Keresés

Részletes keresés

break2 Creative Commons License 2002.09.30 0 0 45
sci-fi kategoriaba ezzel a topikkal is
magdika Creative Commons License 2000.10.19 0 0 44
Egyreszt felhozom a topikot, mert nem erdemes halni hagyni, masreszt meg szeretnem felhivni a figyelmet a Debreceni Egyetem KODOS UTAK FILMKLUBJANAK novemberi filmjeire, melyek egy resze a cyber tematikara lett felfuzve:

Szarnyas Fejvadasz (nov.1. 20.00)
Matrix (nov.8. 20.00)
eXistenZ (nov.15. 20.00)
Videodrome (nov.21. 20.00)
Akira (nov.22. 20.00, eloado: Komlodi Ferenc)
Ghost in the Shell (nov.23. 20.00)

Az eloadasokra (a Matrix kivetelevel) dijtalan a belepes (!).
(A sorozat kezdo filmje a New Rose Hotel volt, okt.11-en.)

Udv, mag.

Liquid_FX Creative Commons License 2000.04.19 0 0 43
Épp most fejeztem be a Serial Experiments Lain cimű animét( 13 részes rajzfilmsorozat), és azt kell hogy mondjam, cyber témában talán a legjobb, amit eddig láttam. Semmi lődözés, supermanus főhős, csak a technológia, és annak hatása az emberi kapcsolatokra. Ajánlom mindenkinek, aki van olyan szerencsés, hogy hozzá tud jutni, utánozhatatlan hangulata van.
tejfel Creative Commons License 2000.04.18 0 0 42
A Matrix pedig nem egy nagy eresztes :o). Jo alapotlet nem tul erosen kivitelezve. Ettol fuggetlenul orulok a nagy sikerenek ,de remelem mint az elso, nem pedig mint a legjobb marad meg emlekeinkben...
TV elott bambulo nep rulz, aszem a Vad palmakban volt egy kissrac. A szerepenek nagy reszeben a TV-t bambulta, sejtet vmit.
Előzmény: Dob (40)
tejfel Creative Commons License 2000.04.18 0 0 41
Szerintem a Dark City veget csesztek el. Ha vege lett volna mikor kibontjak a falat a vilagurbe egy nagyon jo film lett volna. Eroltetett happy end.
Mit ertetek amugy cyber alatt ? A Gibson fele Cyberpunk-ot csak?
Par erdekes film kimaradt:
Nirvana: tetszett, bar nem tul nagy alakitasok vannak benne, de a kornyezet megadja a hangulatot
Vad palmak <- Gibson: szep nagy (3 teljes film), a hangulat itt is vegigvonul, sajna mar reg lattam, de fellelheto videotekakban
Az eroszak vegenek is voltak cyberpunk vonasai, bar inkabb csak bevillanasoknak lehetett nevezni. A cyberpunk nem a jovo, hanem a jelen problemai, kerdesi oltenek alakot benne. Azert erdemes a temat megis a jovobe helyezni, mert a szomszed nenik nem igazan tudja lazba hozni az a hir, hogy hackerek tortek be egy netszolgaltatohoz.
Előzmény: VFTS (39)
Dob Creative Commons License 1999.12.21 0 0 40
A TV elött bambuló nép nem érti mert nincs benne amnéziás főhősnő, borostás, jóképű főhős, meg brazil nevek :)) Nekik még a mátrix is meghaladta a felfogóképességüket. A Happyend elmaradása elég gyakori Sci-fI elem.. a kedvenc novalláim mind valamilyen "Bumm.." -al végződnek. Megvan valakinek a Szívéjes Farenheit antológia? Az nagyon bejött.. mondjuk az nem cíber.. de még tetszhet
VFTS Creative Commons License 1999.12.21 0 0 39
Meg valami a DARK CITY-rol, a hangolat leirhatatlanul egyedi voltan kivul, volt meg benne egy erzes, amit csak az "os" irott scifikben tapasztaltam. Mikor a fohos keres valamit, es menekul a megszokottbol, ujabb, es ujabb akadajok kerulnek el, es mikor mar ugy nez ki megtalata a megoldast (a partot) radobben, hogy nem sikerult neki, vegig atvertek. Ettol nem csak misztikus, hanem igazi kaland regeny is egyben. Van "ize" a dolognak. Csak azt nem ertem, hogy ezt miert nem ertik meg az emberek. Mert ha a matrixot ertik, akkor nem lehetnek olyan bambak, hogy amire nincs rairva nagybetukkel, hogy ez "OLYAN ELVONT", "EZT NEM ERTHETED" azon nem is gondolkodnak. Bar a DARK CITY-n nincs mit gondolkodni, azt erezni kell. Talan ott lehet a baj, hogy vagy gondolkodunk, vagy erzunk, de hogy egyutt ?! Nos szamomra ez az egyuttes a DARK CITY.
Bocs, hogy ilyen sokot irtam a filmrol, de ugy erzem meltanytalanul elsullyedt.
Dob Creative Commons License 1999.12.21 0 0 38
A Dark Cityben a hangulat fogott meg, az emberek nemtörödömsége, no meg a megfigyelők, a kivűliek, (a mátrixban volt egy jelent , amikor erre a filmre gondoltam, godolom tudjátok mikor?). A rendező a Hollóban is nagyot alkottot, az is magávalragadot. A filmben ami nagyon tetszet az a város átformálása volt a "holtidőszakban", amikor a házak kinőttek a földből, meg "Koldusból királyfi". A mátrix párhuzam szerintem valós..
Az utobbi időben tényleg béna filmek vannak, csak amolyan popcorn-filmek, amik nem éppen gondolatébresztők, de ha ez kell az embereknek akkor ez van.
Előzmény: VFTS (37)
VFTS Creative Commons License 1999.12.21 0 0 37
A DARK CITY szerintem kurja jo (bar vannak benne gagyi reszek), de sok ember szerint tok bena, bar szerintem ok egyaltalan nem erteik, mert ez nem az a film ami tok latvanyos, es egyben hihetetlenul elvontnak, es melyenszantonak is latszik, mint a matrix. Erre valoban ra kell "erezni". Velemenyek ?
Amugy mostanaba csupa rossz filmek mennek a moziba. Mig egy eve azert volt mibol valogatni. Hogy, is van ez a mit mutatnak be/ csak videora dolog ?
amadeus Creative Commons License 1999.12.20 0 0 36
És szerintetek ezt a filmet nem fogják betiltani pl. az USA-ban?
Nem. Azért, mert

• A kényesebb résznél a szereplőt szemből fogják mutatni és a monitor takarja a kezét

• A képernyőn primitív grafikai megoldások villognak, pl. letöltés jelző csík egy Mac OS-en, vagy fraktálok, mint a Hackers-ben

• ha mutatnak is exploit-ot, akkor csupa olyat, ami már rég javítva van

• de majd lesz dögös prodigy zene hozzá és minden nő ritmusra rágózik a moziban

• Előzmény: timoti (25)
    amadeus Creative Commons License 1999.12.20 0 0 35
    Strange Dayz: nagyon jó! Ebben nincs semmi spec effekt, semmi nyálas ömlengés, mint a New Rose Hotelben... és mégis hozza azt a feeling-et, amit az ember elvár egy cyber filmtől.

Előzmény: Dob (30)
    magdika Creative Commons License 1999.12.16 0 0 34
    Jajaj Vadalma vigyazz mert szavadon foglak, az ilyen filmjelenlet dolgok engem meg tudnak am delejezni :-)
    Azt hiszem nem lebecsulendo onfelaldozasodert meg halas lesz a filmkedvelo utokor, es nagy valoszinuseggel piedesztalra emelunk majd. Hiszen nem lehet olyannyira fontosabb a profit mint az eXistenZe-re szomjazok lelki bekeje...
    (007: FXTwin jooo...)

Udv mindenkinek : mag.

0 0 7 Creative Commons License 1999.12.15 0 0 33
    a Neuromancerről érdemes megjegyezni, hogy a zenéjének nagy részét (ha nem az egészet) Aphex Twin fogja írni, ő pedig igencsak ért az ilyen témájú zenékhez, arról nem is beszélve, hogy Chris Cunningham (a rendező) neki is rendezett egy-két szösszenet klipet :)
    VadalmaX Creative Commons License 1999.12.15 0 0 32
    :-)
    köszi a bizalmat Maggie, de sajnos legfeljebb annyira vagyok közel a tűzhöz, hogy megégesse a kezem, bárcsak bele is tudnék vizelni, istenem de jó lenne,
    sajnos a forgalmazók nem törődnek a nyálas filmbarátokkal, nekik a profit a fő, de tudod mit, kizárólag a kedvedért pénteken térdre vetem magam a nagyfőnök előtt és hagyom, hogy az arcomba törölje a talpát cserébe egy eXisteZ mozibemutatóért,
    egyébként a forgalmazás országos lesz, azt biztosra veheted, a debreceni videótékák is tele lesznek a kazettákkal, a Titanicon meg ne hagyd ki, jövőre rendezek neked gyűjtést, meg kiharcolok egy plusz sajtóbelépőt, látod az eXistenZ is lement...
    Előzmény: magdika (31)
    magdika Creative Commons License 1999.12.15 0 0 31
    :-((( Nem lattam...
    Sajnos itten videken nincsenek Titanic fesztivalok, nekem meg messze van kiralyi fovarosunk (foleg anyagilag).
    Mondd Vadalma, nem vagy te ilyen befolyasos ember, hogy elintezd annak a par erdeklodonek hogy megis atvegyek orszagos forgalmazasra. Gyakorolhatnal nemi nyomast a kockafejuekre...:-)
    mag
    Előzmény: VadalmaX (29)
    Dob Creative Commons License 1999.12.14 0 0 30
    Méltatlanul kimaradta a Strange Days szerintem az egyik legjobb volt. Ilyn hangulata kevés filmnek van, vagy én vagyok debil? no meg a szinészek sem rosszak benne.. és ahogy Juliett Lewis énekel.. nem semmi film, mondjuk kevesset merít a cyberstuffokból, egyedül a transzháló az ami uj, de főleg a hangulatra gyúr a film, modjuk amikor a télapót verik a punkok, a Katonai rendörség, a korrupcio..... magyarul "Halál napja"
    VadalmaX Creative Commons License 1999.12.14 0 0 29
    kedves maggie,
    osztom kétségbeesésed, sajnos a hír 99%-os valószínűséggel igaz, az InterCom jövő féléves videó-katalógusában olvastam, igaz még csak a nyomdai levonatban, de azért a héten rákérdezek az 1-es számú hazai illetékestől, az ő szava szent, tudod, akár a nézettségi mutatók, amelyek szerint Mo. nem érne meg egy mozibemutatót a forgalmazónak.
    no altruizmus, biznisz rules.
    azért remélem láttad a Titanicon?
    Előzmény: magdika (28)
    magdika Creative Commons License 1999.12.14 0 0 28
    Jaj majdnem csunyat mondok raadasul jo sokat es nagyon csunyat...
    Vadalma ez tuti???
    Remelem nem. Remelem tevesek a forrasaid. Ugye nincs igazad...? Mond hogy nem...!
    mag:-(((
    Előzmény: VadalmaX (27)
    VadalmaX Creative Commons License 1999.12.14 0 0 27
    eXistenZ - magyarországi bemutató:
    májusban, csak videón, az InterCom nem találta filmszínház-képesnek,
    hát ők tudják.
    VadalmaX Creative Commons License 1999.11.25 0 0 26
    már semmit, kösz, épp most találtam meg
    Előzmény: mud (21)
    timoti Creative Commons License 1999.11.25 0 0 25
    .Tito

Takedown - Na ez a nem mindegy.
    És szerintetek ezt a filmet nem fogják betiltani pl. az USA-ban?

T.

Na ez most feldobott.

.Tito Creative Commons License 1999.11.25 0 0 24
    Amadeus,

Az hagyjan, de mar tavaszra igertek az utomunkakat, augusztusi bemutatoval. Ehhez kepest meg csak most post production, azt hiszem. Imho Mo-n nem is fogjuk latni, csak becsempeszet DVD-n, vagy video cd-n...:((

Tito

Előzmény: amadeus (23)
    amadeus Creative Commons License 1999.11.25 0 0 23
    Agyam eldobom! Megcsinaljak filmen?
    Hiába Shimomura mindenből pénzt akar csinálni. Nagyon kiváncsi vagyok.
    Előzmény: .Tito (22)
    .Tito Creative Commons License 1999.11.24 0 0 22
    Amadeus, bocs a kesesert

Azt hiszem, e forum olvasoi is inkabb szakmai szemmel nezik a cyber-hacker-mozikat. En most kihagynam a cyberpunk temaju scifi filmeket, mert ott nem a cyberpunk kultura van a kozeppontban, nem annyira fejlett.
    Ami engem cseszeget, az a Halozzat csapdajaban, a Matrix, Johnny Mnemonick, es tarsaik.
    Tenyleg nehez dolog szamitogephalozaton zajlo esemenyeket filmen megjeleniteni, e-mail erkezesen es nehany aktiv weboldalon kivul nincs mas a ttasrhazban, ha a foldon maradunk.
    Betorest, hacket, es egyeb trefas dolgot csak a "v'ajtfuluek" ertekelnek, de a szorakozzasukat elrontja a gyenge vizualis elmeny. Ha szines-forgo-parasztvakito animaciokat latok, ahogy a cyberterben mozgolodnak, felfordul a gyomrom. Nekem ez nem ugyanaz.

Nevessetek ki, az utolso jo mozi, amit ebben a temaban lattam, a Komputerkemek (Sneakers, talan. Nem vittek tulzasban a dolgot, viszont majdnem minden kockaja megallta a helyet. A vakitas nem is hianyzott belole...

Amire viszont kivancsi vagyokaz a Takedown. http://us.imdb.com/Title?0159784

Tito

Előzmény: mud (21)
    mud Creative Commons License 1999.11.23 0 0 21
    Istenem, ize, te Wild Apple, mondd, mijafaszt keresel te ebben a topikban...?
    Előzmény: VadalmaX (9)
    Liquid_FX Creative Commons License 1999.11.23 0 0 20
    A Neuromancer moviet az elsőfilmes Chris Cunningham rendezi. Ő korábban klippeket rendezett, mostanság pl a Leftfield: afrika shox(aszzem ez a címe) c. videóját lehet tőle látni, ennek vizuális stílusa alapján Cunningham megfelelő ember lehet egy normális Gibson adatptácíó elkészítésére. Mondjuk pont a Neuromancert marha nehéz lehet megfilmesíteni, remélem nem csinálnak belőle ciberlődözős akciómarhaságot...
    Előzmény: timoti (17)
    timoti Creative Commons License 1999.11.23 0 0 19
    Hátha újra előveszik.........

Mostmár talán Holywood is ráeszmél , hogy a cybermozit (lásd mátrix) igenis megéri csinálni.
    És ugyebár WG-Neuromancer a best of.....

Csak el ne Ba*****ák! Mert akkor jobb ha bele se kezdenek (lásd a star wars<-disney_style)!

T.

amadeus Creative Commons License 1999.11.19 0 0 18
    Csak annyit, hogy elkezdték, aztán abbahagyták.
    Előzmény: timoti (17)
    timoti Creative Commons License 1999.11.19 0 0 17
    Amadeus, erről a neurománc megfilmesítésről tudsz valami újjat?
    amadeus Creative Commons License 1999.11.19 0 0 16
    Én is rettenetesen vártam a filmet. Ráadásul, beszerveztem egy csomó ismerőst, jöjjenek és nézzék velem, mert milyen K. jó, hogy ez egy Gibson-os film.... Hát. Mindek kellett bele az a pap, akit D. Lundgren alakít? Tök pocsék volt.

Egy másik topicban jól lefikáztak, amikor leírtam a véleményem a NEW ROSE HOTEL filmadaptációjáról. De akkor is SZ*R.

Talán, ha a neuromancer-t megfilmesítik, lesz valami jobb...

Előzmény: timoti (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!