Isten nagyon figyelmes, testvérem, de a Sátánra is oda kell figyelni, mert ő cseles és gonosz. A Harry Potert be kellene tiltani, az iróját, azt a Rongyinget vagy hogy hivják, meg lecsukatni. Néha sajnálom, hogy nem a mi Egyházunk a mérvadó politikai és erkölcsi kérdésekben.
Szeretnélek testvérem, arra is megkérni, hogy segitsd munkámat. Mint láthatod, Sátán eljött a fórumra, ITT VAN... nem, OTT ! ... de nem... má megint elment... a francba... mind1... és sorra téveszti meg a befolyásolható, még zöldfülü fiatalokat.
Nem egészen értelek... itt fontos munka folyik, felvilágositás. Fiatal csemeték jönnek, hogy mi a szerepjáték és el kell nekik mondani, hogy miről mit gondoljanak. Hidd el, velünk is ezt teszik... mi csak folytatjuk...
Irásod meggyőzött arról, hogy te igencsak a szerepjáték (sátán) hatása alatt vagy. Ha végigolvasnád a topicot, akkor rájönnél, hogy a szerepjátéknak igenis köze van a sátánizmushoz, hiszen játékon keresztül, játszva, önfeledten ismerkednek meg a fiatalok a sátánizmussal, az okkultizmussal, és válnak azon keresztül a sátán eszközévé. Sátán nem olyan, mint az ember, sátán nagyon gonosz. A Biblia egyértelműen gonosznak mondja, nem véletlenül mondom én is. Sátánimádása folyik, amikor szerepjátékon belül (bár én még nem játszottam, csak olvastam róla) az egyes játékosok elkezdenek szolgálni egy démont (a Biblia szerint Egy az Isten, de vannak istenek, akik az alvilág démonai, ördögei). Ha nincsenek is a játékosok a tudatában, maga a játék az valóság, valósággá lesz. A kimondott szó erejében rejlik a titok nyitja. Ha te beszélsz valamiről, ami nincs, akkor abban a helyzetben ahogy mondod, abban a játékos világban lesz, vagyis játékon belül megidézed a sátánt. És ez veszélyes. A szakirodalom sokat foglalkozik ezzel a témával, főként Bob Larson könyveit keresd, és ott találsz útmutatást a helyes, szabad élethez.
mennyi hülyeséget tudtok ti összehordani.é..imádom, hogy olyanról nyilatkoztok amiről gőzötök ninc!
a Sátánizmusnk SEMMI DE SEMMI KÖZE A SÁTÁNHOZ!!Ateista vallás, nemhisz sem isten, sem sátán létezésében! a sátánizmus nem jár együtt sátánimádó szertartásokkal, csecseőáldozássa, semmivel, mert ami erről szól az az ördögimádás,és az pont ugyanakkora hülyeség mint a kereszténység(szerintem.)
Tehát a sátánizmus és az ördögmiádás távol áll egymástól!!ezt tessék bevésni a befásult kis agyacskátokba(tisztelet a kivételnek.)
Az Úr ágyon mekk testwérem, Waksibarát ! MECSODA SZELLEMLÁTÁSOD VAN ! Igy igaz, hisz midőn rákkatinték vala a honlapra lőn lefagya a gépem... mi más ez a honlap, mint sátán ?! SÁTÁN !!
Mely nép prófétája vagy ?
Annyit jó ha tucc, keresztyény orwosdoktor vagyok, gyóccerekkel mentem meg a lelkeket a hüjjeségtől... térj meg és ne jácc sátánjátékkal, ne hallgass zenét, ne figyelj senkire, magadra se... nehogy a sátán azon keresztül, amire épp figyelsz, befolyásoljon és mexerezzen magának...
"Szóval, szerintetek mennyire lehet káros pusztán a Zene az erkölcseinkre?" Nagyon jó kérdés... nagyon jó kérdés, igen nagyon jó kérdés... engedd meg ööökedves Rinoa, hadd válaszoljak öööerre egy mondattal: nagyon káros, sátánkáros a zene az erkölcseinkre ! És most itt öööarra is szeretnélek kérni: sohase hallgass zenét !
"Most speciel nem a rádióslágerekre gondolok" Jaaa.... hááát akkor.... háát az meg méginkább... ugye...
"Ha épelméjű az illető, nem fog se Call of Cthulhu, vagy netán Kult hatására gyilkolászni, vagy sátántiszteletet végrehajtani." Valóban, de mint már irtam, ebben a játékban sátán van, ezek a sátánisták a sátánnal jáccanak sátánosat egyre sátánibban. Bármit irsz, Rinoa, a szerepjáték okkultsátánjáték.
"Viszont a média az, ami baromira befolyásolja az embereket." Valóban, igazad van, az is sátán. Sátántv, sátánzene, okkultmágia ördög alvilági gonosz fenevad.
Rinoa: Egy értelmes ember. Ritka jelenség. Emperor, Zyklon? Mondok jobbat. Kedvencek: Dimmu Borgir, Old Man’s Child, Werewolf, Entombed, Edge of Sanity, Immortal, ésatöbbi. Zyklon-t meg szívesen hallgatnék, ha lenne, mert csak 1db mp3-am van tőlük. De az nagyon tetszik. Vallással hogy állsz? Kicsit offolhatnánk ilyen témákban. Mellesleg mi bajod a diktátorokkal…? :)
Hail!
Szerintem nem érdemes azon répázni, hogy a pszihológusok mit akarnak. Betiltani egyszerűen nem is lehet a szerepjátékot. Hiszen minden nap szerepet játszunk… Az okkultizmus és az rpg kapcsolata számomra annyiban merül ki, hogy az egyes fantasy-vallásokból megpróbálom kiszűrni az igazságokat.
Mellesleg kb. 7 éve játszom rpg-t, már kb. 6 éve foglalkozom okkultizmussal, de abszolúte nem az rpg hatására kezdtem el. Nem árt figyelni a valóság és a fantasy határára. Mert ha már nem látsz határt, az gáz. Akinek gyenge a személyisége és hülye a mesélője, az ne játsszon szerintem.
Természetesen a legtöbb fantasy világban ugyanúgy benne van a keresztény vallás, mint a sátánista (bár a sátánizmust az emberek nagyon félreértik). Mindenkinek van egy szimpatikus vallása mondjuk M.A.G.U.S.-ban (már ugye aki játszik). Az igazi szerepjáték az, amikor képes vagy ugyanolyan jól eljátszani egy Ranagol-lovagot, mint mondjuk egy Domvik-papot. Bár az utóbbi nekem nehezemre esne… (jelenleg többek között egy inkvizítor Adron-pappal játszom). Ha valakinél viszont a színészkedés túlságosan is átmegy a való életbe, az szívás.
FONTOS: létezik egy rpg-újság Institia néven. Jelenleg nem csináljuk, mert most a kedves főszerk. azon van, hogy rendesen nyomdában lehessen nyomni. Mindegy. A lényeg: csinálunk egy Institia-honlapot, amibe kéne némi dokumentum. Ha tudtok küldeni ÉRTELMES hozzászólásokat olyan témákhoz, hogy: szerepjáték, humor (lehetőleg rpg-vel kapcsolatos), vers, novella, vallás, filozófia, akkor írjátok meg emailben. A címem: phoboss@freemail.hu. Ha az Institia-tagok is egyetértenek, felrakjuk a hozzászólásotokat. Sajna azt még nem tudom, hogy a honlapnak mi lesz a címe, de megírom, amint kiderül. Kb. egy hónap múlva már üzemelni fog.
MÉG FONTOSABB: bárkit ha érdekel, van egy rpg-klub Gyálon. Nemhivatalosan az Institia klubja. Kb. 12-15-en mindig ott vagyunk szombatonként/vasárnaponként (ahogy épp ráérnek az emberek). Általában déltől másnap reggel 6-ig megy a játék. Igényes szerepjáték tapasztalt játékosokkal (lásd: én… ). Van ott M.A.G.U.S., mesélek D&D3-at, van Cthulhu, Shadowrun, Ars Magica, és még sorolhatnám. Szar ügy, hogy Gyálon van, de én pesti létemre mindig képes vagyok elmászni addig.
Egyéb: valaki csinál itt Neverwinter Nights-hoz kalandokat? Mert azt is küldhet emailen. Lehet hogy kap tőlem vissza egy párat.
Csináltunk egy szuper on-line játékot. Jelenleg ugyan béta tesztelés állapotában van, de azért érdemes megnézni!
HunElit: Harcolj és kereskedj! Várunk benneteket.
RESZKESSETEK!!! TI CSAK ITT POFÁZTOK RÓLA, DE A SÁTÁN KÖZTÜNK JÁR!!! HA NEM HISZITEK EL, NÉZZETEK EL ERRE A HONLAPRA!!! GARANTÁLTAN NEM ÁTBASZÁS!!! ITT AZ APOKALIPSZIS, BÁNJUK MEG BŰNEINKET, KAKE!!! DÁÁÁÁÁÁJ!!! INSTANT DÁÁÁÁÁÁÁJ!!! A SÁTÁN JÓ!!!!! A HALÁL BEKAPHATJA!!!!
A szerepjáték, a zene, a film és az irodalom stb. egy kaptafa abban az értelemben, hogy mindegyiknek megvan a maga hatásmechanizmusa, lélekformáló ereje. Ha valaki fogékony pl. a sátánizmusra, akkor először csak megüti a fülét, de rövid időn belül már ki fogja mazsolázni magának az ilyen jellegű információkat, amik azért tényleg ott vannak az említett termékekben. A "megüti a fülét" eseményt pedig nem lehet levédeni, innentől pedig már úgyis megy minden a maga útján. Vallásos ihletésű metszeteken is megtalálható a Sátán, méghozzá hatásos, meggyőző kiszerelésben, hiszen lerí, hogy van hatalma. Akkor mondjuk a sátánista hozzáteszi, hogy ha egy vallásos, a másik oldal híve így ábrázolja, akkor milyen lehet valójában? Ezzel csak azt akartam elmondani, hogy ha mindent betiltanának, ami ellen papolnak, akkor se érnének el semmit, sőt, a titokzatosság, a tiltott volt méginkább vonzóvá tenné.
Aki pedig nem vonzódik az okkultizmushoz, sátánizmushoz, vagy csak érdeklődési szinten, annak oly mindegy, úgysem fog "elromlani".
Hol lehet megvenni az eredeti háromkötetes Gyűrűk Ura címü trilogiát Budapesten ???
Nem tudjátok véletlenül a szépvölgyi út környékén lévő bolt címét, telefonszámát.....l???
a topik király. én is király vagyok. de mivel szerepjátszom, ezért a bekövetkező(automatikus) személyiségzavar miatt nem vagyok biztos benne, hogy sátánista feketemágus, esetleg kosfeű istenség, netalántán éjfekete belezőkés vagy szolgalelkű rabszolga vagy infralátással 50 méter pluszmínuszpíig látó tünde vagyok-e.
ezért személyiségtöbbszöröződésem van (MPD) amelynek kezelése igen költséges, de Véer András doki bácsinak egész biztosan jól jönne, ugyanúgy, mint ahogy a többi, amúgy tehetségtelensége folytán meggazdagodni a tudásából nem képes, szakképzetlen embernek is.
ilyen világban élünk: a butaság üt, de a többi buta követi a főbutákat.
én szeretek szerepjátszani. de amikor nem játszom, akkor képes vagyok teljesen megfeledkezni róla.
szorri, kedveseim, én nem leszek ettől sem tömeggyilkos, sem pszichopata, sem skizofrén.
A szerepjátékok megítélésében az elsődleges felelősség a kiadóké, és a szaksajtóé. A szerepjáték több pszichoterápiás módszerrel mutat hasonlóságot, ha itt hat, akkor ott is hat, és viszont. Magyarul nem szabad letagadni, elfelejteni, elhallgatni, hogy hatással van a játékosok személyiségére.
Hogy milyen hatással, az leginkább a játékoson, a mesélőn, és a játékon magán múlik (igen, ebben a sorrendben). A probléma lényege, hogy két féle álláspont alakult ki: Az ez csak egy játék, és a tiltsák be. Senki nem óhaj pszichológusként, pszichiáterként tanácsokat adni, egyes rendszerekről részletes, indokolt kritikát írni stb.
Mindezt tetézi egy tájékozatlan sajtó, és az általános emberi tudatlanság. De a problémát a gyökerénél kell kezelni. Egyfelől a kiadóknak igenis felelőssége, hogy pszichológus szaklektort alkalmazzanak, és ami veszélyes ne csússzon át, kellenek értékelések, tanácsok nyílt, ugyanakkor megfelelő szakértelemmel rendelkező emberektől.
Ha pedig a magunk házatáján rendet tettünk, akkor megvannak az ISMERT szakértőink, akik egy TV műsorban vagy egy újság hasábjain is megszólalhatnak a kérdésben, ez pedig befolyásolja a közvéleményt. Mellesleg megjegyzem, hogy a sátánizmus vádja többször halottam olyan "kisegyházak" híveitől, akik bizony sokkal közelebb vannak a sátánhoz mint az átlagos szerepjátékos.
Aki szeretet helyett a másik kireksztésről, megbocsájtás és tolerancia helyett, büntetések, betiltások követeléséről, gyűlölködésről prédikál, olyanokat itél el, akiket nem ismer, olyan dolgokért, amivel egyáltalán nincs tisztában, az pont a Krisztus által is tanított szeretet ellentétét cselekszi. Ha egy gondoskodó, segíteni akaró keresztény ember, aki végighallgat, megért, odafigyel ítél el, az zavar, ha megalapozatlan előítéleteket hallok az nem. És azt hiszem nem én vagyok az egyetlen ilyen.
Csákó!!
Nemigazán szeretném, hogy ez a jó kis topic süllyesztőbe kerüljön, úgyhogy kicsit megpróbálnám fellendíteni. Bár amiről most írni szeretnék, lehet (biztos!), hogy másik témába való, melynek címe ez lehetne: ZENE, Okkultizmus, Sátánizmus? De azért 2/3-a idevaló nem? :D
Szóval, szerintetek mennyire lehet káros pusztán a Zene az erkölcseinkre? Most speciel nem a rádióslágerekre gondolok (az az igazság, hogy nemis nagyon ismerem azokat), hanem a kifejezetten sátánista jellegű zenékre. (Legalábbis hangzás és szövegből ítélve, valamint a zenészeket ismerve) Most a szám címére nem emléxem, de pl. A Limbonic Art-nak van egy száma, amelyben ez a szöveg is hallható: “Dominus Spiritus Satanas” vagy az Emperornak az egyik száma címe: “Opus a Satana” (bár maga a szám instrumentális). És még sorolhatnám.
Kiváncsi vagyok, hogy mi erről a véleményetek, hogy szerintetek, mennyire befolyásolja a zene az embereket, és ha az sátáni?
Meg ha mondjuk olyan rész van, hogy “I want to fuck everyone in the world”, akkor útra kel-e az ember, és el kezd-e szatírkodni, és mondjuk fülébe súgja-e az áldozatainak: “I wanna fuck you like an animal”? Bár utóbbi két idézet nem sátánista együttestől származik:)
Mert szerintem nemigazán. Nem lesz sátánista az aki ilyen zenét hallgat. Más kérdés, hogy aki az, az valószínű hallgat ilyet, de nem feltétlenül. És szerintem a szerepjátékkal is ez a dolog van. Ha épelméjű az illető, nem fog se Call of Cthulhu, vagy netán Kult hatására gyilkolászni, vagy sátántiszteletet végrehajtani. Bár ez a téma már rendesen ki lett vesézve, ha folytatnám most ezt, ismétlés lenne.
Viszont a média az, ami baromira befolyásolja az embereket. Eláraszt bennünket avval a sok szarral. Rohadt brazil sorozatok beépülnek az emberek agyába, függővé válnak tőle. Ipari zenéket nyomatnak a TV-ben, a rádióban, amiben semmisincs, nagy szar! (bár ez egyéni véleményem) És evvel hülyítik az embereket, azt mondja a média, az a jó zene ezt kell hallgatni. Stílusukat befolyásolják vele, és megszűnik az “egyéniség”, mindenki “ugyanolyan” lesz. Ez a divat, ezt húzzák rá az egészre. És nem csak a zenével van ez így. A tömeget befolyásolják. Egy sátánista zenétől “önmagában” senki nem válik semmivé se. De ha azt a rádióban vagy zenetv-n adnák le folyamatosan, akkor Istentudja mi lenne!
Önmagában oké lenne, hogy vannak brazil sorozatok, meg “ipari” zenék, csak ne eröltetnék rá az emberekre!! Rám meg aztán semmiképpense! Az lenne az okos dolog, ha mindenki maga “fedezné” fel az ízlését. (Én egyébként hajlandó vagyok mindent egyszer megnézni, meghallgatni, hogy még véletlenül se mondják azt rólam, hogy olyasmiről beszélek, amit nem is ismerek) Ha csak a Beksztrítbojszot nyomatnának folyamatosan, akkor másnak CD-jét senki meg nem venné (és hát majdnem ennyire siralmas a helyzet:( ). Az internetben azt szeretem, hogy nagyon változatos a TV-vel és rádióval ellentétben. Bármilyen zenét letölthetek. Be kell vallanom, ha mástól nem is, de a zenétől függök (de pont nem az “ipari”-tól). Hiába, senki sem tökéletes. És baromira off voltam. Bocsánat.
csók: Rini
ui: A tömegbefolyásolásból született az összes diktátor a Földön! :(
ui2: Most speciel Zyklon-t hallgatok. Ismeri vki? :)))
rrrróka!!!! Szombat jó? Angel kérdezi nem-e jösz-e görkoriban, mert akkor ő is, és bemutatjátok egymásnak mit nem tudtok. Meg a tömegben való taknyolást a megállóban.....
Üdv: Rini