Keresés

Részletes keresés

bzeem Creative Commons License 1999.12.25 0 0 22
Hát persze, hogy Ő volt a nagy demokrara fórumos demokrata, akinek nincs inyére az általa meg nem szazazott törvény betartása. Persze semmi gond, nekik szabad akár részegen az ablakba lógni is!
/persze csak ha fogják, de az is lehet hogy csak tériszonya volt?/
Előzmény: Polyxena (21)
Polyxena Creative Commons License 1999.12.23 0 0 21
asszem, Horváth Himbálódzó Balázs
Előzmény: SirContact (14)
mamagáj Creative Commons License 1999.12.23 0 0 20
No, meghátráltak az "urak", de biztos vagyok abban, hogy ez a topic csak átmenetileg fog elsülyedni...
bzeem Creative Commons License 1999.12.18 0 0 19

Egészen félelmetes, ahogy ezek az urak saját fizetésük ill. parkolási ügyükben döntöttek.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen módon pitiáner emberek lennének azok akik a törvényeket hozzák. Ezek után bármit feltételezek róluk, még azt is, hogy a Torgyán legyen a köztársasági elnök.
Kérdésem nem lehet valamilyen módon megvédeni magunkat az ilyen jellegü dolgoktól? Egyáltalán ki ellenőrizheti az ő tevékenységüket, csak nem mi az állampolgárok?

lujza Creative Commons License 1999.12.16 0 0 18
A kepviselokre igenis vonatkoznak a torvenyek.
Csak nem mindegyik. Csakis azok vonatkoznak rajuk, termeszetesen, amelyek rajuk nezve elonyosek.
mamagáj Creative Commons License 1999.12.16 0 0 17
Kedves SirC!

A két választás között van négy év. Ezalatt minden képviselő - szellemi képességének függvényében - számonkérhetetlenül azt csinál amit akar. A szavazóurnák lezárásának pillanatától Te kedves egyed le vagy szarva három és félévig! Neked - nekünk - semmilyen eszközünk nincs a hülyeségük megfékezésére. Elvégre demokrácia vagy mi a fene van?
Megszabadulni meg csak a jó öreg kaszás bölcs belátásának függvényében van esély...

csákat Creative Commons License 1999.12.14 0 0 16
Látod, éppen ez a baj.
Előzmény: PRAETORIANUS (10)
texaner Creative Commons License 1999.12.14 0 0 15
Kedves SirContact
Onnek pontosan tudnia kell, hogy a magyar valasztasi rendszer szerint a kepviselok tobbseget a haverok, ayay a Partvezetes, listan juttaja be a parlamentbe!!!
SirContact Creative Commons License 1999.12.14 0 0 14
Üdv all, Kedves Bzeem,

nem tudod véletlenül, hogy melyik képviselő volt ez a félkegyelmü? Egyébként, hogy miért lesz mindegyik képviselő rövid időn belül olyan, mint az elődje? Mert látja, hogy ez az út ez a stílus müködik. Nekünk választóknak kellene valahogy büntetnünk őket a következő választásnál.
Ha valahogy lehetne velük tudatosítani, hogy Önnek XY képviselő úr, most azért oszolj mert, nem a válsztóit képviselte elsősorban, hanem a pártját, de ezt egy robot is tudja, aki nem hazudik és olcsóbb is. Pá. Aztán a következővel ugyanezt, az azutánival megintcsak...stb.
Egyszer csak lesz valaki , aki maradni akar és felfogja, hogy csak akkor maradhat, ha a választóit képviseli. És innentől kezdev már _ez_ lehetne a mérce!! De ehhez konzekvens választói magatartás kellene. Vagy egy választói testület, amely pontról-pontra számonkéri az ígéreteket, majd javaslatot tesz a választókerület polgárainak.Vagy valami ilyesmi.

Kicsit off, de
azt hallottátok, hogy szeretett képviselőink a _mi_ pénzünkből akarják finaszírozni a parkolási költségeiket? Vérlázító. Akárcsak az, hogy minden évben csak egyszer lehetséges hatpárti egyetértés, amikor a képviselői jövedelmekről és egyéb juttatásokról szavaznak.Tragikomédia. Kár, hogy mi vagyunk a nézők.

Tisztelettel
Sir

Előzmény: bzeem (9)
Pásztörperc Creative Commons License 1999.12.14 0 0 13
SZVSZ mindenki jobban járna, ha kigyógyulnál a papagájkórból:-)
Előzmény: PRAETORIANUS (10)
George Sand Creative Commons License 1999.12.14 0 0 12
bzeem,
Idézném egyik kedvenc mondásom: "A hatalom önmagától gonosz"
Sokan nem tudják megőrizni a tartásukat...

A másik: "Minden törvény annyit ér, amennyit be lehet tartatni belőle"

Németországban és Franciaországban már visszavettek.
Kezd az egésznek boszorkányüldözés jellege lenni. Alapvetően a törvény a nemdohányosok védelmében keletkezett. De átcsapott a dohányosok üldözésébe. Ez egyik csoportnak sem jó. SzVSz.

mamagáj Creative Commons License 1999.12.14 0 0 11
Végre szembesültek ezek a szerencsétlenek a saját hülye törvényükkel!
Azon, hogy valakire egy törvény nem vonatkozik,nincs mit csodálkozni egy olyan országban, ahol a jogerős birói itéleteket is figyelmen kivül hagyják, nem beszélve az Alkotmány egyes paragrafusáról.
Ekkora kupleráj van ebben az országban!
PRAETORIANUS Creative Commons License 1999.12.13 0 0 10
Dear!
Normális ember szvsz nem megy politikusnak!
Közhely jellegű, de az gondolom mégis igaz.
bzeem Creative Commons License 1999.12.13 0 0 9
Sajnos teljesen igazad van, de hogy a francban van, hogy szinte mindegy, hogy ki kerül a parlamentbe rövid időn belül hasonlóvá válik az elődjeihez? Ez egy általános emberi tulajdonság vagy mi magyarok vagyunk ilyenek vagy mindig olyanok lesznek a jelöltek, akikben ez a jellem alapvetően benne lakozik?
Nem mi választópolgárok vagyunk a hibásak?
Vagy esetleg nem a jelölő pártok?
Előzmény: BOB (7)
Rasdi Creative Commons License 1999.12.13 0 0 8
Kedves bzeem 1999-12-11

Osztom felháborodásodat. Függetlenül attól, hogy az adott törvényt
pótcselekvésnek tartom, felháborító, ha a törvényhozás tagja deklaráltan nem tartja
be a törvényt.

Miért tartom pótcselekvésnek? Mert nevelési kérdést akarnak törvényi erővel
szabályozni. Igaz, hogy társadalmunk egyik legsúlyosabb válsága pont az oktatás-
nevelés területén jelentkezik. Ez okozza aztán, hogy a neveltetési meg etikai
problémák kiküszöbölését törvényi eszközökkel akarják megoldani.

Egyébként én nem dohányzom. Nem a dohányos tiltakozása részemről az adott
törvény helytelenítése.

Üdv

Rasdi

BOB Creative Commons License 1999.12.13 0 0 7
Aszem általánosságban megfogalmazhatjuk, hogy a politikusokra csak abban az esetben vonatkoznak a törvények, ha:
1. A politikus egyetért velük
2. A törvény nem sérti az adott politikus hatalomgyakorláshoz és pöffeszkedéshez fűződő alapvető emberi jogait
3. A politikus be akarja őket tartani.

(Sajnos erre jogforrást nem találtam, de alátámaszthat az elmúlt 10 év politikájának minden tapasztalata)

bzeem Creative Commons License 1999.12.13 0 0 6

Gondold végig, akkor mitől törvény egy törvény, ha van akire nem igaz?
Szerintem az is baj, hogy sokan úgy gondolkodnak, hogy mindenki másra
igaz az a konkrét törvény kivéve a Gyevibiró!

Előzmény: kerdojel (4)
kerdojel Creative Commons License 1999.12.11 0 0 4
A jogpozitivizmus elmelete szerint a jogalkotora nem vonatkozik a torveny. Ha jol tudom.

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: bzeem (2)
HJM Creative Commons License 1999.12.11 0 0 3
Mindenki egyenlő, de mint Orwell is megírta:
vannak egyenlőbbek!
:-((
(és ez sajna nem csak a dohányzással összefüggésben igaz :-( )
Előzmény: bzeem (-)
bzeem Creative Commons License 1999.12.11 0 0 2

De hát akkor minek a törvények?
Én dolgoztam olyan munkahelyen, ahol bár terhes nő volt az irodában a dohányosokat ez nem zavarta és bagóztak. Mitől ez az erőszakosság?
A másik probléma: gondoljátok végig, ha a törvényeket már azok sem tartják be akik hozták. Tiszta önkény ami itt van!
kerdojel Creative Commons License 1999.12.11 0 0 1
Hehe, nalunk az en irodam a kijelolt dohanyzohelyseg:)))

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: George Sand (0)
George Sand Creative Commons License 1999.12.11 0 0 0
Én is kockáztatok jelen pillanatban nettó 30 ezret... :)))
Előzmény: bzeem (-)
bzeem Creative Commons License 1999.12.11 0 0 topiknyitó
Megdöbbentett az a hír, hogy a parlamentben a "honatyák" közül többen tiltott helyen dohányoznak. Volt olyan MDF-es - régi miniszter - aki azt mondta, hogy Ő nem szavazta meg, mert nem értett egyet vele, tehát be sem tartja. Hát akkor én ünnepélyesen közlöm, hogy én sem értek egyet a jelenlegi adórendszerrel, tehát nem fogok adót fizetni!
Vajon én megtehetem-e ezt? Mi a szart képzelnek ezek a f...ok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!