Keresés

Részletes keresés

FreeMan Creative Commons License 1999.12.07 0 0 24
Hurrá, megoldódott! A szomszéd hetven éves néni vette fel a hitelt, és én lettem a kezes... :-) Azért ez így már egész más, nem?
Gabó Creative Commons License 1999.12.06 0 0 23
Tavajelott kellett volna egy kis pénz 150-200 e Ft.
Körbekérdeztem a dolgokat. A Takarékszövetkezet úgy adott volna, ha 4 azaz négy kezest viszek, és ingatlanfedezetet. és max 200 e-ig. No akkor ezt hagyjuk OTP XVII ker fiók, barátnoméktol nem messze. Azt mondták persze lehet, ingatlanfedezet és a dolog ok, de csak a lakhely szerint illetékes OTP intézheti. Tehát Ráckeve OTP, ahonnan már anyukám kétszer vett fel hitelt amit rendesen törlesztett is. AZt mondták lehetséges, ingatlanfedezettel. OK itt vannak a ház papírjai a biztosító 7 mill re értékelte, de haszonélvezet van rajta (anyukámé). EZ nem jó mondták, mert ha nem tudom fizetni akkor ok nem biztos, hogy a házat 200.000 forintért el tudják adni. Javasolták a számlavezeto fiókot. IX. ker OTP Nagyon korrektek, beszéltem a vezetonovel, elmondtam az elképzeléseimet, azt mondta a fizetésem alapján ennyit nem tud adni, de 150-180 körül igen. Tehát az A hitel után B hitel ami egy hét elbírálás után a számlámon volt. A kamatok a szokásosak, nem beszélve arról, hogy ezt a pénzt akkor fizetem vissza a két éven belül amikor akarom, és annyiszor veszem fel a már bennlévo összeget ahányszor igényem van rá. Még ez volt a legkorrektebb megoldás. Persz csak ha nem vagy a VIP listán.

Még egy dolog amit leírtam az amerikás topicban is.Az egyik diák tök boldogan közölte, sikerült a bankkal elintéznie, mire a fia 18 éves lesz addigra visszafizeti a kölcsönt.
GABó

And67 Creative Commons License 1999.12.06 0 0 22
Az biztos, hogy ha valaki nem törleszt rendesen, az adott bank "fekete listára" teszi, sőt az is lehet, hogy a többi bank is tudhat majd erről.
Előzmény: Robin (21)
Robin Creative Commons License 1999.12.06 0 0 21
akkor én nagyon hitelképes lehetek, mert eddig még nem volt elutasított kérésem, és többször vettem fel áruhitelt. sőt lakásvásárláshoz is volt hitelem, és most a felújításhoz is tervezem a hitelfelvételt. Az is igaz, hogy legalább 87 óta az otp vezeti a számlámat, és tőle szoktam hitelt felvenni. Az egyik ismerősöm azt mondja az is sokat számít, hogy a felvett hitelt rendben törtlesztette-e az ember, mert ez erősíti a mutatóját. Meg biztos a hűség is számít (legalább ennyi előnyöm van). - ja és a kezelési ktg is mindig 1%-kal kevesebb igy.
And67 Creative Commons License 1999.12.05 0 0 20
Az első osztályú nagyvállalatok hitelezése terén már túl nagy a verseny, ezért az utóbbi időben egyre több bank fordul a lakossági hitelezés felé is (pl. BB, Citibank, Postabank, CIB).

Egy jobb scoring rendszer persze nem csak azt mondja meg, hogy a kért feltételekkel hitelképes vagy-e, hanem abban az esetben, ha nem vagy hitelképes, azt is kiadja, hogy milyen futamidő mellett vagy összegre vagy hitelképes (persze az adott konstrukció lehetőségein belül).

Előzmény: FreeMan (17)
FreeMan Creative Commons License 1999.12.05 0 0 19
Azért ez vérlázító! Még az ember gondolatát is kitalálják! :-)
Előzmény: organic (18)
organic Creative Commons License 1999.12.04 0 0 18
Azért nem teszik közzé, hogy ne tudd direkt az igényeikhez állítani a paramétereidet.

And67:
egy jó késoi rekció:
én csak a szem. kölcsön kamatokról beszéltem.

Előzmény: FreeMan (17)
FreeMan Creative Commons License 1999.12.04 0 0 17
Értem én a bankok gondját, meg azt is értem, hogy nem azért vannak, hogy nekem, nekünk hitelezzenek. Csak egyszerűbb évente néhány milliárdos hitelt kihelyezni, mint pár százezres - egy-két milliós - ügyféllel vesződni!
De meg tudná valaki mondani: miért nem lehet közzétenni a pontszámításuk elveit? És miért titkos ált. az is, hogy miért vagyok, vagyunk hitelképtelenek?
And67 Creative Commons License 1999.12.03 0 0 16
MAMAhal!
Szerintem inkább 9 ezer körülire jön ki a törlesztőrészlet 160 ezer hitel és 24 hónap esetén a mai kamatok mellett, de mostmár mindegy.

Sajnos az áruhitelezésnél a vásárolt árucikk nem jelent fedezetet a bank szempontjából, mivel már a vásárlás napján is el lehet adni, illetve a végrehajtó elől is át lehet vinni a szomszédba. :-(

Más a helyzet a gépkocsikkal, mivel azokról nyilvántartás van, forgalmi engedélyükbe bejegyezhető a jelzálog és az elidegenítési tilalom, ellopásuk vagy tönkremenetelük esetére biztosítás köthető.

Gyötör!
0 %-os hitelkamat a mesében sincs. Pénzügyekben nincsenek csodák, ha nem kamat címén, akkor kezelési költségként, folyósítási jutalékként, vagy akár úgy, hogy részletre történő vásárlás esetén drágább az áru, mint egyösszegben történő kifizetéskor, de valahogy mindig meg kell fizetnie az adósnak a pénz használatának díját. A bank nem jótékonysági intézmény.

Gyötör Creative Commons License 1999.12.03 0 0 15
Bocs, a kamat 0% (nulla) volt!
Olyan mint egy mese? :-)
Gyötör Creative Commons License 1999.12.03 0 0 14
Nem egyformák az elbírálási kondíciók:
pl. ismerősöm kb. 80.e Ft áruvásárlási hitelt vett fel hat hónapra(50% kp. előleg befizetéssel 10%kamat+1x2.000Ft kezelési ktsg.) nettó 70.e Ft!!!!-ra - ami havi 13.e Ft feletti törlesztést jelent! (talán a Cetelemenél..?..?)
MAMAhal Creative Commons License 1999.12.03 0 0 13
Nem volt.
Egyébként ott a tv, ha nem fizetek,nem?

Hiszen van fedezet, maga az árucikk.Egyébként a kérdőív sem volt semmi,amit ki kellett tölteni.Anyit mondott ott helyben a hölgyike, hogy a 15 e Ft-os havi rezsi sok, meg a két gyerek sem előny. Na de ki hiszi azt el, hogyha beírok 2 e Ft-ot?
Azóta megvettük a tv-t kp-re.))))

Egyébként az autóm vásárlásakor 2 nap alatt kaptam 800 e Ft hitelt, 4 évre, egyedüli igénylőként.

Előzmény: farkendoclone (11)
BENTA Creative Commons License 1999.12.03 0 0 12
Próbálkozz a Postabankkal. Két nap alatt elbírálják, és korrekt feltételekkel. A kamaton lehet vitatkozni, de ha több bankot is összehasonlítasz, kicsi a szórás.
Előzmény: rahell (2)
farkendoclone Creative Commons License 1999.12.03 0 0 11
MAMAhal,
a bankoknak nagyon szigorú a scoring-rendszerük, hiszen övék a kockázat ha esetleg az ügyfél nem tud fizetni...
Már nagyon apró dolgokon is megbukhat a kérelem -
nézz utána pl. volt-e késedelmes közüzemi befizetésed
f+oclone
Előzmény: MAMAhal (10)
MAMAhal Creative Commons License 1999.12.03 0 0 10
A BB-nál egy 200.000 Ft-os tv-t szerettünk volna venni 24 hónapos részletre, 20 % önerővel.
A havi 250.000 netto mellett ( igazolt) és a két gyerekkel azzal utasították el, hogy nem látják biztosítva a visszafizetést.
Ez kb. havi 7 ezer Ft.Nevetséges.
Először mindenféle indoklás nélkül jött vissza a papír, végülis harmadszorra telefonáltunk be a központjukba, mire annyit elmondtak, hogy pontszámrendszerrel értékelnek, és nem értük el a minimális pontszámot.
Ugyan, ki kaphat tőlük hitelt?

Előzmény: Lexes (5)
Csokis2 Creative Commons License 1999.12.03 0 0 9
Nekem az 1,2 MFt-os autohitelemet ket nap alatt elbiraltak az Odon Banknal, pedig csak mezei alkalmazott vagyok. (Igaz, a kamat jo magas, de hat nem kotelezo.)
And67 Creative Commons License 1999.12.02 0 0 8
A bankok sűrűbben szokták felülvizsgálni kondícióikat, nem évente. Tudom, évekig ez volt a munkám. Nem hiszem, hogy rövid időn belül jelentősen lezuhanna a kamatszint, a jelenlegi konkurencia nem újkeletű, ha eddig nem volt ilyen hatása, ezután mitől lenne.

Hogy megéri-e kölcsönt felvenni azt mindenki maga döntse el, én a hitelkamatra azt szoktam mondani, hogy az az ára annak, hogy mostantól élvezed a hitelből vett áru szolgáltatásait, és nem csak attól kezdve, hogy összespóroltad a teljes vételárat.

Számításokba csak az bocsátkozzon, aki jártas a pénzügyi számításokban, mint például a belső megtérülési ráta megállapításában. Enélkül javaslom, hogy a kölcsön THM (teljes hiteldíjmutató) értéke alapján tájékozódjon mindenki. Ez egy százalékos formában kifejezett mutató, a bank köteles lehetővé tenni megismerését a kölcsönszerződés aláírását megelőzően. Pontosságára a konkurens bankok ügyelnek. Minél alacsonyabb ez az érték, az adósra nézve annál kedvezőbbek a kondíciók. Érdekesség, és a THM értékek is mutatják, hogy hosszabb futamidőre érdemesebb felvenni a kölcsönt, mivel annak ellenére, hogy nominálisan több kamatot kell fizetni, amiatt, hogy a tőkét később (az infláció miatt gyengébb pénzben) kell visszafizetni, a THM érték alacsonyabb.

organic Creative Commons License 1999.12.02 0 0 7
A bankok évi egy alkalommal szokták csak felülbírálni a hitelkondíciókat, és gondolom teszik ezt olyan késon, ahogy csak lehet. Nem valószínu, hogy egyhamar nagyot esnek a személyi hitel kamatok, max a konkurrenciaharc élezgeti egy kicsit oket.

Személyi kölcsönt egyébként 1 évnél hosszabb idore nem is nagyon érdemes felvenni, mert megalázóak a kamatok.
De ha kiszámolod 1 évre, félévre, akkor egész frankón alakulnak a költségek...

Előzmény: mrcashman (6)
mrcashman Creative Commons License 1999.12.02 0 0 6
Emberek kiszamoltatok mar hogy mennyibe van ez a szemelyi hitel? Most vegeztem egy gyors szamolast az egyik bank szemelyi hitelere. 33%-os hozamra jott ki egy negy eves konstrukcio eseten, most ay allampapirpiaci hozamok 11.5-12 % korul vannak. Ez az uzletag olyan uj meg hogy a bankok jo nagy kockazati felarral szamolnak, ezert en azt ajanlanam mindenkinek hogy varjon meg legalabb egy fel evet. A konkurrencia es a csokkeno inflacio hamarosan jelentosen le fogja nyomni a hitel koltseget is.
Lexes Creative Commons License 1999.12.02 0 0 5
Érdekes.

Áruvásárlási hitelt rendszeresen szoktam igénybe venni, van ahol hosszabb a cécó (pl. OTP), van ahol kb. fél óra (BB), kezes és fedezet nélkül. Kereseti kimutatás vagy a banknál vezetett folyószámla kell, és kész. De ha valaki mondjuk főállású vállalkozó, vagy valamilyen kis cégnek (Kft, Gm, stb.) dolgozik, akkor kissé bonyolultabb, ha összejön egyáltalán.

And67 Creative Commons License 1999.12.02 0 0 4
Kedves FreeMan!

Nem is fogunk. Ha egy bank fedezet nélkül nyújt hitelt, megszegi a prudens működésre vonatkozó elvárásokat. Tehát szerintem fedezet nélkül nem lehet hitelhez jutni. Más kérdés, hogy mit fogad el az adott bank fedezetként, nem biztos, hogy a hétköznapi gondolkodás szerinti fedezeteket követeli meg. Fedezet lehet a kezes, egy ingatlan, likvid értékpapír (lombard hitelezés), vagy épp az adós rendszeres jövedelme. Ez utóbbi egy olyan kategória, amit hagyományosan nem szokás fedezetnek tekinteni, és hirdetéseikben talán épp ezt használják ki a bankok: kezes és fedezet nélküli hitelt hirdetnek, de hitelt csak annak adnak, aki rendszeres jövedelme alapján nagyon hitelképes. Ma már egyre inkább scoring alapú az ilyen hitelezés, ahol a kérelmező jövedelmi helyzetén túl még rengeteg egyéb tényező (pl. főbb vagyontárgyak megléte, értéke, eltartottak száma, végzettség, munkahely, munkanélküliség kockázata, bankkapcsolatok, stb, stb) alapján kerül megállapításra, hogy a kért hitelt megkaphatja-e az illető, vagy sem. Ahol nem ennyire alapos a vizsgálat, talán kevésbé óvatos is a bank és olyanok is kaphatnak kölcsönt, akik sajnos nem tudják majd visszafizetni. Ebben az esetben viszont a magasabb hitelkamat révén a végül is rendesen törlesztő ügyfelek fizetik meg a nemfizetők miatti kockázati felárat.

Előzmény: FreeMan (3)
FreeMan Creative Commons License 1999.12.01 0 0 3
Hát úgy tűnik eddig nem nagyon találkoztatok hitelt kapó emberrel...
rahell Creative Commons License 1999.12.01 0 0 2
Én még ingatlan fedezettel sem kaptam, pedig a fizetés amit kimutatásra kellett írni, a háromszorosa volt annak, amit kértek hozzá. Úgyhogy szerintem csak annak adnak, aki nincs rászorulva.
Előzmény: FreeMan (-)
organic Creative Commons License 1999.11.30 0 0 1
Doszpot viszont tutira nem kap, mert fegyveres testületben melózik...
Előzmény: Oborzil (0)
Oborzil Creative Commons License 1999.11.30 0 0 0
A Viszkis is ilyen ember, csak ő most nincs itt köztünk...
Előzmény: FreeMan (-)
FreeMan Creative Commons License 1999.11.30 0 0 topiknyitó
Ha van köztetek valaki, aki már látott olyan embert, aki kezes és fedezet nélkül személyi vagy áruvásárlási hitelt kapott, kérem, ugyan mondja már el, hogyan sikerült ez neki.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!