Keresés

Részletes keresés

kopiteki Creative Commons License 4 órája 0 0 493619

Attól tartok sok embernek elgurult a gyógyszer, oszt a tiszát választják. Abból nagy galiba lesz. Sok félkegyelmű nem lát előre az orránál.

Előzmény: fargo (493618)
fargo Creative Commons License 4 órája 0 0 493618

Tényleg az lesz, amit sejtettünk: a Tisza párt mögött kezdenek előmászni mindenféle mohos-nyákos kövek alól a régi szadeszos meg maszopos arcok. Petschnig, Kéri, Bod, Kóka, Simor meg a többiek. Egészen komikus lesz, ha ezeket neadjisten megszavazzák, oszt "visszaveszik" a hatalmat...

Most egyre kevesebb esélyét látom, de a szőr is feláll a hátamon az ötlettől...

fargo Creative Commons License 4 órája 0 0 493617

Hát persze, nyugaton sem fenékig tejföl az élet, sőt.

Itt a sok betelepülő német meg holland egyik hónapról a másikra él, nem nyomorognak, de ahogy mondtad, fogukhoz verik a garast. Nem is értem őket: elköltözni egy olyan vidékre, ami szöges ellentétben áll a korábbi világukkal, a nyelvet megtanulni esélyük sincs, mégis mire számítanak?

Előzmény: czimbi (493615)
czimbi Creative Commons License 5 órája 0 0 493616

Ma reggeli kép a cég parkolójára nézve: 

A múlt és közelmúlt vasai egymás mellett.

czimbi Creative Commons License 6 órája 0 0 493615

Khmm, volt kollégám fogorvos feleségével a sógorék szomszédságába települtek, de még az Őrség innenső felére, a pulykafejűek meg átjártak fogászati kezelésre, fillérbaxó az összes! Aztán meg két év után visszajötttek ide az Alföldre, mert rájöttek, hogy mégis csak itt vannak itthon..., anyagilag is majdnem ugyanott vannak, de ITTHON! Az osztrák, német és holland nyuggerek itt nyáron mikor bevásárolnak, az kész tanulmány, a legolcsóbb étel italokat veszik, a koccintósbor kategóriára gondoljatok. Na ezért kár 70 évet robotolni. És egyre többen jönnek az utolsó néhány évben látványosan nőtt a számuk, migráncsékat vmi miatt ők sem szeretik. 

Előzmény: Pityuuuu (493606)
kopiteki Creative Commons License 6 órája 0 0 493614

Én a múltkor hármat vettem, így jött ki a kilónkénti ára asszem5600 rá. De ákcijá volt

Előzmény: Alex Raps (493613)
Alex Raps Creative Commons License 7 órája 0 0 493613

Amikor veszel két csomag KV-t de már majdnem megbántad. :D 

8Törp reload Creative Commons License 8 órája 0 0 493612

Ez az írás erősen hiányos, egyetlen szót nem ejtett arról, ami itthon "jobb" mint Ausztriában. Mert arról nem illik beszélni, Magyarországot csak szidni szabad. Neki mondjuk azt sem, az a magyarok kiváltsága, neki nincsen megengedve. Jó, hogy elment, vinnie kellene az egész pereputtyát, ők se élősködjenek a magyarok nyakán.

Előzmény: Ubulaköbön (493611)
Ubulaköbön Creative Commons License 13 órája 0 0 493611

Engem nem idegesít, csak néha rácsodálkozom a világra. Megy alatta a  duma, hogy hű, de jól csináljátok, milyen bátor dolog, mindenkinek így kéne. :) 

Előzmény: kopiteki (493610)
kopiteki Creative Commons License 13 órája 0 0 493610

Nem idegesítsd magad, ez hülye

Előzmény: Ubulaköbön (493609)
Ubulaköbön Creative Commons License 13 órája 0 0 493609

Eladja a "szuperkényelmes házát", magyar nyugdíjjal kiköltözik Ausztriába, 80 évesen belekezd egy lízingkonstrukcióba, mert drága az ingatlan, de majd öt év múlva megveheti, átjár Magyarországra bevásárolni, mert drága átváltani a forintját euróra, nem beszél németül, de ott kurvajó, mert nincs kurvaorbán. :))

Előzmény: Alex Raps (493607)
Alex Raps Creative Commons License 15 órája 0 0 493608

Múltkor kétkedve fogadtátok hogy ez a Yasa fejlesztés eredeti célja szerint lehet majd agymotor. Hát tessék:

https://e-cars.hu/2025/12/03/itt-az-1000-loeros-kerekagymotor-ami-felforgathatja-az-elektromos-autozast/?fbclid=IwY2xjawOc0NZleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEei00DUgqvv0AIL4ZNaZgUx6-u79c1fx1BB83sr6-lxBLuwN6WnQSzVAQ29Xc_aem_dG6Zwu1rO1D2WNNp7kOjig

Aztán mennyi idő is telt el? Talán 2 v. 3 hónap azóta, hogy ide beposztoltam? :) Higgyétek el nekem, hogy az agymotor a jövő és a folyamatban ez még csak az első hatékonynak mondható lépés. Egyébként a hatékony felfüggesztés módja is tökéletesen átjön a fotók közül. Talán a kerékdob lesz csak nagyobb, de talán még ez sem biztos.

Alex Raps Creative Commons License 15 órája 0 0 493607

Nem zárható ki az hogy azok közül akik elköltöznek innen valóban abba a jólétbe és szabadságérzetbe kerülnek amelynek a vágya oda hajtotta őket. Na de ez nem általános. Főleg nem abban a körben ahol 3-3,5 ezer bruttó €uro-s jövedelem szerzésének céljából "menekülnek", mert az a csoport - mondjuk ki - cseberből vederbe fog kerülni.

Előzmény: Pityuuuu (493606)
Pityuuuu Creative Commons License 16 órája 0 0 493606

Kiköltöznek az új hazába, Ausztria a minden, de azért a határtól 11 km-re csak, mert az új hazában drága minden szolgáltatás, drága vásárolni drága a ház. Szóval vissza kell járni a régi lenézett szar hazába, mert azért mégiscsak itt olcsóbb minden. Ment volna a kurva annyába inkább, vissza se nézne soha többé, ha annyira minden fasza az új hazában. A nagy ámerikában se volt jó, onnan is haza jött.

A magyar határtól 10 km-re még a levegő is teljesen más, nyilván szűrik az osztrákok és légmentesen zár a határ, hogy a magyar levegő ne menjen oda.

Beköltöztek a pestiek a falujába és vége lett a nyugalomnak. Mondja ezt az aki fél évet Pesten lakott fél évet a faluban.

Ezeknek aztán mindennel is bajuk van, de azért mégiscsak ide költöztek a közelbe, mert vissza kell járni az annyira utált régi hazába.

Előzmény: Ubulaköbön (493603)
Alex Raps Creative Commons License 16 órája 0 0 493605

Most fogyott ki itthon a kilós Biancaffé Intenso amit éppen teszteltünk és el kell mondjam, hogy az ár-érték aránya ennek a KV-nak jó (6000 Ft alatti az online ára). Szóval ha éppen nincs abban a bótban a kedvencetek amiért éppen mentek, megéri ezt helyette levenni a polcról. Igaz ekkor már mivel nem online a szerzés, ezért 7-8000 Ft közé szorult KV-t fogtok tudni vásárlani.

Még két nap mire kifogy a darálóból ennek a maradéka is és utána következik az a Pascucci Extra Bar Mild amely többmilliós főzőből fogyasztva nekem az utóbbi 40 évben talán az eddigi legjobbnak tűnt. Majd arról is beszámolok, milyen ez megítélésem szerint egy otthoni lényegesen olcsóbbvasból kifolyt főzetként. Miután a KV élvezete olyan mint a Hifi-é ezért a szubjektivitás visz gyakorlatilag mindent. Tehát ebből következik az, hogy én bármit írok vagy mondok a témában az mások esetében tapasztalati úton konlúzióként lehet (akár végzetesen IS) éppen az ellenkezője.  :)    

Alex Raps Creative Commons License 16 órája 0 0 493604

Arra a busman képzésre amelyikre belogoltam összesen 120 ember jelentkezett. Ezekből kb. 10% volt cigó. A lemorzsolódás így 1-1,5 év távlatából nézve 70-80%-os léptékű és ez a cigókra is igaz. Viszont az a kettő amelyik bent maradt az teljes értékű kolléga. Rendezettek lettek külsőre és fejben is és nincs is előítélet velük szemben. ...és hogy objektív legyek eze a fehérbőrű populációra is igaz. Volt olyan akire nincs jobb jellemező, mint az hogy a csövesség előtt volt eggyel a jelentkezéskor és 1,5 év után olyan lett mint egy átlagos ember. Szóval aki ellene beszél a teljes foglalkoztatásnak mint célnak az nem a társadalom érdekében beszél, hanem kifejezetten ellene.  

Előzmény: Alex Raps (493601)
Ubulaköbön Creative Commons License 16 órája 0 0 493603
Előzmény: Alex Raps (493602)
Alex Raps Creative Commons License 17 órája 0 0 493602

Próbáltam beszélgeti a pihenőben 3 kommunistával (akik a saját bevallásuk szerint persze most éppen Tiszások). A csoport hölgy tagja azzal bezzegezet hogy azért hozat a lányáékkal németből - mert ugyanis kényszerűen ott élnek - nagybevásárlásokat, mert például itt 10000 Ft a vaj kilója és "odaát bezzeg ennek csak a fele". Amikor rákerestem ott helyben a belföldi Aldiban kapható 10 dekás vajra és arról kiderült, hogy "csak" 4280 Ft/kg (lásd:https://shop.aldi.hu/termekek/Vaj/Milfina-teavaj-100g?srsltid=AfmBOopQa6gjsKqlZ70b0xPd9zYMF2sEJP44wTY1TutcBFtJlG_86sxK) akkor a kapott felütést követően már az a rész következett, hogy de ez nem olyan finom. :D ...és az összes tetves az elméjükből származó számokból kiinduló érvelésüket mindig mikor látványosan kigyaktam akkor azonnal valamiféle érzelmi ellenérv következett. Típusosan tenyésztett proller mind. Nem is lehet ez máshogy, mint hogy kommunisták legyenek, mert CSAK annak az igénynek felel meg a bemutatott emberanyag intellektusa.  

Alex Raps Creative Commons License 17 órája 0 0 493601

De mint ahogyan mindenféle előítéletnek így ennek is valós az alapja. Na meg (ugye) ha van TB-je akkor valamiért nincs apartheid. ;) Szóval valóban apartheidet tolunk?

A munkaerő hiány egy a teljes foglalkoztatás okán kialakult országos jellemző. Tessék elmenni dolgozni és ha több pénz kell akkor csináljon egy vagy két  OKJ-t ingyért' (merugye egy a faszista kormány ezt IS elintézte, méghozzá korhatár nélkül) és igaz hogy repülő, meg hajó nem lehet soha a bérből, de ezzel a jellemzővel a bezzegnyugati' bér sem rendelkezik. ...és most éppen a rögvalóságról beszélgetünk. :) 

Előzmény: fargo (493600)
fargo Creative Commons License 28 órája 0 0 493600

Faxa kis apartheidet nyomtok, urak :-D

pirate82 Creative Commons License 29 órája 0 0 493599

Lényegében hasonló folyamat kezdődött meg azzal, hogy bizonyos helyekre csak büntetlen előélettel, költözhetsz. Van ahol azt hiszem munkaviszonyhoz és iskolai végzettséghez is kötik. Én a jogosítványt is középiskolához/szakmunkás bizonyítványhoz kötném. És léteznek olyan lifttel rendelkező társas házak, ahol a lift kis bilétával működik, mint a kapu. Dedikáltan, mindenkinek a lakásához. Akinek közös költség elmaradása van, annak nem működik a lift. Én egyébként a szegregációt egyáltalán nem tartom egy negatív dolognak. Gyakorlatilag az egész életünk tele van vele. Általános iskola A, B, C osztály, le vannak válogatva a gyerekek, képességeiknek megfelelően. Ha nem érsz el bizonyos ponthatárokat, nem mehetsz bármelyik felsőoktatási intézménybe, ahova csak a kedved tartja. Szóval bizonyos dolgokhoz, bizonyos feltételeknek meg kell felelj. Az anyagi helyzeted is szegregál, hiszen nem költözhetsz be olyan környékre amit nem tudsz megfizetni, bármennyire is szeretnél.

De szerintem az egy teljesen valid dolog, hogy a nem normálisan viselkedő gyerekeket áthelyezik egy olyan osztályba, ahol nem zavarják azt, aki szeretne eredményeket elérni. És szerintem az is teljesen normális, hogy bizonyos környékeken nem szeretnének együtt élni bűnöző, semmirekellőkkel. 

Előzmény: 8Törp reload (493597)
kopiteki Creative Commons License 1 napja 0 0 493598

Támogatlak az elképzelésedben törpém

Előzmény: 8Törp reload (493597)
8Törp reload Creative Commons License 1 napja 0 0 493597

Néhány napja olyanom volt, hogy megkívántam valamit és elmenetem a városszéli plázába enni egy olyat. Már belül az egyik utcában feltűnt egy kisebb csoport, az a tipikus bajszos, kakalapos, koszosöltönyös fajta. Az egyik ékszerbolt kirakatát fényképezgették. Aztán mégegy ugyanolyan csapat. Később az egészet láttam együtt, kb tízen voltak. Ismét felmerült bennem a régi gondolatom igénye: belépés csak személyivel, ahol a beléptető gép a TB és adóhelyzetet is ellenőrzi*. Nincs érvényes TB vagy nem adófizető, akkor jövedelme sincsen, szóval ne akarjon vásárolni semmit, legalábbis itt ne. 

*Kiskorú, eltartott stb igazolt helyzete biztosítja a belépést. 

Mert a dolgozó nép - és ez nem komcsi duma - felépített valamit, aminek gyümölcsét élvezi. Ilyen a pláza, a vízvezeték, az egészségügyi ellátás, stb. Azért, mert valaki megjelenik a dzsungelből az még nem jogosítja őt fel arra, hogy ezeket az előnyöket automatikusan azonnal élvezze. Lehetséges, de addig még sokat kell dolgoznia.

Szóval, nem csak a jegy nélküli utazást nem szabad az ilyeneknek engedni, hanem a semmifélét. Menjen gyalog vagy taxival. A BKV nem az ő eszköze, nem neki készült. Tegye meg a szükséges lépéseket az emberré váláshoz, és onnantól neki is minden van amit más, rendes embernek is van. Ez nem rasszizmus, ez az egyenlősdi alapmozzanata. Tudomásul kellene venni, hogy nincs kivétel**.

**Erről igen egyszerűen és egyértelműen rendelkezhetne a törvény.

Tudom, Utópiában élek. Vagy a termeszek és a hangyák között, náluk ugyanis ez megy már pár millió éve. :-D

Előzmény: Alex Raps (493591)
Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 493596

Hja. Igen. A tegnapi Kelengarázsba' szervezett fővárosi közgyűlésnek gúnyolt látványpékségben a tiszás képviselők nem jelentek meg. :D Vajon így tervezik a kormányzást is?  

Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 493595

No meg. A csőd nem az a lehet hogy van, lehet hogy nincs állapot amit Karácsony az év eleji telekvásárlás óta lebegtet a kommunikációjában, hanem vagylagos. Ha csőd van akkor csődeljárás kezdődik és ennek módjáról pontosan rendelkezik a jog. Amikor bejelentésre kerül a csőd, akkor egyrészt a politikai- másrészt a jogi-norma mentén _le_kell_mondania_.

A prolikat pedig hergelni igazi kis körúton belül élő magyargyűlölő belpesti nyálgép tempó, hiszen a fizetéseiket a 1505/2025. Kormányhatározat zavartalanul biztosítja. Persze ehhez be kell jelenteni hivatalosan a csődöt. 

Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 493594

Idézek Karácsony tegnapi szövegébőt:

„November elején a Kúria kimondta, hogy »a fővárost érintő szolidaritási hozzájárulás beszedésének a módja minden törvényi alapot nélkülöz«

Persze. Hiszen az erkölcsök mentén esik meg az elszámolás és azt nem kell belefoglalni sehol a jogba, hogy a beszámítás és vagy egyenleg alapú elszámolás (összeszámítás) és vagy egyenleg jóváírás (tökmindegy hogy melyik kifejezést alkalmazod) gyakorlatban pontosan miről szól. Maradjunk annyiban, hogy a "beszedés módja" mindenki számára legitim, kivétel ez alól a liberók. Amióta az eszemet tudom a cégek és a magánszemélyek IS alkalmazzák ezt az elszámolási módot, mert nem igényel pénzmozgást.

Előzmény: ismerőss (493569)
Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 493593

Ezek szerint el csak csak elfogja végre már fújni a csőd szele.

Előzmény: Alex Raps (493592)
Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 493592

Ahogy olvasom az Indexen ennek a faszkalap Kárócsonynak ez a BuTapest Majdan sem jött össze. Ezek szerint el csak csak fogja végre már fújni a csőd szele.

Előzmény: Alex Raps (493582)
Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 493591

Tegnap a kolléga megkapta egy cigótól hogy csak azért mert kéri elsőajtós járaton a jegyet ezért rasszista. A csóka hátul felszálláskor nyomogatta kívülről az inaktív ajtónyitó gombot, majd miután tízedszerre sem nyilt az ki, előre ment az első ajtóhoz, majd kiverte a balhét hogy mit képzel a sofőr. Amikor célzott rá a kolléga, hogy elsőajtós a járat - és ez persze körbe a kijelzőkön mindenhol ki van írva - akkor kibökte a cigó, hogy nem errről van szó, hanem arról hogy a sofőr rasszista. Fel sem tűnt a faszinak, hogy mindenkinek az első ajtón kellett felszállnia, nem csak a cigónak. :D ...és miután ilyen szépen kibeszélgették magukat, került csak szóba a jegy, amivel persze nem rendelkezett. ...és az efféle rasszista kártya villantós jegytelen sumákság bizonyos járatokon bizony mindennapos. 

pirate82 Creative Commons License 2 napja 0 0 493590

Még csak három percet néztem meg belőle, de nem okozott csalódást. Tudod van az a mondás, hogy bajszos, kalapos, román cigány. Na pont úgy néznek ki a helyek, mint amik cigányokra lettek bízva. Mint nálunk, azok a helyek, amiket többségében cigányok laknak. Csak a milliókat öntik bele, azok a pénzek eltűnnek zsebekben, többek közt a most éppen tiszás Bódis Kriszta alapítványának bugyraiban, miközben mást sem látsz ezeken a településeken, mint pusztulást és szeméthegyeket. Sokszor egyébként az ország legszebb régióiban. 

Előzmény: czimbi (493588)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!