Szt hiszem, hogy méltatlanul elsüllyedt szülőanyánk, miasszonyunk, Fazekas Ildikó topicja... Hová tűntek az ex és jelenlegi Külkeresek (bocs, jelenlegi bégéefesek) a Törzsasztalból??
Eléggé elcsodálkoztam azon, hogy már ilyen topic is van, de NAGYON ÖRÜLÖK neki... Biztos Ildikónak is nagyon jólesik majd, amikor mindjárt átfaxolom nekiJe. Nagyon sok mindent köszönhetek neki és nem csak szakmailag, hanem emberileg is! Még sok ilyen tanár kellene és nem csak a Külkerre!! :))
Nekem még a logisztika tanár (nem jut eszembe a neve) volt nagyon szimpatikus, mert profi volt, és viszonylag jól is tantott. Segítsetek már, hogy hívták!
félreértesz, Ildikó nem a lányt pontozta le, hanem _saját magát_ . Az említett bírálatot magam is olvastam anno, ezért vettem a bátorságot a megnyilatkozáshoz. Az osztályzattal nem volt probléma, az iromány színvonala volt olyan, amit bizonyos szint (mondjuk érettségi) fölött nem engedhetne meg magának az ember. Különös tekintettel a nemecsek jelenségre. Az ember egyszerűen nem adhat ki akármit a kezéből - szerintem - még akkor sem, ha azt hiszi, nem látják sokan! Egyszerűbben megfogalmazva: rendkívül igénytelen volt, na.
Aki a fősulin rám a legjobb benyomást tette, az Ster Anna tanárnő volt. Ő ugyan nem volt az iskola sztárja, de nagyon-nagyon művelt, szimpatikus ember. Bocs az offtopicért.
Kedves berku!
A közvetett tapasztalat mindig
mindennél többet ér. ;o))))
Az én szakdolgozatommal ugyanezt
tette, ám nem vagyok megsértődve rá,
sőt, elégtételt sem éreztem, amikor
egy színvonalas szakfolyóirat megvette
és közölte az Ildikó által lepontozott
produkciómat.
Kedves Linduska?
Ki mondta, hogy lelkesedned KELL?
Itt arról olvashatsz, hogy vannak
akik szeretik, mások meg nem.
Felszólítás, toborzás, aláírásgyűjtés,
erőszak, stb. még nagyítóval sem található.
Különben ha van olyan tanárod aki megérdemli,
nyiss neki topikot, élvezettel fogom olvasni.
Szakmailag tényleg profi (ld. reklámversenyek) és nagyon jó előadó. Emberileg én viszont egyáltalán nem voltam tőle elájulva, miután egyik barátnőm nála írta diplomáját és kapott egy kritikán aluli színvonalú bírálatot. Az illető tényleg lelkes volt, sok munkát ölt a dologba, a bírálatról viszont virított, hogy a tanárnő _még a tartalomjegyzéket sem_ olvasta el, slendrián fogalmazás és tele elgépeléssel, ami közül az egyik az volt, hogy kisbetűvel írta az illető nevét... Elhiszem, hogy nincs sok ideje, de akkor ne vállalja el a konzulensséget.
Barátnőm azt mondta, ha a diplomavédéskor megkérdezik, mit szól a bírálathoz, akkor kirakja a lapot és megkérdezi, hogy ehhez mit szóljon. Végülis nem került rá sor. Kár.
igen, mert arra kíváncsi, hogy mit tud
a diák és nem arra, (mint pl. Berényi
a jogon) hogy mit nem.
Légkört teremt a vizsgán és adja alád
a lovat, hogy mit tud kiszedni belőled.
Kár hogy kevés ilyen tanár van!
Sziasztok ex-külkeresek!
Nekem csak ránézett a vázlatomra vizsgán és annyit mondott: nincs több kérdésem, jeles.
Azóta töprengek, hogy csak gyorsítani akart a vizsgatempón vagy tényleg jó voltam nála.
Ez már 7 éve volt, nem is tudom, azóta milyen a hangulat a külkeren - húgom szerint nem olyan jó, mint a mi időnkben volt, fúúú - és a tanárnőt is csak itt-ott láttam a tévében harcba szállni az igazáért, rendületlenül... Üdvözlöm én is.
Exti
Kedvenc tanárom volt, nála írtama szakdolgozatomat (húúú de nehéz volt elcsábítani a konzulens szerepre).
Kiválló tanár és ember! Valóban megérdemli, hogy nevét e hely is megőrizze.
Ő szerettette meg velem a marketingkommunikációt (ahol eddig még nem sikerült elhelyezkednem -túl informatika specifikus experience-im vannak :(, de nem adtam fel!)
odaát a Politikában már szinte külön frakciója
van Dr. Györgyi Kálmán legfőbb ügyész egykori
tanítványainak.
Itt most részben szeretnék megemlékezni egy másik
nagyszerű tanáromról, továbbá érdekelne, vannak-e
itt más tanítványai is rajta kívül.
Dr. Fazekas Ildikó a Külkereskedelmi Főiskola tanára és a hazai reklámélet egyik prominense.
Ha csak kiemelkedő szakember és pedagógus
lenne, akkor talán nem emlékeznék meg róla külön
topikban, hiszen ilyen azért akad a Pokornival
súlyosított hazai oktatásban, de Fazekas Ildikó
nagyszerű ember, kiváló előadó - és bár hosszabb
ideje dolgozik a felsőoktatásban, kivül tudott
maradni a területére sajnos nagyon jellemző
általános emberi leépülésen, ami kellemetlen
tulajdonságok erősödésével jár.
Nyilván az alacsony jövedelmek és a bántó vagyoni
különbségek miatt 15 év felsőoktatás után a legtöbb
tanár meg nem értett zsenivé válik, kicsinyes,
túlérzékeny, a helyét nem találó, a jelentőségét
messzemenően túlértékelő, sértett ember lesz.
Szeretett egykori tanárom üde virágcsokorként
emelkedik ki a gaztengerből, kívánom neki, hogy
minél több lelkes hallgatót taníthasson meg a
marketing-kommunikáció fogásaira, és minden
érintettnek kívánom, hogy tőle tanulhasson.
A Főiskolán, a szaktanfolyamokon, az előadásain,
a publikációin keresztül, ahol lehet.