Thai-box, kick-box, K-1 szabályrendszernek megfelelő edzések az új Twins Gym-ben. Látogass el hozzánk, és nézd meg milyen lett a már jól ismert Twins Gym Hungary SE.
Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy Budapesten a 14. kerületben új edzőtermet nyitunk, várhatóan 2012.január 1-től.
A teremben lehetőség lesz első körben, Kick-Box, Box, Thai-Box edzések megtartására. Későbbiekben más küzdősportoknak megfelelő kialakításra is sor kerül.
Igen, apróbb testtartásbeli problémák vannak, azon ha tudnék javítani nem lenne rossz. A spárga és a többi mozdulat szebb kivitelezése pusztán hobbiból lenne, nem űzök semmilyen harcművészetet vagy küzdósportot, illetve nem járok sehova, csak itthon egy két formagyakorlatot leutánzok. De nem olyan szép egy egy mozdulat, mint szeretném.
Talán ha erősebb izmok lennének, meg kicsit hajlékonyabb test akkor szebb lenne, gondolom én. Bár azt olvastam, hogy a lazaság az erő vagy keménység kárára megy egy idő után és fordítva (végülis te is ezt mondtad)
Jobb és bal lábam is fel tudom tenni derékmagasságig vízszintesen, szóval nem akadályoz semmi a mozgásban, már csak a kettő egyszerre kell.
A merevség a test védekezése az izmok szakadása ellen - ha olyan tartományban mozgatnád, ahol nem egyértelmű, hogy van izomereje megállítani a mozgást (meggátolni az izom elszakadását), akkor ellenáll.
Érdemes összetett módon, erősítéssel és nyújtással és megfelelő kajálással dolgozni a dolgon. Hacsak nincs anatómiai elváltozásod, elméletben kell tudnod spárgázni - viszont spárgázni tudni nem kell a megfelelő bunyóhoz, még szép rúgásokhoz se feltétlenül - sokkal több múlik az izomerőn mint a lazaságon.
Szerintem helyes megoldás mindig az adott izom megerősítése (összehúzódást végző gyakorlatokkal - de nem "testépítősen" teljes kifáradásig/görcsig) néhány hétig/hónapig, és utána (vagy vele párhuzamosan) az edzéseken fokozatosan növekvő tartományban történő nyújtása, de sose fájdalomig, mindig csak a furcsa "mozog alattam a talaj" (nyúlik az izom, változik a helyzetérzékelése, ezért az érzékcsalódás, mintha a világ mozdulna el) izomérzésig.
Nincs lazaság mondjuk lábemelésre a lábat visszahúzó izom ellenében annak az izomnak a megerősítése nélkül, és nincs a lábemelésnek ereje/dinamikája a lábat visszahúzó izom lazasága nélkül.
Testtartás is nagyon fontos - jó, hogy felmerült. Rossz testtartás oka általában valamelyik izom gyengesége, és/vagy izom megrövidültsége (lazaság ellentéte). Leggyakoribb, hogy a sok üléstől megrövidül a combot a mellkashoz húzó izom (psoas), ami ezért felálláskor húzza magával a medencecsontot (fenék kiáll hátra) és az alsó hasat ez a tartás kényszeűen gyengíti. Erre az alsó has megerősítése és vele együtt a psoas megerősítése, hogy merjen nyúlni, majd nyújtása.
Ha erősíted az izmokat, ésszel, és egyenletesen (tehát arra koncentrálva, ami gyenge, vagy érzed, hogy rosszul áll, feszül, és csak miután minden egyenletes és jól mozog, azután erősítve), az várhatóan mindenképpen javítja a tartást - és jó alapja lehet a lazaság felépítésének is.
Nekem olyan kérdésem lenne, gondolom vannak itt sportban járatos emberek :D szóval, olyat valaki nem tud megmondani, hogy mondjuk 40 centi kell a spárgához és 26 éves vagyok, akkor el lehet érni valahogy a spárgát vagy lehetetlen?
Valójában azt szeretném kérdezni, hogy különféle mozdulatokat, pl. rúgások, ütések stb szebben szeretném kivtelezni, de elég vékony a testalkatom és annyira hajlékony se vagyok és nem igazán tetszik egy egy beállás, formagyakorlat (kungfu, taekwondo stb) ez ellen lehet e tenni?
Erősíteni az izületeket, vagy nyújtani ilyesmikre godnolok?
Ha erősítem az izmokat akkor is jobb lehet a testtartás?
Sajnos ennyire nem ismerem a piacot, pláne vidéken. Szerintem a legjobb, amit tehetsz, hogy rákeresel, hol vannak ilyen jellegű edzések (szerintem érdemes nem kizárólag csak kick-boxot keresned), és amelyik helyszín/csapat szimpatikusnak tűnik, felveszed velük a kapcsolatot. Én legalábbis így csinálom, amikor külföldre megyek.
Sziasztok - nyáron egy hétig leszek Magyarországon, ismer valaki olyan kickbox-edzőt, aki nyáron hajlandó lenne egyéni edzéseket tartani egy héten keresztül, napi egy-két órát? Tudok valamennyire kickbox-olni, de sajnos nagyon ritkán tudom gyakorolni. Kösz a segítséget!
hello.debreceni vagyok és szeretnék elkezdeni kickboxozni.van 2 nagyobb klub a Báthory amiről azt hallottam h nem nagyon foglalkoznak a kezdőkkel és a fontana amiről semmit sem hallottam.ha valaki hallott már róla a legyen szíves írjon róla.köszönöm
Nyújtással önmagában nem, vagy legalábbis sérülésveszélyes; erősítéssel kombinálva már esetleg, de én odáig még nem jutottam.
Emellett sok múlik a kényelmes ruházaton is - ha naphosszat kényelmetlen pózban (kényelmetlen ruhában, kényelmetlen cipőben), korlátozott mozgástartományban, átmozgatás nélkül vagy/ülsz/állsz/jársz, ettől begörcsölnek, elfáradnak az izmok, azt valóban fokozatosan kell utána kiigazitani teljes mozgástartományra, pl. a bemelegítés(kori nyújtás) során; ha egész nap teljes mozgástartományban tudsz természetesen mozogni, sokkal kevesebb kiigazításra lesz szükség - ideális esetben semennyire se.
Eléggé kezdő vagyok ebben a témában. Gondolom az itt jelen lévők nagy része részt vesz ebben a küzdősportban vagy edző és a következő lenne a kérdésem. Elérhető e nyújtással olyan hajlékonyság hogy azt bármikor használni tudjam bemelegítés nélkül? Szerintem magamat alapvetően hajlékonynak mondhatom. Spárgázni kb 10 cm hiján teljesen tudok de csak bemelegítéssel.