Keresés

Részletes keresés

bertapi Creative Commons License 2004.01.26 0 0 148
Klikk a képekre (külön is)!!!


QWest Creative Commons License 2002.11.05 0 0 147
Hello!

lap=deszka?? (bocs, teljesen ámátőr vagyok:-))

QWest

zsebTV Creative Commons License 2000.12.11 0 0 146
Haliho,

Mivel a Snowboard topik neve jobban tukrozi a tartalmat, ezert ezentul mindeki a Snowboard topikban jeleskedjen!

Megprobalom elintezni, hogy osszefesuljek a ket topikot!

zsebTV

zsuri Creative Commons License 2000.12.10 0 0 145
Hello!

Akkor ha mindenkinek jó ill. senki nem élt ellenvéleménnyel szerintem költözzünk át. Nem tudom ez miböl áll, egyszerüen csak írjunk egy megjegyzést, hogy mostantól a másikra jöjjön, aki idetéved vagy van vmi automatizáltabb formája is? Esetleg be lehetne emelni egy linket a másikra. Persze csak akkor, ha zsebTV is ki tudja heverni ezt a sokkot :-)
Az mit jelent, hogy összefésülik?

Találtam egy oldalt, ami nemrég indult és a gazdája minden segítséget megköszönne, mert egyedül csinálja. Ez a www.snowboard.hu.

Előzmény: NiCHTMA (142)
NiCHTMA Creative Commons License 2000.12.08 0 0 144
hat, meg pont idoben volt... :-)
MEDHIRUD a neve, ha arra gondoltal. be is szereztunk egy tubussal, koszi a jotanacsot! azert remelem nem sokat kell majd hasznalnunk... :)

nichtma

Előzmény: CARTOON (143)
CARTOON Creative Commons License 2000.12.08 0 0 143
Remélem még időben vagyok egy jó tanáccsal. Ugyanis én tavaly tanultam sielni és kék-zöld foltok, sérülés ez már csak ezzel jár. Itthon az alig mozgó ujjamra a doki felírt egy krémet, hogy az talán segít. A neve talán NEHRUN nem vagyok biztos benne, de tuti PIÓCA KIVONATOS és kimondottan kék-lila foltokra, sérülésekre találták ki, egy fehér tubus kék-lila :) felirattal. Ha van még idő szerezzétek be, én idén tutira vinni fogom.
NiCHTMA Creative Commons License 2000.12.08 0 0 142
hi,

hat, nekem meg MA megfelel ez a topic, aztan mikor visszaterek (mert remelem, visszaterek, egy darabban... :)) akkor mar inkabb a masik topic lesz aktualis. Ma indulok Les2Alpes-ra, a topicban emlitett celbol... :)

szerintem legyen csak sima snowboard.

esetleg megkerhetjuk a moderatorokat, hogy fesulje ossze a ket topicot, es akkor nem fog annyira fajni zsebTV-nek.

nichtma

Előzmény: zsebTV (141)
zsebTV Creative Commons License 2000.12.07 0 0 141
Hmmm...

Az en szivem ide huz, de a tobbseg dont.

zsebTV

Előzmény: zsuri (140)
zsuri Creative Commons License 2000.12.07 0 0 140
Hello!

Tegnap vettem észre, hogy vki indított egy topicot snowboard néven. Már egyeztettünk, ö nem tudott róla, hogy ez a topic létezik. Minden esetre most már van kettö. Ki kellene találni, hogy melyik legyen a "fö" topic, mert ugye azért annyira nem vagyunk aktívak, hogy eltartsunk két snowboardos topicot hozzászólásokkal (a többi már amúgy is kihalt). Tehát a kérdés az, hogy ezt folytassuk vagy menjünk át oda. Én a címe miatt hajlok arra, hogy jobb lenne a másik, de ez csak az én véleményem, várom a reakciókat.

zsuri Creative Commons License 2000.12.06 0 0 139
Hello!

Az tény, hogy a boardosok ha a hegyre meröleges deszkával csuszkalnak (lifteznek) lefelé a nehéz szakaszokon akkor igencsak lesöprik a pályát, még a rattrakolt pályákat is, és pont ott, ahol amúgy is általában kevés a hó és jeges. Ebben teljesen igazat adok neked, ezt tényleg tudatosítani kellene, hogy az ember ne vállajon be túl nehéz pályát, mert azon kívül, hogy nem boldogul rajta még tönkre is teszi a havat.
De ha ilyen szigorúak vagyunk a boardosokkal akkor azért el kell azon is gondolkodni, hogy a gyengébb síelök a hóekével mennyire kotorják le a pályát. Jó, nem annyira, mint a csúszkáló boardos, de azért az sem piskóta.
Az a legjobb, hogy ha az ember megmarad a szintjének megfelelö pályán. Ahol nem zavaró, hogy a kezdö a boarddal csúszkál vagy sível hóekézik.

Előzmény: BZoltan (138)
BZoltan Creative Commons License 2000.12.05 0 0 138
bar en is boardos vagyok, de a szivem szerint bizony en is letiltanam a lapn csuszizo lamakat a palyakrol.
Tudod, ahol nem ratrakoljak a palyakat (mert nincs ra eroforras), ott tenyleg nagyon csunyan el tudjak szurni a havat a hulye deszkasok akik zero tudassal akarnak a kemeny palyan villantani asztan meg csak allnak merolegesen es toljak le a havat.
Menjenek csak at szepen az operettpalyara vagy valami mas bekes helyre gyakorolni es majd ha tudnak elen menni (ami nem arta honak) akkor mehetnek lazazni a rendes terepre...
z
Előzmény: zsuri (136)
zsebTV Creative Commons License 2000.12.04 0 0 137
En nem tudok az ottani helyzetrol semmit.

zsebTV

Előzmény: zsuri (136)
zsuri Creative Commons License 2000.12.02 0 0 136
Hello!

A télen lehet, hogy pár napra Romániában, pontosabban Erdélyben leszek. Nem tudja vki, hogy ott mi a hozzáállás a snowboardosokhoz? A kérdés arra irányul, hogy túljutottak-e már azon a fázison, hogy a snowboardosok nem mehetnek fel a sípályákra. Csak mert a tavalyi szezonban akár hiszitek, akár nem még Mo-on is volt olyan pálya, ahol sem felvonózni sem lesiklani nem lehet a snowboarddal.

zsuri Creative Commons License 2000.12.01 0 0 135
Lehet, hogy nem egészen jól tettem fel a kérdést.

Igazából a kérdés arra akart irányulni, hogy amikor a helyet keresitek, akkor "csak" a "szokásos" szempontokat (távolság, ár, szállás, hóbiztosság ...) veszitek figyelembe, vagy "speciális" snowboard szempontokat is (pl. itt és itt nagyon jól lehet szüzhavazni, amott meg van egy jó félcsö, snowpark ...).

Én személy szerint egyelöre csak a szokásos szempontokat veszem figyelembe, mivel alpin deszkával csúszkálok és a társaságom is nagyrészt síelökböl áll. Ahol jól lehet síelni általában azzal is jól lehet menni. Persze ha úgy adódik, hogy egy kis szüzhó is van a közelben, annál jobb, de ez nem fö szempont.

Előzmény: NiCHTMA (130)
Alexa Creative Commons License 2000.12.01 0 0 134
Sziasztok!

Nem konyítok sokat ehez a témához :o(
Tavaly voltam Olaszországban 1 hetet síelni. Mivel nem volt lécem (cipőm sem ), így bérelni kellett. A Komjádi uszoda mellett van egy nagyon jó kölcsönző, nem drága és nagyon klassz lécek, cipők , botok és snowboardok vannak!

NiCHTMA Creative Commons License 2000.11.30 0 0 133
ja, koszi az arakat.
iden meg inkabb kolcsonzok ezexerint. :)
Előzmény: zsebTV (131)
NiCHTMA Creative Commons License 2000.11.30 0 0 132
hey zsebTV,

a 30 fos tarsasag Val di Sole-ra szavazott???
Nahat... Csak mert ismerek egy masik kb. 30fos tarsasagot, ami szinten arra szavazott... ;-) Persze a veletlen nincs kizarva, de nem lehet, hogy ugyanarrol beszelunk? :-)))

Konkretumokat csak privatban, please
nichtma

Előzmény: zsebTV (131)
zsebTV Creative Commons License 2000.11.30 0 0 131
Hi,

A Burton árak egységesnek tűnnek országszerte.
íme, amit tudok:
- Charger 75e
- Cruzer 75e (ilyet ne vegyen senki, mert ez csak kölcsönzésre való azt hallottam)
- Motion 99e

Ezek voltak a normál vastagságú deszkák.
Ebben az alsó kategóriában a nagylábúaknak (44-estől felfele) van még 2:
- Bullett 75e
- Floater 99e

- kisker árrés 30%

Drágább, jobb deszkát egyelőre nem akarok venni. (Nem akarok F1-es autóban ülni.)

Ja, bakancsok:
- Moto 35e
- Freestyle 40e

Kötést nem néztem, mert azom már van, de azt hiszem a Burton Freestyle most úgy 33e.

Szerencsére nem nagy a lábam (41-42) úgyhogy nyugodtan vehetek normál deszkát.

Nálam a hely megválasztásának legfontosabb feltétele, hogy a 30 fő körüli társaság mire szavaz.
Igazából nem félek, hogy nincs direkt snow-park, mivel kezdőként szerintem még mindíg inkább a gyógypályákat fogom látogatni.

zsebTV

NiCHTMA Creative Commons License 2000.11.30 0 0 130
Hi,

...leven en most megyek eloszor, nem tudok neked okosat mondani... ;-))) de en ugy valasztottam, hogy legyenek baby palyak, ahol meg tudok tanulni, illetve azert ragaszkodtam a snowparkhoz/ilyesmikhez, mert ahol van, ott talan jobban elfogadjak a bena snowboardosokat (mert tobb van beloluk... ;-)))

Mivel gozom sincs, hogy melyik fajtaja jon be majd nekem a legjobban (szuzhavazas, halfpipe, mifene) (persze felcsovezni nem most fogok :-))) de legkozelebb az lesz a legfontosabb kriterium, hogy azt csinalhassam, ami tetszik.

Bar mondtad, hogy a penzt/tavolsagot hagyjuk, de az megis fontos szerintem, a tavolsag ha egy hetre es busszal megyek, akkor szinte mindegy, penzt meg kicsit tobbet aldozok ra, csak hobiztos legyen, es snowboardozasra kivalo.

uff.
nichtma

Előzmény: zsuri (129)
zsuri Creative Commons License 2000.11.30 0 0 129
Hello!

Lenne egy kérdésem, úgy általában, csak az érdeklödés miatt. Ti mi alapján választjátok ki, hogy hol szeretnétek snowboardozni? Most nem arra gondolok, hogy távolság vagy pénz, hanem a pálya adottságaira. Legyen snowpark, vagy sok szüzhó, esetleg kalandos sziklás hegyoldalak, erdök, vagy nagyon jó minöségü simára gyalult hegyoldalak? Vagy mindegy, csak lehessen deszkázni?

zsuri Creative Commons License 2000.11.30 0 0 128
Szia!

Ha a testsúlyodnak megfelelö méretü lapot választod akkor általában nem szokott probléma lenni, hiszen olyan szélességüre csinálják a lapot, hogy az adott stílushoz a kötések rendesen beállíthatók legyenek, de azért nem árt az elövigyázatosság, hátha extrém méretekkel rendelkezel :-).
Ha tudod, hogy kb. mit szeretnél csinálni a snowboarddal akkor tudod, hogy nagyjából hány fokban álljanak a kötések. Tegyél egy olyan méretü bakancsot a lapra a kötések helyére, amilyen a méreted és nézd meg, hogy ha a megfelelö szögben rakod rá a bakancsot akkor nem lóg-e le a talpa - vagy kérdezd meg az eladót, hogy jó lesz-e :-) Egy pár fok nem nagy probléma, de ha free-style lapra alpinos kötésszögeket kell beállítani akkor ott vmi nem stimmel.

Merrefelé nézitek a lapokat? Kötéssel együtt?

Előzmény: zsebTV (124)
NiCHTMA Creative Commons License 2000.11.30 0 0 127
Hi,

hmm... en is erdeklodtem errol a helyrol par hozzaszolassal lejjebb. Ugy tudom, hogy deszkazni kimondottan szar, nincs snowpark, se egyeb snowboard resort... En pl. azert nem megyek oda.

nichtma

Előzmény: zsebTV (125)
NiCHTMA Creative Commons License 2000.11.30 0 0 126
Hi zsebTV,

szoval Burton Charger? Az engem is erdekel... Mennyibe kerul tokkal/vonoval? Es hol veszed?

koszi a valaszt
nichtma

Előzmény: zsebTV (124)
zsebTV Creative Commons License 2000.11.30 0 0 125
Sziasztok,

Jart mar valaki a kovetkezo helyen?
Italy, Val di Sole
Ezen belul a Marilleva nevu telepules.

zsebTV

zsebTV Creative Commons License 2000.11.30 0 0 124
Ohh,

Ezek az infromaciok nekem is nagyon hasznosak am!
A deszka-vasralas elotti utolso napokban vagyok.
Valoszinuleg egy Burton Charger (esetleg Motion) lesz a kivalasztott.

zsebTV

Előzmény: zsuri (122)
bandita Creative Commons License 2000.11.29 0 0 123
Koszi a segitseget.
Előzmény: zsuri (122)
zsuri Creative Commons License 2000.11.29 0 0 122
Hello!

A méretét inkább a lap szélességére értettem azon a részen, ahol a kötések fel vannak téve. Mint említettem az egy nagyon fontos szempont, hogy a bakancs eleje meg hátulja ne lógjon le a lapról zavaróan, azaz olyan módon, hogy egy élesebb kanyarnál fennakadj vele (a snowboard bakancsoknak azért van úgy lecsapva az eleje és vége). Ha a lapod sokkal keskenyebb, mint a lábad (ez egyébként egy nem túl szerencsés eset), akkor kénytelen vagy nagyobb szögbe állítani a kötéseket, még akkor is, ha egyébként nem így szeretnéd.

Én nem vagyok egy nagy free-style szakértö, mivel én alpin lappal csúszkálok, de annyit azért tudok, hogy a free-style lapoknál a kötések kis szögbe vannak állítva. Mivel egyelöre csak egy irányba siklasz vele ezért vmi általános beállítást kell találnod, amivel mindenhol el tudsz menni és esetleg még ugrándozni is lehet egy kicsit. Erre azt ajánlják a szakik, hogy az elsö kötés 15-30fokban, a hátsó 5-20fokban legyen feltéve. Hogy ezen belül neked mi a legjobb azt neked kell kikísérletezni. Figyelj arra, hogy a kötések olyan távolságban legyenek egymástól, hogy stabil terpeszben álljál, hogy biztonságosan érhess talajt egy ugrás után ugyanakkor ne legyen túl nagy sem a terpesz, mert akkor meg kényelmetlen (50cm körül). A kötések közötti féltáv ne legyen 5 centinél hátrább a lap középvonalától.

step-in: ahogy írtam is én még nem mentem step-in kötéssel, de próbálgattam, hogy mi a különbség a különféle puha bakancsok között, és úgy tapasztaltam, hogy a free-ride bakancsok mindig keményebbek, mint a free-style bakancsok, az új step-in free-ride bakancsok (föleg amelyik béléses és van a hátulján müanyag-merevítés) közül a legkeményebbek már megközelítik a kemény cipök legpuhább állását.

Előzmény: bandita (119)
NiCHTMA Creative Commons License 2000.11.28 0 0 121
ize, eltoltam a cimet, inkabb ez jobb kicsit: http://www.snowboarderreview.com/reviews/Freeride/Freeride-253.asp
bocs
Előzmény: NiCHTMA (120)
NiCHTMA Creative Commons License 2000.11.28 0 0 120
Hi!

A cruiser valoban freeride lap, beginnereknek ugyebar az dukal... ;-) tavalyi modell, a www.snowboardreview.com-on van rola par szo, de mondjuk ellentetben a Burton Chargerrol szolo 27 olvasoi hozzaszolassal itt 0 darab ilyen van. :)

De most hogy mar ket fuggetlen forrasbol hallom, hogy OK a lap, nem parazok miatta.

Koszi!
Persze ha valakinek tovabbi velemenye van...

nichtma

Előzmény: zsuri (118)
bandita Creative Commons License 2000.11.28 0 0 119
Szia!

A lap egy Hammer XXL series (tudomasom szerint freestyle - alig-alig piskota formaju) 159-es, a labam 42-es es egyelore csak egy iranyban siklok vele (ez nem mindig jon ossze:). Bal labbal elore (regular) csuszok.

A step-in-t azert kerdeztem, mert csak tavaly ota csuszkalok. Kolcsonzos lapokkal kezdtem, amelyeken puha kotes volt (nem step-in), majd vettem egyet step-in-nel, es ugy ereztem hogy a csatos merevebb volt, konnyebb volt vele atadni az erot a deszkanak. Most csereltem cipot belesesre, allitolag ezzel jobb lesz. Arra lettem volna kivancsi, hogy mas - aki mar probalta mind a ket fele kotest - hogyan velekedik errol.

A beallitasrol tovabbra is varom a tanacsokat.

Előzmény: zsuri (117)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!