Keresés

Részletes keresés

Firefly Creative Commons License 2003.10.25 0 0 83
Hirtelen felindulasbol.

Megvettem az neo tones egyuttes CD-jet, kedvesemmel a boltban. Aztan nem jatsza le az autom gyari CD lejatszoja. Aztan nezem hogy masolasvedett CD, es ezert.

Miert is remenytelen otlet az, hogy en most irok a kiadonak hogy kuldjenek egy olyan CD-t is amit az a lejatszom is lejatszik, mert megvasaroltam a szerzoi jogokat toluk arra, hogy lejatszam magamnak ezt az albumot 1 CD lejatszon?

Mert megvettem a CDjuket 3190 forintert, ahelyett hogy felirattam volna 1000 forintert vagy hogy letoltottem volna 0 Forintert az internetrol, es kiirtam volna 1 CD-re ami pedig 100 forintba kerul. Merthogy a kulonbseg a szerzoi jog meg a kiado penze, akkor most mar tegyek mar lehetove hogy le is jatszam a CD-juket de irgumburgum.

SOHA tobbet nem veszek masolasvedett CD-t. Csak hat persze ezt sem nagybetukkel irtak ki a cimlapra hogy nem fogja az osszes CD lejatszo lejatszani, meg persze a CD-k kozott aruljak, nem egy elkulonitett polcon, szoval ez felig a VASARLO MEGTEVESZTESE. Nem tudom ki mit szolna hozza, ha a videokazettak kozott levo videokazettarol (a regota ahitott filmmel persze ami legyen mondjuk a Szarnyas fejvadasz mert azt szeretem) a megvasarlas utan otthon derulne ki, hogy sajnos nem tudja a videoja lejatszani mert masolasvedett. TALAN MENJEN AT A SZOMSZEDBA ES JATSZA LE AZ O VIDEOJUKON????

Bocsi, mondtam, hirtelen felindulas.

Firefly

_DNS_ Creative Commons License 2003.03.10 0 0 82
Érdekes hozzáállás:

http://index.hu/kultur/showbiz/zsiraf0310/

és a MAHASZ oldálán szépen részletezik hogy miből jön össze az 5000 ft-os cd ára. Még a végén megsajnálom őket :)

Amugy meg ha nem lenne lehetőségem leszedni a zenéket a netről, akkor sem venném meg, mert 5000 ft kicsit durva egy cd-ért.

johevi Creative Commons License 2002.07.23 0 0 81
Ha pl. megjelenik egy együttes CD-je, amelyiken van 2-3 jo szám, akkor szivesen meghallgatnám a többit is, de meg nem veszem. Viszont ha lehet lemásolom így meghallgathatom. Ebben az esetben 0 forint kárt okoztam az együttesnek, hiszen az eredetit nem vettem vona ugysem meg. Söt: így talán jobban megismerhetem azokat, akiket egyébként nem vennék meg...
semmitmondó Creative Commons License 2002.07.14 0 0 80
basszák meg :-/

az aktualitásról pedig :-D

Előzmény: ZedIzDead (79)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.05.10 0 0 79
http://www.nepszabadsag.hu/Redakcio/Doc.asp?SID=1&IID=1481&CID=60&AID=81813

Minden egyes kalóz CD-n 2100, minden egyes kalózkazettán 900 forintot veszítenek a hazai hanglemezkiadók, mondta lapunknak Oláh Imre, a Mahasz munkatársa.

Nem magas egy picit a haszonkulcs???

[ZedIzDead]

(nem flood, bár beírtam a Kultúrába is, na)

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 1999.11.29 0 0 78
Kodály a Kontroll Csoporttól lopta az ötletet!
Aztán kiadta a 333 olvasógyakorlat c. albumát papíron is...:)))
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.29 0 0 77
"Talán a Kontroll csoport énekelte annakidején: A ZENE MINDENKIÉ!!!!!"
Ezt még egy bizonyos Kodály Zoltán terjesztette annak idején.
Előzmény: Csabus (76)
Csabus Creative Commons License 1999.11.29 0 0 76
A ftp://mp3.index.hu/pub/mp3/bahia/ címen meg bahiás kiadványok egész sora töltehtő le mp3-ban. Csupa teljes album!
Valahogy vannak ilyen zenekarok is, akik tényleg a zenélés miatt csinálják, amit csinálnak.
És azért ha van pénzem, egyszer-egyszer megveszek egy cd-t vagy egy kazettát is. Hogy meglegyen.
De egy 400 Ft-os cd-re 8-10 albumnyi zene fér el mp3-ban. Ha ilyen zenéim nem lennének, nem tudnék mit hallgatni. Akkor mi lenne? Hallgassam a juventusz rádiót????????
Talán a Kontroll csoport énekelte annakidején: A ZENE MINDENKIÉ!!!!!
Előzmény: division by zero (44)
Éneklő Csütörtök Creative Commons License 1999.11.29 0 0 75
Kedves Neil!

Köszönöm szépen a felvilágosítást! Képzeld el a hétvégén láttam egy Kivi klipet! Egy szőke luvnya, és egy "jóképű" fickó integetnek egy autóból! Rendkívül "ötletes és életszerű"!!

Előzmény: Neil (57)
Macimedve Creative Commons License 1999.11.29 0 0 74
Én nem tudom az ajánlott árakat stb. Az viszont tény, hogy Németországban nem kerül az átlag CD 36 márkába. Lehet hogy van ilyen ajánlott ár. És az is lehet, hogy a sétálóutcákba, belvárosokba telepített World of Music boltok ennyiért is adják. De hogy egy MediaMarkt, egy Müller, egy ProMarkt jóval olcsóbban adja, az biztos. Csak utána kell nézni. Elég sokáig éltem ott, elég sok CD-t vettem. De ritkán volt több 30 márkánál. Az eredeti kiadvány. És nem az utánnyomott (ami még mindig eredeti) "Nice Price" meg hasonlók.
Vannak ott is olcsó kiadók, akik gyártanak komolyzenei CD-t olcsón. Ezek nem hamísítványok, teljesen normális kiadványok, csak esetleg a zenekar és a karmester nem a legnagyobb világsztárok közül kerül ki, a felvétel pedig nem a Royal Albert Hall-ban készül. Vannak közöttük szép számmal remek lemezek is. Főleg kelet-európai zenekarokkal.
Ilyen olcsó sorozat volt nálunk a Hungaroton White Label sorozata is, ami az archívumban lévő már megtérült régi felvételek újbóli kiadása volt.
Előzmény: karolyb (61)
Domika Creative Commons License 1999.11.29 0 0 73
Hali !

Hát elolvastam itt a hétvégén elkövetett hozzászólásokat, és teljesen igazat adok mindenkinek.
Általában ha valami nagyon kell, én is megveszem a boltban, sőt olyan is volt, hogy több hetet vártam egy kazettára, mire meghozták németországból. De megérte. Azóta megvan mp3-ban is, hogy számítógépen is tudjam hallgatni. De a zenék nagyobb része, ha úgy tetszik kalóz másolat.
Egyetértek Clintonnal, a cd-k előállítási költsége tényleg szinte fillérekbe kerül. Tudom, mert a Videoton egyik leányvállalatánál dolgozom. És igazából tényleg nem a CD árakkal van a gond, hanem a minőséggel, és a fizetésekkel. :(((
De ezen a jogdíj rendszeren tényleg változtathatnának végre. Persze pozitív irányba. :)

Domi

micu Creative Commons License 1999.11.28 0 0 72
Valami hasonlót mondtam én is, amikor azt állítottam, hogy szar a rendszer. A hanghordozóban nem elsősorban az adott előadó honoráriumát fizeted ki, hanem a kiadó ízlésterrorját.

Üdv: Micu

Előzmény: Clinton (71)
Clinton Creative Commons License 1999.11.27 0 0 71
Egy marketingkönyvben találtam (Philip Kotler: Marketingmenedzsment):

"A vállalatok néha nagyobb haszonkulcsot alkalmaznak [...] A haszonkulcsok haszonkulcsa feltehetőleg a kompakt lemezeknél lelhető fel, ahol is egy műsoros CD-lemezt 17 dollárért ad a kiskereskedelem. Bár a legtöbb vásárló már most is úgy tartja, hogy a CD lemezek drágák [...], akkor jönnének igazán dühbe, ha megtudnák, hogy a CD-ken 2000%-os [kétezer százalékos!!!] haszonkulcs van. A CD tényleges előállítási kölsége körülbelül 75 cent, és a hanglemezboltok 10-11 dollárért kapják őket. Az egyik nagy CD-gyártó, a Time-Warner vezetőinek állítása szerint az árakat rejtett költségek, úgy mint a marketing, a vásárlásösztönzés, a művészek honoráriuma és jutalékai hajthatják fel. A CD-k ármegállapítása "nagyon önkényes" - mondja az egyik nagy márka igazgatója. "Ez egy nagyon spekulatív üzletág. Ha egy márka egy évben egy bandával be tud törni, akkor már jó évük van. Az első három- vagy ötszázezer eladott példány még nem hoz pénzt , azaz a lemezek 80%-a nem hoz semmit a konyhára. A pénzt a maradék 20%-nak kell behoznia a 80% helyett is".

Na, hogy tetszik???

John Zero Creative Commons License 1999.11.27 0 0 70
Kei-Satu:
Van ennel "megjobb" megoldas is: ha ugyan az egesz szam (vagy tobb szam) fennt van mp3-ban, de csak csokkentett minoseggel (mondjuk valamivel a kazetta minosege alatt).
Ez a belehallgatashoz eleg, de akinek tetszik, az "kenytelen" megvenni az eredetit.
Előzmény: Kei-Satu (69)
Kei-Satu Creative Commons License 1999.11.27 0 0 69
Valóban nem jó a jelenlegi rendszer, de nem hiszem, hogy belátható időn belül változás történne. Túl nagy hatalomra tettek szert ezek a cégek, s ez csak növekedni fog.

Az mp3-féle dolog már működik (nem a fizetős, mert azon mindenki röhögne). Nem egy team csinálja ezt a preview-alternatívát. Nem azokra gondolok, akik 30sec-es szöszmöttel szúrják ki a szemét, hanem a szám 1/4-2-ét felrakják. Tudomásom szerint az electro-industrialosok, dark technosok, es ezekhez hasonló elemek csinálják. A legjobbak azonban azok, akik egy-egy teljes számot adnak közre, mely egy-egy album összevágása.

Előzmény: micu (68)
micu Creative Commons License 1999.11.27 0 0 68
Szerintem alapvetően az egész rendszer sz*r. Egy-egy előadónak egy-egy CD-jén általában van egy-két olyan szám, ami tetszik, és van 8-10 ami nem. De meg kell venni a CD-t x ezer forintért. Ráadásul ennek jó része a különböző közízlésromboló zenei csatornák, kereskedelmi rádiók, és egyéb pöcegödrökbe kerül. A normális megoldás szerintem az lenne, hogy az adott zenész honlapjáról közvetlenül lehetne letölteni az mp3 zenét, és ezért fizetnénk közvetlenül a zenésznek. Esetleg le lehetne tölteni egy preview változatot, vagy online belehallgatni a zenébe. Az sem lenne rossz, ha mp3-ban letölthetők lennének a számok, és ezekből megrendelésre írnának egyedi CD-ket. Ilyesmi már van ha jól tudom, csak nem errefelé. Persze ekkor sok emberkének odalenne a profitja, ezért is harcolnak a kiadók az mp3 ellen. Mára egész iparág épült a könnyűzene köré, és igen nagy pénz mozog benne, és igen eredményesen tud lobbyzni. Plusz még sokan élnek az ehhez kapcsolódó dolgokból is, a diszkóvilágítástól a drogokig.

Üdv: Micu

Kei-Satu Creative Commons License 1999.11.27 0 0 67
:)A MAHASZ-t és a kiadókat kéne beperelni tisztességtelen haszonszerzés, önbíráskodás, megfélemlítés, hatóságok megtévesztése, rágalmazás, szerzői és szomszédos jogok megsértése (software hamisítás, kalózkodás), emberi jogok megsértése, emberiség elleni bűntettek, személyi kultusz kialakítása, bűnpártolás/bűnrészesség miatt. Ennyi jutott /pillanat eszembe.:)
supertzar Creative Commons License 1999.11.27 0 0 66
karolyb,

Nem tudok teljesen egyetérteni azzal, hogy a teljes árú CD semmivel sem drágább itthon, mint bárhol Európában.
Igenis vannak hazai major kiadók, ahol eszement drágák a CD-k, alapból, nagyker áron.
Az új Rob Zombie szimpla CD például a kiadó raktárából bruttó nagyker áron 4150 Ft, ami DM-ben mondjuk 31,50. Ennyiért Németországban a Müllerben vagy bármelyik más CD-boltban - OK, nem az exkluzív belvárosiban! - meg lehet venni a CD-t, vagy meg lehet rendelni mail order cégektől is.
Ez konkrét példa, de mondhatok többet is, Nine Inch Nails, Metallica...
Én csak kis szeletével foglalkozom a piacnak, de feltételezem, hogy a pop CD-knél is akadnak hasonló árak.

Előzmény: karolyb (61)
Kill em All Creative Commons License 1999.11.26 0 0 65
A MAHASZ-nak szerintem addig nem a másolás ellen kellene kampányolgatnia, amíg a hanghordozók ára ilyen irdatlanul magas. Annak idején a PHILIPS azt ígérte, úgy húsz éve, hogy a CD ára az akkori 8-10 DM Lp-s árak fele, harmada lesz ha befut az új médium. A valóság? A lemezkiadók és forgalmazók pofátlanul magas nyereséggel dolgoznak, ennek a hiper profitnak a hiánya ölte meg a bakelit lemezt, amit könnyű kiszámolni, ha veszed a nyers CD árát, a jogdíjakat és az egyéb (promóciós, felvételekkel összefüggő) költségeket akkor kb. 10 ezres példányszámnál már egy "kis" nyereséget is össze lehet hozni! Természetesen nem akkora vízfejjel mint ami jelenleg jellemzi a multikat!
Summa summarum én is azt mondom, másolni, másolni és megint csak másolni!
Ráadásul, aki érdeklődik egy kicsit is a hangzáskultúra iránt az tudja, hogy a CD-k minősége még igencsak alatta van annak mint amit ki lehetne hozni belőle! Jó minőségű felvételkészítés helyett új formátummal DVD-vel hülyítik a népet!
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.26 0 0 64
Hja, kérem! Itt még gyerekcipőben van a demokrácia, most kóstolgatnak minket ezek a köcsögök, hogy vajon meddig hagyjuk, hogy a pofánkba sz*rjanak. Szerintem ez megy.
Valaki felvetette a műsoros kazetták ótvar voltát. Namármost, mi történik akkor, ha veszek egy CD-t, és arról veszem át valami baromijó minőségű kazira? De jure loptam-csaltam, mert másoltam. Pedig csupán arról van szó, hogy (több pénzért, ráadásul) minőséget akartam magamnak és meg is csináltam.

Gyerekek, bementem lemezbótba, és majdnem elsírtam magam. Új Sting, új Jethro (na, ez a kettő mondjuk már megvan azóta), új Dream Theater, új Yes, új Chili, és nem győzök választani, hogy melyiket ne vegyem meg. Én nem mondom, hogy csóró lennék, de azért durva, hogy pár CD-re el lehet passzolni a komplett fizetésemet. Szóval, a MAHASZ nyomorba dönt engem, ha így vesszük.

Előzmény: MusicMaker (63)
MusicMaker Creative Commons License 1999.11.26 0 0 63
Ha jol jon elo emlekeimbol, az USAban a fogyasztovedelmi torvenynek van egy (vagy tobb) olyan "resze" (nem vagyok jogasz), ami alapjan az olyan cegek, akik SZANDEKOSAN (de lehet, hogy veletlenul is) olyan termeket hoznak forgalomba, ami kart okoz a felhasznalojanak, (lasd virusos CD, allomanyokat torlo masolt lemez) A FOGYASZTONAK, akkor finoman szolva becsukhatja a kaput, es elkepzelhetetlenul nagy karteritesi osszegeket fizethet "jutalmul" a "jocselekedetert". (Abban nem vagyok biztos, de szerintem meg sitko is lehet a vege.) Ezert van pl. az AutoCADnek Amerikai es import valtozata, mert az USAban — pontosan a fent emlitett torveny miatt — nincs semmilyen vedelem, csak a reg.szam ill. CD-Key. (Remelem, jol tudom...) Vajon a MAHASZ mit kovet el a fogyasztok erdekeinek vedelmeben? (Kozizles-rombolas, hasznalt CD-k, lemezek ujkent torteno ertekesitese...)
Megvalami, a software-ek eseten minden licence-szerzodesben benne van (legalabbis eddig mindegyikben talaltam) egy olyan kitetel, hogy sajat magadnak, biztonsagi peldanykent csinalhatsz masolatot. (Olyannal is talalkoztam, hogy kifejezetten javasoltak!)
Tehat NEM TESZNEK SEMMIT a masolas megakadalyozasara. KIZAROLAG JOGILAG korlatozzak a hasznalatot. (Ha figyelmesen elolvassuk es kihamozzuk a licenceket, valoszinuleg kiderul, hogy NEM A MASOLAS, hanem a jogtalan felhasznalas a buntetendo. VAGY NEM???)

Előzmény: Törölt nick (60)
MusicMaker Creative Commons License 1999.11.26 0 0 62
Kicsit megkesett valasz John Zeronak, de igen, korulbelul valami ilyesmi lenne...

Előzmény: John Zero (46)
karolyb Creative Commons License 1999.11.26 0 0 61
Macimedve,

az ún. "budget" kiadványok, amik valóban elözönlötték a szupermarketeket világszerte (és már nálunk is), normális esetben olyan felvételeket tartalmaznak, amelyek full-, vagy akár mid-price CD-ként nem eladhatóak. Mellesleg mind az 5 "major" kiadónak van ilyen budget label-je, ahova szokás szerint a szemetet söpri ki - tisztelet a kivételnek (pl. DG).

Olyan viszont sehol nincs (legálisan), ami Magyarországon: itt ugyanis boldog-boldogtalan kiadhat (gagyi-borítóval, gagyi-áron és -minőségben) olyan ALBUMOKAT, amikből a mai napig RENGETEG fogy világszerte, mint pl. a Beatles vagy a Pink Floyd HIVATALOS EMI-albumai (tehát itt nem a valóban filléres interview-lemezekre vagy kétes eredetű koncertfelvételekre gondolok.) - pusztán azért, mert ezek 25 évnél öregebb kiadványok, amikre (valamilyen elbaszott magyar törvény szerint) már nem vonatkozik teljeskörű jogi védelem...
Ezen aztán néhányan fellelkesülve nagyokat kaszálnak, 1000-1400 Ft-ért árulva azt az albumot, aminek a valódi kiadása ugyanazon az áruházi polcon ül, csak 4-5000 Ft-ért - és persze klasszisokkal jobb kivitelben, de ezzel az átlag music-centeres bevásárló persze nem nagyon törődik.

Az egyik ilyen gengszterkiadónak még ahhoz is volt/van pofája, hogy lenyúlja pl. az 1997-ben (!) megjelent Jimi Hendrix - South Saturn Delta című MCA-kiadványt, amely része a pár éve elindult, Hendrix családja ill. hangmérnöke által rendkívül színvonalasan gondozott 'Experience Hendrix' sorozatnak. (Ez eredetileg tehát egy vadonat új kiadvány, újrakevert-feljavított, sőt eddig kiadatlan felvételekkel, új borítóval, teljes áron - és százezreket adnak el belőle világszerte.) Mindezt ellopni pusztán azért, mert a kiadvány alapjául szolgáló magnószalagok 25 évnél öregebbek - na ehhez azért pofa kell...

Egyébként a hiedelmekkel ellentétben Magyarországon egy fillérrel NEM DRÁGÁBB egy átlag, TELJES ÁRU CD, mint bárhol Európában - csak az a bibi, hogy a major kiadóknál borzasztó szűklátókörű emberek válogatják ki azt, hogy szerintük az európai kínálat mely szeletét érdemes behozni. Egyrészt a jobb boltokban (néhány ilyet tudok) még mindig 4000Ft közeli árakon meg tudsz venni egy-egy új kiadványt (nem kell a Drága&Szar fotexbe járni, ahol valóban 5000 körül jár szinte minden), másrészt bármely nagyker (Hangtár, Polygram, MCD, Gong, Stereo, stb.) is boldogan kiszolgál...

Az általad említett Németországban egy full-price CD SRP (ajánlott fogy.ára): 36DEM körül van (4700 Ft), Angliában 12GBP (4800 Ft), Ausztriában 260ATS (4900 Ft), tehát nincs okunk panaszra. (Legalábbis a CD-árak miatt...)
Amerikában (és persze az amerikai internetes áruházakban is) már sokkal jobb a helyzet: ott ehhez képest 2/3-ad áron megkapsz mindent. Egy újdonságot átlag $12.-ért (2900 Ft) meg tudsz venni akármelyik amerikai Tower Records-ban, vagy akár itthonról a CDnow-nál és társainál.

Amiért viszont én is szeretek osztrák vagy német lemezboltokban böngészni, az valóban az eseti leárazások (raktáron maradt készletek vagy túl optimista kezdőrendelés miatt), ill. a véletlenül berendelt, a JoeCocker-TinaTurner-EricClapton-Genesis-éstársai által behatárolt német közizlésen kívül eső csemegék előbb-utóbb leárazásra kerülő darabjai miatt.

Balogh Károly
newfunk@elender.hu

Előzmény: Macimedve (51)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.26 0 0 60
Láttam egy olyan feliratot valami CD-n, hogy másolás esetén vírust tesz a gépre. Nem igazán értek ehhez ilyen szinten, ezért kérdésem van:
Lehetséges ez? Mármint technikailag. És mi van, ha én CD-ROM on hallgatom azt a zenét? Akkor nem fertőz?
És mit szólnak a majmok ahhoz, ha én szeretnék csinálni magamnak egy összeállítást néhány CD-ről, egyfajta "Kedvenceim" szerű dolgot, amit aztán csak én hallgatok. Ez jogsertés/-marha? Ráadásul a vírus ekkor is terjed.

Tartalmilag hányok ezektől a mahasz-bérencektől. Azt látniuk kellene, hogy ha drága a CD, akkor vagy lemásolják, vagy nem, de meg nem veszik. Nem alapvető szükséglet a CD-vásárlás, ugyanis. Szerintem nagy a reklám-értéke egy ilyen megmoccanásnak, manapság pedig már mindegy az előjel, csak nagy reklám legyen.

Janibacsi Creative Commons License 1999.11.26 0 0 59
"Zorán: milliomos" - mondjuk Ő meg is érdemli-megdolgozott érte egy életen át.
"Kozsó: már a második lemezből házat vett. Baby Sisters: egy hétvégén annyit keresnek, mint bárki két-három hónap alatt. " - na nekik kiutalnék egy életfogytig tartó villamosszéket (.o))

JAno

Előzmény: Takora (49)
icecube Creative Commons License 1999.11.26 0 0 58
Szia demimur,

az egyik oldalról igazad van. A másik oldalról
viszont, amíg mondjuk egy magyar átlagkereset
40-50000 Ft, és egy cd 3.5-5000 Ft, addig elnézést kérek....

Másrészt, nem is egészen értem az egészet. A
mai magyar poppiac jó része a következő módón
működik: lopj egy jó zenei alapot valahonnan,
keress 2-3 jóképű emberkét, énekelni nem kell
tudni, dobjuk össze egy stúdióban, utána pedig
irány a tévé-rádió, akiknek ingyen odaadjuk
a klipet, hátha bekajálja a jónép. Szóval ne haragudjon senki, de egyes formációk manapság
már a közröhej kategóriába tartoznak, és az a nagyon szomorú, hogy a különböző tiniújságok, műsorok pedig próbálják eladni az egészet a fiataloknak.

Nem akarok ugyan személyeskedni, de érdemes körülnézni, hogy akik most együttesekben énekelnek, mit csináltak korábban. Név nélkül, volt aki nem mással foglalkozott, mint koca-tenyésztéssel....

Kozsót pedig ne bántsátok..:) Ő igenis elismerést érdemel azért, hogy rájött, hogy is kell jól menedzselni a szinte semmit. Az már más kérdés, hogy az együttesei szépen otthagyják...:)

ice

Előzmény: demimur (28)
Neil Creative Commons License 1999.11.26 0 0 57
Kedves Éneklő Csütörtök!

Nem szép dolog, hogy ennyire nem ismered a mai magyar "fiatal tehetségeket", ahogy ők nevezik magukat. Bárcsak én se ismerném őket:)) A Bery nevű tehetség anno dundi Sugár Berciként indult neki, hogy hihetetlen tehetségével megostromolja a popszakma legmagasabb csúcsait, majd, dundiságából kinőve, de ugyanolyan tehetségesen és szépen immár egy felnőttebb kiadásban kellemesen gennyes rózsaszín hangján tinilánybugyinedvesítő nótákat énekel.
A déligyümölcs, nevezetesen kiwi, két tagból áll, úgymint, csodaszép és tehetséges leányzó, és igéző nézésű, és, gondolom ém, zenéléshez igen-igen értő fiúcska. Mindketten ügyesek, mivel ebben az igen igényes popversenyben, ami Magyaror jelenleg van, fenn tudnak maradni, és léteznek.
Nagyjából ennyi.
Szavaimat, ha esetleg valaki nem venné észre a belőlük kiáramló iróniát, kéretik nem komolyan venni:))

Neil

Előzmény: Éneklő Csütörtök (9)
perge Creative Commons License 1999.11.26 0 0 56
Satobbi tenyleg jo!! Nem tudtok vmi tutti cimet a neten roluk, dalszovegek, mp3z miegymas.

Szvsz az ilyen nyalgep Kozso felekkel, sajnos csak 1 dolgot tehetunk: semmilyen formaban nem szentelunk figyelmet a produkciojuknak (marha lehet igy nevezni ezt az igenytelen vmit, ami zene neven muvelnek......brrrrr...meg a hideg is kirazott)
Igenyes zenet meg, ha tenyleg igazan szereted ugyis megveszed (ill. megvenned, ha lenne ra penzed)

Előzmény: Kreta (53)
Éneklő Csütörtök Creative Commons License 1999.11.26 0 0 55
Én ezt tudom, ezt ecsetelgették a TV műsorba is, hogy a Pistinek a zene mennyire segíti a munkáját!!
Előzmény: Halászkirály (13)
Alonso Mosley Creative Commons License 1999.11.26 0 0 54
Örülök, hogy van aki ismeri.
A Satöbbi koncerteknél nincs jobb.
Mikor is lesz az 50 éves jubileumi koncerjük? :o)
Előzmény: Kreta (53)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!