Keresés

Részletes keresés

Alice Creative Commons License 2005.02.05 0 0 32

újabb infók:

Az Új Tavasz (New Spring) c. könyv várható megjelenése: 2005. március

"Az aielek átkeltek a Világ Gerincén, seregeik már Tar Valon falai alatt vannak. A Fehér Torony két fiatal beavatottja, Moiraine és Siuan azonban nem a város alatt dúló csata, hanem a közelgő próbatétel miatt izgul: nemsokára kiderül, hogy lehet-e belõlük aes sedai. Lan Mandragoran alig várja a háború végét, hogy visszatérhessen északra, és a Fertőben vívja meg elpusztult nemzete utolsó csatáját. De sorsukra rávetül a legkomorabb jóslat árnyéka: a Sárkány Újjászületett, és meg kell találniuk, mielõtt a Sötét Úr elpusztíthatná.

Az Idő Kereke sorozat elõzményében számos ismert szereplő múltja tárul fel, és a tolkieni igényességgel kidolgozott világ újabb részeit ismerhetjük meg. A regény a "high fantasy" stílus nagyszerű darabja, megunhatatlan olvasmány, mely a műfaj legjobb hagyományait követi."

forrás: Beholder honlap (www.beholder.hu)

Alice Creative Commons License 2005.01.09 0 0 31

Köszi, ez az enciklopédia tényleg nagyon jó, magyarul még nem láttam hasonlót, a terjedelme pedig figyelemreméltó!!! A hangneme se semmi, van benne egy-két egyedi szóhasználat, egyik kedvencem a "megzakkant időjárás" :O)

Abban egyetértek, hogy az olvasgassa, aki végigért a történeten, mert rengeteg összefüggés/titok kiderül belőle, kár lelőni a poént előre.

A hibás könyvemet kicserélték a könyvesboltban. Egyébként szégyen, nem szégyen: még mindig nem tartok az Alkony K II-nél, mivel nagyon keveset olvasok úgy általában. A Káosz Ura II-t rágom éppen.

A folyamatábráim még megvannak. Rand Al'Thor kissé megzavart, mikor rövid időn belül ide-oda ugrált a helyszínek között, de én résen voltam :O)

Összeszedtem, szvsz mi jó az Idő Kereke könyvekben (vigyázat, elfogult vagyok):

- humor!!!

- élő és lélegző karakterek, és mindenki külön személyiség

- ezer szálon futó, mégis összefüggő történet

- az író tud valamit a nőkről! (Nem csak róluk, de ez különösen feltűnő a számomra :O)

- a (köz)mondások- némelyiket komolyan érdemes lenne kigyűjteni!

- a hasonlatok - ezeket is gyűjteni kéne

- egyes rég elfeledett szereplőket csavarosan újra behoz a történetbe

- a rejtélyek, titkok, utalások + hogy nincs minden kimondva

- Stílus? Történetszövés? Az, ahogyan a mondatokat egymás után rakja :O)

Naszóval, R. Jordan valami maradandót alkotott, már "csak" a méltó folytatás és zárás hiányzik.

Végül infók, amik itt még nem hangzottak el:

- állítólag 2005. októberében jelenik meg az új könyv - a Tengerentúlon

- Az Új Tavasz-on kívül lesz még "előzetes" könyv

- szintén állítólag 12 kötet lesz összesen (aki elvesztette volna a fonalat a magyar "dupla" kiadások miatt: eddig 10 jelent meg)

Előzmény: speedz (30)
speedz Creative Commons License 2004.11.26 0 0 30
A Beholder oldalán találni egy nagyon korrekt Teljes enciklopédiát, ami A tél szívéig bezárólag sok-sok információt tartalmaz a szereplőkről és fogalmakról, érdemes kinyomtatni és forgatni, ha az ember már Az alkony keresztútjánt és az ezután következő köteteket olvassa.

Teljes enciklopédia
Előzmény: Alice (28)
Cadsuane Aes Sedai Creative Commons License 2004.11.13 0 0 29

Szia Alice!

Nem semmi a módszered, én számtalanszor gondolkodtam rajta, hogy vajh maga az író, hogy' tudja a saját karaktereit számontartani és követni :)))

De hát, mint látjuk, megoldja.

Én a magam részéről, már kétszer végigolvastam az egész eddig megjelent sorozatot, kedves barátommal aki szintén többszörolvasó rendszeresen megvitatjuk, elmélkedjük, és találgatjuk a lehetséges utakat a "jövőre" nézve.. :))

Jó olvasást!

Majd írj, hogy hogy tetszett..

Jah, az oldalak kimaradása a kötetből NEM TŰNT FEL... majd megnézem, hogy nálam minden rendben volt-e...  észre szoktam venni ha nem úgy folytatódik valami, ahogy az előző oldalon befejeződött, de azért ha komplett fejezet nincs benne, lehet hogy én is túltettem magam a furcsaságon és nem figyeltem fel az elszámozásra..

Alice Creative Commons License 2004.09.13 0 0 28

szegény fórum milyen elhagyatott :O(

azért írok, hátha legalább Cadsuane visszatéved egyszer.

Én még nem olvastam az Alkony keresztútján II-t, mert elkezdtem elölről a sorozatot, és még nem járok ottan. A családom viszont már jelezte, hogy úgy 20-25 oldal egyszerűen hiányzik a könyvből! :O( Mástól még nem hallottam ezt a problémát, hát úgy látszik, érdemes megszámolni az oldalakat, mielőtt megveszek egy könyvet.... És ezek szerint az elütésekre is felkészülhetek (ejnye, Beholder Kiadó).

A sorozat egyébként még mindig jó, csak rettenetesen lassan haladok a történetben, talán karácsonyra fejezem be. A szálakat úgy próbálom kibogozni, hogy minden kötet kiolvasása után jegyzeteket készítek, najó, ez enyhe túlzás, ezek inkább "folyamatábrák" arról, ki hova ment. Már a jegyzetek is kezdenek kaotikussá válni :O))) Még sose volt dolgom ilyen hosszú és ilyen összetett könyvvel! De már az író humoráért is megéri elolvasni.

Előzmény: Cadsuane Aes Sedai (27)
Cadsuane Aes Sedai Creative Commons License 2004.08.06 0 0 27

Nekem az Alkony keresztútján második részével is vannak gondjaim. A vége felé súlyos hibák vannak. Érthetetlen mondatok és rengeteg elírás. Pl a szakvak fréle vnaak gépleve. Meg ilyenek. Több is, egy oldalon belül, néha 4 mondatban 3-4 hiba is van. Elég gáz. :(

Cadsuane Aes Sedai Creative Commons License 2004.01.23 0 0 26
JUH-HÉJ :-)) már alig várom... vajh Kilenc Hold lánya hogy' jön össze Mattel... :-))))
Alice Creative Commons License 2004.01.21 0 0 25
Beholderék kitűzték a napot:

Az alkony keresztútján I.
Eredeti cím: Crossroads of Twilight (2002)
Fordította: Körmendi Ágnes
A megjelenés várható dátuma: 2004. április 22.

Alice Creative Commons License 2003.12.23 0 0 24
Sziasztok. INFÓK, hátha vki még nem hallotta ezeket:

- A Beholder Kiadó honlapján olvasható, hogy a következő (10.) kötet, az "Alkony keresztútján" várható megjelenési dátuma 2004 április és május. Persze megint két kötetben. Tovább telik a polc :O)
- Szinte utolértük Robert Jordant.
- A Tengerentúlon mostanában adnak ki egy New Spring (Új tavasz) c. könyvet, ami amolyan "prequel" könyv, az ismertető szerint Moiraine és Lan a főszereplők, az idő talán Rand születése körül járhat.
- Valóban több (4?) fordító fordította a sorozatot, nekem eléggé egységesnek tűnt. A Káosz Ura lóg ki nagyon a sorból: tele van magyartalansággal + a 2. kötetből sajna kimaradtak részek (Ezeket le lehetett tölteni a kiadó honlapjáról)
- a Móró könyvesboltok tényleg nagyon jók, nekem mindig csak az árakkal van bajom... A Beholder Kiadótól is többször rendeltem, nagyon megéri (persze főleg nagyobb mennyiségnél).

Boldog karácsonyt.

gorgo Creative Commons License 2003.11.15 0 0 23
Én a Móró könyvesboltokban szoktam venni, Dunaplaza vagy Westend.
Előzmény: Cadsuane Aes Sedai (21)
Relayer Creative Commons License 2003.11.15 0 0 22
Hello!

Én szegedi vagyok, de a könyveket Pesten vettem. A váci utcai és a Rákóczi úti Libri-ben is láttam. 2900-3400 közötti árakon. (Magyarul se sokkal olcsóbb.)

A magyar fordítás terminológiája mennyire egységes? Hány fordító csinálta?
Én már biztos nem fogom magyarul is olvasni, de belenéztem egy magyar könyvbe, és úgy láttatam a nevek mind eredeti formájukban szerepelnek, és pl. a Forsaken - Kitaszított fordítás is elég egyértelmű. Az angol szöveg egyébként nem túl nehéz, csak egy-két szó volt, aminek utána kellett néznem. (Pl. heron - gém)

Cadsuane Aes Sedai Creative Commons License 2003.11.12 0 0 21
Én is szívesen olvasnám angolul, de nem lehet sehol beszerezni. Pedig kerestem. Neked honnan???

Szótár? Hát igen, az jó lenne. Egy csomó olyan szó van amit már régen olvastam és tudom hogy valahol le van írva hogy mit jelent, de azt megtalálni... mikor csináljuk és hol?

Cadsuane

Relayer Creative Commons License 2003.10.28 0 0 20
Egy kérdés:
"A Kerék sző, a minta jő"
Ez az angol "The Wheel weaves as the Wheel wills" forditása? Az eredeti egy kész nyelvtörő, ez viszont szerintem elég gyengén hangzik.
Erről jut eszembe: lehetne csinálni egy Wot angol-magyar szótárat. (Én angolul olvasom.)
Relayer Creative Commons License 2003.10.28 0 0 19
Magyarul tényleg elég kevés oldal van, de mivel a tizedik kötetet is lefordították, ezért anyagilag nem lehetett bukás a sorozat Magyarországon (sem). Tehát olvasó van elég, ha hirdetjük, talán fel lehetne lendíteni ezt a fórumot. Angolul rengeteg WoT oldal van, szerintem a leghasznosabb:
http://www.angelfire.com/ca7/ewot/
Rendkívül részletes, bár én még nagyon nem mertem belenézni, mert csak a Fires of Heaven-nél tartok, és nem hiszem, hogy még idén sikerülne eljutnom a "végére".
Cadsuane Aes Sedai Creative Commons License 2003.10.28 0 0 18
Lassan indul be az élet, pedig ez a sorozat annyira jó, hogy megérdemelné hogy többet foglalkozzanak vele. Tudja valaki mikor jön a következő?
Alice Creative Commons License 2003.07.27 0 0 17
Nahátnahát, új hozzászólások :O)

Deepfreeze, jó szórakozást a könyvekhez! A borítók mostanság már jobban néznek ki, mint annak idején - a mélypont valóban az első két kötet borítója :O)

Részemről a legújabbat, a Tél szívét olvasom, már a végén járok. Nagyon izgalmas, teccetős a történet, ismét felgyorsultak az események.
Sajna rá kellett jönnöm, hogy nem győzöm a tempót (= a szereplők száma meghaladja a számomra még befogadható számot). Az már az elején egyértelművé vált, hogy a könyveket nem elég egyszer elolvasni, úgyhogy amint a végére érek, elkezdem elölről. Ami a bonyolultságot és az összefüggéseket illeti, a tavaszi kvízjáték kérdéseit nézegetve szomorúan vettem észre, hogy az egyszeri elolvasásommal én bizony kispályás vagyok a kérdés kiötlőihez képest. Elég nagy kihívás volt magánszorgalomból utánajárni a dolgoknak, de irtóra élveztem :O)

Néhány érdekes honlap, hátha erre téved valaki:

Szereplőkről minden elképzelhető infó:
http://dmt.customer.netspace.net.au/wot/home.htm
Rajzok:
http://www.hamiltondraws.com/?archive=archive/wheeloftime

Magyar oldal (R. Jordan Fan Club):
http://member.rpg.hu/ido_kereke/

Előzmény: Deepfreeze (16)
Deepfreeze Creative Commons License 2003.07.17 0 0 16
Most fogok nekikezdeni :)
Tök vélertlen megláttame az egyik kollégám polcán. Legalább 1 éve ott porosodik.
Igazából csak akkor döbbentem rá mit is tartok a kezemben, amikor megfordítottam és oda volt írva, hogy az idő kereke sorozat első kötete :)
Mondjuk a borító alapján nem csoda, hogy soha nem fogtam a kezembe egyetlen könyvesboltban se :))
Cadsuane Aes Sedai Creative Commons License 2003.05.05 0 0 15
Igen, én is erre gondoltam amikor olvastam, de nekem dereng valami látomásféle amit leírtak anno még az első könyvek valamelyikében ... csak hát nem emléxem, visszakeresni meg szinte lehetetlen... De ha majd 1x újra előveszem és végigolvasom az összeset, figyelni fogok erre... Amúgy tavaly november óta olvasom.. :-)) hol gyorsabban, hol lassabban haladva... sajnos úgy vettem észre a fordító nem igazán figyelt oda, hogy irodalmilag is legalább olyan minőségű legyen a könyv, mint amilyen élvezetes a cselekménye.. :-)) de egy biztos: LETEHETETLEN. Hányszor, de hányszor fordult elő, hogy észre sem vettem és már megint hajnali 3-4-ig olvastam :-)) egyszerűen muszáj volt befejezni még azt a fejezetet amit épp olvastam, aztán meg elcsábultam a következőre... így aztán egy ideig kicsit kialvatlan voltam... aztán amikor kezdtek fogyni a könyvek, megrémültem, hogy JAJJ ELFOGY... na akkor kicsit visszavettem a tempóból :-)) most tartok a Tőrök útja felénél és már vár az úúúúúj :-)))) (az örzőm már kiolvasta ;-))
gorgo Creative Commons License 2003.05.01 0 0 14
Szerintem konkretan ez nem volt leirva. Az elejen Min es Moiraine szemszogebol nem nagyon lattuk a dolgokat. Epp eleg hogy Min most gondol arra hogy volt valami ami nem teljesult be... azaz valoszinusitheto hogy Moriaine kesobb visszater.
Előzmény: Cadsuane Aes Sedai (13)
Cadsuane Aes Sedai Creative Commons License 2003.04.30 0 0 13
Üdvözlet Mindenkinek!

Itt is felteszem a kérdésem:

Ki tud választ adni? :-))

Hol látott Min Moiraine -nal kapcsolatban látomást, ami nem vált valóra?

utalás A tőrök útjában van erre.

Cadsuane Aes Sedai

Alice Creative Commons License 2003.03.17 0 0 12
Halászom a topikot. Még mindig a Sci-fi/Fantasy fórumban lenne a helye.
Azóta a a 8. kötet (The Path of Daggers - A tőrök útja) is megjelent magyarul, ezúttal valami csoda folytán nem két kötetben, hanem egyben. Lassan utolérjük az írót, bár - köztünk legyen szólva - addig örüljünk, míg nem értük utol, mert akkor aztán várakozhatunk kedvünkre. :O)

És most egy érdekes h1r: Robert Jordan április 26-án dedikálni fog a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon!

Egy év múlva megint jövök halászni. :O/

Alice Creative Commons License 2002.05.31 0 0 11
Én most olvasom, a 7. (illetve igazából a 4. :O) könyvnél járok. Eddig nagyon tetszik. Legtöbben a meseszövését és részletességét dicsérik, amiben egyetértek. Leülsz olvasni, és teljesen elmerülsz benne. Persze biztos vannak, akik nem bírják cérnával, és folyton előrelapoznak. :O)))

Egyébként ennek a topiknak is a Sci-fi/Fantasy fórumon lenne a helye...

Deepfreeze Creative Commons License 2002.04.29 0 0 10
Engem érdekel a dolog, de még nem hallottam róla.
Némi felvilágosítás rámférne.
unnamed Creative Commons License 2002.04.29 0 0 9
Hullanak rendesen, majd utánanézek...
Előzmény: alaron (8)
alaron Creative Commons License 2001.12.06 0 0 8

Én is ésrdekesnek találom az Idő Kereke sorozatot, jó, hogy van pár ember aki tud beszélni róla.

Szeretném megkérdezni, akik az angol változatot olvasták, a még le nem fordított kötetekben, melyik Kitaszított pusztul el?

Carai an Caldazar! Carai al Ellisande! Al Ellisande!

Djágaszágom Creative Commons License 2001.05.30 0 0 7
Sziasztok!!

Hát a dátumból és a hozzászólásokból úgy látom nem olyan népszerű ez a topic, mint ahogy megérdemelné.
De az eltelt időben talán kicsivel több rajongót sikerült magáévá tennie?
Én mindenesetre azt mondom, beszélgessünk az Idő Kerekéről!:)

Én személy szerint nagyon szeretem ezt a sorozatot, bár sajnos a magyar fordítók csigatmpójához vagyok kötve nem tudom megszerezni angolul.
Mondják az angolul olvasók, hogy a fordítás nem az igazi, nem tudom, nekem tetszik
Nektek mi a véleményetek erről?

Üdv: D

Előzmény: unnamed (-)
unnamed Creative Commons License 1999.11.16 0 0 6
Bocs, elfeledkeztem Feist mester Midkemia sorozatáról, már az is jóval túl van a tizedik köteten (angolul), bár ott sem annyira szoros az időrendi összefüggés (az apák kalandjait a fiúk folytatják).
unnamed Creative Commons License 1999.11.16 0 0 5
Tekintve az eddigi sebességet, jó ha évente egy része megjelenik magyarul (természetesen két kötetben ;-) ). Bár az is lehet, hogy leáll a sorozat, aki szemfüles észrevehette, hogy nem fogy, mert az első rész két kötetét (Világ szeme) összecsomagolva, új borítóval, féláron árulják mostanában. Könyvkereskedő ismerősöm szerint egy sorozatnál először általában az első két részt veszik meg a kiadók, és ha annak nincs sikere, nem folytatják.
Hasonló terjedelműek - bár nem ennyire szorosan összefüggőek - a Korongvilág könyvek Pratchett-től. Abból négy (vagy öt) jelent meg eddig magyarul (összesen vagy negyvenet írt), az angol gyűjteményem nekem eddig 18 kötetet számlál.
nagyparna Creative Commons License 1999.11.16 0 0 4
Azt nem tudja valaki, hogy magyarul mikor jelenik meg a kovetkezo es milyen idokozonkent lesznek e tovabbi kotetek?

Egyebkent tudtok meg olyan murol ami hasonloan nagy terjedelmu?

unnamed Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3
A fordító neve: Dr. Würth Attila

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!