Keresés

Részletes keresés

magdika Creative Commons License 2003.05.22 0 0 115
spamspamspam...

a vámpírról itt

Előzmény: Törölt nick (113)
Bard Creative Commons License 2003.03.25 0 0 114
Nagyon helyes... :-)
Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.25 0 0 113
Kedves skacok és egybegyűltek,
örömmel értesítelek Benneteket, hogy egy hónapon belül kapható lesz John W. Polidori "The Vampyre" c. legendás alkotása (1816) első ízben magyarul, szerény fordításomban, nightwish topiktársunk utószavával.
Filburt Creative Commons License 2002.03.18 0 0 112
Hali,

Szerintetek hol lehet mexerezni konyvben a Lestatot, meg az Interjut, meg a tobbit? (Tehat nem a legujabb AR konyvekre gondolok elso sorban).

Koszi,

Filburt

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.18 0 0 111
Azert, mert Anne Rice nelkul csinaltak. Es a karhozottak kiralynoje sokkal mozgalmasabb, latvanyosabb filmet lehet csinalni, mint egy kis lestat eletebol. (amely egyebkent ha yol tom benne lesz a filmben nagyvonalakban, legalabbis ami feltetlenul fontos)
Előzmény: muffdady2 (99)
Mcmurty22 Creative Commons License 2001.09.01 0 0 110
Ha játszottál Vampire-t, akkor van ott utalás Káinra, mint az elsőre.
Előzmény: Madeleine_Giovanni (103)
Madeleine_Giovanni Creative Commons License 2001.08.05 0 0 109
Nekem nem jött be egyik Vampire játék sem. Biztos én voltam a béna. :-(

Nekem az tetszik ebben a világban, hogy teljesen hihető :-)

Előzmény: Ersiman (107)
Madeleine_Giovanni Creative Commons License 2001.08.05 0 0 108
Weinberg honlapján (igaz elég régen frissíthették) nem szerepel a Vampire témájú könyvek között, gondolom Dark Erth sorozat lehet. Kutatom majd magyarul hátha...
Előzmény: j.u.s.t..y. (106)
Ersiman Creative Commons License 2001.08.05 0 0 107
Üdv Miss Giovanni
Köszi az infót. Hát akkor ezt jól elszalasztottam, majd megpróbálom felhajtani valahol. Persze én a Vörös Halál karneválját is a megjelenéshez képest viszonylag későn olvastam. Csak amikor a Vampire the Masquerade: Redemption-nel játszottam akkor kezdtem el az ebben a világban játszódó regényeket keresni. Így a játék és a könyvek hangulata jól kiegészítették egymást.
Madeleine Giovanni valóban az egyik legérdekesebb karaker a regényben érdemes lenne folytatni a történetét.
Üdv Ersiman
Előzmény: Madeleine_Giovanni (105)
j.u.s.t..y. Creative Commons License 2001.08.05 0 0 106
Van még egy trilógia, ami sajna nem tudom miről szól, de szintén Robert Weinberg, szal érdemes lenne utánanézni:

Dark Kingdoms
Dark Prophecy
Dark Tyrants

Előzmény: Madeleine_Giovanni (105)
Madeleine_Giovanni Creative Commons License 2001.08.05 0 0 105
Végre :-)))

A Horizont Háború megjelent magyarul is, ez évben, néhány könyvesboltban még kapható, én Kispesten vettem meg (és olvastam el piszok gyorsan :-) Igazából nem teljesen folytatás. Ami összeköti a történetet a Madeleine Giovanni személye. A Horizont Háborúk inkább a mágusvilág de de a vértestvérek is vastagon belekeverednek. Ahogy a Vörös Halál Karneválja egyértelműen a vértestvérek világa, enyhe mágusbeütéssel, úgy a Horizont Háború ennek a fordítottja. De nagyon jó. Weinberg azt írja a végén, hogy most nem tervez újabb könyvet..:-( Viszont azért megjegyzi, hogy Madeleine történetét be kellene fejezni. Úgyhogy reménykedhetünk.

Előzmény: Ersiman (104)
Ersiman Creative Commons License 2001.08.05 0 0 104
Üdv Giovannik Tőre
A Horizont Háborút angolul vagy magyarul olvastad? Én nem emlékszem hogy láttam volna megjelenni, ha mégis kiadták itthon akkor vadászhatok az antikváriumokban. A Vörös Halál karneválja nekem nagyon tetszett. Remélem a folytatás is legalább olyan jó. Most jelent meg egy új Vampire regény: Doug Murray Vérkötelékek.
Üdv Ersiman
Előzmény: Madeleine_Giovanni (102)
Madeleine_Giovanni Creative Commons License 2001.08.05 0 0 103
No, ne mondjátok, hogy senki nem tudja, ki volt az első vámpír?? :-)
Előzmény: Madeleine_Giovanni (102)
Madeleine_Giovanni Creative Commons License 2001.07.25 0 0 102
Sziasztok, élesszük fel ezt a topikot, ha van kedvetek.

Olvasta valaki Robert Weinberg témába vágó két trilógiáját? (A Vörös Halál karneválja, és a Horizont Háború) Professzionálisan megszerkesztett vámpírtörténelem található meg benne. És az az aranyos, hogy még hihető is :-)

Rorimack Creative Commons License 2001.07.04 0 0 101
Haliho!

A semmi alaphoz: lehet, hogy nem talaljuk meg a vampirt ugy, mint vampir, de a szlav kulturaban erosen ott van a ludverc, liderc, verszopo, stb. alak, aki lenyegeben vampir... (es, igy szepen atkerult a magyar mesekbe/mondakba is)

Filmek: hat, meg egy eselyes: lattatok az Irma Vep cimu filmet? eleg erdekes, meg egy kicsit vampiros is, szoval...

R.

muffdady2 Creative Commons License 2001.07.04 0 0 100
100
muffdady2 Creative Commons License 2001.07.03 0 0 99
Számomra is Lestat könyv jelenti a téma csúcsát, de miért lesz akkor a harmadik – számomra borzató kötetből – a film?
Mcmurty22 Creative Commons License 2001.07.03 0 0 98
Drakula pediglen havasalföldi volt, snem erdélyi. Csak a hegyek miatt került Erdélybe a filmekben és könyvekeben.
A Filmvilágnak most volt egy negyon jó cikke a vámpíros filmekről.
A legjobb könyv a Lestat, a vámpír(Interjúnak a folytatása-előzménye) Anne Rice-tól.
SzilajParaszt Creative Commons License 2001.07.03 0 0 97
Mindenkinek:

Stephen King: Borzalmak városa (Salem's Lot) kötelező olvasmány!

Nagy vámpír-rajongók, hogyan látjátok a buzeráns Tom Cruise szerintem kritikán aluli alakítását az Interjú a vámpírral c. eposzban?
Az Angel c. sorozatot érdemes nézni, v. nagyon gagyi?

Egyébként meg a köztársasági elnökünk, lehet hogy vámpír (azaz "daywalker" a la Penge, mert nappali felvételeket is láttam)

Toth Andras Creative Commons License 2001.07.03 0 0 96
MIKRO OFF>
Ha szeretnetek latni egy vampirt, akkor vegyetek elo a Koos Janis Muranyi katalogust (NEM REKLAM!!), mert Koosnak sem arnyeka nincs, sem tukorkepe
MIKRO ON>
Rust Creative Commons License 2001.07.03 0 0 95
: ordoguzesrol = ordoguzest
:: es igen, a zarojelekkel is gondban vagyok
:)
Előzmény: Rust (94)
Rust Creative Commons License 2001.07.03 0 0 94
Hat... a Carpenter fele Vampirok kozepes kozepes horrorfilmecske volt, reszemrol legalabbis. Kisse unalmas sztori, folosleges komolykodas (ha legalabb viccesre vettek volna a figurat, mint pl. az Alkonyattol pirkadatigban...); logikai gondok (az =SPOILERS ON!!!= arulo pap, akinek meggyengul a hite, es nem hisz a mennyekben - amikor ott vannak az orra elott az _elatkozott_ vampirok? hm...); funny vizualis megoldasok (kabatokba epitett csillagszorok a vampirok napfenyre kerulesenel); kegyetlenkedes ahol nem nagyon muszaj (vendegloben), ahol viszont igen, ott a fohos eletbentartasanak kedveert nem (ha jol emlekszem, "borzalmas, megforditott ordoguzesrol" meg ilyesmiket kene a film vege fele latnunk... erre mi van? a fohost meg csak fel sem szegezik a keresztre - eleg neki a kotel, hogy aztan birjon nyomulni... es epp csak megvagjak a labat - amivel aztan kiralyul rohangal is, es csak az akcio utan kezd el bicegni...) =SPOILERS OFF!!!= De ide mar nem is jut semmi. Na jo, a film hangulata nem rossz. De ez meg nem teszi jova.
Előzmény: nightwish (93)
nightwish Creative Commons License 2001.07.03 0 0 93
Ki ne maradjon valahogy:

Rust Creative Commons License 2001.07.03 0 0 92
haho!

szerepelt meg korabban a bathory-fele verben furdeses eset a topicban... no, en ahhoz szeretnem kommentarkent hozzafuzni, hogy - mint az mar itt is elhangzott - egyes torteneszek szerint ez valojaban egy kemeny koncepcios per volt, es az asszonysag valojaban nemhogy artani nem akart, hanem gyogyitani probalt (a kor standarjainak megfeleloen, amibe bizony beletartozott az eseti ervagas meg piocas kezeles is, tessek utananezni). ja, igen, es azt is mondjak, hogy egesz jol ment neki a gyogyitas (megintcsak a kor standardjahoz viszonyitva), mig jol keresztbe nem tettek neki... ismeritek a "nem osztogatnak, hanem fosztogatnak" dolgot, ugye? hat, lehet, hogy vele is ez tortent.

mas: veren elo / vert szivo lenyek az ireknel meg a keltaknal is vannak (ha jol emlekszem). marmint a mitologiajukban (remelhetoleg csak ott :)

meg mas: ez igen erdekes (de angolul van):
http://www.straightdope.com/columns/990507.html

magdika Creative Commons License 2001.07.03 0 0 91
Hello szabolcs!
Szereztem a vampiros galaktikabol egy peldanyt, ha nincs meg meg, akkor dobj egy mailt ide:
nattila75@yahoo.co.uk

udv, mag.

Előzmény: Törölt nick (90)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.13 0 0 90
Nna, hát én pont ezt a tematikus Galaktika-számot keresném 1983-ból, 51., akinek megvan, megvenném, végső esetben fénymásolatot is elfogadok.
Előzmény: magdika (62)
magdika Creative Commons License 1999.12.13 0 0 89
Majd utananezek, de nem igerek semmit, ugyanis nincs teljes Galaktika gyujtemeny a kozelemben, de meglattyuk mit tehetek...
mag
Előzmény: VadalmaX (88)
VadalmaX Creative Commons License 1999.12.10 0 0 88
így a két Deneuve után kezdem bánni, hogy nem nőre voksoltam, a végén még rámszárad, mint a többi, azért az Adjani sem semmi a Nosferatu végén, meg a Traci Lords a Pengében, ám ha hölgyet választanék, nekem a Tim Burton nője kellene az Ed Wood-ból, igaz nem igazi, de legalább nem kellene koporsóban hálnunk.
vagy ott van az Elina Löwensohn, ő úgyis román, van helyismerete meg minden...
Mag, te úgyis Galaktika közelben jársz, neked sem rémlik valami erről a magyar ősvámpírfilmről? talán a nagyalakúban írtak róla, de nem biztos.
Leno Laj Creative Commons License 1999.12.10 0 0 87
Ez szép volt DJ prof! Valami jókis ebolá sélményed nincsen?

Leno DJ Laj

Előzmény: getom (86)
getom Creative Commons License 1999.12.10 0 0 86
Nem, ottannék nem voltak vámpírok, csak sima egyszerű, közénséges leprások. De egy csomónak beletörött a foga az ételbe. Na, az állati vicces volt.

Villamos se volt. Nem volt semmi ilyesmi, mint ez a villamosos dolog, semmi különleges. Tudod, nem mindenki hagyta el egyszerre a kezét meg a lábát, hanem csak úgy néha lepottyant valami.

Tulajdonképpen hamar meg lehet szokni, csak elsőre vicces, egy-két nap után megszokod, onnantól meg már unalmas is. Na, egyszer a pamacs, amíg még volt farka, megkergetett egy ilyen leprást, a lábfeje meg fennmaradt a kerítésen, ahol át akart mászni. Ez volt a legmulatságosabb dolog, amivel csak találkoztam.

Egy ilyen lepratelep nem valami nagy szám. Hamar el is jöttem. A fejemet persze nem hagytam ottan siettemben. Csak a Pamacsot. Részben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!