Keresés

Részletes keresés

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.07.03 0 0 67
Wic Creative Commons License 2011.07.03 0 0 66

Népszava info, garantált igazság... :o)

Előzmény: Kentoripa (64)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.07.03 0 0 65
Kentoripa Creative Commons License 2011.07.03 0 0 64

Tényleg?

Előzmény: Vajk (63)
Vajk Creative Commons License 2000.11.15 0 0 63
Aktualis lett a topic.
HJM Creative Commons License 1999.12.14 0 0 62
Abbion!
Mivel többszörrössen is deklaráltam, hogy nem vagyok hívő ember és ezzért csak a tapasztalataimban bízok...
;-))
Előzmény: dakota (61)
dakota Creative Commons License 1999.12.14 0 0 61
Nem vette észre,. :-DDDDDD
Előzmény: Gejzírke (60)
Gejzírke Creative Commons License 1999.12.14 0 0 60
Lettyen má' az alvilág legalább 101%-ra felszámúva!!!!!

De kedves HJM!

Az alvilág és a szervezett bűnözés már lassan egy éve sikeresen fel van számolva a kormány határozott és vasszigorral véghezvitt maffiaellenes intézkedései által.
Hogyhogy nem tucc te ilyeneket, mikor ennek már a bejelentése is megtörtént miniszterelnökileg személyesen. Többször is.

Gejzír+ke

Előzmény: HJM (59)
HJM Creative Commons License 1999.12.14 0 0 59
Tiltakozom, tiltakozom!!!!!
Helyreigazítást követelek!!!!!

Én csak FIDESZT meg a cenzúrát nem szeressem!!!
;-))
Clodo mekk lyó hellen van ott ahol van!
+melléje az összes zsiványt!!!
Lettyen má' az alvilág legalább 101%-ra felszámúva!!!!! ha má' bé van gyelentve ollan régen.
;-))

Előzmény: Trebitsch (58)
Trebitsch Creative Commons License 1999.12.14 0 0 58
Bezony. Ne vezessen félre a látszat, Mulan, kedves: nincs nekünk a világon semmi bajunk egymással a HJM kartáccsal. Ő egy kicsit védi a Clodót, meg az MSZP-t, és szidja a Fideszt, hát istenem... :)

Előzmény: HJM (57)
HJM Creative Commons License 1999.12.14 0 0 57
Áááá kedves Mulan anyó, dehogyis vesztünk mi össze, csak beszégettünk!
;-))
Osztán mög ollan téma is vagyon amiben együtt, vállvetve sziggygyukk a hatalmasokat!
;-))
Igaz Trebi?
;-))
Szeressük ám mi egymást!!!
(na nem úgy!!!)
;-)))
Előzmény: Mulan (56)
Mulan Creative Commons License 1999.12.14 0 0 56
Akkor szeretlek benneteket a legjobban, amikor lyól összevesztek olyasmin, amiről tkp. azonos véleményen vagytok. (Ha egy kicsit belegondoltok)
Előzmény: HJM (53)
Trebitsch Creative Commons License 1999.12.14 0 0 55
Mintha kissé visszább vett volna az orcájából a Nyilvánosság Klub.

Tegnap még aszonták, hogy "A TV 2 végül is meghajolva a törvény- és alkotmányellenes cenzúra előtt, elállt az interjú közlésétől, majd a híradó késő esti kiadásában egy, a „cenzorral” közösen megvágott változatot mutatott be. "

Ma meg sehol törvény és alkotmányellenesség, meg cenzúra, hanem felháborító és elképesztő szerződés, meg öncenzúra van.
Persze a tegnapi rikács, az elment a levegőbe lyól, páran meg is jegyezték, a cél el vagyon érve.
Gratulálok.

Előzmény: HJM (54)
HJM Creative Commons License 1999.12.14 0 0 54

Milliós kötelezettséggel fenyeget a BV
A MÚOSZ jogásza szerint cenzurális beavatkozás történt
1999. december 14. 11:40

Felháborító és elképesztő az a szerződés, amit a büntetés-végrehajtás aláírat az újságírókkal -- közölte Orosz Balázsné, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) jogásza a Világgazdasággal a Dietmar Clodóval, a "bombagyárossal" készült Tv 2-interjú megvágása kapcsán. A Nyilvánosság Klub öncenzúrával vádolja a kereskedelmi tévét.

(VG) Az előzetes letartóztatásban lévő német férfi több interjút adott az elmúlt időben, mindannyiszor a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) és a sajtóorgánum munkatársa közti "egyenszerződés" alapján. Ebben a BVOP -- amely a szerződés aláírását szabja feltételül az interjú elkészítéséhez -- megköveteli, hogy megjelenés előtt jóváhagyja Clodo nyilatkozatának közzétételét. Ennek megszegése esetén -- a szerződés szerint -- tízmillió forintnyi, a szerződésben érthetetlen módon "kötbérnek" mondott összeget kell megfizetnie az újságírónak.

Ennek alapján a Tv 2 múlt csütörtökön az adás előtt nem sokkal hozzájárult az interjú megvágásához. A BVOP arra hivatkozott, hogy Clodo magas rangú belügyi alkalmazottakat vádolt meg név szerint maffiakapcsolatokkal. A Nyilvánosság Klub (NYK) vasárnap kiadott közleményében ezt a beavatkozást cenzúrának, a kereskedelmi tévé eljárását pedig öncenzúrának minősítette.

Arra hivatkoznak, hogy a BVOP parancsnoka a személyiségi jogok védelmére és rágalmazásra tekintettel tiltotta meg az interjú közlését eredeti formájában, márpedig -- áll az NYK közleményében -- ebben az esetben rendelkezésre állnak a bíróságok. A testület szerint a Tv 2 meghajolt a jogellenes nyomás előtt, amikor nem vállalta -- akár bírósági eljárás kockázatával is -- a vágatlan beszélgetés közlését.

A tv híradó-főszerkesztője a szerződésre hivatkozik, továbbá arra, hogy Dietmar Clodónak esetleg "semmi sem drága", amikor névvel vádolmeg belügyi alkalmazottakat. Márpedig ezért a nyilatkozatot közlő orgánum is felelősséggel tartozik -- mondta Kert Attila.

A MÚOSZ jogásza a szerződés tényét tartja botránynak. Az ismert ügyvéd szerint miután az ügyészség engedélyezte az interjút Clodóval, a BVOP-nak nincs joga arra, hogy előzetes engedélyezést kössön ki magának. Azaz újságíróval szembeni szakmai kötelezettség, hogy tisztában legyen azzal, mit közölhet a nyilvánossággal, az ő kötelessége az intejúalany állításai igazságtartalmának ellenőrzése -- szögezi le Orosz Balázsné.

A BV országos parancsnoka által emlegetett miniszteri rendelet egyebek közt a büntetés-végrehajtás rendjének és biztonságának védelmét írja elő. Orosz Balázsné szerint azonban az ügyészség által már jóváhagyott interjúkészítési kérelem birtokában a BVOP joga nem terjed ki a nyilatkozat tartalmi elbírálására.

Ez így cenzúra -- állítja a MÚOSZ jogásza --, amely ellen minden újságírónak tiltakoznia kell, és elhárítása érdekében minden lehetséges jogorvoslati fórum igénybe veendő. A tízmilliós büntetés kilátásba helyezése -- arra az esetre, ha az újságíró a BVOP írásbeli hozzájárulása nélkül hozná nyilvánosságra az interjút -- pedig egészen elképesztő - tette hozzá Orosz Balázsné. Az ügyvéd szerint ezt a szerződést akkor sem szabad aláírni, ha ezzel meghiúsul az eltervezett interjú.

HJM Creative Commons License 1999.12.13 0 0 53
Marháskodok?
:-o
Né' má', né'...
Monntamm én valahol vagy valamikor, hogy Clodo ártatlan, vagy aztatat, hogy nem jogerősen ül?

Osztán még a tréfát is értem, legföjjebb nem szeressem...
;-))
Van ezze más is így.
;-))

Előzmény: Trebitsch (52)
Trebitsch Creative Commons License 1999.12.13 0 0 52
HJM kartács, ne marháskodj már, a Clodó jogerős büntetését tölti.
Az újságírókat pedig nem egésazen komolyan gondoltam bezárni... Mi a rosseb van ma, front, vagy mi a nyavalya, senkinek egy csipet humora sincsen?
Előzmény: HJM (51)
HJM Creative Commons License 1999.12.13 0 0 51
Ááá semmi kedves Trebi kartács, semmi..
hacsak az nem, mint a többi már hivatkozott, a közérdeklődés középpontjában lévő ügy esetében...

a közvélemény kizárása hatalmi eszközökkel a közérdekű információk megismerésének lehetőségéből...

Lya és még az is, hogy - szintén tudtommal - dutyiba azokat szokás zárni jogállamokban akik bizonyítottan bűncselekményt követtek el és ezért jogerősen el is ítéltek őket.

Előzmény: Trebitsch (50)
Trebitsch Creative Commons License 1999.12.13 0 0 50
Legyél, HJM kartács... :)

De ha nem tudod, akkor mi a kifogásod a mostani megoldás ellen?

Az elítélt meg arról beszél, amiről akar. A smasszer meg azt vág ki az interjúból, amire a szerződés, amit a tévésekkel kötött, feljogosítja... Addig meg nem engedi be őket, amíg alá nem írják, ugye.
Persze a tévéseknek is elidegeníthetetlen joguk, hogy bemenjenek a dutyiba. A kijövetelt viszont én már nem tartom annak, de mindegy... :)

Előzmény: HJM (49)
HJM Creative Commons License 1999.12.13 0 0 49
Legyek őszinte Trebi kartács?

Nem tudom.
(Én sem vagyok jogész)

De azt igen, hogy nagy valószínűséggel nem az a legjobb módja, hogy az elítélt csak arról beszélhet amire engedélyt kap.

Sőt! Tudtommal az elítéltnek (vádlottnak) elidegeníthetetlen joga, hogy saját védelmében minden eszközt igénybe vegyen, még a nyilvánosságot is!

Előzmény: Trebitsch (47)
akkorcsakmi Creative Commons License 1999.12.13 0 0 48
Hmmm...hát, ha netántán valóban mégis, időben és térben (mármint a kifizetendő pénz által kitöltöttében) mégis csak az lehet a kevésbé aggasztó.
Azé' szegény Mátyás királunk jókora gondban lenne, hogy kit vegyen feleségül, mer ugye az egyik adott is, meg nem is, a másik engedélyezett is, meg nem is, a harmadik közölt is, meg nem is. Osztán csoda, hogy a mesét hallgató gyerök meg nem tud elaludni, mer' azon izgul, hogy a végén a királt kell majd trigámiáért elítélni, vagy csak kiderül valamellik menyasszonyról a huncutság.
Előzmény: HJM (44)
Trebitsch Creative Commons License 1999.12.13 0 0 47
"Amíg csak élek
mindig remélek..."

Lyó. Szerinted ebben a Clodó-balhéban mi lenne a legjobb módja az igazság kiderítésének?

Citálni salynos nem tudok. Nem vagyok én jogász... Valahogy úgy képzelem, hogy az elítéltek nem fogadhatnak tévés forgatócsoportokat teljesen szabadon a cellájukban. Legfeljebb, ha a smasszer kinyitja a cellaajtót... De ha rosszul tudom, és mégis mindennap szabadon járkálhat kibe egy nagycsapat médiahiéna a Clodóhoz, mert nix korlátozás, akkor szójjá... :)

Előzmény: HJM (46)
HJM Creative Commons License 1999.12.13 0 0 46
Kedves Trebi kartács én személy szerint mindíg reménykedem abban, hogy kiderül az igazság...
vagy előbb, vagy utóbb...

de jobb lenne, ha minél előbb...

Arra viszont megkérnélek, hogy citájj má' ide valamit miszerint az elítélteknek korlátozva lenne a szólásszabadsághoz és a törvény előtti egyenlőséghez való való alkotmányos joga.

Előzmény: Trebitsch (45)
Trebitsch Creative Commons License 1999.12.13 0 0 45
Mivan, HJM kartács, mégiscsak bebizonyosodhat?? Mit nem mondasz... :)

Amúgy egy frászt perelhet a Clodó. Illetve perelhet, de majd jól elveszti, ugyanis mint elítéltnek, korlátozottak a jogai. Például csak akkor mehet be hozzá a sajtó, ha azt a smasszer beengedi... Az meg aszonta, csak akkor engedi be, ha kötnek egy szerződést. Kötöttek, betartották, ügyészségi vizsgálat folyik.
Persze megfelelő mértékű elvakultság és nagymennyiségű előítélet birtokában lehet azt is mondani, hogy az ügyészségi vizsgálat is bakfitty, úgyis elsikálják. Rajta, rajta.

Meaculpába nem megyek. Alattomos, rosszindulatú és homályos hozzászólása volt valakinek, egy egyalkalomra szóló nickkel. Nem az igazat akarta írni, hanem azt, amivel a legtöbbet árthat a Fidesznek.
Én meg ezt nem tűrhettem, salynos... :)

Előzmény: HJM (44)
HJM Creative Commons License 1999.12.13 0 0 44
Hmmm...
ha viszont netántán bebizonyosodik, hogy Clodo állításai helytállóak akkor Clodo perelhet jogainak megsértése miatt...
Előzmény: akkorcsakmi (42)
Gejzírke Creative Commons License 1999.12.13 0 0 43
Merhogy nem szőnyegalásöprés van, hanem ügyészségi vizsgálat.
Köszönjük szépen, kenhetjük a hajunkra, vizsgálatból már láttunk egy párat. Elkezdődni legalábbis, de érdemben befejeződni bajosan.

Más. Volt egy interjuh valahol valamilyen amerikai médiaszagértővel.

Ő nyilatkozta, hogy ha egy közszolgálati médium :-) rátalál valakire, aki valamit állít, és a közléséhez hozzájárul (név, thayszám stb.), akkor az vállalja a felelősséget a közölt információért, aki mondta. Olyan esetben, amikor az adott információ politikust, vagy valamilyen közéleti személyiséget érint, a közlés etikailag kötelező, még akkor is, ha az a közszereplő magánéletével kapcsolatos, vagy esetleg egy magánlevél tartalma. Ezt a közéleti szereplőknek úgymond foglalkozási ártalomként el kell viselniök.
Ilyen alapon például nem lehetett volna Clinton furulyaleckéjét lehozni, mivel elég erősen magánjellegű.

Ezzel biztosítható legalább a közélet tisztaságágának látszatának mítoszának fenntartása.

Üdvözlettel:
Gejzír+ke

Előzmény: Trebitsch (39)
akkorcsakmi Creative Commons License 1999.12.13 0 0 42
Kedves HJM! Szvsz itten fogtad meg az elhantolt eb lábát! Ugyanis, konkrét esetünkben nem ez a helyzet, tehát aki utóbb perelni akar az ő ártatlansága vélelmének mellőzése, netán rágalmazás mián, az bizony a börtönparancsnokot, vagy a BV-t mint olyat lenne kénytelen perelni, hiszen ők engedélyezték a nyílvánosságra hozatalt. El tudod képzelni, hogy a börtönparancsnoknak, vagy pláne a BV-nek van annyi pénze, amit kártérítés, perköltség, stb.-re ki kellene pengetniük?
Hmm...;-)
akkorcsakmi
Előzmény: HJM (35)
HJM Creative Commons License 1999.12.13 0 0 41
Aproppóó...a szennilittásom...

Mass-ról is kijelentetted, hogy "hazudik" mikor azt írta, hogy a MIÉP támogatását kérte/elfogadta a FIDESZ a költségvetés fő számainak elfogadásához...osztán végül visszakozztál...
Voltál már miatta a Mea Culpá-ban?
;-)

Előzmény: HJM (40)
HJM Creative Commons License 1999.12.13 0 0 40
Trebi kartács ne fárasssszzzz....
:-((
a mai piros pontokat má' jóváírták nekked a megfellelő hellen...

Egy a lényeg, má' megin nem tuhhattyukk meg, hogy miről is van szó...ugyanúgy mint több más ügyben a közelmúltban ami a hatalomnak kellemetlen(nem sorolom fel, közismert)...igaz most nem titkosítottak, csak nem engedéllleztek...
:-((

Lya, és a KFT...

"Bábu vagy"
;-)

Előzmény: Trebitsch (39)
Trebitsch Creative Commons License 1999.12.13 0 0 39
Nézzenek oda... Ütögetem itt az entert mint egy harkály.
Szóval:
Ezen kívül még a HJM, aki aszonta, hogy "Ha Clodo vádol (mert ha áttételesen is de vádol!) akkor ezt a vádat nem lehet a szőnyeg alá söpörni, mint ahogy a "közérdekű névtelen bejelentéseket" sem! "
Merhogy nem szőnyegalásöprés van, hanem ügyészségi vizsgálat. Pellengér helyett/előtt... Persze az szórakoztatóbb, én belátom.
Előzmény: Trebitsch (38)
Trebitsch Creative Commons License 1999.12.13 0 0 38
HJM kartács, lyó, monnyukk!!

Ezen kívül ha a villamosnak gumikereke lenne, akkor ő lenne a trolibusz.
Ellenben a Clodó-interjú kapcsán újfent csúful leszerepelt a fujcuclib média, a Nyilvánosság Klub meg a Népszabadság. Ezen kívül még a HJM, aki

Húdekínos, húdekínos..... :) Salynos elfelejtettem, melyik együttes volt, talán a KFT???

Előzmény: HJM (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!