Keresés

Részletes keresés

SPENDER Creative Commons License 1999.11.23 0 0 48
Szió Álomhajós !

Engem nem zavar a kép. Csak gondoltam, felhívom a figyelmét arra, hogy ne ítéljen azért, amit Ő is csinál (vagyis Offtopic). Nem tudom, hogy felfogta -e. (1% esély. :-D)

Hali !

Előzmény: alomhajos (46)
SPENDER Creative Commons License 1999.11.23 0 0 47
Szióka Laci !

Elképzelem, hogy egy 30-40-es pasi ott fetreng NS kezei alatt .... és úrrá lesz rajtam a röhögés. :-D
Szóval: Ne ítélj, hogy ne itéltess.
Ja bocs, ezt egy kereszténynek akartam írni, összetévesztettelek valakivel. :-D :-D
Laci-Laci !
cö-cö-cö. :-)

Szió !

(Bocs, hogy nem reagáltam az Ima a HGY-beni írásodra, de már így is eltereltétek az eredeti vitatémáról a figyelmet. :-)

Előzmény: Laci (41)
alomhajos Creative Commons License 1999.11.22 0 0 46
Szia Spender!
Nemtom te hogyvagy vele, de én örülök, hogy Géza berakta a kisbabája születési fényképét, egyébként is jelezte, hogy OFF lesz. Számomra ezek meghitt pillanatok, az a gyerek még annyira tiszta és ártatlan, értelmetlen gügyögésével és prüntyögésével mosolyt csalogathat még azok arcára is akik tudják, hogyan lehet a szavakat kardként forgatva más emberek lelkét megsebezni.
Üdv:
álomhajós
Előzmény: SPENDER (36)
Laci Creative Commons License 1999.11.22 0 0 45
Hát most erről nem nyitnék itt vitát :)
Előzmény: Brumimackó (44)
Brumimackó Creative Commons License 1999.11.22 0 0 44
Nem, nincs. Vannak jó modorú, teljesen hülye emberek, meg összeférhetetlen, brutális zsenik. Nézz körül mondjuk a világirodalmi pantheonban.
Előzmény: Laci (43)
Laci Creative Commons License 1999.11.22 0 0 43
De azért valami korreláció lehet a kettő között, nem?
Előzmény: Brumimackó (42)
Brumimackó Creative Commons License 1999.11.22 0 0 42
Hány csíkkal alább?
Ész =/= jó modor!
Előzmény: Laci (41)
Laci Creative Commons License 1999.11.22 0 0 41
Alább láthatjuk élő példáját annak, hogy a modern informatikai rendszerek (kiemelten a pc, a modern oprendszerek, illetve az internetes alkalmazások) használatához szinte semennyi ész nem szükséges. És ez egyre inkább így lesz, annak minden előnyével és hátrányával...
SPENDER Creative Commons License 1999.11.22 0 0 40
:-D :-D Áááámennnnn !!! Távozz Démon !! Távozz! Kjtgartzdsa JKHkhdjsfh VNBvnvndbsf Brekeke-brekkeke ! Ámmennn
Előzmény: Laci (39)
Laci Creative Commons License 1999.11.22 0 0 39
Te kompetensnek érzed magad a szeretet megítélésében?
Előzmény: SPENDER (38)
SPENDER Creative Commons License 1999.11.22 0 0 38
:-D :-D :-D Laci és a krisztusi szeretet !!! :-D :-D :-D
Előzmény: Laci (37)
Laci Creative Commons License 1999.11.22 0 0 37
Vajon parasztságért nem lehet valakit kimoderálni?
Előzmény: SPENDER (36)
SPENDER Creative Commons License 1999.11.22 0 0 36
Szia GEZA !

De aranyos babbbaaaaa. :-) Jajjjjj, de édes, ahogy ott lapul a monitoron ! Gyönnnyörrrűűű babaaa !

Üntyüri-püntyüri. Atyala-patyala.
Nevess szépen Spender bácsira. :-D

De szép a kis arcocskája. De szépek a szemei. .. óóó ... a szemei.......... Olyanok a szemei, mint Németh Sándornak !..... Jéééézusooommmm ! ..... A szája meg olyan, mint Kuncze Gábornak ! .......... SzűűűűzAnyáááámmmm ! .......Ez biztos, hogy a te gyereked ? :-D :-D :-D :-D :-D

(Na, tessék. Kontaktor és GEZA pattogtak a HGY Tévtan. topicon, hogy Offtopic vagyok. Erre GEZA meg berak egy lombikbébiről készített fotókollekciót egy fogamzásgátlásos topicba. És még én vagyok Offtopic. :-D )

Hali !

(U.i.: Gézukám ! Már előre sajnálom a gyerekedet. (Ha a Tied, ha nem a Tied.) „...és sírjatok a sírókkal.” (Róm 12,15) :-D Majd megírom, hogy miért. :-)

Előzmény: GEZA (18)
Valentine Creative Commons License 1999.11.18 0 0 35
Snail,

köszi, ezt hagytam ki: hogy nincs abban semmi természetfölötti, ha csak 3-4 hónappal az aktív házasélet kezdete után fogan meg a baba. Sőt, erősítsetek meg, nem ez az átlag?
Még mindig nem szeretem a belemagyarázásokat.

Előzmény: Snail (33)
Valentine Creative Commons License 1999.11.18 0 0 34
Te Laci, ki mondta hogy a szexuális kapcsolat elsősorban fogantatásra van?! Én ugyan nem!

A másik fele pedig: de. Biológiai folyamat, persze nem 100%-ban, de 50-ben igen. Ilyen alapon a szűz szülhetne gyereket hit által (de Mária volt az 1. és az utolsó), mert minden lehetséges annak, aki hisz. Sőt, a szexuális aktus csak formaság a gyermeknemzés szempontjából, mert minden lehetséges annak aki hisz. Jaj, akkora félremagyarázás ez!

Én nem tartom magam materialistának, csak nem szeretem, ha mindenből szellemi kérdést csinálnak a keresztények. Mikor jön valaki elő a gravitáció szellemével?? És el fogja hinni 40,000 ember, ha elég hiteles prédikátor mondja? (Nem feltétlenül a Sándor).

Laci, hajrá. Ha mondjuk 2 gyereket szeretnétek, és fizikai fogamzásgátlás nélkül 15 év múlva nem 10 gyerekes család lesztek, akkor azt mondom, van benne valami. De csak akkor. Talán sok családfőben "nincs hit", azért van több gyerekük, mint szeretnék? Nem gondolnám. Egyszerűen csak szuperszellemi a hozzáállás és kész.

Val

Előzmény: Laci (12)
Snail Creative Commons License 1999.11.17 0 0 33
Kedves Mindenki, és kiemelten Laci!

Volt egy topicom hasonló témában, és az ott elhangzottakat szeretném egy kicsit felfrissíteni.

Valentine kristálypoharas példáját annyival egészíteném ki, hogy magát a leejtést egy paraván mögött végzem. Egyszóval azért, mert nem látok valamit, attól az még megtörtént. Laci, azért, mert egy rövid ideig nem jött össze a dolog, az teljesen normális eset. De én úgy látom, hogy egészséges emberek ilyenirányú próbálkozásai előbb-utóbb mindenképp célhoz érnek. Van akinek később, de van akinek hamarabb.

Kár olyan dolgokat misztifikálni, amiket nem ért, vagy nem lát át teljesen az ember. Az elektromosság felfedezésekor a legtöbben sátánt kiáktottak, csak azért, mert nem értették és nem látták át a jelenséget. Mára ez szinte teljesen eltűnt (kivétel egy-két hiperfundamentalista közösség) és senkinek eszébe nem jut, hogy az elektromosság a sátán ereje.

Egyszóval Valentine hasonlata (a paravánnal kiegészítve) szerintem helytálló.

A gyermekvállalás nem csupán egy jelenség, amit az ember elvisel. A gyermeknek tudatos döntés eredményének kell lennie. A szülő feladata lesz a gyermeket, vagy gyermekeket felnevelni, időt szánni rájuk (!!!) és emberi életfeltételeket biztosítani számukra. Ez nagyon embertől függ. Kifeléforduló embereket nem zavarja, ha ezer ember veszi őket körül, sőt, talán ez élteti őket, de egy befeléforduló ember például nem érzi jól magát a nagy nyüzsiben, egyszerre csak kevés emberre tud igazán odafigyelni. Ergo ez utóbbi esetben mind a szülőnek, mind a gyermeknek jobb, ha a szülő csak annyi gyermeket vállal, amennyire teljes szívéből oda tud figyelni. Összefoglalva: Felelősség!!!

Isten soha nem töri ránk az ajtót, mindig figyel ránk, csak a legjobbat akarja nekünk. Jézus az ajtó előtt áll, és zörget...nem rádnyitja az ajtót, betöri, meg ilyesmi, hanem megkérdez, hogy Te mit akarsz. A megtérés a Te felelősséget, a Te választásod, amit Isten azonnal megáld. A gyermek is hasonló dolog. Isten megadta a lehetőséget, válassz, tervezz, és Ő megáldja azt. És nem úgy, hogy nesze itt van húsz gyerek, neked se jó, nekik se jó, de a szenvedés megtisztítja a lelket....ugye, hogy ez butaság.

Egy másik fórumon elhangzott, hogy nem egy adott szeletnyi probléma lehet a legnagyobb gond, hanem az ember! Az emberi butaság. Értem ezt magamra is, mert biztosan sokmindent rosszul látok. De sokan azt sem tudják, hogy akármit is rosszul látnak...

Hááát...most egyelőre ennyi, csak ami hirtelen eszembe jutott....
Remélem senkinek nem gázoltam a hitébe, gondolataim ejtehetők, csak Istennel való közösség legyen és maradjon meg!!! A többi nem számít!!

Az Úr áldjon meg titeket: Snail <><

Nan Creative Commons License 1999.11.17 0 0 32
Szia Big4!

Jo kerdeseket teszel fel.

Melyik a nagyobb bűn, egy frissen megfogant embriót megölni vagy megelőzni a létrejöttét ?

Termeszetesen megolni a mar letrejott embriot.

Mindkét esetben korlátozzuk az élet keletkezését, nem ?

Nem egeszen, ha igy lenne akkor minden elmulasztott "lehetoseg" bun lenne az elettel szemben. Kulonosen, ha azt nezzuk, hogy hany petesejt es hany him ivarsejt termelodik hiaba a megvalosulo terhessegek szamat tekintve.

Melyik a nagyobb bűn, megakadályozni egy megfoganást, vagy szülni vég nélkül a vakvilágba, fittyet hányva az emberiség túlszaporodására ?

A felelotlen emberi magatartas a bun. Ami elkerulheto, de kesobb meg kell akadajozni, az felelotlenseg nem?. Ha nem gyujtom fel a hazam, nem kell tuzoltot hivni, meg nem eg le.

Melyik a nagyobb bűn, felelőtlenül, korán és rossz körülmények közt megfogant gyermeket embrióként megölni, vagy "felnevelni" nyomorban egy szeretet nélküli, pokoli életre ?

Az elv az az, hogy a mar meglevo elet folott nem rendelkezhetunk. Tovabb gondolom a dolgot. pl. Meno tozsdeugynok tonkremegy, hatalmas adossag stb. elszegenyedik mindent elveszit. Ott vannak a gyerekei akik utcara kerulnek. oket is meg lehet olni, hogy ne szenvedjenek egy sokkal roszabb elettol, es milyen korig?

Melyik a nagyobb bűn megelőzni egy élet megfoganását, vagy beülni nap, mint nap az autóba (stb) és aktívan hozzájárulni a Földanya elpusztításához ?

Mintha a ketto nem fuggene ossze, nem?

:) Nan

Előzmény: Törölt nick (14)
Nan Creative Commons License 1999.11.17 0 0 31
Kedves Laci,

A hittel tenyleg lehet hegyeket mozgatni, de nem gyanus egy kicsit, hogy az Isten azert teremtette a hazaseletet, hogy annak gyakorlataval valosuljon meg a csalad kiteljesedese, vagyis a gyermek szuletese? Arra, gondolok, hogy Isten a lelek adast egy gyermeknek nem kulon "aktuskent" hanem ennek kereteben vegzi. Es arra is, hogy ha teremtett gyomrot, akkor nem emeszt helyettunk, ha teremtett szemet, akkor nem lat helyettunk stb. (nem ugy ertem, hogy nem tudna, hanem ugy, hogy nem teszi, mivel ezkozt adott hozza)

En ismerek olyan egyebkent hivo parokat (de nemcsak), ahol ugy kellett varni a babara, meg egy jo evig, hogy kozben szerettek volna. Vagyis a nemzes mukodesebol kifolyolag akad termeszetes "uresjarat" is, vagyis, hogy nem jon ossze pedig nem tesznek ellene. De ehez MrSpock jobban ert.

Nan

Törölt nick Creative Commons License 1999.11.17 0 0 29
Kedves Laci, GÉZA !

>> Legyen sok örömötök vele! <<

Még hozzátennék a jókívánsághoz valamit, engedelmetekkel, szerényen:
és NEKI legyen sok öröme veletek ...!

Üdv
Big

Előzmény: Laci (20)
Laci Creative Commons License 1999.11.17 0 0 28
Ha lesz időm és energiám kikeresem az ide vonatkozó igeverseket.
Előzmény: Január (27)
Január Creative Commons License 1999.11.17 0 0 27
Kedves Laci!

"ő adja most is a szellemet az emberbe"
Ha ez igaz, akkor elhiszem, hogy működik az imádkozás (SZVSZ nem). Mégis mire alapozod ezt a kijelentésedet?

Január

Előzmény: Laci (19)
Laci Creative Commons License 1999.11.17 0 0 26
Nem tudom, lehet, hogy csak azért van mert álmos vagyok, de én egyik versből sem látom, hogy van-e nekik szellemük vagy nincs.

De abban igazad van, hogy a fő külömbség az Isten hasonlatosság.

(holnap meg holnapután nem leszek net közelben asszem, szóval bocs, ha nem fogok reagálni)

Előzmény: GEZA (25)
Brumimackó Creative Commons License 1999.11.17 0 0 24
azért, mert kék, mint a Norton Commander...
de azért aranyos baba.
Előzmény: Laci (22)
Laci Creative Commons License 1999.11.17 0 0 22
MÉgis miért gondolod ezt. Én nem hiszem, hogy te jobban néztél ki születésedkor.
Előzmény: BruceLee (21)
BruceLee Creative Commons License 1999.11.17 0 0 21
Az első képet elnézve,biztosan viagrával csináltad.
Laci Creative Commons License 1999.11.17 0 0 20
Hello Géza,

köszi szépen, és én is gratulálok, a tietek rendkívül aranyos, és szép!!!

Legyen sok örömötök vele!

Üdv,
Laci

Laci Creative Commons License 1999.11.17 0 0 19
Hát ha számodra ez a legsötétebb középkor...

Egyszerűen akkor is így működik. A Biblia szerint egyébként tényleg így van. Többször így említi, hogy az Úr bezárta a méhét valakinek, az Úr meglátogatta és fogant a méhében.
De nem is ez a legfőbb, hanem az, hogy Isten adja az életet, ő adja most is a szellemet az emberbe.

Az állatoknál azért máshogy van, mert nekik asszem nincs szellemük, csak lelkük és testük.

Ja, persze vannak biológiai vonatkozásai is, és az egész egy biológiai folyamatba van beágyazva, de az életet Isten adja!

Előzmény: Brumimackó (17)
Brumimackó Creative Commons License 1999.11.17 0 0 17
Laci:
"Hogy vezethetne automatikusan gyerekhez?? Meg van írva, hogy az anyaméh gyümölcse jutalom, egyáltalán nem biológiai folyamat, és nem automatikus. És igenis nálam 100%-osan működött, egyébként a Sándor is ugyanezt mondta egyszer. "

Ez a három mondat akár a legsötétebb középkor szlogenje is lehetne, intenzitásában megközelíti a "szabadság, egyenlőség, testvériség" jelszót. Kiemelném: "egyáltalán nem biológiai folyamat".
!!!!!! HEHE!
És mondd csak, az állatoknál sem az? Merthogy kicsit hasonló... És ha nem biológiai folyamat, akkor a magzatot ellátó szervek (azok azért bioszdolgok!) miért vannak? Amolyan isteni rokokókorszak termékei, stukkók?
Szóval valahol itt kezdődik egy hit veszélyessége.

Brumimackó Creative Commons License 1999.11.17 0 0 16
Laci:
"Hogy vezethetne automatikusan gyerekhez?? Meg van írva, hogy az anyaméh gyümölcse jutalom, egyáltalán nem biológiai folyamat, és nem automatikus. És igenis nálam 100%-osan működött, egyébként a Sándor is ugyanezt mondta egyszer. "

Ez a három mondat akár a legsötétebb középkor szlogenje is lehetne, intenzitásában megközelíti a "szabadság, egyenlőség, testvériség" jelszót. Kiemelném: "egyáltalán nem biológiai folyamat".
!!!!!! HEHE!
És mondd csak, az állatoknál sem az? Merthogy kicsit hasonló... És ha nem biológiai folyamat, akkor a magzatot ellátó szervek (azok azért bioszdolgok!) miért vannak? Amolyan isteni rokokókorszak termékei, stukkók?
Szóval valahol itt kezdődik egy hit veszélyessége.

Nan Creative Commons License 1999.11.17 0 0 15
Aranyviktor bacsi,

Jajj. en azt nem komolyan mondtam! :)

Nan

Előzmény: aranyviktor (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!