Sziasztok! Aki fel tudja nekem venni a 31-én Travel Channel-en kezdőddő Departures 2. évadját annak adok 1 vagy 2 nCore meghívót és 600 pontot. Ha tud valaki segíteni, az a bigacsek@freemail.hu címen tud elérni. Köszi!
(NEM)Kicsit régóta nem volt hozzászólás ehhez a témához... De hátha valakit találok aki válaszol...
A következővel küzdök. Van egy Winfast PVR2000-es tunerkártyám. Tökéletesen működik. PowerCinema 6-os használok hozzá. OP rendszer Win7 32bit.
A gond. A távirányítót sehogy se bírom normális működésre bírni.
Működik és jól és megfelelően, de csak a tuner gyári szoftverével. A távirányítóhoz külön a driver nem rakható fel. A kalibráló program ráadásul csak pár programhoz van előre kalibrálva, de pl. a MCE nél a csatorna váltó és a hangerő is rosszul működik és nem is tudom átkalibrálni hiába próbálom.
A Media Portal-nál sem jó.
Tippek ötletek hogyan tudnám a PowerCinemát és a távost összepárosítani?
helló! tudnátok segíteni? vettem egy gigabite U7300 usb tv tunert és nem talál csatornát /digi kábel tv/ beállítás vagy szar az egész? mi lehet hiba? segítséget előre köszönöm!
Üdv. Kicsit OFF, bocsi érte.... Eladásra kínálok egy:
M-tech M7134 TV tunert minden gyári tartozékával(TV tuner, felh.kézikönyv, CD, távirányító, FM antenna, sztereó audio kábel, infra jelfogó), dobozában.
valamint egy:
Terminator - TV7131 PCI TV tunert minden gyári tartozékával, doboza nélkül!
Eladás oka: Windows7-re tértem át, és ezek csak Vista-ig kompatibilisek! Xp-vel használtam mindkettőt és hibátlanul működtek!
Tud valaki segíteni? Az én problémám a következő: Eddig minden okés volt. Vista; Pinnacle tv center pro 4.98; pinnacle pctv 100i PAL,... Újabban indításkor pár mp-ig mutatja a tv csatorna képét, aztán csak feketeség... hang megy tovább. Ha váltok s-video csatlakozóra, vagy composite-ra, és utána vissza tv-re akkor kb 5 mp-ig megint van kép, és elsötétül.. Ez mi a fenétől lehet? Nem sikerült rájönnöm... Valakinek tipp?
vettem egy pinnacle pctv kártyát.A csatornákat megtalálja, de nincs hang.Használtan vettem, semmi kábelt nem kaptam hozzá, még távirányítot sem. A hangkártyám integrált.Ekkor is össze kell közti a tv kártyával?
Nem tudom. Az enyémnek jóval kisebbek a követelményei, viszont csak hagyományos tévét tud, digitálisat nem, ez nem tudom, mennyiben más a kívánalmak szempontjából. Az ember azt várná, hogy a hardver elintézi, tehát nem a gépen múlik, de ki tudja...
Csak valahogy sosem bízom az USB-s kütyükben, ha valós idejű dolgokról van szó...
* For TimeShift and Record in MPEG-2 o Pentium® 4 2.6GHz (Hyper-Threading) o AMD® Athlon XP® 2600+ o Pentium Mobile® 1.73GHz * VGA Card Supports DirectX 9.0c * 256 MB RAM or above * USB2.0 Port * Sound Card * Windows 2000 / XP / Linux* * WindowsXP MCE 2005 (DVB-T only) * For HDTV Only o VGA card supports DirectX 9.0c and DxVA (HDTV) o HDTV will only function when the TV signal is in HDTV format
Nem tudom megítélni, nekem nem külső van, hanem PCI-kártya, de ezeket az USB-s cuccokkat én mindig gyanakvással figyelem, mert itt azért elég nagy adathalmazok folyamatos továbbításáról van szó. Tényleg jók ezek, akkor is, ha az ember dolgozik közben a gépen? Elvileg, persze, az USB 2.0 tud ennyit, csak hát az elv és a gyakorlat... A kártyás és hardver-MPEG-es eszközről tudom, hogy jó, hibátlanul felvesz a háttérben akkor is, ha tényleg fut mindenféle program közben a gépen.
Nagyon szépen köszönöm! Szerintem már el is van döntve!
Még egy kérdésem lenne, hogy a következő tipusrol mi a véleményed:
Pinnacle Systems PCTV Hybrid Pro ExpressCard 320CX PCMCI
-> állítólag az ATI vga -t nem szereti.. Szimpatikusabb amit ajanlottal, csak ez a Pinnacle.. van a helyi számtech boltban is... és ha ez is megfelelő lenne akkor nem rendelgetek feleslegesen..
Előfordulhat például két dolog. Az egyik az, hogy még egyszer az életben azért meg akarod nézni. A másik pedig az, hogy például véletlenül nem vagy otthon, amikor megy a film. A gépet otthagyhatod menni, a szoftverével nyilván tudsz időzített felvételt csinálni, x-kor elindul, y-kor abbahagyja, és ott lesz a gépeden a felvétel. Van, akinek már ennyiért is megéri.
Köszönöm a részletes választ! Minden tiszta. Ismét be kell lássam, hogy szél ellen ugyan lehet, de nem érdemes. Keserű kompromisszumot kötve a tényekkel, beérem az 'egy adás van a lakás minden vevőkészülékén'-lehetőségemmel. Marad a kérdés: ezek után minek vegyek fel egy filmet a PC-re, ha azt mellette párhuzamos időben már épp láttam a TV-ben? Ez ám a 22-es csapdája! Alszom rá még párat, aztán, lehet, h. hagyok a jupicinek lőni egy gólt és veszek tőlük egy második beltérit.
Ugyan minek is?! Úgy látom, minél fejlettebb a technika, annál inkább kevésbé van esélyünk a dolgok normális használatára... Kérdés, jó-e ez a sok fejlesztés? Vagy mi itt vidéken csak üljünk, oszt' bámuljuk a holdat....?????
Természetesen léteznek olyan beltérik is, amelyek egyszerre két csatornát tudnak kiválasztani és küldeni tovább, akár két tévére, akár egy tévére és egy másik eszközre, hogy a nézett csatornától függetlenül egy másikat vehess fel magnóra, DVD-re vagy számítógépre. Csak akkor olyat kellett volna venned. Nem a technika fejlődésével van baj, hanem azzal, ha nem olyan készüléket veszel, amely az igényeidnek felel meg.
Erősen keverednek nálad a fogalmak, attól tartok. Például, a gépeden futó szoftver támogatta tunerkártyák (azaz, a számítógépedbe helyezhető alkatrészek) listáján ugyan miért kellene szerepelnie egy műholdvevő beltéri egységének, ami, ugyebár, nem a számítógépedben van, ráadásul nem is tunerkártya, tehát az ott futó programnak semmi köze hozzá?
Röviden: a gépben levő tunerkártya akkor, és csak akkor képes többféle csatorna közül választani, ha a bemenetére egyszerre többféle csatorna érkezik. Ez a helyzet akkor áll fenn, ha például a kábeltévét (nem a műholdast, hanem amelyik dróton érkezik az UPC különféle elosztóközpontjaiból) egyenest a tunerkártyádba dugod be. Ilyen van például nálam, bár a távvezérlőt én ki se csomagoltam a dobozból, mert például engem nem érdekel, ha kell valami, a gép billentyűzetével váltok a csatornák között. De ez nyilván ízlés dolga.
Egy parabola és a hozzá tartozó beltéri egység nem ezt csinálja. A beltéri megkapja a sok-sok csatornát az antennától, ebből kiemeli azt azt egyet, amelyet te kiválasztottál, megfelelően átalakítja, és azt küldi tovább annak a készüléknek, akit rákötsz (ez lehet tévé, videómagnó, DVD-felvevő vagy tunerkártya). Egyet küld oda, tehát nem tudsz váltogatni közöttük. Akármilyen spéci programot teszel a gépedre, egyik sem fog soha sem olyan tévéadást fogni, amelyik azzal kezdi, hogy bele sem megy a tunerkártyádba.
Tehát: A beltéri típusa: Philips DSR4101/58. A TV-karihoz adott Beyond TV 3.6.0 SE szoft támogatott tunerek listájában sajnos nem szerepel ez a típus. (???!!!) Lehet esetleg ez a hiba forrása? A kariba S-Videón + RCA-kon keresztül lép be a beltériből a jel. PAL_B-re állítva a kép tiszta, a hang oké, de a tegnap estém is ráment a hiábavaló kísérletezgetésre, mégsem sikerült a csatikat megkeresnem (beállítanom) sem a Beyond TV-vel, sem a netről lecsipegetett egyéb progikkal. Ezek sajnos mind fizetősek (Pl.: Chris TV, ORB, DScaler... stb.) Mindig az adott -a beltérin beállított adót- találja csak meg. A beyond TV 4.0.verzió már meg lehet vásárolni, de ehhez azért sincs sok kedvem, mert épp elég volt megvenni a kártyát (egy látszatra javításra szoruló, tökéletlen szofttal!) ezen kívül szemét dolog plusz pénzt kérni egy olyan szoft upgrade-jéért, amit a vásárló a hardware megvételekor már egyszer kifizetett... Ja, és mellesleg nincs rá semmi gari, h. átsegít azon aponton, amelyiknél a 3.6.0-ás verzióval elakadtam. Elég elkeserítő... Jah! A jupicinél azt mondták, h. a beltéribe digitális jel megy be, ezt a kütyü átalakítja analóggá és ebben a formában megy ki hátul a scart-on. Koax bemenet csak egy van a doboz hátulján, de abba az antenna jele megy. Koax kimenet sajna nincs rajta egy sem. Ugyan minek is?! Úgy látom, minél fejlettebb a technika, annál inkább kevésbé van esélyünk a dolgok normális használatára... Kérdés, jó-e ez a sok fejlesztés? Vagy mi itt vidéken csak üljünk, oszt' bámuljuk a holdat....?????
A DScaler szoft-tal mintha találtam volna csatornákat. Tuning opciónál találtam egy olyat is a listán, h. UPC Eger. Erre állítva elkezdte kilistázni az adókat név és freq. szerint, de egy idő után újraés újra lefagy a progi. Én - naívan- azt gondoltam, h. a TV-kártya rendelkezik olyan tudással, amelyikkel memorizálja a kül. adók freq.-it, így fel tudom majd felvenni a dolgozószobában a winyóra az X-filmet, míg a nappaliban a TV-n Y-filmet nézem. Akkor ez tutti felejtős? Persze miért is fejlesztenének ez irányba, míg az ilyen "extrém elvárásokkal" rendelkező (l)usereknek kettesével árusíthatják a beltéri vackaikat... Pffff...... Nincs olyan software, amit beszerezve ez megkerülhető? V. esetleg más összekötési mód (egyéb kábelezés...stb.) A beltéri hátulján van még egy kis -talán- 7-tűs számítógépeken is látható aljzat. Az v.mi más?
AV-jelátlövőt beszereztem a másik szobában lévő TV-hez, de akkor ez sem oldja meg a PC-n való csatornaváltásokat, hiszen -ha jól értem- egy beltéri egység egy adó jelét veszi egyszerre. NNNa, akkor a TV-kártya távvezérlője mehet is a fiókba...
Így már értem, csak nem fejtetted ki. Ezek tulajdonképpen infra/RF modemek. Tehát infrán hergeled, RF-re konvertálva továbbítja az információt a párjához, ahol újra az eredeti infravörös információ hű másolatát állítja elő - infravörös formában -, s juttatja a vezérelendő készülék infra vevőjébe.
Ha mégis kábeltévé lenne (csak tévesen beltérinek nevezted a fekete dobozt), el tudnék képzelni más jellegű problémát is.
Amennyiben Alapcsomag van előfizetve + a kódolt adásokhoz konverter, ebben az esetben az UHF sáv (majdnem) üres, csak a konverter kimenőjele fogható. Ha a tunert valami oknál fogva (pl. ország szabványok) nem tudtad úgy beállítani, hogy a VHF sávokat is hozza, akkor valóban szaladgálni kell.
Esetleg szakszerűtlen bekötésnél, az alacsonyabb frekvenciájú adók vétele problémákba ütközhet, de ilyenkor legalább zajosan be szokott jönni, úgyhogy ezt inkább csak a teljes "kép" kedvéért említem.
UPC miért nem bírt röviden tájékoztatni, hogy nem lehetséges? Ha beltéri, akkor gondolom műholdvevőről van szó (UPC kábelnél lehetne set-top box, amit konverternek is neveznek, de az csak a kódolt adásokhoz szükséges).
Mindegy ilyen szempontból, hogy számítógép vagy TV, mert ebben az esetben TV készüléket is csak úgy tudnál használni, hogy át kellene menni a másik szobába váltani. Arról nem beszélve, hogy így csak ugyanazt az adást lehet nézni mindkét szobában.
Úgyhogy vagy át kellene szerelni a beltérit, vagy előfizetni másikra, esetleg lehetne beszerezni infra jelátvivőt, ami falon keresztül is továbbítja a jelet, rádiófrekvenciás úton.
De ebben az esetben sem lehetne a tunerkártya távszabályzóját használni, hanem a beltéri saját távszabályzója szükséges, vagy tanítható távszabályzó. Esetleg számítógépes megoldás is lehetséges: soros porti vagy USB infra adó/vevő, jel megtanulása, rögzítése, majd vezérlés egérrel.
Nekem még nem volt műholdas vevőm, csak kábeltévém, de a beltéri egységnek nem éppen az a dolga, hogy a paraboláról jövő sok közül csak a kiválasztott csatornát küldje tovább? Ha viszont csak mindig egyetlen csatorna jele jön ki belőle, és az megy a tunerkártyádra, akkor hogyan is tudnál azon csatornát váltani (az most mindegy is, hogy távvezérlővel vagy programból)? Ez akkor megy, ha kábeltévére kötöd rá, ahol egyszerre érkezik ötven adás, és van mi között váltogatni...
Üdv mindenkinek! Kérem, aki tud segítsen! A következő dologgal akadtam el: nemrég beköttetük a UPC-t otthon. Ennek örömére vettem is egy ADS INSTANT TV DELUXE PCI típusú TV-tuner kártyát. A hardware telepítésével megbirkóztam, de a szoftver telepítésénél v.hogy sehogy sem sikerül elérnem, h. a TV-kártya távvezérlőjével tudjak csatornát váltani a számítógépemen. A UPC-nél nem tudtak segíteni, a számítástechnikai szaküzletben sem igazán. Ha v.kinek sikerült már ezt a típ. kártyát összebarátkoztatnia a beltérijével, kérem, írja meg, mi lehet a gond? Frissítések, egyéb szoftwerek telepítése után a probléma még mindig u.az.: át kell menni a szomszéd szobába, ha csatornát akarok váltani. (De akkor minek a "DELUXE" TV-kártya távvezérlője???) Evil or Very Mad
Nekem egy pár éves Hauppage WinTV kártyám van (rádió + TV). A gondom az vele hogy rendszergazdaként futtatva működik is, most viszont áttértem arra hogy mezei userként dolgozom és csak néha lépek be mint rendszergazda. Ha azonban mezei userként indítom a WinTV programját akkor azt mondja hogy nem látja a vasat. Hogy lehet vajon engedélyezni a rendszernek hogy a mezei user is elérhesse a TV kártyát ?
Bocs a hülye kérdésért, de eddig főleg linuxoztam és csak nemrég tértem át windowsra, linux alatt elég volt írási/olvasási jogot adni a megfelelő egységnek (Pl. /dev/radio0, viszont XP alatt nem tudom hogy megy ez).