Keresés

Részletes keresés

40 Creative Commons License 2000.05.26 0 0 9
Sziasztok!
Szerintem természetes módon szülni bár hol, még korházban is lehet. Az utóbbi helyen csak az akadályozza meg ebben a nőket, hogy ott vannak a szülész-nőgyógyászok. Ők az orvosok azon rétegéhez tartoznak, akik mindenhatónak, tévedhetetlennek és a szülő nőknél (nem beteganyagnál) magasabb rendűnek tarják magukat. Ha bármi változtatásba belemennek, ami eltér az utóbbi 50-70 év szülési gyakorlatától, az csak olyan valami lehet, ami az ő munkájukat könnyíti meg. Ha netán ez a változtatás csak a nőknek segítene, akkor úgy éreznék az alá- és fölérendeltségi viszony „egyensúlyát” akarja valaki megbontani. Amíg a szülészeti osztályokon a vezetés szemlélete nem változik, korházban nem lesz TSZ. Tisztelet a sajnos nagyon kevés kivételnek.
TUTU Creative Commons License 2000.05.25 0 0 8
Amikor egy amerikai megkérdezte, hogy UGYE EPIDURÁLIS ÉRZÉSTELENÍTÉSSEL FOGOK SZÜLNI, teljesen kiakadtam, és elmondtam, hogy én inkább TSZ bárti vagyok. Erre megkérdezte, hogy meg fogom-e enni szülés után a köldökzsinórt (nem értettem félre, nem a méhlepényre, hanem a zsinórra gondolt)
Akkor még nem tudtam, hogy otthon fogok szülni..
Azóta is hálás vagyok mindenkinek, aki ebben segített.
Ég és Föld
Na császtok!
tutu
Előzmény: d_papp (7)
d_papp Creative Commons License 1999.12.16 0 0 7
Sziasztok!

Hogy egy kis eletet leheljek ebbe topicba, foltennek egy kerdest hatha akad, aki szertne velem, vagy masokkal erdemben vitazni. Szeretnem megjegyezni, hogy egy vitahoz a felek allaspontjanak kozeledese nem feltetel, ugyanis tudom, hogy ebben a kerdesben meg a kerdesfelteves sem hangzott el explicit, tehat nincs is mirol eldonteni, hogy az e a nagy egyetemes igazsag. Tehat ennek fenyeben kerdesem:

1, Szerinted mi is az a "termeszetes szules", mi koze a tsznek az otthon szuleshez?

Szeretnem, ha erre olyan is valaszolna aki ellenzi a Tsz-t, csak ugy azert, hogy tudjuk mit is ellenez. :)

p.s.> Megprobalok tenyleg vitazni, ha lesz kivel (ha nem akkor majd, valaszolgatok en a hozzaszolasokra :), ha nem tetszik maganba nyugodtan lehulyezhettek,de ennek nincs helye a listan, mert attol, hogy szazan azt gondoljak, hogy nem kell egy topic meg lehet, hogy tizen hasznalni fogjak.

Előzmény: genetta (6)
genetta Creative Commons License 1999.12.13 0 0 6
Berku szívemből szólt! Én már nem is tudom követni, melyik topicot olvasom éppen szülés-terhesség témában, csak nyitogatom sorra a kedvenceket...
Nem gondoljátok, hogy ebben a vitában mindkét oldal elmondta már - többszörösen - a véleményét, és az egymásra való fújáson kívül nem nagyon maradt érdemi téma? Nem úgy tűnik, mintha közelednének az álláspontok, épp ellenkezőleg,inkább csak tovább mérgeződik a helyzet.
Én mint egyszerű mezei kismama (együgyű kis boldogságomban), inkább a fuly által így titulált "kismamaklubot" sírom vissza, mert a vitában már minden pro és kontra elhangzott, ami érdekessé tette, a személyeskedések és támadások pedig inkább elszomorítóak, mintsem bárkinek is hasznosak lennének... Tudom, akkor ne írjak ide, és ne olvassam, ha nem érdekel. De hátha más is így gondolja?
Előzmény: berku (5)
berku Creative Commons License 1999.12.13 0 0 5
Már ne haragudjatok, de miért kellett a _negyedik_ szüléses topicot megnyitni??? Már van egy természetes szülés topic és ott -bár az elmúlt két heti termést még nem olvastam- lehetett vitatkozni. Fárasztó ennyit olvasni párhuzamosan és értelmetlen mindent újra kezdeni. És valóban kár volt a negatív oldalt is elvinni ilyen irányba.
d_papp Creative Commons License 1999.12.13 0 0 4
p_krisz>Masreszt a ferjem nem befolyasol abban, hogy hol es hogyan szuljek.

Na ez azert korant sincs igy. ;)))) De tenyleg az ove az utolso szo.

Daniel

Előzmény: p_krisz (3)
p_krisz Creative Commons License 1999.12.13 0 0 3
Kedves Elizabeth!

Azt hiszem, felreertetted a ferjem, amikor az orvos hozzaallasarol irt. Akkor Spock dokira gondolt, aki ezt hangoztatta.
Masreszt a ferjem nem befolyasol abban, hogy hol es hogyan szuljek. Ha o vesz ra arra, hogy otthon szuljek, es en nem vagyok biztos benne, az ugyanugy arthat a babanak, mintha bekenyszeritenek egy korhazba. Szoval en szulok, es o mindenben mellettem all.

Szia:
Krisz

UI.: Igerem, hogy folhivlak valamikor.

Előzmény: buta Elizabeth (2)
buta Elizabeth Creative Commons License 1999.12.13 0 0 2
Kedves Dániel!
"ugy gondolom, hogy aki azt
mondja ,hogy ezert meg ezert ugy gondolja igaza van, annak jobban lehet hinni, mint egy
olyan orvosnak aki, kijelenti egy kis hulye nonek, hogy marpedig O az orvos es O tudja csak
mi a jo."
Talán valóban rossz orvost választottatok első alkalommal, vagy inkább nem megfelelőt? Én nem szoktam az orvosok között kis hülye nőnek érezni magam és a fenti kijelentéssel sem talákoztam eddig egynek a szájából sem , pedig ( ha olvastad az eddigi hozzászólásaimat)már nem egyszer szálltam vitába velük.
Ami azt a kijelentésedet illeti, hogy most te sokkl inkább TSZ párti vagy, mint az asszony, kérlek, hagyd meg neki a döntés jogát! Ma, amikor a Campona-beli találkozóra tartottunk, az autóban beszélgettünk a férjemmel ccsa-ról, és valahogy felötlött bennem a kérdés, hogy nálunk mi lesz a következő alkalommal? A párom azt felelte, hogy a helyszínt Te választod meg , hiszen neked kell megszülnöd a babát és én persze ott leszek veled.
Erről mi a véleményed?
Üdv,
Elizabeth
Előzmény: d_papp (1)
d_papp Creative Commons License 1999.12.12 0 0 1
Hali!

Sokat gondolkoztam a Topic cimen, mivel tegnap elott az Agi igy definialta a termeszetes szulest: A termeszetes szules mindenki szamara az, amilyen korulmenyek kozott biztonsagban erzi magat. Ez lehet korhaz, vagy otthon vagy barmi. Nem szeretnem, ha sokaknak a termeszetes szulesrol az jutna eszebe, hogy valaki az erdoben szuli meg a gyereket, majd a fogaval tepi el a koldok zsinort. Az en felesegem elso gyermekunket korhazban szulte es, bar a szules orvosilag komplikacio mentesen zajlott, mai napig sem heverte ki egeszen lelkileg a szules korulmenyeit. Ugy erztem, hibas vagyok abban, hogy nem talaltunk jobb, megoldast. Most megint babat varunk, es holnap megyunk Agihoz. Most en sokkal inkabb "termeszetes szules" parti vagyok ,mint O. Az Agival valo penteki talalkozas sok mindenben, megnyugtatott mindkettonket, mert ugy gondolom, hogy aki azt mondja ,hogy ezert meg ezert ugy gondolja igaza van, annak jobban lehet hinni, mint egy olyan orvosnak aki, kijelenti egy kis hulye nonek, hogy marpedig O az orvos es O tudja csak mi a jo. Aginal olyan mindent befogadni kepes nyilt gondolkodassal talalkoztam, amelyet reg ota nem tapasztalatam sehol.

Daniel

Bütyök Creative Commons License 1999.12.12 0 0 0
0
d_papp Creative Commons License 1999.12.12 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Ezt a topicot azért hoztam létre, hogy teret adjon azoknak a VITAKNAK, amelyek mostanában a Szülés, terhesség - negatív oldalon zajlottak, és sokak nemtetszését kiváltották. Így mindenkinek megvan a maga topicja, amin nem kell egy "ellentáborral" vitáznia, és egyben lehetőség lesz vitára is a másik zavarása nélkül.
A topicon szeretném, ha VITA alakulna ki, tehát a személyeskedő, "anyázó" leveleket magánba kéretik küldeni, ha elkerülhetetlennek vélitek.
Eredményes vitát kívánok mindenkinek:

Dániel

Ps.: Ez az utolsó ékezetes hozzászólásom a topicon.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!