"A szűkre szabott határidők miatt nem hajtották végre megfelelően az amúgy elfogadható terveket, a kivitelezést csak formálisan ellenőrizték, és a fővállalkozó nem nyújtott elvárható támogatást az alvállalkozónak - egyebek mellett ezeket állapítja meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőgépek, Anyagmozgatógépek Üzemi és Logisztikai Tanszék jelentése, amelyet a nagykörúti villamos-felsővezeték üzemzavaraival kapcsolatban készítettek a BKV Zrt. Felügyelő Bizottságának kérésére."
"Az oszlopok állapotáért a jelentés tulajdonosukat, a BDK Kft.-t teszi felelőssé, amely nem tartotta jó műszaki állapotban azokat. A szakértők ugyanakkor azt állapították meg, hogy az oszlop nem a terhelési próba alatt - mint azt hivatalosan bejelentették -, hanem a kereszttartó sodronyok felrakása közben - jelentős túlterhelés nélkül - dőlt ki, és akár egy erősebb szél is kidönthette volna."
Anno az oszlopok kidőlésének semmi köze nem volt, ahhoz hogy milyen típus jár alatta, ezt csak a hozzá nem értő közvélemény/firkászok mosták össze, hogy konkrétan azért dőlt ki az oszlop, mert elment ott egy Combino...
Újpalotán az áramellátással vannak problémák, a hétköznapi CAF-os üzem indulásakor azért nem is voltak egész napos CAF-os számok, azóta történt annyi fejlesztés, hogy már jobban bírja a gépház, de nyilván még most sem az igazi.
Ez azért érdekes, mert a szombati 3-as menetrendjében 3 db újpalotai caf indulás van egymás után, ez elírás? nehogy aztán baj legyen és kidől az oszlop, mint anno a 4/6-nál.
AP szolgáltatás miatt többek közt. MÁV-tól felfelé 1 CAF mehet be, ezt a 3-as adja. Bosiig a 3-as jelenlegi kapacitását megadja a 3A. Mivel a 3-as önmagában ritka lenne a 69-es pótlására, ezért feljár a 62A.
Eleinte én sem értettem, aztán megnázve a menetrendeket, "megvilágosodtam".
Mivel az F1A prototípusáról van szó, 1938-as favázas állapotába kellene visszaalakítani, akár az akkor viselt 1506-os pályaszámmal (1942-ben lett 1520-ra átszámozva) és érdekes flottaszínnel. Akár működő villamosként, akár szoborjárműként érdekesség lehetne.
Tudja valaki, hogy a jövő heti zuglói terelés forgalmi rendje miért alakul ilyen zavarosan? Elég különös megoldás, hogy minden második 3-as és a 62A megy ki Újpalotára. Közben a 62-es a MÁV-telepen marad, és lesz egy 3A, ami a Bosnyák téren az ellenkező irányú megállóból indul vissza. Újpalotán, az Erzsébet kir.né útján és a Nagy Lajos felső részén pedig csúcson kívül egyenetlen 5-5-10 perces követés lesz. Vajon miért nem fordul minden 3-as a Bosnyákon, és megy minden 62-es Újpalotára, legalábbis az érintett munkanapokon?
Nem feltétlenül. Ahogy az elsőbbségadás tábla is a keresztező út úttestjén minden közlekedőnek biztosít elsőbbséget, akár szabályos, akár nem; az indokolatlan feltartási tilalom is mindenféle forgalom indokolatlan feltartására vonatkozik. Szerintem ez teljesen rendben van, amíg az indokolt feltartást a newtoni fizika ismeretében értelmezzük, értsd: 2 másodperces követési távolság plusz valamennyi mérlegelési szabadságon belül már indokoltan foglalod el a belső sávot a lassabb melletti elhaladáshoz, hasonló távval térhetsz vissza az előzött jármű elé, hogy ne zavard.
A folyó feletti szakasz lazának tűnő beépítettség maitt sokat tompít a út feletti városias szakasz nyomasztó élményén, tiszta amerikai hangulat az acélhídon vezetett metróval:
Konkrétan vagy az esti dfilmet, vagy a vacsorát látod az ablakokban, pikáns esetekben mást is. :-)
Na azért a teljes utcát beborító acélhíd se kicsit nyomasztó. A wuppertali függővasút legfeljebb annyiban jobb, hogy az útvonala nagy része a folyó fölött fut, építőanyagtól függetlenül.
Jó reggelt! Sok év kihagyás után újra Budapesten jártam a minap. Láttam, hogy a villamosoknak vannak kék jelzőfényeik a felsővezeték közelében. Ezek újak?
Nem emlékszem régebbről, hogy vezetés közben éles kék fényeket láttam volna a villamossínek felől.