Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.17 0 0 2
Sopihe-ból csak egy van, úgyhogy egy x-szet le kellene vetetni a moderátorokkal a címből :]
Altamara Creative Commons License 2003.11.17 0 0 1
Sophie Marceau
"Az erőszak minden formáját gyűlölöm. Egy torreádor, aki kínozza a bikát, számomra megszűnik férfinak lenni."Született: Párizs, 1966. november 17.

Eredeti neve: Sophie Maupu

Csillagjegye: Skorpió

Magassága:173 cm

Szülei: papája teherautó-sofőr volt, mamája bolti eladó

Család: 1985 óta Andrzej Zulawski lengyel származású rendező az élete párja, egy gyermekük van, Vincent (1995)

Leghíresebb filmjei: A házibuli (1980), A házibuli folytatódik (1983), A párizsi diáklány (1988), Huhogók (1988), Az éjszakáim szebbek, mint a nappalaitok (1989), D’Artagnan lánya (1994), A rettenthetetlen (1995), Túl a felhőkön (1995), Anna Karenina (1997), A világ nem elég (1999)

Állatvédő: A szép színésznő gyűlöli a véres sportokat, különösen, ha ezeknek ártatlan állatok az áldozatai. Ezért csatlakozott Brigitte Bardot-hoz, hogy tiltakozzon a galamblövészet és a bikaviadal ellen. "Az erőszak minden formáját gyűlölöm. Egy torreádor, aki kínozza a bikát, számomra megszűnik férfinak lenni."

Boldogság: A tinisztár 18 évesen ismerkedett meg a nála 24 évvel idősebb lengyel rendezővel, Andrzej Zulawskival. Ő volt az első férfi, akit Sophie méltónak talált a szerelmére, pedig a lábai előtt hevert fél Franciaország. "Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de Andrzej volt az egyetlen férfi az életemben. Engem nem érdekel, hány éves, mert a lelkében fiatal és ez a lényeg. Nagyon boldogok vagyunk együtt."

Egyszerűség: Világhír ide vagy oda, Sophie Marceau-nak nincsenek allűrjei. Mindennél többre becsüli az egyszerűséget és a természetességet. Családjával teljesen hétköznapi életet él ízlésesen berendezett párizsi lakásában. "Reggel megiszom egy kávét, farmert és tornacipőt húzok. Elviszem a fiamat az óvodába. A közeli szupermarketben szoktam bevásárolni, és nem zavar, ha felismernek, hiszen az emberek kedvesek hozzám."

Gyűjtőszenvedély: Sophie, sok más színésznővel ellentétben, nem gyűjt drága ékszereket vagy ruhákat, no meg szeretőket sem, de a szép tárgyaknak nem tud ellenállni. Otthonában minden egyes darabnak külön története van. "Ragaszkodom a tárgyakhoz. Azok a legkedvesebbek, amelyeket ajándékba kaptam vagy az utazásaimról hoztam magammal. Van egy lószobrom, amit egy neves idomártól kaptam, mivel szerinte olyan a szemem, mint a legjobb lováé. Ahányszor a tárgyaimra nézek, mesélnek nekem. Bennük van az életem."

Házibuli: Tizennégy évesen a barátnőjétől hallotta, hogy egy francia filmrendező új arcot keres a filmjéhez. Jelentkezett az újsághirdetésre, és mit ad isten, meg is kapta a később fantasztikus sikert aratott A házibuli főszerepét. A tipikus kamaszproblémákkal küzdő cserfes Vic szerepében azonnal meghódította a nézők szívét és a franciák első számú üdvöskéje lett. A film folytatásait már kifejezetten rá írták.

Jelen: "Nem félek attól, mit hoz jövő. Egyedül a jelen számít. Minden egyes óráját, minden egyes percét a lehető legintenzívebben igyekszem megélni."

Mel Gibson: Európa már ismerte az A házibuliból, de a világhírt első angol nyelvű szerepe hozta meg neki A rettenthetetlen című filmben. Amikor Mel Gibsont megkérdezték, miért pont Sophie-t választotta Isabelle hercegnő szerepére, ezt válaszolta: "Hát először is azért, mert gyönyörű, másodszor, mert francia, harmadszor pedig, mert remek színésznő. A szerephez ebből a három dologból legalább kettőre szükség volt."

Regény: A színészet és a kisfia mellett van még egy nagy szenvedélye: az irodalom. Sophie írónőként is sikeresen debütált. 1997-ben jelent meg önéletrajzi ihletésű regénye a Hazug nő címmel.

Színészet: "A színészkedés csodálatos terápia. Ahelyett, hogy te magad szenvednél, megteszi helyetted a figura, akinek a bőrébe belebújsz."

Természet: Sophie nagy természetbarát hírében áll. Egy darabig a saját farmján élt, de miután egy vadász halomra lőtte a macskáit, eladta a házat. "Szeretem az évszakok váltakozását, a nap és az eső ritmusa szerint élek. A városi ember sajnos egyre jobban elszakad a természettől. Egy nagyvárosban szinte meg sem lehet különböztetni a nappalt az éjszakától."

Vásár: Sophie a Házibuli után szerződést írt alá a Gaumont-stúdióval, de ezt hamar megbánta. "Úgy bántak velem, mint valami kedves kis háziállattal, folyton ők mondták meg, mit csináljak. Elviselhetetlen volt, de nem akartam bajba jutni szerződésszegésért." Végül megoldotta a problémát: pénzt kért kölcsön és egymillió francia frankért visszavásárolta a szabadságát, majd Zulawskival kezdett filmezni. Az élet őt igazolta, jó vásárt csinált.

jeep Creative Commons License 1999.12.14 0 0 0
Még 1 nullás!
netizen Creative Commons License 1999.12.14 0 0 topiknyitó
Igen igen kedves olvasó a dzémszbondfilmről van szó - "The world is not enough". Egy filmről ami megint csak elszomorított. Sophie gyönyörű volt benne mint mindig de ze a cim prarafrázisával élve már nem elég... "Pod racing" - ugyláccik ez az év filmeladó merketingfogása... Habár itt már a film elején letudják, bezzeg George ravaszabb volt: Ott meg kellett mézned a film felét egy rulez kis sebességlázhoz. Szerintem az a bajom vele, hogy most nem sikerült 007 számára hatásos ellenséget találni... A leguccsó JamesBond film sajtócézára zsenális volt a jelenlegi "oljamacával" szemben. Most nemtom Holywood lett nagybeteg vagy csak az én fejem lágya nőtt már be mivel úgyláccik túl sokat láttam már az életben hogy jelenlegi Bond-unk komoly hatást gyakoroljon rám. A film azért nem "rettenetesen" rossz.. de ha csak a tényleg klassz részeit tartanánk meg mintegy 30 percre zsugorodna imho...

Főcím: Nagyon Rulez a silhouette-k a manapság divatos leguccsó texturázási technika szerint vannnak renderelve. Mindazon által a filmben kevés a 007 cucc, a szegény BMW mintegy 5 percnyit se szerepel miután 2vágja a körfűrész... cserébe megbecstelenítik az MI6-ot a film elején...

Nektek hog teccett?

Nekem furi a title song: énekli a Garbage énekesnője. A 2-vel ezelöttit Sheryl Crow énekelte... EZ valami rule féle lenne? :-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!