Keresés

Részletes keresés

fargo Creative Commons License 2 órája 0 0 492296

Az izgalmas, hogy Trump terrorszervezetté nyilvánította az antifát, erre 5 nap múlva tárgyalja az EU a Budapesten gyilkolászni próbáló, majd az EU parlamentbe menekített Salis mentelmi jogát. Mekkora lenne, ha kiadnák, és VÉGRE sittre mehetne a némber???

Ubulaköbön Creative Commons License 6 órája 0 0 492295

Olyan ez mint a sörnyitó. (Minden sörnyitó.)

Előzmény: fargo (492290)
inrock Creative Commons License 6 órája 0 0 492294

Már a Volvo (beszállítója) is hibázik biztonsági témában:

https://totalcar.hu/hirek/2025/09/18/volvokat-hivnak-vissza-a-biztonsagi-ovekkel-lehet-gond/

inrock Creative Commons License 6 órája 0 0 492293

Falusi gyerök mindent megold :)

pirate82 Creative Commons License 11 órája 0 0 492292

Ukrajnáról volt most szó Sanyám.

Előzmény: Alex Raps (492289)
kopiteki Creative Commons License 11 órája 0 0 492291

És ezért fizetnek? Phú!

fargo Creative Commons License 11 órája 0 0 492290

Ezt azért megmutatom, mert egy napja ezen röhögök.

Két kicccsávó járdát betonoz a ház körül.

Tök bénán csinálják, meg tudatlanul, de nem szólok bele az apróságokba, mert:

A: nem az én házam, nem az én haknim, pofázott nekik eleget a Betti, (bár ő is hülyeségeket tanított)

B: a fontosabb elbaxásaikat kiegyengettem.

De ez...

Az ott, kérem szépen, a járda sarkának a zsaluja. A deszka "nem adta ki", 20 centivel rövidebb volt -- kipótolták hát... egy darab összehajtott kartonpapírral! :-DDD

Annak a darab kartonnak története van. Rendeltem egy grafikát egy csajszitól, és egy erre a célra kézzel gyártott karton tartóban postázta el.  Én meg ugyanebben szándékoztam elpostázni egy másik anyagot valahova, kint volt a cucc a terasz asztalon. Ezek a suttyók meg fogták, letépték az egyik felét, és zsalut ibrantottak belőle. :-DDD

Még jó hogy az iPadet bevittem az asztalról, különben azzal zsaluztak volna...

Attól most tekintsünk el, hogy a hálót hova tették, meg hogyan, meg hogy merre lejt az egész járda, nincs jelentősége. Amiről érdemes beszélni, az a dilatációs hézag: ez a szakasz 7 méter hosszú, tettek bele két dilatációt. A hőtágulás miatt nem kellett volna, ugyi 15-20 mégyzetméter alatt nincs értelme dilatálni, de nem szóltam bele, mert annyira gyengus betont kevertek, hogy valószínűleg repedezni fog, akkor már repedjen egyenesen. De az, hogy a dilatációs hézag nem átmenő a járda teljes vastagságában, hanem csak belenyomtak egy lécet 2 centi mélyen a 10 centi betonba... :-DDD

Ééédes istenem :-D

Alex Raps Creative Commons License 12 órája 0 0 492289

Edukálnálak, ha hagynád:

Beszédedből ismét kiviláglik, hogy miből gyüjtesz általad hitelesnek ítélt információt. A mindenszariztmustól csöpögős médiumokból. A magyar gazdaság valóban jó pályán van és ahhoz, hogy ezt lásd semmi másra nincs szükséged, mint a józan eszedre. Azzal kezdik ki a logikádat, hogy egy-egy stratégiai célú gazdasági döntés 4-7 év mire produkálni fog és ezzel szemben ebben a kb. 4-7 évben nyomást gyakorolnak az agyadra azzal, hogy no lám ez mégsem működik, ergo a gazdaságpolitika elhibázott. Példa: BYD és BMW beruházások. Az előbbi 4 az utóbbi 7 év mire aktiválásra* kerül. Jó hír hogy a Bimmer 2025. Q4 (pontosítva: októberben) és a BYD is tervezetten 2025. Q4, de mivel titkolóznak ezért legkésőbb 2026. Q1 beindul. Már korábban is leírtam, hogy az a jólét, amelyre úgy vágynak a népek csak azon a módon tud megvalósulni, ha a makróban föllelhető pénzeszközök mennyiségét duzzasztó export célú nagyberuházások aktiválódnak. ..és azért sürgeti akár erőszakkal is a tisza nyálasszájú főbarma akár előrehozott választásokkal is, hogy ki legyen már gyakva Orbán. Mert ezen a módon a mindenki számára pozitív szakasz már az ő regnálásuk alatt valósulna meg. ..és ez nem Orbánéknak létkérdés, hanem a globalista tiszának.  

Az export cégek pedig az export bevételekből finanszírozott béreken keresztül gazdagítanak mindannyiunkat a "makrogazdaságon belül a költség is bevétel" elvén. Nincs szükség további céltalanul felvett "gazdaságot rendbetevő" hitelekre, mert a folyamat megállíthatatlan. Ahogy nem túl régen Fargo mondta beruházási szempontból egyetlen lyukas övezete van az országnak és ezt Pécs központtal jegyezzük, de éppen a minap olvastam róla, hogy egy komolyabb Kínai járműiparban IS érdekelt cég szemet vetett Magyarországra és mivel Orbánék nem ostobák, szinte biztos vagyok benne hogy ha a project megvalósul akkor az Baranyai központtal fog elindulni.

Más. Az ellenzéki politika és a médiumaik el akarják hitetni veled, hogy olyan óriási gazdasági bajok vannak amelyek ráagásul még növekednek is, miközben egy félig sem képzett embernek már tudnia kellene, hogy az efféle jellegű gazdasági problémák, mindenkor pótköltségvetés készítésével járnak és mivel a költségvetés törvény erejű rendelet (törvény máshogy kimondva bazdmeg), ezért ha a net.jogtar.hu-n nem találsz belőle egyet sem 2010-óta - és a besorolásunk továbbra is (mindig is) befektetésre ajánlott - akkor itt semmiféle baj nincsen (a keresés 2 perc, az anyázós cikkek elolvasása és kicsvart logikájának megértése ennek a többszöröse, vagyis fingreszelés). Persze kánaán sincs és azoknak akik megélhetési rettegésből (élőskösésre szocializáltságból) kívánnak megélni és úgy hiszik hogy hajót, meg tengerparti villát tud nekik a politika kibulizni a minimálbérből, azoknak soha nem is lesz. Akkor sem ha saját beszédjükből típusosan azt hallod ki, hogy ő "értelmiségi". Javaslom ilyenkor az agyad helyettesítse be mindig az "életképtelen" kifejezést. Ilyenkor mindig egy semmire sem jó szaros magyar bölcsészképzésen átesett szinte tehetséges pizzafutárral beszélgetsz.

A költségvetésről: Ezeket minden esetben a tárgyév előtti nyáron agyalják ki és ősszel kerül be a normába. Így tehát ha nem készül pótköltségvetés akkor a jogalkotó profi (és nem a libbant sajtóban kommunikált tehetségtelen).   

..és most kérdezz!

*Számviteli fogalom. A beruházási szakasz befejezését vagyis a termelő és így export tevékenység beindítását jelenti.

Előzmény: pirate82 (492286)
fargo Creative Commons License 12 órája 0 0 492288

Ebben van némi igazság, no de hogyan dübörögjön a gazdaság népesség nélkül?

Aki megmaradt, az el lesz foglalva azzal, hogy kiszolgálja a nyugati agrárcégeket mint rabcóga, vagy hogy nyomorgassa az előbbieket.

Előzmény: pirate82 (492286)
kopiteki Creative Commons License 12 órája 0 0 492287

Nem is értem... ha bejárnak idegenek/takarító a lakásomba, miért nem mondja a tulaj, hogy ehhez, meg ahhozne nyúlj, meeer' letörömakezedet!

Előzmény: pirate82 (492285)
pirate82 Creative Commons License 14 órája 0 0 492286

Csak abból indulok ki, hogy a második VH után az ötvenes évekre már üzemelt a földig rombolt Európa.

Azóta a pénz is több, a technológia is fejlődött. 

Tehát ha nagy függetlenségükbe még a nyakukba vesznek egy olyan hitelcsomagot, ami még az ükunokák is nyögni fognak, akkor szerintem hamar rendbe lehetne kapni az országot. Meg ugye rengeteg külföldi érdekeltség is van az országba, az infrastruktúrát hamar helyre kell állítani, hogy újra düböröghessen a gazdaság.

Előzmény: fargo (492283)
pirate82 Creative Commons License 14 órája 0 0 492285

Jajj szegény! :(

Én is kilettem volna. 

Új szabály: Ne nyúlj a dobszerkóhoz, ott ne takaríts!

Előzmény: fargo (492284)
fargo Creative Commons License 22 órája 0 0 492284

Az egyik dobos cimbora vett egy kisebb vagyonért egy szett Meinl Byzance cintányért.

Az egész nagy szett, 8 darab, került neki uszkve 1,5 millió forintjába...

Ezek a tincányérok olyan patinás, nyers, grunge kinézetűek, s nem csak a divat miatt, hanem mert a nyers felületük erősen befolyásolja a hangzásukat is...

A takinéni "megpucolta" neki őket, szép fényesre polírozta valami maró-súroló cuccal. A feliratok is mentek a levesbe. Minden. De legalább most "szépen fénylik"...
A társaság most próbálja lebeszélni róla, hogy a kardjába dőljön :-DDD

fargo Creative Commons License 22 órája 0 1 492283

Ugyanarra gondoltunk akkor -- szerintem sok évtized, mire visszatérnek a háború előtti szintre. 

Az a 2-3 év a tervezésre sem elég...

Előzmény: pirate82 (492282)
pirate82 Creative Commons License 23 órája 0 0 492282

Az ország újjáépítésére gondoltam, mire újra a megfelelő közeli állapotban lesz képes üzemelni.

Egyébként van egy jó megoldásom. Vegyék fel az unióba és telepítsék oda a sok bevándorló orvost, kutatómérnököt és természetesen az összes építészt. Ráadásul mint tudjuk a tanulmányokból, a bevándorlás remek gazdasági ösztönző, néhány hónap alatt, többletet termelnek. Nem is kell sokat gondolkodni a recepteken, csak egy az egyben át kell ültetni azt, ami a briteknél, franciáknál és németeknél zajlik. Mind egy-egy sikertörténet az integráció és a gazdaság területén, a közelmúlt éveiben. Aki rám cáfol, az kirekesztő és náci is.

Előzmény: fargo (492281)
fargo Creative Commons License 24 órája 0 0 492281

2-3 év, mire talpra áll? Ugye Ukrajnáról beszélünk? Mert szerintem nekik inkább 20-30 év, ha egyáltalán. A népességüknek mostanra gyakorlatilag a fele, ha nem a 60%-a elment. Nem tudom, abból hogyan tud talpra állni egy ország... Leginkább sehogyan...

Előzmény: pirate82 (492279)
kopiteki Creative Commons License 26 órája 0 0 492280

Arról nem is beszélve, hogy senki nem tudja, mikor lesz vége ennek az értelmetlen háborúnak. És ha vége lesz, még egy csomó idő, mire élhető lehet. A világ ráadásul kifogyott a támogatásból, az országok lakóinak meg elegük van a pénzfejésből... értelmetlen 

pirate82 Creative Commons License 27 órája 0 0 492279

És sajnos itt a probléma. Ha ez így lesz, akkor is minimum 2-3 év mire talpra áll, ha nem 10. És semmit sem ért a háború, a semmiért haltak meg, mert a NATO-n kívül bármibe beléphetett volna és annál függetlenebb sosem volt, mint a háború előtt. És ezt lenyomni egy nép torkán, vagy a harcban edzett, de megmaradt katonák torkán, nehéz lesz. És nagyon veszélyesek lesznek. 

Előzmény: fargo (492275)
pirate82 Creative Commons License 27 órája 0 0 492278

Azért azt nem mondanám hogy buták, inkább csak azt hogy több az érzelem mint az értelem, vagy megfontoltság, néhány esetben. 

Itt nem arról van szó hogy a Fidesz nem szívesen közeledne a Mi Hazánkhoz, hanem arról, hogy eleve nem lépne semmiféle koalícióra a Mi Hazánk a Fidesszel. Legalábbis ezt kommunikálják. Érthető az is hogy miért nem. Évek óta göngyölítik ezt a Végrehajtó-maffia ügyet, többször kérték a kormányt, fontolják meg, oldják meg, találják ki együtt, hogyan lehetne ez egy nonprofit hakni, hogy ne az legyen, ami most van, mert ez nem jó az embereknek. Minden alkalommal lesöpörte az ilyen jellegű javaslatokat a Fidesz, pedig kétharmaddal igenis lehetett volna ezen változtatni és békeidőben akár még idejük is lett volna rá. És ez csak az egyik ok. És éppen ezért a Jobbikkal való összehasonlítás is teljesen felesleges, főleg úgy, hogy a Mi Hazánk abban a pillanatban vált ki a Jobbikból, amikor azok szembe mentek a saját elveikkel.

De összességében sajnos igazad van, nem politikusként gondolkodnak, éppen ettől olyan emberiek. 

De nagyon jó kezdeményezéseik vannak, nagyon hasznos dolgokat hoztak tető alá, kezdve a próbálkozásokkal a mezőgazdaság reformációja terén, a földosztással a fiataloknak, a vízgazdálkodás probléma megoldásának elkezdése, a hazai élelmiszer feldolgozás felé tett lépések, a HunGulf és napestig lehetne sorolni azokat a dolgokat, amiket már most, kis pártként is jelenleg tesznek.

A Schiffer nekem megmarad a politikáról filozofáló embernek. Szívesen hallgatom, de szerintem már nem épít pártot.

Előzmény: fargo (492267)
fargo Creative Commons License 1 napja 0 0 492277

Nyilván -- a kérdés csak az, hogy miféle...

Előzmény: kopiteki (492276)
kopiteki Creative Commons License 2 napja 0 0 492276

Jön majd másik

Előzmény: fargo (492275)
fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 492275

amúgy meg nem Ukrajnát kell "eltörölni", hanem le kell cserélni az élén álló gengsztereket valami normális bagázsra.

azt követően, és ha rendes útra tértek, majd talpra álltak, felőlem akár be is léphetnek az EU-ba...

Előzmény: fargo (492274)
fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 492274

kb mindenkinek az az érdeke, kivéve azokat a brüsszeli korrupt seggfejeket, akiket lefizetnek hogy egyengesse UA útját...

Előzmény: Alex Raps (492273)
Alex Raps Creative Commons License 2 napja 0 0 492273

Valójában Magyaroszágnak érdeke, hogy az orosz kisöpörje ukrajnát.

Előzmény: 8Törp reload (492272)
8Törp reload Creative Commons License 2 napja 0 0 492272

A mostani háború előtt is már nyíltan fenyegette Magyarországot. Állítólag egy délután kellett volna nekik a Balatonig eljutni. A hivatalos magyar katonai doktrína már jóideje nem roumániát nevezte meg elsődleges fenyegető ellenségnek, hanem ukrajnát. 

Ugye, még emlékszünk arra, hogy amikor - pölö - létrejött a déli áramlat a gáz idevezetésére, hogy kikerüljük a terrorizáló és zsaroló ukrajnát, akkor ukrajna "feljelentette" Magyarországot Brüsszelben, - egy nem-EU tag ukrajnának keresnivalója nincsen Brüsszelben - merthogy ezzel Magyarország fenyegeti ukrajna területi egységét. Igen, B+, az ilyen állam megszűnése az egyetlen igazi hatásos megoldás. Az oroszok tegnapelőtt ismét, mostmár harmadszorra, egy gázcsövön hatoltak előre és így az ukránok hátába jutottak. :-D

Mostmár egyre biztosabb, hogy az angol hadimódszereket követik. Fekete Vipera egyik filmjében volt, hogy a tábornok bejelentette, hogy új támadási taktikát eszeltek ki. Fekete Vipera erre visszakérdezett, hogy ismét, immáron kb sokadszorra*, kimászunk a lövészárokból és szembegyaloglunk a német géppuskáknak amik lekaszabolnak minket? A tábornok azt válaszolta, hogy igen, és ez a jó benne, a németek valószínűleg nem számítanak, hogy ugyanazt a hülyeséget sokadszorra is ismét elkövetjük.

*fejből nem emlékszem a számra

:-D

Előzmény: Pityuuuu (492245)
8Törp reload Creative Commons License 2 napja 0 0 492271

A francia forradalom után elpusztult a francia gazdaság, azután jött egy hadvezér és azt mondta, hogy elég ebből, mától én vagyok a főnök. Valami Bonaparte volt a neve. Állami kézbe vette a jegybankot, és három év múlva olyan erős országot csinált, hogy birodalmi méreteket öntött. Egyszer valaki németországban a 33-as évek éhezése idején szintén kezébe vette a hatalmat és államosította a jegybankot, mire a 36-os olimpiára érkező - pölö - amerikai újságírók arról írtak, hogy nem ismernek rá az országra. Ott is az a három év volt a gazdasági aranykor. Ma, csak pár országban van állami vezetés alatt a központi jegybank. Oroszországban nem, de oda az ottani elnök nevezi ki a főnököt, vagyis az történik, amit ő mond. Kínában a mostani vezető óta van állami kézben a jegybank. Van néhány másik ország, ahol állami kézben van, Irán, Koreai NDK (Nem észak korea az ország neve), Venezuela. Érdekes egybeesést látok. Japán a 80-as években az élen volt, ott azóta van magánkézben a központi bank. Azóta nincsenek az élen. Stb, stb...

Előzmény: pirate82 (492205)
fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 492270

A Schiffer jó, de sajnos nem politikus matéria, hiányzik belőle valami, amiért mindig csak partvonalról szemlélődő megmondóember lesz. De annak hibátlan.

Előzmény: Alex Raps (492269)
Alex Raps Creative Commons License 2 napja 0 0 492269

Szerintem Schiffer teljesen jó lenne csak kiszállt a politikából. Pedig megérdemelne egy miniszterelnökséget.

Előzmény: fargo (492267)
Alex Raps Creative Commons License 2 napja 0 0 492268

Azért váltottan euróra, hogy érezhetőbb legyen a reálérték növekedés. Igaz hogy az EUR is inflálódott de kevésbé mint a forint.

Előzmény: pirate82 (492265)
fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 492267

A Mi Hazánk Mozgalommal nem is lenne semmi baj, nemzeti elköteleződésű, látszólag tisztességes vezetőkkel, ráadásul ők mondjuk a fidesz, mint jobboldali párt természetes szövetségese kellene hogy legyenek.

Illetve van egy gond velük, ami nem elhanyagolható, és ami miatt a fidesz nem szívesen közeledik hozzájuk. Ez pedig az, hogy a Toroczkai és szinte az egész első és második sor a pártban, hogyan is mondjam, nem a legélesebb kés a fiókban*. Zéró diplomáciai érzék, megveszekedett vagdalkozás, kontraproduktív megmozdulások. Összefogni egy ilyen kiforratlan társasággal életveszélyes, mert magukkal rántanak, amikor elkövetnek valami bődületes baromságot. Lett volna idejük mára kiforrani, de nem sikerült, hiányzik hozzá valami nagyformátumú vezető. Anélkül meg nem megy.

Aztán meg ott van a Vona & Co ékes példája is, mint intő jel: képesek voltak a hatalomért 180 fokos fordulatot tenni, és összeállni azokkal (DK) akik ellen eredetileg létrejöttek. Ha ennyire elvszegény, gerinctelen bírt lenni az amúgy okosabb Vona is, akkor mi várható a szerényebb képességű Toroczkaitól?

Ha már okos és nagy ívekben, távlatokban gondolkodni képes politikusról van szó, akkor én csak a Schiffert látom a porondon, de ő meg lelépett abban a pillanatban a saját pártja éléről, amikor rádöbbent hogy a párttársai vállalhatatlanok. Nem tudom, hogy puha-e a pöcse vagy csak nincs gyomra a nagypolitikához, vagy túl sok esze van ahhoz, hogy beleereszkedjen nyakig a pöcegödörbe. De az ő keménykezű(bb) vezetésével el tudnék képzelni egy országot, még ha az meghatározóan baloldali is lenne.

-------------------------------------------

*Buták mint a seggem lika :-D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!