Keresés

Részletes keresés

Cascada Creative Commons License 2001.04.17 0 0 41
A legjobb fogyókúra: szoptatás igény szerint.

Én cca 20 kg-t hiztam a terhességem alatt, most 9 hónapos a Kicsi, 25 kg-t fogytam - ebből 3 kg volt a baba + "Zubehör" (placenta stb..) - nem fogyóztam, nem jártam tornára. Szerintem egyrészt testalkat kérdése....másrészt a "strapa", ami ugye a kismamáknak bőven kijut, főleg eleinte. Mozgás: jó nagyokat sétálunk, naponta 1-2-4 óra időjárástól függően, gondolom, ez is segitett. Evés: tévhit, hogy a szoptatáshoz két ember helyett kell enni....minőségi kaját kell enni, sajtot, húst, sok-sok vitamint,ugyanúgy, mint a terhesség alatt.

Cascada Creative Commons License 2001.04.17 0 0 40
A legjobb fogyókúra: szoptatás igény szerint.

Én cca 20 kg-t hiztam a terhességem alatt, most 9 hónapos a Kicsi, 25 kg-t fogytam - ebből 3 kg volt a baba + "Zubehör" (placenta stb..) - nem fogyóztam, nem jártam tornára. Szerintem egyrészt testalkat kérdése....másrészt a "strapa", ami ugye a kismamáknak bőven kijut, főleg eleinte. Mozgás: jó nagyokat sétálunk, naponta 1-2-4 óra időjárástól függően, gondolom, ez is segitett. Evés: tévhit, hogy a szoptatáshoz két ember helyett kell enni....minőségi kaját kell enni, sajtot, húst, sok-sok vitamint,úgyanúgy, mint a terhesség alatt.

Andrea-r Creative Commons License 2001.04.16 0 0 39
Sziasztok!

Nagyon örültem, hogy rábukkantam erre a topicra. Magam nem is tudom pontosan, hogy hány kilót híztam a terhesség alatt, ugyanis a rendelőben az utolsó mérés eredményét nem engedtem beírni a kiskönyvembe. Mondtam a védőnőnek: na ezt nee!
Nem is írtuk be, de sajna tudom, hogy cirka 28 kilót híztam. ( Kb. 62-ről indultam, s a végére..) A szülés után lement 10, s azóta is szép lassan. Van egy elrettentő fényképem magamról, amin a mérleg 77,5 kilót mutat. Most - két hónappal a szülés után - 72,5 vagyok.
A gyerekorvos azt mondta a kövérségről, hogy ezt főleg a kedves apukák, s egyéb férfiak beszélik bele a kismamákba. Szerinte ez nem OK így, s jobb lenne, ha a papák is vállalnának némi kompromisszumot a gyerek érdekében és várhatnának néhány hónapot. Lehet, hogy ebben is van valami, de engem őszintén zavar a saját hájam, az kb. 10 kiló, ami még a "legkényesebb" helyeken van. Természetesen nem fogyózom, de azért jó lenne, ha mielőbb lemenne!
Evésidő!!!!
Sziasztok:
Andrea

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.04.06 0 0 38
köszi zso70, megnyugtattál! :)
zso70 Creative Commons License 2001.03.27 0 0 37
Szia Szilvásgomboc,
én az elsővel hiztam kb 13-14 kg-t, amiből ha jol emlékszem 6-7 ment le szülés után, pedig Ő 3.50 volt. A szoptatás alatt nekem eszembe se jutott a fogyokura, kicsit mozogtam, tornáztam. Aztán , amikor végleg befejeztük a szoptatást ( 10 honapos korban), akkor jöhettem én!! Kajára odafigyeltem, s hetemte 2x legalább, de inkább 3x jártam slide-ra. Az ismerősök láttak nyáron, majd tavasszal, s nem hittek a szemüknek..
Szoval, azt hiszem most sem fog tulságosan érdekelni, ha netán szoptatás alatt még van rajtam ,mert utána futással, vagy bármilyen intenziv mozgással lemegy.
Jo babázást!!
Előzmény: szilvasgomboc (36)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.03.26 0 0 36
sziasztok! :)
dejó, mégsem süllyedt el a topic.
Én 17 kg-t híztam, eddig ebből lement 10, 7 hét alatt, de itt megállt.
Mikortól lehet elkezdeni valami mozgást? Pláne milyet. Fogyózni nem szeretnék a tej miatt.
bilonka Creative Commons License 2001.03.26 0 0 35
Mindenki lefogyott, vagy mindenki feladta?

Bilonka (a kis kíváncsi...)

bilonka Creative Commons License 2001.03.15 0 0 34
Drága Derszu Uzala!

A reklámnak nagyon örülök, hálásan köszönöm! Nyugodtan szabad ilyet tenni! :-)))

Üdvözlettel: Bilonka

Előzmény: Törölt nick (33)
bilonka Creative Commons License 2001.03.14 0 0 32
Szép jó reggelt kívánok mindenkinek!

Van egy honlapom, amelyen fogyókúrás tippek, ötletek, sikertörténetek, receptek szerepelnek. Látogassátok meg, a neve: Bilonka fogyipatikája Örömmel venném, ha Ti is elküldenétek saját történeteteket, leírnátok a tapasztalataitokat! Aki szeretne bemutatkozni, kérem, hogy küldjön e-mailt!

Jó egészséget, boldogságot kívánok valamennyiőtöknek: Bilonka

Mámi Creative Commons License 2001.03.12 0 0 31
Sziasztok,
csatlakozom azokhoz, akik aszongyák alkati kérdés az egész. Én például, míg nem volt gyerekem, betegesen voltam vékony, pedig iszonyatos mennyiségeket ettem, de semmi nem maradt rajtam, (erre mondják: szerencsés alkat), sőt volt idő, mikor kezeltek mindenféle hízó-Bvitamin-injekció-kúrákkal. Ez akkor történt, mikor 46-47 kg voltam (174cm), eredmény nem sok . Aztán mikor kiderült, hogy babát várok, nem ettem többet, se kettő helyett, és 31 kilót híztam, ami a szoptatás befejeztével lement rólam, maradt valami (56-57 kilóig), de ez a 174 centihez teljesen jó volt, nem tűntem betegesnek. A köv. babámmal 24-et híztam, pedig miután tudtam, hogy hajlamos vagyok terhesen a hízásra tornáztam ameddig bírtam. Ez azt jelenti, hogy a 6-7-8. hónapban úgy feküdt a baba., hogy nyomta az idegeket a medence falamon, szinte lebénultak a lábaim, járni se tudtam, nemhogy tornázni. Verseny szülő súlyom 82 körül. Most még szoptatok, s abban reménykedek, hogy lemegy a maradék, miután abbahagyjuk. Kényelmes típus vagyok (értsd: lusta), de a torna mégsem áll annyira távol tőlem, mint a nem evés.
Nem tudom segítettem-e Kedves topik nyitó, szerintem a lényeg, hogy az ember ne sanyargassa magát. Egy életet leélni úgy, hogy állandóan harcolni kelljen magaddal, meg fogyókúrákkal kínlódni, az nem jó. Persze ezzel nem a "belenyugvást a kövérségbe" hírdetem, csak valamiféle középutat kell megtalálni, vagy ideológiákat gyártani a kövérségreJ- no ez vicc volt.
Minden jót!
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.03.07 0 0 29
Ez nagyon alkat kerdese is. Lanyommal 10 kilot hiztam 58-rol, 68-ra (174 cm vagyok), ami a szules utan szinte azonnal lement, viszont tejem az csak akkor volt, ha zabaltam. Ugyhogy a kovetkezo hat het alatt vissza is szedtem szepen mind a tizet. Nyolc honapig szoptattam, aztan amikor abbahagytam szepen elindult magatol lefele a suly (igaz a nagy zabalast is abbahgytam, es csak normalisan ettem, de nem is fogyoztam.

A fiammal kilenc evvel kesobb 23 kilot hiztam, ez viszont nem haj volt, hanem viz sajnos. (nekem is veseproblemaim voltak). Ebbol szinte semmi nem ment le, es csak hat hetig tudtam a picit szoptatni, mert akkor mar nagyon gyogyszert akartak adni. Ahogy elkezdtem a gyogyszert szedni, a 23 kilo az egy het alatt lement! (Hat nem mondom furcsa erzes volt.)

Szerintem az ha szoptatas alatt rajtad marad tulsuly az nem olyan borzaszto, vegul is terhesen sem igazan szexbomba forma az ember, es ezt is fel lehet ugy fogni hogy meg egy kis ido az eletedbol, amit arra szansz, hogy most anya legyel elsosorban. Aztan a legtobb esetben, ha az anyukak visszaternek a szoptatas elotti etrendhez, akkor lemegy az magatol is, foleg ha akkor elkezdesz valami testmozgast.

csen Creative Commons License 2001.03.06 0 0 28
Jó volt olvasni , hogy van remény.Én is az első terhességem alatt kezdtem el hízni.kb.18kg. töblettel szültem. A terhességbe majdnem belehaltam(leállt a kerigésem -helpp sindróma utolsó fázisa)császárral vették ki a teljesen egészséges fiamat. A szülés után annyira le voltam gyengülve , hogy ülni is alig tudtam nem tornázni.Nagyon fárasztó volt a szoptatás, de 1/2 évig sikerült a tejemet megtartanom.Ez alatt a fél év alatt + 10 kg.-ot sikerült összeszednem. Én már mikor lehetett lejártam calanetizni így sikerült 10kg. tól megszabadulnom,de még mindig volt rajtam +10kg. Ekkor estem újra teherbe. Az orvosom sokáig nem engedte a terhes tornát,mikor meg aláírta addigra meg késő volt.Így sikerült megint felszedni 15 kg. ot a +10 re.Utána megint császáros szülés,nehezen meginduló tejtermelés ami állandóan el akart apadni stb. Én a gyerekek nélkül sehova nem tudok elmenni szeretnék tornázni. A szoptatás befelyeztével sikerült nehezen 10 kg.ot leadni de abból újr felment 5kg.Most itt ülök túlsúlyosan . Én azzal fusztrálom magam ,hogy nem veszek magamnak drága divatos ruhákat csak annyit ami legszükségesebb.
zsuzsa Creative Commons License 2001.02.05 0 0 27
Én lefogytam szoptatás alatt a második gyerekkel. Igaz, egyéb lelki problémáim is voltak. De azért az a napi 600-700 gr tej elég sok kalóriát jelent. Ha nem zabál az ember extra sokat és elkezd mozogni, akkor könnyen lemegy. Literszám almalé meg ilyesmi persze pillanatok alatt
rádtesz 10-20 plusz kilót.
Én uszni jártam meg nem ettem édességet. Ja és csak tejet meg vizet ittam. Cukros leveket nem. És margarint meg vajat se.
Majdnem 90 kg voltam szülés előtt februárban, igaz vizes is voltam rendesen és őszre 65 kilós lettem.
Előzmény: Nyuszog (25)
prr Creative Commons License 2001.02.05 0 0 26
A szerelmemet megkérdeztem, ő is a callaneticsre vagy mire esküszik, de a kefíres diétát is megpróbálta bár ezt nemcsak a szülése után.

r.

Nyuszog Creative Commons License 2001.02.05 0 0 25
Ne szidjátok a sokat hízókat, nem kell ahhoz kettő helyett enni, csak mondjuk sok-sok gyümölcsöt. Azután évekkel később a természetgyógyász megjegyzi, hogy á, igen, a magas cukortartalom!!! Meg akinek savas a gyomra és folyton a torkát marja, az könnyebben nyúl a keksz után! + egy kis bánatevés stb. Csak nem kell senkit azzal vígasztalni, hogy majd szoptatáskor leadja, mert oly sok hiedelemhez hasonlóan ez sem igaz!

Marad a torna meg a diéta. :(

Nyuszog, a negatív

Tantus Creative Commons License 2001.02.05 0 0 24
Kedves Mamahal!!
És az én esetemmel mit csinálnál??!Én mind a két terhességem alatt fogytam, de a szoptatási időben olyan jó 15 kilókat hiztam, és nagyon nehezen tunögetnek el... Vagyis az első gyerek után egy év kellett, a második most lesz egy éves és nagyon szorítana az idő( Balaton partján lakunk, és mindjárt itt a fürdőruhaszezon...). Nekem is nagyon bejött a Callanetics, plusz van egy eléggé idegörlő, de eddig hatásos receptem, de azt szoptatás alatt nem lehet csinálni. Mostanra jutottam el oda, hogy a tehesség előtt hordott nadrágomba beleférek, de még mindig van rajtam kb öt kilócska.
Tényleg, milyen az akorpás kefír??
Bojtor Creative Commons License 2001.02.05 0 0 23
Sziasztok!
Gondoltam benézek egy-két jó ötletért, de úgy látszik manapság minden kismama fitt és karcsú.De jó nekik!
neptancos Creative Commons License 2000.01.11 0 0 22
Heló!
Ápr. 16?
Átnézel a FUTO bolondokhoz?
Többiektől bocs az offért.
n.
Előzmény: buta Elizabeth (16)
PUMUKLI Creative Commons License 2000.01.10 0 0 21
Milyen az a korpás kefír?
Előzmény: buta Elizabeth (16)
Trillla Creative Commons License 2000.01.06 0 0 20
Szia Bundee,

sajnos ezeket nem lehet eltuntetni. Vannak kulonbozo (altalaban meregdraga) keszitmenyek, amelyek azt igerik, megelozik a kialakulasukat, valoszinuleg olyanok is, amelyek halvanyitani hivatottak, sot, lezeres kezeles is letezik, de szerintem kar a penzert. Olvastam valahol egy tanulmanyt (sajnos nem tudom mar, hol), amelyben azt irtak, a lezeres technikaval max. 40%-kal lehet csokkenteni a striak vastagsagat, de eltuntetni az se tudja oket. Viszont idovel maguktol elhalvanyodnak es kevesbe lesznek feltunoek.

Előzmény: bundee (19)
bundee Creative Commons License 1999.12.17 0 0 19
Udv...

En a szulesi csikokrol szeretnek kerdezni. Igaz, en ferfiu lennek, csakhogy a szulesi csikok megegyeznek a "testepito-bo:rbetegseggel", azaz a bo:rrepedessel.

Szoval, amikor a has oldalan, meg elejen vannak azok az enyhe bo:rrepedesek, nyulasok, mit lehet vele csinalni?

El lehet egyaltlan vegleg tuntetni?

vagy inkabb nyissak egy uj topicot ezzel kapcsolatban? :)

koszi

bundee

Rapsonné Creative Commons License 1999.12.17 0 0 18
Sajnos én a kefirt szeretem, de a futást annál kevésbé... Mondjuk szivesen szekrényugranék, felemáskorlátoznék, ilyesmi, csak futni ne kelljen. Ha táncról van szó, akkor az jöhet. Pl. egy táncházi este után tuti, hogy megszabadulok egy-két kilótól. De ki tud egy 3 hónapos gyerek mellett táncházba járni??
Én speciell sztepperobikozni szeretnék, de a párom szerint nem bírnám szusszal egyelőre. Azért valamit már kéne csinálni a hüvelytornán kívül :-))
Rapsonné Creative Commons License 1999.12.17 0 0 17
5 pont bónusz :-)))
Előzmény: Gyik (15)
buta Elizabeth Creative Commons License 1999.12.16 0 0 16
Alapállás: úgy 49-5o kg körül.
1. gyerek: veseműtét a terhesség alatt, nagyfokú ödéma -74 kg a szülés napján. Gurulni könnyebb volt...
A szoptatás alatt kezdtem el fogyni, zöldséget és salikat ettem,mert...nem volt másra pénzem (egyedül maradtam a babával).
2. gyerek: 16 kg hízás, utána ( szülés után 8 nappal) műtét.Talán három hónap alatt lement az egész...
3. gyerek: 18 kg hízás, a nagy zabálások kora. A két gyerek között csak 16 hónap van. Aki ezt ép idegekkel túléli, úgyis lefogy, annyit lavírozik a két gyerek között. A szoptatás után...szépen plusz nyolc maradt rajtam...
4. gyerek: kb. 13 kg hízás, mégis látványos, mert szülés után is maradni akarnak a kilók...Drasztikus elhatározás: fussunk! Futás tanítvánnyal, gyerekkel, vadidegen biciklissel, aki csak jön és nem hagy egyedül.
Visszamentem a kórházba és megkerestem a diétás nővért, tőle kaptam meg a korpás kefír receptjét és az első biztatást.Este csak korpás kefír (ÚÚÚÚÚTÁÁÁÁÁÁLOM!!!!) vagy ásványvíz. Esetleg csapvíz. Vagy az se.Citromlé egy korty, töményen.
Hat hónap alatt visszanyertem a régi súlyomat és felvettem az érettségi kosztümömet.
A hosszútávfutást megszerettem, viszlát a tavaszi félmaratonon!
Kitartás lányok, ez a legfontosabb!
Üdv,
Elizabeth
Gyik Creative Commons License 1999.12.16 0 0 15
Nos, hogy hogy fogytam le szülés után?
Én már el is felejtettem, de épp a napokban emlékeztetett kedves nejem.
Mire hazajöttek a kórházból, állitólag nagytakaritást csináltam, meg kivixoltam mindent, meg ide-oda virág, meg úgy legyen megágyazva, ahogy pont kell, meg persze miután hazajöttek, akkor meg éccaka is etetés (cumi is volt, vagy csak cumi volt, mert a kórházban elkényeztették a szopni nem akaró babát valami iszonyú nagyluku cumival, és ciciből nemigen evett.) Ja, meg 3 másik anyukához tejért rohangáltam, úgyhogy gyorsan baj nélkül lefogytam 7 kilót. Igaz, nem én szültem, de ez nem volt benne a kérdésben. :))))))))
rocher Creative Commons License 1999.12.15 0 0 14
Az egyik másik topicban leírtam, hogy a terhesség alatt majdnem a dulpájára híztam, na nem a mértéktelen zabálástól, csak úgy:-o), de mindig sikerült visszafogyni. igaz, hogy az egyik gyereket 15, a másikat 25 hónapig szoptattam. És, amikor már nem szoptattam, akkor jött a fagyi-vacsora. Vacsorára semmi más, csak 10-15 dkg. citrom vagy valami vizes alapú fagyi. Látványosan le lehet fogyni vele, én sose fogyóztam tornával vagy porokkal.

petra

boboca Creative Commons License 1999.12.15 0 0 13
Sajna a topicot csak olvasni tudom, hasznos tanácsokért, mert ugyan már nem szoptatok, a fiam 7 hónapos, de még mindig van rajtam súlyfelesleg bôven.
Én baba-mama tornára járok, ott a gyógytornásznô mondta, hogy az elején vigyázni kell, mert megsavanyodhat a szoptatós mamák teje. De ez nem jelenti azt, hogy szép fokozatosan a terhestornán megszokotthoz képest ne erôsítsünk, és 1-2 hónap alatt már egy rendes alakformáló torna minôségét üsse meg a mozgás. Szóval fokozatosság a lényeg asszem.
Előzmény: sófelhasználó (8)
sófelhasználó Creative Commons License 1999.12.15 0 0 12
A kipárnázott idegeket az én nagymamám is szokta emlegetni, ez esetben valóban igaza van...
Én akkor fogyókúráztam egy hétig, amikor a fiam másfél éves volt, és pár kilót felszedtem és aztán le akartam volna adni.
Egy hétig kiadtam a fiúknak, hogy ne idegesítsenek, mert fogyózok-hát valóban az volt a legnehezebb, hogy ép idegekkel végigbírjam..Azóta sem csináltam többet, inkább-ha kell-majd a zsírégető kapszulák meg a torna meg az önmegnyugtatás..:-)))
Előzmény: Nana (10)
Nana Creative Commons License 1999.12.15 0 0 11
Valamit kifelejtettem: a testedzés valóban nem káros, csak a plusz folyadékbevitelre kell szigorúan odafigyelned. Azért a versenysport nem most aktuális, e egy kis callanetics...
Nana Creative Commons License 1999.12.15 0 0 10
Nem olyan könnyű megállni a mértéktelen evést a terhessség alatt, hogy néhány mondatban ítélkezni lehessen a nassoló felett. Én pl. vállalom, hogy elszúrtam valamit, bár az addigi előéletem alapján hízásban nem volt sok tapasztalatom, tíz éve tartottam a súlyom 51-53 kg között(178 cm-vel). A kilenc hónap második felében mérhetetlen csokoládééhség fogott el, pedig amúgy utálom, utólag rájöttem, hogy a Mg-tartalma hiányzott, de addigra híztam vagí 28 kg-t. Most, nyolc és fél hónappal később, maradandó nyomok és túl sok odafigyelés nélkül 61 kg vagyok, még fogyásban, de már elégedetten. Szvsz alkati kérdés is. Barátnőm a terhesség alatt 8 kg-t hízott, mostanra a szoptatás miatt (?) úgy néz ki, mint, aki a kilencedik hónapban jár...
A szoptatás áll. napi 540 kJ többletenergiát igényel, ezt fogyaszthatja a tartalék zsírból is, ha a folyadék és a vitaminszükségletre odafigyelve enrgiaszegényen táplálkozunk. Említett barátnőmnél pl. ez nem működött, csökkent a tejtermelése.
Magamnál észrevettem, hogy azok a sétáim, amiket a babakocsit tolva kisebb emelkedőn tettem meg kb. 4-5 km távolságban (nem sok), kb napi 1/2-1 kg súlyvesztést okoztak.

Mások felhívták a figyelmem arra is, hogy a megnövekedett és tejjel teli mellek is okoznak súlytöbbletet és, hogy néhány kg jellemzően a szoptatás utáni időszakban tűnik csak el.

A védőnőm vígasztalása szerint pedig egy friss anyukának jobban "kipárnázottabb" idegekre van szüksége a hirtelen megnövekedett terhelés és feszültség miatt... :))))))

Előzmény: MAMAhal (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!