Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 1999.11.20 0 0 2
En ertem..
mert nem a Matav/Westel/Pannon kuldi, hanem egy picit jobb. Havonta kuldenek egy A4-es lapot amin rajta van, hogy hany perc a kedvezmenyes idoben, mennyi a masikban, mannyi a kulfoldi meg az SMS. Aztan helo. Ja elofizetes 800 forint.
Talan tanulhatnanak a honi rablobandak az amugy nem tul meszi peldabol.
Szerintem pont azert bonyeszek a szamlak, hogy nehogy a luzer juzer megertse, metr akkor rajonne, hogy csunyan atverik. Majd, ha nem a gagyibbnal gagyibb telefonokkal szorjak tele az orszgot, iszonyatosan magas havi elofizetsi dijakkal es atlathatalan tarifacsomaggal, akkor talan... talan...
De addig is, koccsenek csak marketingesre meg programozora...

hajra,
zoltan

originalqszi Creative Commons License 1999.11.19 0 0 1
Csak a 0-kat értem benne, de az rengeteg van:((((((
Gandika Creative Commons License 1999.11.19 0 0 0
Én nem !!!!!!!
hkr Creative Commons License 1999.11.19 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Kézhez kaptam 5 oldalas+hivasreszletezo (élvonalbeli) telefonszámlámat. Úgy nagyjából-egészében nem is kifogásolom az összeget, ennyi szokott lenni. A számla jó bonyolult, nem irigylem a processzort, ami képes ennyifajta kedvezményt, díjcsomagot, egyedi megállapodást stb stb kezelni és a programozót sem, aki megalkotta ezt a szoftvert. Van a számlán "számlaszintu szolgáltatás", "kártyaszintu szolgáltatás", aztán van "Optimum forgalmidíj kedvezmény", meg "számlaszintu hívásdíjkedvezmény" es gondolom, mivel sokfele szolgaltatas es kedvezmeny van,meg egyenre szabottak is, ennel csak bonyolultabb lehet a szamlazoprogramjuk.

Ugyanakkor megpróbáltam utánaszámolgatni a forgalmi dijaimnak, de valahogy sehogy sem akar kijönni az a végösszeg, ami a számlázószoftvernek kijön. Az eltérés nem nagy, talán ha 200-300 forint ide-oda a különbség, akárhogyan is kalkulálok. Vajon milyen algoritmus alapján számolják ki a kedvezményeket? A forgalmi díjból levonják az SMS-ek díját meg a külföldi hívásokat, aztán a maradékból kiszámolják, hogy mennyi esett 7801 es 11180 forint koze, ennek kivonjak a 25%-at, aztan a maradekra adnak 25% kedvezmenyt amit egyszer megvettem egy evre 10 ezer plusz afaert vagy hogy is van ez? Es pl. a tudakozohivasra meg szamlaegyenleg-lekerdezesre vonatkozik-e a kedvezmeny stb... Nem ertek semmit.

Azt hiszem, sikerult vegre egy olyan rendszert kitalalni, hogy a szamlat senki emberfia se ertse. A Matav szamlam sem jobb ebbol a szempontbol. Fizetek mint a koles, mert kb. annyi, amennyinek lennie kell (marmint szerintuk kell ilyen soknak lennie, de ez most mas kerdes). Nincs nekem logikam ahhoz, hogy az ilyen bonyolult szamla alapjan kalkulalni tudjak...

Szolgaltatom kuldott egy szamlamagyarazatot, biztos sokan masok is kertek toluk. De hat ettol se lesz okosabb az ember, mert csak azt magyarazzak el, ami teljesen egyertelmu, de a szamitas modja es menete rejtve marad.

Van valaki aki erti a telefonszamlajat?

- hkr

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!