Keresés

Részletes keresés

vigor Creative Commons License 1999.12.05 0 0 155
Ez egy Intelligence Quotient 170+

Nehogy bedőljetek neki!

Előzmény: IQ138 (152)
alomhajos Creative Commons License 1999.12.05 0 0 154
Szia Faithfull!
akkor bocs.... :-))
no problémó... :o))
Előzmény: faithful (141)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.03 0 0 153
Kedves monty!

Nagyra értékelem a hozzászólásodat. Komolyan. Kevesen vannak errefelé, akik nem lesznek indulatosak a témában.

"Szerintem a vallas sokkal szemelyesebb annal, hogy ezt nagy kozossegben kellene uzni." - írod.

Ezt elfogadom, mint magánvéleményt, de megjegyzem, hogy számomra, vallásomat gyakorlóként első számú mérőzsinór a Biblia, amely szerint az apostolok is nagy közösségben tartották az összejöveteleiket.

"De, hogy valakit hogyan erint meg az Isten vagy Szellem, HISZEM, hogy csak az egyenisegtol fugg, s az egesz a legszemelyesebb maganugy, ha ezt valamilyen kozossegi hatas hozza ki belole az ketseget kelt bennem."
Nem szeretnélek idézetekkel untatni, de megjegyzem, hogy a közösségben történt imával kapcsolatban több csodát rögzít az Apostolok Cselekedetei, mint az egyénivel kapcsolatban.
A hatás nálunk (én hitesnek vallom magam) sem a közösség miatt van. Mi próbálunk nem idegesek lenni egymásra, amikor a másikkal mit sem törődve, de mégis mellette keressük Isten jelenlét. Lehet, hogy ez külső szemszögből szokatlan, de biztos, hogy nem törvénysértő. Ez történt pünkösdkor is, az emberek nagy zajban úgy viselkedtek, mint a részegek...

Nem gondolom, hogy szekta tagja lennék; örülnék, ha mindne szekta csak annyira lenne rossz, mint a "miénk". :-))

Üdv,
TioT

Előzmény: monty (151)
IQ138 Creative Commons License 1999.12.03 0 0 152
Kedves Tichy Zsolt!

Hogy céltalannak tűnik?? Lehet...én sem éreztem benne semmi célt, mert nem cél, hanem eszköz...
Szükséged van Istenre? Hát ez bizony a Te problémád, de látom jól viseled:-))
Én úgy vagyok vele , mint Szokratesz a piacon: Jaj, de jó, hogy annyi mindent lehet kapni, amire nekem semmi szükségem!!

Üdv!

IQ138

monty Creative Commons License 1999.12.03 0 0 151
Kedves vitatkozok !

Mivel sem HGY-s sem mas kereszteny nem vagyok, abban az ertelemben hogy pl. meg lennek keresztelve, vagy misere jarnek igy kicsit offtopic a velemenyem. A Bartus konyvet sem olvastam.

Mint kivulallonak az a legfurcsabb, hogy itt vallasos a vallasosnak ellenfele, de meg inkabb katolikusnak a HGY-s, na es leginkabb Nemethnek a Bartus. Szoval tenyleg igaz, hogy minnel kisebb a kulonbseg a vitazok kozott, annal nagyobb a veszekedes. Az ateistak meg jot rohognek magukban, hogy ezek milyen dolgokon tudnak vitazni.

Szerintem a vallas sokkal szemelyesebb annal, hogy ezt nagy kozossegben kellene uzni. Magam is erdeklodom a Biblia es mas olvasmanyok irant, raadasul egy teologia konyvon is vegigragtam magam sok hasznos dolgot lehet ugy megtudni, hogy az ember nem gyakorlo vallasos. Pl. amennyire kepmutatonak tartom a megvalosult keresztenyseget annyira el is ismerem, hogy mennyi pozitiv dolgot tett. De, hogy valakit hogyan erint meg az Isten vagy Szellem, HISZEM, hogy csak az egyenisegtol fugg, s az egesz a legszemelyesebb maganugy, ha ezt valamilyen kozossegi hatas hozza ki belole az ketseget kelt bennem. Ami meg nekem gyanus, ha mas mondja meg nekem mi a jo, a tulzott szertartasok es szabalyok rakenyszeritese meg a vilagbol valo kivonulas.

Nos, ugy velem, hogy annak ellenere, hogy egy csomo joszandeku ember tagja a HGY-nek, az enhyen szekta jellegu. Persze biztosan nem lehet tudni. Az, hogy az emberek ott tenyleg megtapasztaljak Isten-t es nem csak illuzio, azt csak sejteni lehet. Persze ha meg illuzio is es valakinek az kell, es ettol tenyleg boldogabnak erzi magat az legyen HGY-s.

Barati udvozlettel: monty

Tichy Zsolt Creative Commons License 1999.12.03 0 0 150
Kedves IQ138!

"Magyarázd, meg légyszíves, miért idézgeti mindenki itt szószerint?? "

Szvsz. azért, mer szövegkörnyezetből kiemelve egy-egy mondattal bármit lehet bizonyítani és annak ellenkezőjét is. Így azután el lehet vitatkozni mindenről, míg a világ meg egy nap.

"NE TÉGY OLYAT MÁSSAL, AMIT NEM SZERETNÉL, HA VELED TENNÉNEK!! "

Ez így önmagában nekem eléggé céltalannak tűnik, még akkor is, ha az alapgondolatot teljes mértékben elfogadom! Ennek pedíg az az oka, hogy nekem szükségem van Istenre.

Szeretettel: Zsolt

Előzmény: IQ138 (146)
IQ138 Creative Commons License 1999.12.02 0 0 149
Kedves BMiklós!

Hát látod ilyen az élet...nem tudok olyat mondani, amire ne lehetne a Bibliát idézni:-(((
Azt egyébként nem mondtam, hogy tudok mindíg úgy élni, ahogy kellene, de a hiba bennem van, az elv az jó és működik...hogy Jézus találta ki, hát az se baj:-))

Üdv
IQ138

BMiklós Creative Commons License 1999.12.02 0 0 148
Kedves IQ138!

Jézus a következőket mondta:
Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták.
Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak.
Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.

Nagyon helyesen teszed, ha megfogadod Jézus szavait. Örülök neki, hogy nagyon jól működik az életedben. Kívánom, hogy találd meg a szoros kaput és a keskeny utat amely az életre visz.
(Jézus Krisztus az út, az igazság, és az élet.)

Előzmény: IQ138 (146)
IQ138 Creative Commons License 1999.12.01 0 0 147
Az előbbihez helyreigazitásnak...lehet, hogy nem is én találtam, ki csak olvastam valahol...remélem nem a Bibliában, mert akkor most kapok:-((
IQ138 Creative Commons License 1999.12.01 0 0 146
Kedves Tichy Zsolt!

Elfogadom a választ, de...
Nem a Tóráról beszéltem, de , ha már szóba hozod, akkor miért is nem aszerint élsz( éltek, élünk)?? Hisz elég jól sikerült, mint említetted:-))
Teljesen igazad van, hogy a Biblia szellemisége a fontos. Magyarázd, meg légyszíves, miért idézgeti mindenki itt szószerint??
Tudod a szellemiséggel kapcsolatban én leegyszerüsítettem a dolgokat, hogy ne tudja senki összezagyválni a fejem és ne is olvashassanak nyakatekert mondatokat a fejemre egy-egy élethelyzetben pl. Bálámról...
Ime az én Bibliám, ami eddíg nagyon jól működött és még egy tételét sem tudta senki cáfolni, mindamellett minden sorát fejből tudom idézni:
NE TÉGY OLYAT MÁSSAL, AMIT NEM SZERETNÉL, HA VELED TENNÉNEK!!
Nincs szükségem ehhez egy istenre, aki nyakatekert módon a földre küldi a saját fiát, akit azután megöl, és groteszk módon ezt áldozatnak nevezi...stb. stb....
Akinek tetszik a tanításom, kérem csatlakozzon!! Fontos, hogy nem kell tagdíjat fizetni és nem kell gyűlésre járni, de sajnos nem tudom azt ígérni, hogy bárki a mennybe jut, ha a tanításaimat betartja, mert elég rossz a szektánk viszonya az égiekkel...
de erről lehet, hogy nyitok egy topic-ot:-))
Üdv
IQ138

TevTanito Creative Commons License 1999.12.01 0 0 145
BMiklos

Elolvastad te a bartus-konyvet?

A hangvetele eleg vidam, elmeselo jellegu. Sosem nagyitja ki a hibakat, egyszeruen elmeseli. Es ha BL a keseruseg stb hatasara irja a konyvet mer var vele majd 2 evet miutan kilepett a HGY-bol...?

(Amugy a SHit gyuliben is volt egy ember aki megirta rolunk az igazat, azota is halal listan van es tuzeljuk ellene a tagokat, elmondjuk mindenfele lelki nyomoreknak meg demonizaltnak meg hazugnak meg rosszakaronak es tiltjuk is a konyvet olvasni... de hat MI a SHit gyuli vagyunk, az egyedul udvozito szek... ize gyulekezet.)

TevTanito

Előzmény: BMiklós (143)
Rigoletta Creative Commons License 1999.12.01 0 0 144
Én nem azt tapasztaltam, hogy keserű irígység lenne Bartus szívében. Egyszerűen megzakkant, és megírta véleményét mások okulására. Ha nyíltan beszélünk valamiről az nem baj.
BMiklós Creative Commons License 1999.12.01 0 0 143
Kedves Rigoletta!

Úgy gondolom, hogy akinek a szívében keserű irígység van, nem kellene neki másokat is megmérgeznie azzal, hogy ezt leírja egy könyvben.
Bartus nem építő, hanem romboló szándékkal írta a könyvet. Nem a jobbító szándék vezérelte, hanem a gyűlölet, a keserűség.

Ha pedig keserű irígység és czivódás van a ti szívetekben, ne dicsekedjetek és ne hazudjatok az igazság ellen.
Ez nem az a bölcsesség, amely felülről jő, hanem földi, testi és ördögi.

Előzmény: Rigoletta (136)
Ulysses Creative Commons License 1999.11.30 0 0 142
Sziasztok!!! HIT-vita, de ahogy látom, inkább vallás-vita. Esti mese felnötteknek..., elvesztek a részletek közt... Az óvodásokban több bölcsesség, és szeretet szorult, mint néhányatokba. Dobálóztok itt nekem fogalmakkal, idézetekkel, de egyikötök sem irja le a saját gondolatait, hol maradnak a tiszta érzések? ... hol marad az öszinteség és a nyiltság? Minél többet tudtok a világ dolgairól, annál zavarosabb a képetek róla...mint egy kristályváza, amikor szilánkokra robban... Legyetek jók, én mentem aludni: Uly :)
faithful Creative Commons License 1999.11.30 0 0 141
akkor bocs.... :-))

De azért még válhatsz Jézus tanítványává, egyébként még az apostolok sem tudtak soxor úgy viselkedni, ahogy JÉzus elvárta volna.

Előzmény: alomhajos (140)
alomhajos Creative Commons License 1999.11.30 0 0 140
Szia Faithful!

Vagy megfogadod Jézus Krisztus tanácsát, vagy nem vagy a tanítványa. (ez nem probléma, csak akkor ne tüntesd föl magad úgy, mint aki az)

Soha nem tüntettem fel magam úgy mint Jézus tanítványa, viszont szeretek beszélgetni cselekedeteiről és tanításairól. Egyik régebbi hozzászólásomban elmondtam, hogy csodálom és tisztelem Jézust mégha nem is tudok mindenben az ő tanításai szerint élni. Keress rá a hozzászólásaimra és azon belül a "tudok" vagy "élni" szóra, meg fogod találni valamelyik topicban.

Azt hiszem a tények önmagukért beszélnek, ehhez nem kell kommentár.

Légy jó,
álomhajós

Előzmény: faithful (132)
Garamvölgyi Creative Commons License 1999.11.30 0 0 139
PREAETORIANUSnak, de nemcsak neki.
"nem értem" írod, és igazad van!
Talán, (de nem biztos) olvastad a homokra és a kősziklára épített ház példázatát.
Esetleg feltünt, hogy miben térnek el, és miben nem egymástól.
Ismételten szives figyelmedbe ajánlom.
gaboca
Előzmény: PRAETORIANUS (114)
PRAETORIANUS Creative Commons License 1999.11.30 0 0 137
T. Géza!

Kérdésem nem provokatív jellegű volt.
Valóban kivácsi lennék arra, hogy a Jézus előtt élt, és a manapság élő más vallású emberek lelkével mi történik?
Kicsit továblépve: mi a vélemény a végtelenről? Isten csak ezen a világon isten, vagy az egész univerzumban?
Feltételezve ha máshol is van élet, esetlegesen végtelen számban, akkor hogy van ez a dolog?
Mi lesz veled, ha "fel" kerülsz?
Örökké tartóvá válik az életed?

Más...
Tételezzükfel NS írna egy könyvet, illetve ha szavait feljegyeznék rendszeresen, és 2000 év múlva ennek alapján működne egy vallás mint ma.
Ugyanakkor mi mai emberek vegyes érzelmekkel figyeljük az ő tevékenységét, és nem fogadja el mindenki az ő téziseit.
2000 év múlva lehet hogy szentírás lenne belőle, kinyilatkoztatások, egyértelmű válaszok mindenre, ugyanakkor ma nem ilyen egyértelműek a válaszok!
Erről mi a véleményed?
És változatlanul kérdezem, miért van több vallás, miért pont a miénk az igazi?
Nem provokatív jelleggel!

Előzmény: GEZA (130)
Rigoletta Creative Commons License 1999.11.30 0 0 136
Faithful elhiszem, hogy árulónak tartjátok Bartust, de a problémákat nem szabad a szőnyeg alá söpörni, hanem inkább a helyrehozatalukra kell törekekedni. A stílusról lehet vitatkozni, esetleg finomabban fogalmazni, de ha ő ezt így élte meg, és ha tehetetlenségében más utat nem talált, én azt mondom írja ki magából a keserűséget. A jogos kritika elindíthat jó folyamatokat is.

Én csak azért írtam le az alábbiakat, mert a tények fényében nem találom teljes hazúgságnak a könyvet. És ezek után elgondolkodom, hogy miben lehet még igaza, és szeretném ha mások is így tennének.

faithful Creative Commons License 1999.11.30 0 0 135
Akkor Bartus komolyabb, mint Júdás. Merthiszen Júdás csak igazságokat árult el Jézusról.
Előzmény: Rigoletta (134)
Rigoletta Creative Commons License 1999.11.30 0 0 134
A Bartus könyvre visszatérve legalább 3 dolog van amiben igaza van, és amire bizonyítékot is találtam, tehát nem kéne élből hazúgságnak kikiáltani. Nem lepődnék meg ha nem olvastad volna és úgy beszélsz róla . Az egyik G.G. parlamenti képviselő beszámolója. Ugyanis a Dohány utcai lakásának lichtofján keresztül tényleg lehetett hallani az átokimákat amiket pld. a katolikus egyház papjaira, püspökeire mondtak. Akkor találta ki, hogy beállít az ablakba egy hangfalat jó kis rockzenével. Be is csukták az övéket :) A másik, hogy NS kissé paranoiás. Ezt viszont a saját fülemmel hallottam. Végül pedig az imalista második helyezettjét Hollosy Petit van szerencsém ismerni. Ővele 1984-ben találkoztam, pont amikor otthagyta a "budaörsieket".

Ja, és az Alberto. Az tényleg katasztrófális volt. Hogy mást nem mondjak nevetséges. És tényleg kis nejloszatyikból osztogatták a testvérek, nekem a Ferenciek téri templomban nyomták a kezembe.

A bénaságot, mármint ha valamiben nem tününk ki vállalni kell. Ha az én gyerekem ügyetlen lenne, hát Istenem, ez van, attól én még szeretem. De nem tilthatom meg senkinek, hogy ne az legyen róla a véleménye amilyen. Attól nem kell lehurrogni a másikat, mert objektíven lát.

Csak ennyit szerettem volna mondani.

Előzmény: cafon (105)
Oversize Creative Commons License 1999.11.30 0 0 133
Ahoj Faithful!

A 83. hozzászólásomra még várom a válaszodat... :-)

Előzmény: faithful (132)
faithful Creative Commons License 1999.11.30 0 0 132
Kedves álomhajós,

Ez a fajta Bibliaértelmezés teljességgel hamis. Jézus nem azt szólja hozzád, amit hallani akarsz, hanem azt, amit Ő mondani akar neked. A jelenkor emberének pedig azt mondja: "ha parázna, kívánság okárért másik neműre nézel, akkor már a szívedben elkövetted a paráznaságot, ami pedig pont olyan, mintha effektíve is paráználkodtál volna, és ugyanaz a büntetése."

Ez van. Akár tetszik neked, akár nem. Vagy megfogadod Jézus Krisztus tanácsát, vagy nem vagy a tanítványa. (ez nem probléma, csak akkor ne tüntesd föl magad úgy, mint aki az)

Mi nem várjuk el azt, hogy bezárják a strandokat, vagy a tv-ben ne legyenek erkölcsileg kétes értékű (=a gyehennába való minőségű) adások, csak azt, hogy ne kelljen részesnek lennünk az ezek által propagált erkölcsi romlásban, bűnökben. Mindezt azzal a hittel, hogy így az értük járó következményeket is elkerüljük.

Előzmény: alomhajos (131)
alomhajos Creative Commons License 1999.11.29 0 0 131
Szia Géza!

Nem értem teljesen, hogy min akadtál ki.
Először kiakadtam a nézés tilalmán, de ez nem annyira lényeges. Ha ezt egy nem hívő ( strandra járó :o) ) ember olvassa aki netán kiváncsi Jézusra, könnyen nézheti ókori vad fanatikusnak, s elmegy a kedve attól, hogy elolvassa a tanításait. Holott én azt mondom, hogy Jézus szeretete, lelkisége és páratlan bölcsessége messze felülmúlja a jelenkori emberét. Ugyanakkor tanításaiban, példabeszédeiben mindenkihez szólt és fontosnak tartom, hogy beszélgessünk róla, de ne úgy, hogy mi legyünk a tanítók. Az még nem baj, hogy mindenki magyarázza a Bibliát meg Jézus szavait, de ne tegye ezt abban a felsőbbrendűségi tudatban, hogy kizárólag az ő értelmezése a jó. Kikeresheted az összes hozzászólásomat, azt hiszem mindig ahol Jézusról beszéltem világosan odaírtam, hogy szerintem, azaz nekem erről szól a tanítása. Mindezt azért mert, ha netán tévednék, akkor tévedésem ne vezessen más embert is csapdába.

Az idézett részről a szubjektív véleményemet megtalálod a "Jézus tanításai" topicban.

Remélem most már érted, üdv,
álomhajós

Előzmény: GEZA (129)
alomhajos Creative Commons License 1999.11.28 0 0 128
:o)))
Előzmény: faithful (124)
erdka Creative Commons License 1999.11.28 0 0 127
Kedves scientológus!
Te heveny ismerethiányban szenvedsz amit lehet pótolni önképzéssel. Menj el egy katolikus-karizmatikus összejöveteklre, ugyanis a katolikus-karizmatikus mozgalom a rk.felekzet szerves része, és utána azt fogod mondani, hogy a megnyilvánulások terén a hitesek csak kezdő ipartanhallgatók. Egyébként a megnyilvánulásoknak nem is ez a lénye, ha gondolog szívesen ajánlok erről akár katolikus szerzőktől származó irodalmat, biztos tanulságos lett a számodra,mint ahogy az is, hogy a közelmúltban veled ellentétben a katolikusok és protestánsok között párbeszéd jött létre. Már nincs annyi átkozódás,de erről van egy másik topic.Valószínűleg ők rájöttek arra amire talán te még nem, hogy a sárdobálással nem mész semmire, csak magadat minősíted. A krisztusba vetett hit egyik lényeges eleme, mint a katolikusoknál, mint a hitesekneél, a szeretet és a megbocsájtás. Amit te most itt elhintettél azt egy normális katolikus feltehetően nem tette volna.

Kérdezz meg talán a topicon egy katolikust, -tudnák is ajánlani, és akkor bizonyságot szerzel arról, hogy mi is az amit leírtál.

Szia. hites üdvözlettel!

Előzmény: Nemeth Satan (115)
Tichy Zsolt Creative Commons License 1999.11.28 0 0 126
Kedves IQ138 !

"Ti egy 2000 éves könyvre alapozzátok az egész életeteket?? Nem könnyelműség???"

Szvsz. NEM! Mégpedig azért nem, mert a bibliát elsősorban nem szabad szószerint venni, hanem annak lelkületét és alapigazságait kell követni. Nem beszélve arról, hogy a Tórában megdöbbentő, de nincs sajtóhiba. Ez a sóstengeri tekercsek előkerülésekor derült ki. A zsidók által napjainkban használt könyvek szószerint megeggyeznek az ősi könyvekkel. (Ennyit a sajtóhibáról). Másodsorban a Biblia nem csak könyvekben, hanem minden ember lelkében is meg van írva. Van olyan, hogy ezt valaki elnyomja magában és akkor lesz gátlástalan ember. Ha viszont hallgat rá, akkor függetlenűl attól, hogy magát hívőnek, vagy ateistának nevezi értékes ember. A Bibliában megfogalmazott alapigazságok etikai alapvetések eddíg és ezután is az emberiség fennmaradásához szükséges szabályok. Ha ezeket a szabályokat az emberiség nagyobb fele figyelmen kívűl hagyja, akkor nagy az esély arra, hogy sikeresen kipusztítsa önmagát. (Sajna napjainkban itt tartunk.)

Szeretettel: Zsolt

Előzmény: IQ138 (125)
IQ138 Creative Commons License 1999.11.28 0 0 125
Sziasztok!
Hogy kinek van igaza, azt sose fogjuk eldönteni, de fura lenne, ha a sok gyülekezet és szekta közül, pont a HIT lenne az egyedül üdvözítő. Hanem, ami engem érdekelne, de nagyon: Gyakran idézitek a bibliát és , ha találtok benne egy kitételt, ami pont alátámasztja az állításotokat, akkor megnyugodva hátradőltök, ime a perdöntő bizonyíték.( Ez kicsit olyan, mint a precedens alapú amerikai igazságszolgáltatás, ahol, ha valaki egy korábbi perre tud hivatkozni, akkor máris nyert ügye van.Csak az első perek lehetnek nehezek:-)))
AZT SZERETNÉM TUDNI VÉGRE, KI LEKTORÁLTA A BIBLIÁT???
Mert szörnyű lenne egy nyomdahiba miatt egész életünkben tartózkodni például a paráználkodástól, aztán meg a pokolra jutni emiatt...
Ma a kamerák kereszttüzében tett kijelentést, egy nap elteltével másképpen magyarázza, a szónok, másként a FIDESZ, másként az MSZP..........és Ti egy 2000 éves könyvre alapozzátok az egész életeteket?? Nem könnyelműség???
faithful Creative Commons License 1999.11.28 0 0 124
Kedves álomhajós,

ébredj föl légyszíves, és olvasd el azt a Bibliaidézetet, amit beírtam!

faithful

Előzmény: alomhajos (122)
PRAETORIANUS Creative Commons License 1999.11.27 0 0 123
Amellet, hogy kérdéseimre nem kaptam igazi választ, kivácsi lennék a véleményetekre:HVG CIKK A FELEKEZETEKRŐL

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!