvánította az MSZMP fönnmaradását. Tehát nem szünt meg, még időlegesen sem, csak a perifériára került.
Előzmény: muggsy (121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!