Csurka István néhány napja megköszönte a Parlamentnek, hogy képviselő társaai nem oldották fel a mentelmi jogát abban a perben, amit újságírói hivatástól való eltiltása érdekében Demszky indított ellene. Köszönetét azzal indokolta, hogy egyébként nem tudná folytatni újságírói munkásságát és elesne az amúgy már számra nagyon esedékes Pulitzer díjtól.
Tudod szabad orszagban elunk. Te engem ne terrorizalj. Te legalabb olyan faraszto vagy szamomra, mint en a tiedre. Valtoztass TE stilust, esetleg nicket -- vagy ne. Ahogy gondolod. De egeszen addig, amig ugy erzem, hogy blodliket beszelsz, be fogok szolni. Max ignoralod amikert irok :P
Csak nem ertem, hogy ha te felhaborodsz itelethozatal kovetkezik felszolitasan, akkor te hogy mersz engem valamire is felszolitani.
De hat tudjuk, minden terrorizalas egyenlo, de vannak terrorizalasok, amik egyenlobbek es double standardok.
Oszinten szolva fogalmam sincs, hogy tevedsz, vagy sem, mert nem ertem, amit beszelsz.
Nagyon jol csinalod a dolgot, mert pl afelett zsenialisan elsiklottal, hogy az ES ujsagiro jelentettek meg eloszor a cikket, es kapasbol mas ujsagirokrol kezdtel beszelni.
De nem baj, mert mint tudjuk, minden tenyt egyenlo mertekben veszel figyelembe, csak vannak tenyek, amiket egyenlobben.
Igen. Igen. Az ÉS Pulitzer-díjas újságíróit nagyon szeretem.
Náluk jobban már csak Bölcs urat és Mester urat szeretem, mert ők - minden VIP-hiteles és Pulitzer-díjas etalonjaként - egy emberként szálltak harcba a zsebükbe zsozsót tömő Princz Gábor üzelmei ellen, és erejük utolsó szikráinak megfeszítésével támogatták a Princz Gábor üzelmeit leleplezni kívánó új polgári kormányt.
Ugyancsak emiatt imponál a végtelenségig a Magyar Hírlap vezető publicista hölgyének tevékenysége...
Jó érzéssel tölt el a tudat, hogy vannak még karakán, az igazságot mindennél többre becsülő tollforgatók Magyarországon!
Valoszinuleg a vege fele igazad lehetett. Marmint hirdetes - hiredot viszonylatban. Viszont abban is biztos vagyok, hogy ha a konyvizsgalo ceg alairta a bank jelenteset, akkor nagyon bator/huje ujsagironak kell lenni, aki ennek ellenere bombabiztos bizonyitekok hianyaban megirja. Ezek a konyvizsgalo cegek nem arrol hiresek, hogy csak igy hagyjak a jo hiruket (mas kerdes, hogy ha kiderul a dolog, akkor nagy a bukta).
Marpedig ugy gondolom -- es eddig senki nem mondott ennek ellen -- nem volt semmi bizonyitek a PB panamaira. Es innentol fuggetlen a dolog a VIP hiteltol. Es alfalfa egyrecsak malmozik, de azt meg mindig nem mondta meg, hogy mi a velemenye a VIP hiteles ES cikkjerol (tkp ok irtak eloszor a dologrol), es hogy bertollnok-e a VIP hiteles Pulitzer dijas ujsagiro, mert irt a PB-rol.
1. Az igényes hirdetőket ugyanis kifejezetten riasztja, ha egy újság azzal próbálja olvasótáborát növelni, hogy egy bank körüli korrupciót támad.
2. Másrészt viszont, az igényes hirdetőket kifejezetten vonzza, ha egy újság azzal próbálja olvasótáborát növelni, hogy egy bank körüli korrupcióról leplet lerántani készülőket támad.
A fenti - fantasztikusan logikus, és a piacgazdaság törvényeit szabatosan leképező - hirdetői magatartás és Princz Gábor személyes érdekeinek egybeesése kifejezetten a véletlen műve...
En is csak talalgatni tudok. De szvsz egyetlen szerkeszto sem engedne olyan cikket a lapjaba, ami elriaszt egy jo hirdetot es esetleg egy ketes kimenetelu perbe keverte volna. A konkurrencia meg nem akart fizetni ilyesmiert, a PB-vel ellentetben...
sotetbunkokerdojelbacsi
Ps: egyebkent szerinted csak a VIP hitel volt a PB kezeben az egyetlen nyomasgyakorlo eszkoz?
Szabad legyen ismételten megkérdeznem, hogy ki volt VIP-hiteles és PULITZER-díjas egyben. Ennek ismeretében sokkal érdekesebb és konkrétabb lenne a csevej.
szvsz nincs igazad. mindenki tudta nagyjabol, hogy budos a dolog. a batrabbak/hozzaertobbek irtak az ugyrol, a gyavabbak/ignoransabbak hallgattak, mindket oldalon. de a vip-hitelesek jelentos resze nagy hevvel tomjenezte princzet, es tamadta az ot tamadokat. ez utobbi szerintem is bertollnoksag.
egyebkent a ker. tevek ennel ezerszer egyszerubb ugyre sem mozdulnak ra. a jobboldali ujsagiras princz altal nem megvett resze (ertsd: nem a magyar nemzet) pedig - mint mar irtam - nem princzben, hanem bokrosban latta a fo ellenseget.
Volt bizony a roham, volt bizony a szobeszed. De ez meg mindig keves volt. Valoszinuleg senkinek sem volt infoja arrol, hogy milyen gondok vannak a PB-nel, igy nehez hiteles cikket irni (mert hiaba van igazuk, egy sajtopert el lehet bukni -- lsd. Orban banya vs ES :)))
Azt viszont ne mondd nekem, hogy a jobboldali ujsagiras '97 utan szuletett, vagy igen? Mert nem hiszem, hogy a kereskedelmi tevek visszautasitottak volna egy ilyen sztorit. Vagy sarosak a jobboldali ujsagirok, es akkor alfalfa double standard-et hasznal, vagy valoban nem volt semmi kezzelfoghato teny az ujsagiro tarsadalom kezeben -- ez esetben viszont alfalfa csunyan csusztat.
Engem nem zavar, kipellengerezik a VIP hiteles ujsagirokat es kozeleti szemelyisegeket -- akinek igenye van ra, tegye. Csak ugye akkor tessek latni a masik oldalt is.
Ps. a cikket igerem elolvasom, de most csak ilyen harom perces szosszenetekre van idom.
ad 1) volt ugye egy roham a bank ellen, amikor mar sajtoszerte beszeltek, hogy az andersen nem irja ala a merleget, es az elozetes szamok, amiket a pbank kozzetett a tokepiacban, koszono viszonyban sincsenek a valosaggal. plusz eleg szeles korben ismert volt, hogy az elozo evi felugyeleti vizsgalat szerint a pbank gyakorltilag minden letezo rendelkezest megsertett, de a tovabbra is eros politikai hatszel miatt vegul az a kompromisszum szuletett, hogy csinaljanak egy big 6 auditot, es akkor rendben van a dolog. azt persze sejteni lehetett, hogy ez nem lesz egyszeru - nem is lett.
a politikai nyomasrol talan olvasd el az es cikket, lasd lenn.
a betetesek pedig azert mentek vissza, mert arrol nyilvan soha nem volt szo, hogy ok elbukjak a penzuket. (az orszag masodik legnagyobb bankja nem dolhet be.) viszont akkor kellett volna az allamnak visszavennie a bankot, elkuldeni a menedzsmentet, es elkezdeni a konszolidaciot.
ad 2) nagy kulonbseg van az igen visszafogott kritika es a fenyeskedo tomjenezes kozott, a la mester akos.
ami a "jobboldali" ujsagirokat illeti, szvsz akkoriban eppen nem volt mar uj mao, es meg napi mao. de ha nemzetesek kaptak vip-hitelt, akkor termeszetesen ok is bertollnokok, ez nem kerdes. (csak ok ugye mindig vacakok voltak, szemben a masik oldal zsurnaliszta-sztarjaival:-))
egyebkent princzet azert sem tamadta a jobboldal, mert bokros ellenfele volt, marpedig lajos volt a kozellenseg. lyol emlexem, hogy a pbankba pumpalt allami tokerol szolo (97-es) dontes napjan varatlanul a vilaggazdasag, majd nyomaban minden mas ujsag a budapest bank eladasanak egyebkent valoban sajatos korulmenyeirol kezdett cikkezni. (es persze juszt laci is az elen jart ez ugyben a kriminalisban.) tehat a bokros-princz ellentet mashol is jelen volt.
ad 3) az es fenn van a weben, a http://users.westel900.net/es/ alatt. az orokzoldeknel keresd a bank ban cikekket. azt gondolom egyebkent, hogy csak e cikkeket olvasva tudsz igazan megalapozott velemenyt formalni pbank ugyben.
Allj! Dontsuk mar el, hogy most miert fikazzuk oket. Amirol te irsz, az mar ezer topicban elment, ez mind oke. Feltehetoleg tudta, hogy van VIP hitel, mint ahogy tudja mindenki, aki egyszer is volt bank kozeleben.
De ki az, aki ezt felhanytorgatja? Plane ugy, hogy kap pl 1M HUF-ot, mondjuk 10%-ra? Nekem eszembe nem jutna, hogy ettol fog a bankom csodbe menni.
Ugy gondolom, hogy alfalfa alapkerdese arra vonatkozott, hogy miert nem irtak meg a rossz kolcson kihelyezeseket stb. amikbol a 150Milliard HUF hiany keletkezett. Errol szvsz nem tudhattak. (Bar az is lehet, hogy Princz behivta oket a maci barlangjaba, megmutatta nekik a hamis adatokat, majd megvette oket VIP hitellel.)
Ha viszont megint a VIP hitelt huzod rajuk, akkor kar volt meginditani ezt a topicot, elo lehet huzni 5 masik regit, es hummogni egy ket sort.
"De az olyan népszabós, éses tempó, tudod?"
Ezt nagyon koszi. Olvasd el krz beirasat, hogy ki is jelentette meg a leleplezest a valasztasok elott ;-)