Keresés

Részletes keresés

Ramon Creative Commons License 1999.12.20 0 0 70
Egy évre. kb. 12 millió
Ami kb. 1 milliót jelentett volna havonta.
Ezt csak megerősítette a TV3 egyik interjúalanya a mai hírekben. Nos ennyit a biztosításról.
Előzmény: morpet (65)
Tiborcsik Creative Commons License 1999.12.20 0 0 69
Bocs ha túl off-topic voltam!
Tiborcsik Creative Commons License 1999.12.20 0 0 68
Persze az a 10-egynéhány milliárd Ft már elég is lenne a BS-t újjáépíteni. Istenuccse! Ha a munkanélkülieknek megítélik a 13-dik havi segélyt, megpróbálom elintézni, azon leszek, hogy adjuk oda a BS-re.

Persze (lásd amerikai alkotmány), ha most ezt odaadnánk, a jövő évit már nem élvezhetnénk, mivel (egyelőre) maximum egy évig jár a segély, így valószínű, bármilyen együttértző is a munkanélküliek társadalma, nehéz lenne eleve lemondani a karácsonyi ajándékról.

Előzmény: Tiborcsik (67)


Tiborcsik Creative Commons License 1999.12.20 0 0 67
Persze hogyan is lehettem ilyen otrombán követelőző???!!!

Hisz magam is egykönnyen beláthatom, nem kell hozzá másoddiploma, hogy a 386-szor nényányszázezer forint az mindössze 40-50 millió Ft, míg az átlag 20-egynéhányezer forintos havi munkanéléküli segély szorozva a néhányszázezer munkanélkülivel az ugye több, mint tízmilliárd Forint.

Isten őrizz, hogy ilyen lehetetlen helyzetbe hozzuk szeretett költségvetésünket.

Akkor már inkább adjuk oda őnekik. Lelkük rajta.

Előzmény: Tiborcsik (66)
Tiborcsik Creative Commons License 1999.12.20 0 0 66
Nagyon vígasztaló, hogy ennyi adakozó honfitársam van.

Ezennel ünnepélyesen és szomorúan bejelentem, hogy én is le vagyok égve, nekem se ártana egy kis közadakozás.

Sokkal régebb óta létezem, mint a BS, jelentem van biztosításom, de csak élet.

Ha minden magyar állampolgár, vagy ha csak minden adózó magyar állampolgár, de ha esetleg csak családonként egy-egy forintot átutalnának egy e célból számomra nyitandó bankszámlára, újjá tudnám magam építeni.

Persze tulképpen most karácsonyra megelégednék egy árva 13-dik havi munkanélküli segéllyel is, de asszem, erről nem döntöttek a nemes honatyák és honanyák. Valahogy elkerülte a figyelmüket.

morpet Creative Commons License 1999.12.20 0 0 65
Kedves Ramon!
Amellett, hogy ilyen-olyan topicokban már több értelmes ember leírta, miért hülyeség biztosítást kötni a BS-hez hasonló létesítményekre, a sok vagy kevés kérdéshez nem ártana tudni, hogy milyen időszakra vonatkozik az a biztosítási díj.
Előzmény: Ramon (64)
Ramon Creative Commons License 1999.12.20 0 0 64
A TV3 ma reggeli adásában egy biztosító társaság képviselője azt mondta, hogy a biztosítási díj a bíztosítandó tárgy értékének 1 ezreléke.
Szóval sok, vagy kevés?
Nekem megérte volna :-(
Előzmény: hORK (63)
hORK Creative Commons License 1999.12.20 0 0 63
a "miert nem biztositottak" dologgal jobb nem elohozakodni mert egy irdatlan nagy baromsag, teljesen logikus hogy az allam nem kolt tobb milliardokat a tulajdonaban levo felbecsulhetetlen erteku ingatlanok biztositasara. de ez mar tobb helyen is elhangzott. csak itt nem lattam reagalast ra. (a biztositasokra koltott osszeg joval nagyobb lenne mint az elszenvedett esetleges kar stb. stb.)
Polgár László Creative Commons License 1999.12.20 0 0 62
Olvasgatom itten ezeket a hozzászólásokat. Mintha az lenne a topic címe, hogy "...felajánlások." Eddig többnyire kormány/ISM/BS vezetőség/stb. gyalázást olvastam, felajánlást kevesebbet...

Amikor valami baj van és felajánlásokat várnak valamire nekem nem az jut eszembe először, hogy abból a pénzből amit esetleg nem is adok oda ki mennyit nyúl(na) le. Először eldöntöm, hogy adok-e. Akkor pedig feltételezem a jóindulatot.
Ami a bajom, az a szemlélet: mindegy mi történt, nem segítünk, csak előre elmondjuk, hogy azért nem adok, mert...
Nincs itt Nostradamusnak túl sok rokona?
Vagy a "pesszimistát nem érheti meglepetés" a könnyebb megoldás?
Az én véleményem, hogy ha én adakozom, azt azért teszem, mert jó érzés, hogy segíthettem. Tovább azért nem gondolkodom, mert sok olyan juthatna eszembe, amit itt olvastam. Annál pedig a lelki békém többet ér.
Egyébként várom a felajánlók közé Simicska úr, Tocsik Márta és a többiek leveleit...

Laszló

Ramon Creative Commons License 1999.12.19 0 0 61
Kádár Mónika
Kedves Mónika!
1. Először is sem én, sem a többi felajánló nem ismeri személyesen happe barátunkat.
2. A BS újjáépítése jó üzlet azoknak akik majd újjáépítik.
3. Az MSZP vagy IMS egyszámla a legnagyobb baromság, mert egy erre a célra megalapított ALAPÍTVÁNYba befizetett összeg leírható az adóból és így nyilván többen adakoznának.
4. Ha mindenki olyan "jó gazda" módjára gondoskodna a meglévő vagyonával, mintahogy ezt az állam teszi, ez az ország pár év múlva valóban a koldúsok országa lenne.
5. Alapelvem: a segítségre szorulóknak segíteni kell! De!!! A pénzek lyukas pénztárcába befolyását és láthatatlan kezek un. gondoskodó ráhatását sem régen, sem ma nem tudnám elviselni!
6. Mi az akadálya egy kvázi "BS alapítvány" létrehozásának az Ön, vagy Önök részéről? A kurátorok (vagy azok képviselőinek) az index.hu adakozói lennének. Persze megválaszoltad: politikus és profitorientált.
7. No ezért lesz nehéz közadakozást kiprovokálni. A politika eléggé bemocskolta magát az elvtelen és szélkakas módjára változó "határozott" kijelentéseivel.

Majd 8-10 év múlva - esetleg. Ha tisztul a közélet.
Addig is üdvözlettel: Ramon

Előzmény: Kádár Mónika (53)
béel Creative Commons License 1999.12.19 0 0 60
Az MTI (Magyar Távirati Iroda) híre szerint a Hit Gyülekezete felajánlotta csarnokát a BS pótlására. Mivel a BS most leégett, ez a létesítmény a legnagyobb az országban, amely alkalmas lehet különböző rendezvények lebonyolítására. Rendes tőlük...
Vajk Creative Commons License 1999.12.18 0 0 59
en felajanlom, hogy hetfon reggeltol delig nem Netezem, hogy szabadok legyenek a telefonvonalak a felajanlasokhoz....
PS Creative Commons License 1999.12.18 0 0 58
CaptnZn-nek némi igazsága vagyon. De valamit hozzátennék: csendben kérdem, hogy amikor nem akartak (akarnak?) rendes kártérítést fizetni az árusoknak, akkor - tessék már megmondani: hol vannak ilyenkor a KAMARÁK??????
Előzmény: CaptnZn (57)
CaptnZn Creative Commons License 1999.12.18 0 0 57
Nem mondta még senki, de szerintem arcátlanság bármiféle gyűjtést szervezni. Ha egyszer a BS költségvetési intézmény, és mint ilyet, nem biztosították, akkor az elmúlt tizenhatvagymennyi év alatt megtakarított biztosítási díjnak nagyjából elégnek is kell lennie az újjáépítésre. Ha meg nem, akkor számolják hozzá a Nemzeti Múzeum, meg a Parlement, meg mittudoménmi nem biztosításával megtakarított összegeket. Azok hátha nem égnek le a következő pár hónapban (bár rossz hír, hogy ott is rendben vannak a tűzjelzők...).
Egyébként pedig, pusztán az a tény, hogy az ilyen intézményeket biztosítják, munkát ad a pénzügyi-biztosítási ágazatnak, nyereséget termel ezeknek a cégeknek, ezáltal állami és önkormányzati adóbevételt növel, GDP-t növel... Na jó, elragadtattam magam.
John Zero Creative Commons License 1999.12.18 0 0 56
_pt:

""A tűzjelző/oltó korszerű és jó is..." => és mégis szart sem ért "

Ezt en se ertem.
Olyat is hallottam, hogy a tuzoltokhoz befutott a jelzes, de nem vettek komolyan.
Sot!
Az ujsagban azt irtak, hogy a tuz idejen 19 (!!) ember volt az epuletben, takaritok, biztonsagiak, stb.
Bar lehet, hogy egybol eszrevettek a tuzet, csak mire a tuzoltok kiertek, mar igy is keso volt.

Eleg nagy kaosz van a valosag korul...

""Sajna nem volt biztosítás az épületen" => lecsukni a BS vezetőit"

Ez viszont hulyeseg.
Ha visszaolvasol itt a topicban, akkor megerted, hogy ez pont igy volt a helyes, es miert NEM kell (sot, nem is szabad) ilyen (allami) epuletekre biztositast kotni.

Előzmény: _pt (55)
_pt Creative Commons License 1999.12.18 0 0 55
Részemről 1 fillért nem adok rá önkéntesen. Ugyan miért tenném ?
Talán kapok egy családi bérletet ingyen 2002-re ? Sejtem ....

Ez a szemét állam úgyis kiveszi a zsebemből, amit ki akar.

Láttam a TVx-en, hogy a BS vezetői hogyan mosták kezeiket a kereskedők előtt. Ilyen szöveggel hogy volt pofájuk eléjük állni ??

"A tűzjelző/oltó korszerű és jó is..." => és mégis szart sem ért
"Sajna nem volt biztosítás az épületen" => lecsukni a BS vezetőit

Remélem a kereskedők egy össznépi persorozattal térdre kényszerítik BS-éket.

_pt

Mindenki Kocája Creative Commons License 1999.12.17 0 0 54
A felajánlást tenni kívánók figyelmébe ajánlom azt az apróságot, amit ma tudtam meg: a kereskedők a bérleti díj mellett a szervezőknek zsebbe is fizettek, egy 500.000 Ft-os hely 250.000 Ft megvesztegetésért volt kapható. Ha mind négyszáz kereskedő átlagban ennek csak a tizedét fizette ki zsebbe, akkor a helyek felett diszponáló illetékes BS vezető (alkalmazott?) elég jól áll anyagilag ahhoz, hogy befizetéseket eszközöljön valamelyik jótékonysági számlára.

Emlékeztetnétek Benneteket arra, hogy ez(ek) az ember(ek) fogják felhasználni a Ti felajánlott pénzeteket is.

A büdös francba.

Kádár Mónika Creative Commons License 1999.12.17 0 0 53
Akkor most nagyon őszintén megpróbálom elmondani, hogy miért nem tudja az Index magára vállalni a koordinálást.
Nekünk az Inter-Európa Bankkal nagyon jó kapcsolatunk van. Megoldható lenne, hogy a címoldalon lássák az adakozók, hogy áll a számla, egyszerűsített számlakezelés és hasonlók.
Viszont az Index nem nyithat számlát ilyen célra, mert RT, így adóznia kellene a befolyt pénzek után.
Széleskörű non-profit kapcsolataimat felhasználva körbetelefonáltam, hogy van-e olyan alapítvány, akivel együtt csinálhatnánk az akciót.
A válasz az volt, amit ti is említettetek már itt többen, hogy a téma sajnos túlságosan politikus és profitorientált, nem szeretnének belefolyni.
Úgyhogy marad az MSZP vagy az IMS...:(((

A legviccesebb az, hogy hape kollégának, aki a 150.000 forintos topikot nyitotta, sokkal egyszerűbb dolga volt, pedig ő csak egy magánember, magáncéllal.

csn Creative Commons License 1999.12.17 0 0 52
Origo hir:
"Hét éven át megfelelő tűzoltósági engedély nélkül rendezte karácsonyi vásárát a Budapest Sportcsarnok..."

Igy legyen 5-osom a lotton, ahogy ezt a dolgot tegnap megkerdojeleztem!

morpet:
>Mit érnek a pár ezer forintos felajánlások? Ha minden tizedik magyar adna 1000 forintot,
>vagy minden 50. állampolgár adna 5000 forintot

Hahahahahaha ekkorat reg rohogtem.
Es akkor, ha ez az idealista "csoda" megis megtortenne, mi lenne? Te magad irod:

>1 milliárd meglenne a szükséges 15-20-ból.

:))) es maris kesz az uj BS, ha a penz 5-7%-a megvan?!
KOMOLYAN azt hiszed, 15-20 milliardos koltsegnel 1 milliar nagy segitseg? Az SEMMI.

Hozzuk kezzelfoghatobb kozelsegbe az aranyokat:
akarsz venni egy autot, mondjuk 4 millioert, de nincs ra penzed.
Komolyan segit rajtad, ha az egyik rokonod ad nagynehezen 200.000 vagy 250.000 Forintot? Na ugye hogy nem...

Mellesleg ha egy 10 millios nemzetnek KOMOLY PROBLEMA egy nemzetkozi viszonylatban kozepszeru meretu es szinvonalu BS fel-(ujra) epitese, az nagyon-nagy baj. Akkor mindenki fusson amerre lat, mert itt a vilagvege.

DE NINCS IGY. Ugyhogy nyugi.

kivi Creative Commons License 1999.12.17 0 0 51
Hiába lett volna kamera, a kazetták is megsemmisültek volna, hiszen az irodák is kiégtek.
Előzmény: csn (44)
morpet Creative Commons License 1999.12.16 0 0 50
Mit érnek a pár ezer forintos felajánlások? Ha minden tizedik magyar adna 1000 forintot, vagy minden 50. állampolgár adna 5000 forintot, 1,000,000,000 - vagyis 1 milliárd meglenne a szükséges 15-20-ból.
Persze sokaknak igaza van itt.
Abban mindenképp, hogy szükség lenne a magyar építőipar felajánlásaira.

Mellesleg azon gondolkozom, hogyha a tűzvédelmi berendezéseket gyártó cég nem is tehető felelőssé az okozott kárért, az kiderült, hogy a berendezések nem működtek megfelelően, vagyis - ahogy ha egy fogyasztási cikkről kiderül, hogy alkalmatlan ellátni funkcióját - ki kellene cserélniük, vagyis esetünkben ingyen felszerelni az új csarnokot használható tűzvédelmi berendezésekkel.

motyi Creative Commons License 1999.12.16 0 0 49
Totálisan egyetértek. Úgyis lenyúlják a pénzt. Debrecenben érdekes módon lehetett biztosítani a sportcsarnokot, Pesten miért nem?
A Nemzeti helyett építsenek sportcsarnokot. (az úgyse lesz soha kész).

Motyi

Előzmény: Ramon (42)
Ramon Creative Commons License 1999.12.16 0 0 48
Ha jól tudom, most szavaz a Parlament a T. képviselők tiszteletdíjának (ami ugye nem tb.,munkaadói, munkavállalói, stb. adóköteles) megemeléséről.
Nagyon, de nagyon szeretném tudni, hogy melyik képviselő mennyivel járul hozzá a BS újjáépítéséhez.
Aki tud konkrét listát a hozzájárulás mértékéről, az közölje.
Egykismalacröffröffröff Creative Commons License 1999.12.16 0 0 47
A különböző bankokra meg ilyenekre gondoltam...

es szerintem ne épitsék újjá a BS-t, hanem épüljön új csarnok!
A sokat szidott szocializmus óta nem nagyon volt ilyen nagyságú vállalkozás ....

Egykismalacröffröffröff Creative Commons License 1999.12.16 0 0 46
1982-BEN , amikor a BS épült, akkori áron 1,8 MRD FT volt a cucc.
Akkor kb. 100E FT volt egy kocsi.
Ha ma 3M FT egy kocsi, akkor egy egymilliós felajánlás vajon nem csak reklámfogás?

(Na jó.)

Hokunda Creative Commons License 1999.12.16 0 0 45
Milyen erdekes. Az allam ra van szorulva sajat magara. Adomanyozasra szolit fel, hogy adjunk neki abbol, amit nem tudott tolunk behajtani. Sajnos rossz helyen kopogtatnak. En biztos, hogy nem adok egy fillert sem.
csn Creative Commons License 1999.12.16 0 0 44
Bocsi, de ez az adakozas nekem elegge nevetseges.
Itt sok-sok milliard forintrol van szo, megis mit akar par tucat ember parezer forinttal? Ne ertsetek felre, az adakozas nagyon nemes, szep dolog, de van amikor teljesen ertelmetlen.
Es ez most az.

Ne feledjetek el, allami stuff egett porra, tehat ugyis MI, ADOFIZETOK fogjuk ezt attetelesen megfizetmi, azaz lesz itt "adakozas" szepen, ahogy kell... igaz nem onkentesen.

A BS vezetese szerintem szamonkerheto a tuz miatt: allitolag profi tuzjelzo/olto rendszer volt, ami epp le is volt frissen tesztelve.
Mondjuk higyjuk el, amig az ellenkezoje be nem bizonyosodik.

DE:
a legszuperbrutalprofibb tuzrendszer sem tudott volna megbirkozni egy olyan potencialis tuzlabdaval, amit az arus bodek, a bennuk felhalmozott egheto anyagok (karacsonyi ajandekok, muanyagok, fenyoagak, diszitok, gyertyak, mecses-olajak, stb, stb...) ott eloideztek. Egy ilyen kirakodovasart egeszen egyszeruen NEM LETT VOLNA SZABAD ott megrendezni, illetve a Tuzoltosagnak nem lett volna szabad engedelyezni.
Nem most, hanem SOHASEM.

Gondoljatok bele, mi tortent volna, ha napkozben gyullad ki hirtelen valami, terjed mint az allat, es bent van mondjuk 2-3.000 ember...

Amugy kivancsi vagyok, volt-e bent terfigyelo kamera, aminek a kepe rogzitve lett folyamatosan. Mert akkor kiderulhetne, kb. hol es hogyan kezdodott a tuz.

neduddki Creative Commons License 1999.12.16 0 0 43
én már olyan sok helyen adakoztam (lsd pl utalap a kapálógépem + a fűnyíróm + a permetezőgépem benzinje után + majd az általam megtermelt saját fogyasztású bora utáni 5ft/l stb).
Ugyhogy adakozzon nekik a halál!
Ja és Aa mexikói 6:0 óta utálom a sport minden fajtáját!
Ramon Creative Commons License 1999.12.16 0 0 42
Nem értem ezt a fene nagy adakozást.
- Hol van a nemzeti színház pénze?
- Hol van az útalapba befizetett pénz?
Én a megam részéről a helyreállítási összeg 5 %-át ajánlom fel - akármennyibe is kerül - ha a beruházást az én cégem végezheti.
Igen érdekes lenne, és megnézném magamnak, ha az általam befizetett adományból valami kölföldi többségi tulajdonú cég 20-30 %-os nyereséggel állítaná helyre az épületet?
Ki garantálja, hogy nettó bekerülési költségen lesz helyreállítva?
Hol vannak a nagy építőipari cégek?
Hol vannak a nagy építőanyag kereskedők?
Nemtudom milyen nemzeti ügyről van szó.
Egyszámlát én is tudok nyitni, amire az adományokat be lehet fizetni, ahhoz nam kell az ISM.
A helyreállítási ktg. kb. 15-20 milliárd lesz és 2001 végére lesz kész - ha minden símán megy.
De figyeljétek mennyi éhes kutya liheg majd a konc körül.
Amúgy az a véleményem, hogy nem most kell vakarózni. Már fel kellett volna épülni az egészséges életvitelhez nélkülözhetetlen sok-sok sportlétesítménynek.
Nemzeti érdek? Egyetlen? Legnagyobb?
Előbb kellett volna erre gondolni!
neptancos Creative Commons License 1999.12.15 0 0 41
Részemről 5 rongy,
1. Index
2. MSZP
3. ISM-számla sorrendben,
még nem tudom melyiken.
Csá!
n.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!