Kedves lcsaba,
ez így lesz egy darabig, aztán meg megunják. Akkor jön egypár "meglepett" fickó, akik összecsapják a kezüket, és azt mondják: jé, a MOL kimaradt az emelkedésbol!
Ennek a gázos pániknak máris kezd záptojásszaga lenni. A MOL ettol még jó cég, ráadásul könnyen kiderülhet, hogy év közepe felé meglátjuk: tényleg nem lett volna indokolt egy túlzott gázáremelés. Nem jósolnék rossz jövot a MOL-nak, az egyedüli kérdés, mikor indul meg. Negint a hülye piacpszichológia. Szerintem egy csomó ember ebbe orült bele. Mások meg megtollasodtak.
Kedves lcsaba,
ez így lesz egy darabig, aztán meg megunják. Akkor jön egypár "meglepett" fickó, akik összecsapják a kezüket, és azt mondják: jé, a MOL kimaradt az emelkedésbol!
Ennek a gázos pániknak máris kezd záptojásszaga lenni. A MOL ettol még jó cég, ráadásul könnyen kiderülhet, hogy év közepe felé meglátjuk: tényleg nem lett volna indokolt egy túlzott gázáremelés. Ben jósolnék rossz jövot a MOL-nak, az egyedüli kérdés, mikor indul meg. Negint a hülye piacpszichológia. Szerintem egy csomó ember ebbe orült bele. Mások meg megtollasodtak.
Ja szerencsére, már nem tud mást csinálni, de azért:
"A BUX-ot is lehet dollárban számolni, pénteken 32,8 volt, ezzel éves
rekordot döntött, de az orosz bebukás elött 38,5 (mai dollárral 9625,
akkor csak 8300), de a tavaly áprilisi 43 usd ( ma 10750, akkor 9016)
vagy a 97 augusztusi 42 ( ma 10500, akkor 8300) még távolinak tünik! "
"Egy kis összehasonlításként, elöl a mai érték hátul a 97 januári:
Microsoft: 94/20, Exxon:83/50, Wal-Mart: 63/23, Merck: 71/40, Amerika
online:91/1,5
a finn Nokia 168/22, vagy a monstrum General Motors: 72/40 "
Üdvözlettel: Dr. Somló János
http://www.somlo.net
Butaságot beszélsz speaker. :)
A BUX emelkedése coclib kormányzat alatt a kormány szakértő gazdaságpolitikájának kizárólagos érdeme. Nem coclib kormány esetén viszont a kormánynak nem csak hogy semmi köze hozzá, hanem azt bizonyítja, hogy a kormány ártó tevékenysége ellenére a javul gazdasági helyzet.
Ahogy természetesen a BUX esése nem coclib kormány alatt a kormány miatt van. Coclib kormány alatt bármi miatt lehet csak a kormány miatt nem. :)
Tiltakozom! A gazdaság örvendetes fejlodését konstatálva nem feledkezhetünk meg a Nemzetvezeto, az Admirális, Béla, Karcsi, Józsó, Frici, Feri és a további felmenok érdemeirol sem... És bejön a képbe természetesen II. Szuli is.
A kormany a BUX-szal takarozik, mikor bunteti a fovarost, megsanyargat mindenkit. Ez az MSZP alatt meg a Bokros csomag idejen sem tortent ilyen durvan.
Tévedsz Klein elvtárs. A BUX emelkedését nem Békessy elvtárs, hanem népünk szeretett atyja Rákosi elvtárs alapozta meg. Persze azért Virág elvtárssal is megbeszélte.
Nagy Sandor nyilatkozta kb. masfel honapja, hogy a jelenlegi sulyos gazdasagi valsaghelyzetben a kormanynak konzultalni kellene az MSZP-vel. Szerintem teljesen igaza volt es van! Mindannyiunk erzi, ahogy a kormany ratelepszik a mar regen nem fuggetlen toszdere.
Az mar persze mas kerdes, hogy ha Fidesz nem akarja, a gazdasag akkor is no...ezt szerintem anno Bekesi penzugyminiszteri tevelenysege alapozta meg a szakertoi kormanyban!
Én gazdasági téren "szurkolok". Lehet, hogy rossz szó, de ha az esést rájuk fogjuk, akkor az emelkedésben is van szerepük. Ez így fair :)
Na de a Maszop is vesztett, hiába állt jól a BUX. Járhat így a Fidesz is :)
Mennyi is volt a BUX 1998 tavaszán ? Hát azóta néha emelkedik néha csökken de még mindig az akkori szint alatt van.
"Mielőtt valaki félreértene: nekem van pénzem részvényben, szóval, ha másban nem is, de ebben szurkolok a kormánynak!"
Hát én nem a kormánynak szurkolok hanem a magyar gazdaságnak illetve a világgazdaságnak. Szegény Viktorunk szerencsére csak az egyikre van némi befolyással.
Persze, hogy folyton emelkedik. Néha ugyan lemegy, de ez is csak a későbbi emelkedést segíti elő :)
Mielőtt valaki félreértene: nekem van pénzem részvényben, szóval, ha másban nem is, de ebben szurkolok a kormánynak!
Na komolyabban: a BUX emelkedését kb. szeptember környékén prognosztizálták olyan szakemberek, akik jobban értenek a tőzsdéhez, mint én (SZVSZ csak ilyenek vannak). Prognosztizáltak továbbá egy másik hullámot is, ha jól emléxem január vége és február közepe közötti időtartamra. Ezt az elsőt nem hittem le nekik, nem fektettem részvényekbe az adósságaimat. A következőt mostmár elhiszem. Szóval január közepén eladok mindent (lakás, feleség, stb.) és megyek a tőzsdére. Ha bejön, én fizetem a következő találkozó számláját. Ha nem, speakerhez megyek lakni.