nem is szabad mozifilmet nézni tévében....ebből ez jött le nekem....:)
nem ezt írtam, de ha mozifilmet nézel tévében, akkor fel kell készülni az ilyesmire. ez nem hazai jelenség, hanem mindehol így van.
de akkor az hbo-s az nem számít tévés verziónak? ott mehet a fúj-de-gusztustalan jelenet is? mert én ott néztem meg először és ott teljes volt (ha minden igaz...)
az hbo-n a hatodik érzék 16-os karikával ment, 21.00 és 5.00 között. vajon miért kezdődik az hbo-s főműsor 21.00-kor?:) 16-os filmet csak akkortól adhatnak - ha előtte adják, akkor vágott verziót adnak (ld. traffic, vagy amélie)
nem is szabad mozifilmet nézni tévében....ebből ez jött le nekem....:)
de akkor az hbo-s az nem számít tévés verziónak? ott mehet a fúj-de-gusztustalan jelenet is? mert én ott néztem meg először és ott teljes volt (ha minden igaz...)
ha mozifilmet nézel tévében, akkor meg kell tanulnod a tvcut fogalmát. amerikában 7.00-10.00 megy a főműsor, és bizony pl. a hannibalt nehéz leadni vágatlnaul.
na igen, én is megnéztem az rtl klubbon, negyedszer....kár volt érte....
hihetetlen, h mit meg nem engednek maguknak a drága tévés barátaink...már azt nem tudom elviselni, h fél óra reklám van minden egyes film közepén, de azt h a felét még ki is vágják.... mostantól úgy ülök le 1 film elé, h kábé 5-10 perccel rövidebb... én ilyet még komolyan nem láttam....akkor meg adják le este 10kor, vagy legyen 18 éven fölülieknek, vagy mittomén(habár nem nevezhető ez a film 18 felettinek...)
Ahogy látom, kihalt a topic, de azért én még írok 1-2 hülyeséget:
a film szinte tökéletes volt, Shyamalan nagyon jó rendező!!! lásd még a Jelek-et!
a filmnek természetesen az egyik legfontosabb része a vége volt, a csattanó, de a film igazából a félelmekről szólt. Megmutatta mindennapi félelmeinket, igazából arra tanított, h ne futamodjunk meg a problémáktól, nem szabad megijednünk tőlük. Meg kell hallgatnunk őket. :)
És ahogy a rendező a realitás és misztikum határát súrolja, mindvégig arra késztetve bennünket, h ne vegyünk levegőt, a szék karfáját szorítva figyeljünk, szinte a tudatalattinkra hatva... nagyon kevés ilyen film van mostanság...sajnos.
Haley kitünő színész(palánta), aki szemétkedni akar vele, az játssza el ezt a szerepet...kíváncsi vagyok, h neki hogy menne...
na csak ennyit, ha vki visszanéz ide azzal majd folytatom...:)
Pár hete RTL Klubék leadták. Már eleve furcsa volt, hogy főműsöridőben nyomták, az főleg, hogy a képernyő sarkában a cseppet sem idegesítő 12-es karika figyelt. Az első, ami feltűnt, amikor a kissrác kimegy éjszaka kitenni a teát, és elsuhan mögötte egy árnyék...riadt képpel hátrafordul, és ekkor snitt...más jelenet, más helyszín. A kb. harmadik ilyen után jöttem rá, hogy a rohadékok minden hullát kivágtak a filmből, csak hogy az ORTT ne basztassa őket, hogy főműsoridőben leadták. Ha valaki látja Kolosi Pétert az utcán, legyen szíves köpje le, és rúgja vesén nekifutásból. Köszönöm.
Huh, úgy látom már vagy 10 hónapja nem volt hozzászólás, de azért most hozzászólok...
Szal tennap megnéztem a filmet és csak annyit tudtam rulla, hogy a kölök halottakat lát (csak a borító hátulját olvastam el a kölcsönzői kazinak, semmi kritika vagy trailer). Mindenestre leesett, amikor a gyűrű leesett. :) És szerintem a magyarázat a 9 hónap kiesésre meg szaráshiányra az, hogy csak akkor "létezett" brusz, amikor léteznie kellett, egyébként meg volt szünve. Pl. 9 hónapig sehol se volt, aztán eccercsak megjelent, de mivel halott, ő ezt nem vette észre/nem vett rulla tudomást/természetesenek vette/mittomén. Érti valaki, mit hablatyolok? :)
Tudom valaki már a film elején tudta hogy, Bruce szellemeskedik, nekem csak a gyűrűvel együtt eset le. De igy legalább elérte a hatását. Másodjára már tudományos szemmel figyelve, még mindig teccet, csak ilyenkor az ember mindig talál számára valami érthetetlent. Nos a halottak nem tudták hogy halottak, például Bruce sem. Csak akkor jelent meg a fiúnál amikor az életben is felkereste volna. De akkor a mérgezett csaszi minek ment oda hányni, nomeg miért buktatta le a gonosz mostohát? Ha valaki egy félig hihetőt tud mondani, akkor a lelkem megnyugodna...
Miert?
Te nem vetted eszer itt nalunk az egyre jobben terjedo es maganak az emeberek tudataban teret hodito misztikumot? A termeszetgyogyszkodok szamanak megsokszorozodasat?
Igeny van ra. Nyuedzs van.
A lehelet-féle dolgot(lehelt a kisfiú+az asszony hullaközelben) nagyon nem értettem,valaki elmagyarázná?
Brúsz bátyó a Vincentes magnószalagot visszahallgatva észlelte a holtak beszédét.-ez hogy lehet?
A szemét kritikusok pedig valóban elárulják a sztori végét a "nem szabad elmesélni a csattanót" c. maszlaggal.Úgy ültem be a moziba,hogy minden jelenetnél azt vizsgáltam,hogy szellem -e a Brűsz. A lövésnél 90%-ig,majd az éttermi jelenetnél 99,9%-ig voltam meggyőződve (nem túl bonyolult) feltevésem igazáról.
Cole-szerény véleményem szerint-rögtön tudta,hogy túlvilágival van dolga,azért is hangsúlyozta oly sokszor(és hamar),hogy a doki milyen-kivételesen-rendes pacák.A film elején még elszaladt,de a templomban már tudta,hogy "ártalmatlan" lélekkel hozta össze a sors vagy inkább a hatodik érzék...
Érdekes, hogy a filmkedvelők körében kétféle divat hódol.
1. Hollywood élvező
2. Hollywood savazó
A röhej szerintem az, hogy mindkettő azt hiszi, hogy több a másiknál és nem veszik észre, hogy egyik 19, a másik meg egy híján 20.
Amikor azonnal kategória szerint álatlánosítunk, az szerintem így is úgy is SZNOBIZMUS !
No, elöljáróban ennyit.
Oltrannal egyetértve hangsúlyozom, hogy aki nem képes egy filmbe beleléni magát és önfeledten (hibákat elnézve) szórakozni, az NE JÁRJON MOZIBA !
Engem az érdekelne, hogy szerintetek miért gyártanak az amcsik ennyi misztikus, lélektani stb. filmet mostanában ?
A legtöbb halivúdi termékben találkozom mostanában lét nemlét kérdésével, szellemekkel, világvégével és hasonlókkal.
Miért ?
Félnek valamitől amerikában ?
Vagy valakik valamit sugallni akarnak a tömegeknek ?
Vagy csak divat és biznisz ?
De ha divat, akkor miért jött divatba ?
Nagy rá az érdeklődés ? De hát az ilyesmi mindig is érdekelt mindenkit, nem ?
Szerintetek ?
Pingvin,
érdekes, hogy ízlések és pofonok tényleg mennyire különbözőek lehetnek: nekem pont a Mátrix volt unalmas és utána volt olyan érzésem, hogy nagy humbug az egész, az alkotóknak volt egy ötletük, amin a sok marha (én is) elfilozofálgathat, hogy akkor hogy is, meg mint is, ők meg jót röhögnek a markukba. A Hatodik érzék nekem nagyon tetszett, egy pillanatra sem volt unalmas.
Ezt nem azért írom, hogy most kezdjünk el vitatkozni, melyikünknek van igaza, csak megállapítottam, hogy ugyanazok a filmek mennyire más hatással vannak különféle emberekre.
Én nem jöttem rá a poénra és nagyon tetszett, ahogy B.W. a megdöbbenést eljátszotta. Akik fennakadtak azon, hogy mi tűnt fel B.W.-nek és mi nem(szex, WC): hát Ti még sose álmodtatok? Ott sem tudom, hogy ez most nem igaz, nem tűnnek fel a hirtelen ugrások, logikai bukfencek, sem a hétköznapi apróbb-nagyobb cselekvések hiánya. (Valaki említette már az álmot a topicban, csak elsikkadt.) Így számomra egyáltalán nem erőltetett, hogy "a halottak csak azt látják, amit akarnak". Nekem egyébként ez a pont ütött leginkább szöget a fejembe: mi van, ha tényleg így lesz és nem is tudok róla... Brrr.
De jó, hogy eszembe juttattátok a Puszta formalitást! Na ott viszont nem értettem meg a végét, csak aztán elmagyarázták. :-)
Pingvin,
érdekes, hogy ízlések és pofonok tényleg mennyire különbözőek lehetnek: nekem pont a Mátrix volt unalmas és utána volt olyan érzésem, hogy nagy humbug az egész, az alkotóknak volt egy ötletük, amin a sok marha (én is) elfilozofálgathat, hogy akkor hogy is, meg mint is, ők meg jót röhögnek a markukba. A Hatodik érzék nekem nagyon tetszett, egy pillanatra sem volt unalmas.
Ezt nem azért írom, hogy most kezdjünk el vitatkozni, melyikünknek van igaza, csak megállapítottam, hogy ugyanazok a filmek mennyire más hatással vannak különféle emberekre.
Én nem jöttem rá a poénra és nagyon tetszett, ahogy B.W. a megdöbbenést eljátszotta. Akik fennakadtak azon, hogy mi tűnt fel B.W.-nek és mi nem(szex, WC): hát Ti még sose álmodtatok? Ott sem tudom, hogy ez most nem igaz, nem tűnnek fel a hirtelen ugrások, logikai bukfencek, sem a hétköznapi apróbb-nagyobb cselekvések hiánya. (Valaki említette már az álmot a topicban, csak elsikkadt.) Így számomra egyáltalán nem erőltetett, hogy "a halottak csak azt látják, amit akarnak". Nekem egyébként ez a pont ütött leginkább szöget a fejembe: mi van, ha tényleg így lesz és nem is tudok róla... Brrr.
De jó, hogy eszembe juttattátok a Puszta formalitást! Na ott viszont nem értettem meg a végét, csak aztán elmagyarázták. :-)
Pingvin,
Kata,
nem teljesen jo amit mondasz(en csak egyszer lattam, es az is vagy ket hete volt) de en ugy emlekszem, a templomos jelenet utan a Villiszvagany lement es megnezte a szotarban a latin mondas eredetet. Pedig akkor mar halott volt.
A kaja pedig a felesegee, es azt hitte rosszban vannak, azert teritett csak egy szemelyre.
muzsa kedves, a brusz kibaszott jol jatszott, csak vannak ilyen kultursznobok, akik azt hiszik, h ha brusz, akkor buntetlenul lehet serobol fikazni, es ettol majd okosabbnak laccanak, fenyesedik az egojuk, es egyaltalan, a sok huje majd elismeroen bologat, h "ez igen, a muzsa megmondta, h a brusz gagyi volt, laccik, h ert hozza". es tenyleg. de ettol a kultursznob meg kultursznob marad. sajnos, sajnos.
A piros kilincse szoba rejtélye (szerintem):
Akkor tudott csak bemenni, amikor még élt. Amikor halott volt, már nem. Mégpedig azért nem, mert ott volt az ajtó előtt egy asztal tele könyvekkel. De az az asztal csak azután került oda, hogy ő meghalt, ezért azt, hitt nincs ott. (Ez most így elég bonyolultan hangzik.)
Erre akkor lehet rájönni, amikor a végén a filmben felidézik (vagyis ő felidézi) a kisfiú által mondottakat, és amikor sz a szöveg megy, hogy "azt látnak, amit akarnak" (vagy valami ilyesmi), akkor mutatják a kajáját a konyhában az asztalon, meg azt az ajtót, ami előtt ott van az az asztal tele könyvekkel.
Szerintem ez a megoldás.
Egyébként a film elméletét szerintem könnyen meg lehet dönteni. Számomra egyáltalán nem bizonyította be, hogy halottak járkálnak közöttünk. Szerintem nem is ez volt a célja. Hanem az, hogy a végén réjüssz, hogy az egész egy nagy átverés. Nekem az tetszett, hogy ugyanaz az eseménysosorzat két történetnek is megfelel. Amikor elöször néztem: egy halottakat kisfiú és egy családi problémákkal küzködő pszichológus történetét néztem, másodszor pedig egy halottakat látó kisfiú és egy halott (de erről nem tudó) pszichológus történetét.
Ha vki az ifjú gyermeknek rajongója lett, az loggoljon be hétvégén az rtlre (?), és nézze erősen a Kaméleon (The Pretender) című sorozat aktua részét, látni fogja :).
Azzal kapcsolatban, hogy a fiu miert nem ilyedt meg Brusz bacsitol?
Hat ha visszaemlekeztek, azert a filml elejen mikor legeloszor elindult otthonrol a kiskolok es kilepett az ajton, Brusz bacsi ott ult a padon es varta. Nem tunt fel nektek milyen szaporan kapkodta a gyerek a labait mikor tudatosult benne hogy Brusz bacsi erdeklodik iranta? :)
A vegen mar rohant.
Es a templomban is mikor legeloszor beszelgettek, ugy emlekszem igencsak hideg volt, legalabbis a Susu-effektust betettek a rendezok. Itt a lehellesre gondolok.
Ott szerintem csak annyi volt a lenyeg, hogy a ygereknek van valamilyen kepessege. Ugyanis eleg sokat lehet olvasni a csaladi fotokon utolag eszerevett erdekes foltokrol, fenyekrol, es altalaban az ilyenek kornyeken van egy parafenomen ember is. Ez szerintem ravezetes volt.
Affene se tuggya! Nem úgy nézett ki. Nem az üvegek csillogtak ott, hanem a fotók. Ezért nem értettem az egészet. Legalább másfél percig csak ezt a jelenetet mutatták, utána meg sűrű homály...
Amúgy teccet a forgatókönyvírási forgatókönyved. Te is így csinálod a sajátjaidat? :-)))
Csak egy kérdés. Szerintetek a gyerek mamája mi a péket fedezett fel azokon a családi fotókon? Mik voltak azok a fényességek? Tán csak nem a nagymami szellemének borostyán fülbevalója csillant meg? Segítsetek már, mert ezt a jelenetet tényleg nem értettem...
Aki úgy találja ki, hogy nem tud semmit a sztoriról, az feltétlenül király, többek közt azért, mert az is csak a felénél derül ki, hogy a srác látja a halottakat. Én semmit sem tudtam róla csak a halottlátó dolgot meg, hogy poén van :(((
Szerintem le kéne lőni :)) azokat az álszent kritikusokat akik ilyen dumával jönnek, hogy "a végét senkinek ne áruljuk el, mert azt nem szabad", hát pont az ilyen beszólások miatt "lövődik le" a pojénn.