Keresés

Részletes keresés

8Törp reload Creative Commons License 2 órája 0 0 494044

Én homokfúvóval kezdeném, az leszed mindent.

Kezdőknek üveggyöngy, középhaladóknak korund, hardkore népségnek meg keményfémtörmelék. :-D Ez utóbbinál mondjuk a fazék elég hamar eltűnne...

:-D

Előzmény: fargo (494043)
fargo Creative Commons License 6 órája 0 0 494043

Sima liba! Szerintem mindenki úgy pucolja a fazekát, ahogy neki tetszik :-)

Mondjuk a legprofibb megoldás az lenne, ha elvinnéd a Törpéhez, oszt CNC-vel lekapna 2 mikront a lábos aljából :-)))

No menyek oszt elhozom a karifát meg a sümetényt meg a takinénit is jól meghajtom...

Előzmény: Alex Raps (494042)
Alex Raps Creative Commons License 9 órája 0 0 494042

Miért ne próbálnám ki? Eddig azt csináltam mindig a polírozás előtt, hogy ha markánsabban odakapott volt a cucc akkor só és víz, majd forralás és miután lekapcsoltam a tüzet hagytam egy éjszakát állni a lében. Majd miután eltávolítottam belőle a trutyit megsúroltam cif-el annyira, hogy már tapintásra homogén símaságot éreztem, majd bekerült a mosogatógépbe. Aztán ha ezután még mindig olyan nyomok maradtak vissza mint amit a felső fotón látsz akkor adtam neki polírpasztával. Az ecetet még sajnos sosem próbáltam ki és most ez a rész fog következni. Nem mindenáron törekszek polírgép gépvásárlásra, habár most felhergeltél. :D    

Előzmény: fargo (494038)
fargo Creative Commons License 17 órája 0 0 494041

Akárhonnan nézem, vicces :-D

Ostoba irodisták, höhö. Mintha csak itt csinálta volna valami vállalat...

Előzmény: Pityuuuu (494040)
Pityuuuu Creative Commons License 18 órája 0 0 494040

Ezek igazi darwin díjasok voltak. Elé álltak, de utólag aztán kiderült, hogy nem is volt az autóban a külön rendelhető extra, ami felismeri a gyalogost és megáll előtte. Tehát az autó nem is tudta ezt a funkciót :D 

https://english.factcrescendo.com/2025/07/14/no-the-volvo-ceo-was-not-hit-by-a-car-during-an-auto-brake-system-demo/

Előzmény: fargo (494039)
fargo Creative Commons License 19 órája 0 0 494039
fargo Creative Commons License 24 órája 0 0 494038

Nem hisz :-D

Jobbantugggya. 

Políroz. Vesz hozzá valami célszerszámod egy autó áráért.

(Nekem jó lesz a zecet. Bár visszagondolva a barinő serpengőjére, bonyek azon fél centis koksz réteg volt, oszt csodálkozott hogy lassan melegszik :-)))

Előzmény: czimbi (494036)
fargo Creative Commons License 24 órája 0 0 494037

Jöhettek bármikor, csak tudjak róla (hogy messzire szaladjak :-DDD)

Dödölle? Hol van az már, höhö.

Sümetény holnap lesz.

A Bettinek meg van pasija, valami 160 centis szakállas kis muksó. Amúgy jó fej :-D

Előzmény: kopiteki (494033)
czimbi Creative Commons License 24 órája 0 0 494036

Az edényed alján fehérjekicsapódás van, húsételek készítése után ha elmosod, akkor is ottmaradnak a foltok. Ecet a megoldás, fargo is mondta, higgy nekünk! :-)

Előzmény: Alex Raps (494019)
kopiteki Creative Commons License 24 órája 0 0 494035

Ugye?!!

Még mindig jobb, mintha a Betti keze lett volna tele a fargó alkat.... Jujj 😅😅😅

Előzmény: inrock (494034)
inrock Creative Commons License 25 órája 0 0 494034

Hja, minek jár a Betti kertjében a fargo... mindenféle cuccal a kezében. Túlontúl segítőkész :DDD

Előzmény: kopiteki (494032)
kopiteki Creative Commons License 25 órája 0 0 494033

Most kéne meglátogatni téged volvohaveritársaságostúl, van dödölle ( nyàminyámi) mindenféle sümfmény, kuttysimogatás, bettinézés. Jól kiennénk a tartalékaidból, oszt megköszönnénk a szíveslátást. 😂😂😂😂

Sajnos csak a pofám nagy, nem tudom megoldani, még szenteste éjszaka is ügyeletes leszek.

Előzmény: fargo (494031)
kopiteki Creative Commons License 25 órája 0 0 494032

Ilyenek ezek a bettik kutyák...😁

Előzmény: fargo (494031)
fargo Creative Commons License 25 órája 0 0 494031

Nekem meg szólt a körösztanyám, hogy hétfőm ugorjak már be hozzá, mert sütött egy nagy talicska süteményt karácsonyra.

Ő 83 éves, de nem nagyon van más dolga, szóval unaloműzésnek csinálja.

Amúgy a minap néztem ahogy előttem botorkált, hát rajta is erősen látszik a kor. Mondjuk ahhoz képest hogy 80 elmúlt, jön-megy-kanyarodik, de azért már nem olyan virgonc. Hamar ki is fárad, elmondása szerint. Csak el ne essen, mert az csúnyán odatesz neki, ilyen korban már törik-szakad minden. Mondjuk a nagy esésein már 10 éve túl van, törött is mindene, de összedrótozták. Azóta meg vigyáz magára. Érdekes hogy az öregeimnek mind megvolt ez az esős-kelős időszaka, mindegyik csúnya törésekkel járt. OK, azt nem csodálom, hogy az Apámnak szilánkosra tört a lába mikor kicsúszott alóla a 4 méteres létra, mert mindenképpen meg kellett neki metszenie a körtefát, de a többiek csak jártukban-keltükben borultak fel.

A múltkor én is akkorát taknyoltam mint az ólajtó, de én egy ilyen parkolóba telepített kerékhatároló izén estem át. Meg a Betti kertjében, amikor a kutyája kapart egy likat a járda mellé, na ott szó szerint "leért az orrom", meg is karcolódott a szemüvegem. Tele volt a kezem valami cuccal. Le is baxtam a Bettit, el is szégyellte magát. Eddig nekem csak a térdeimről jött le a plezúr, szerencsére simán megúsztam...

Előzmény: kopiteki (494030)
kopiteki Creative Commons License 27 órája 0 0 494030

Tegnap megkaptam a régi takinéni által csinázott báájglit. 🥰 Szokásos minőségű. Tehát finomságos.

Viszont bejelentette, hogy többet nem csinál nekünk, 80 éves elmúlt, már fárasztó neki. Megértem

kopiteki Creative Commons License 27 órája 0 0 494029

Nesztek

Ubulaköbön Creative Commons License 27 órája 0 0 494028

Nem olyan dráma az. Nátrium vagy kálium hidroxid a fő összetevője. A bőrt megmarja, szóval egy gumikesztyűt érdemes használni, kb. ennyi.

Előzmény: fargo (494027)
fargo Creative Commons License 27 órája 0 0 494027

Még mindig ott van az ecet-szódabikarbóna kombó, de a hideg zsíroldó szerintem is hatékonyabb. Csak az annyira agresszív cucc, hogy a takinéni pl megtagadja hogy hozzányúljon, mindig veszekedni kell vele, pedig kapott már hozzá vegyvédelmi ruhát is, de hát ilyen bexari a drága...

Én simán lefújom vele a tűzhelyhez közeli polcon lévő poharakat is, amelyekre rárakódik ez a konyhai zsírgőz, csak utána rendesen le kell öblíteni, meg el kell mosogatni rendesen mezei mosószerrel. De ezeket a poharakat most (a következő 10 percben) fogom átpakolni egy zárt szekrénybe, mert utálom hogy megzsírosodnak, meg mert a teáim már nem férnek el a polcon. :-D

Előzmény: kopiteki (494026)
kopiteki Creative Commons License 27 órája 0 0 494026

Hidegzsíroldó. Well Done a márkája, és a DM-ben kapható. Mással nem érdemes próbálkozni aszongya az asszony 

Előzmény: Alex Raps (494024)
fargo Creative Commons License 28 órája 0 0 494025

A felületén még meglévő, mikronnyi vastagságú zsír- és kriptonit réteg oxidációjára...

Csak tróbáld ki. Ecet bisztosss van otthon, ócccó is az az egy deci, oszt nem kell polírozással bajlódnod. Feleslegesen...

Előzmény: Alex Raps (494019)
Alex Raps Creative Commons License 28 órája 0 0 494024

A másik kaland a tűzhely. A főzőlap mindig dzsuvás és azt is a végén már polírpasztával hozom fel látszólag újnak.

Előzmény: pirate82 (494015)
Alex Raps Creative Commons License 28 órája 0 0 494023

Na várgyá. Ez nem orosz képlet, hanem a sikeres területfoglalós háborúk egyetlen működőképes képlete. Példa nyugati oldalról ezze a Normandiai partraszállás. Azok akik felépítették a stratégiát, már a hadművelet megkezdése előtt tudták hogy az sikeres lesz. Mivel az Enigmát addigra megfejtették, ezért a hírszerzés pontosan nyomon tudta követni, hogy egyrészt mennyi és milyen fegyver van a partra szegezve, azt hány ember fogja kezelni és így azt is hogy helyben ezekhez mennyi kavics van készleten és fogyást mikorra tervezhető hogy pótolják. Aztán még rendelkezésükre állt az összes fegver találati valószínűségének statisztikai adata és ehhez képest, aztán már "csak" annyi felfegyveztett ember partraszállását kellett biztosítani, hogy az a német csapatok lőszerből történő kifogyását az ellensúlyozni tudja. ...és ez csak erre az egy csatára vonatkoztatottan is pontosan ugyanaz a technika, mint amit az oroszok most bemutatnak a világnak Ukrajnában. "Csak" az a különbség, hogy többszáz kilométeres vonalban és állandósultan illetve még az is hogy drónháború is került a képletbe.

A II. VH-ban a szövetségesek igazi ereje a matematikusaikban és a statisztikusaikban mutatkozott meg. Ha ezek a személyek nincsenek (lepontosítva: ha nem látott volna fantáziát a munkájukban az akkori hadvezetés) akkor ma egész Európa a németet használná közös nyelvnek.  

Előzmény: fargo (494018)
kopiteki Creative Commons License 28 órája 0 0 494022

:o))) szerinted!?

Előzmény: Alex Raps (494011)
kopiteki Creative Commons License 28 órája 0 0 494021

Ott parkolók. Rendszeresen körbehuggyozzáák a kuttyok, oszt mégis összejárkálja a kocsit.

De inkább a tetőkiállásban randalíroznak időnként. Csapda nem vált be, a függőleges falon (is) közlekednek.

Előzmény: fargo (494009)
kopiteki Creative Commons License 28 órája 0 0 494020

Így, így. Mi is így szoktuk

Előzmény: fargo (494014)
Alex Raps Creative Commons License 29 órája 0 0 494019

Rozsdamentes 18/10-es edény mindkettő. Milyen oxidációra gondolsz?

Előzmény: fargo (494014)
fargo Creative Commons License 29 órája 0 0 494018

Ez így van, mindez csak idő, pénz és emberanyag kérdése, ami oroszéknál lényegtelen, elhanyagolható a hosszú távú siker érdekében, ha Oroszország Anyácska sorsáról van szó. Ezt tudjuk már 600 éve. De ugyi én nem Ukrajna legyakásáról beszéltem, hanem annak megtartásáról, méginkább az állítólagosan elfoglalni szándékozott Nyugat-Európa megtartásáról. Az teljesen elképzelhetetlen, irreális, minden valós alapot nélkülöz.

Előzmény: Alex Raps (494017)
Alex Raps Creative Commons License 29 órája 0 0 494017

Mondom hogy miért sikerül az orosznak kigyaknia az ukránt. Most hogy lassan lezárul a háború negyedik éve az orosznak több és jobb harci gépjárműve van, mint a háború elején volt és a lőszerutánpótlási kapacitása éppen négyszerese annak amitre az EU képes. Vagyis a régi varsói szerződésbeli szarokat már az oroszok elégették és a harci tapaszatlatok alapján továbbfejlesztett vasakat dobtak ki helyettük a harctérre. De ez még csak a történet egyik lába. A másik az hogy makulátlanul képes pótolni az orosz háttéripar a veszteségeket, miközben a gazdaságuk százakékosna kimutatva háromszor jobban képes növekedni mint az EU-é. Vagyis mi nem tudjuk olyan módon finanszírozni az ottani háborút, mint ahogyan azt ők teszik. ...és most a mi alatt az EU-t értem az Ukrajna nevezetű proxival együtt. ...és innentől fogva tényleg már csak idő kérdése. 

Előzmény: fargo (494016)
fargo Creative Commons License 29 órája 0 0 494016

Nézd, ha 4 év alatt nem tudta elfoglalni, akkor arra nem képes. Lehet hogy apránként felt udja őrölni, de az előrehaladása az utóbbi évben nevetségesen kicsike volt, ahhoz képest hogy mekkora energiát meg pénzt ölt bele.

Az egy dolog, hogy végső soron le tudja nyomni az ukrán hadsereget (egy évtized alatt?), mert ott egyszerűen elfogy az emberanyag, és akkor nincs tovább. Az meg egy másik dolog, hogy ha elmegy az ukik nyugati határáig, akkor azt a területet meg is kell tartania, és hát ahhoz nincs sem embere, sem pénze, de szerintem még kedve sem, hogy a nyakába vegyen 20 millió vérben forgó szemű partizánt. Nem is akar eljutni Ukrajna nyugati végéig, neki a Krím kell meg a Donbász.

Nyugat-Európa esetében ez még gázosabb, ők még hevesebben reagálnának, 10x annyian vannak és "akad" náluk elég fegyver is. Európa lerohanásával riogatni kifejezetten ostoba és gonosz hergelés. 

Előzmény: Alex Raps (494013)
pirate82 Creative Commons License 29 órája 0 0 494015

A fém meg a lakk az két különböző dolog. Lehet fényesíteni a fémet sima polírozással, de igazából olajos csiszolást és teljesen más eszközöket, teljesen más pasztákat igényel. A fényezés lakkjának a polírozása meg egy jó géppel, pasztával, nem nehéz feladat. Ott a vizes csiszolás amit nagyon óvatosan kell csinálni. Remek technológiák és gépek vannak már. Pont a múltkor teszteltem a rupesnak egy új pasztáját. Elvileg 1 lépcsős. Tehát erre a frissítő, szépítő polírozásra tökéletes. Eltünteti a kisebb karcokat, szép munkát végez. Ha egy 15-20 percet a felületen hagyod akkor beleépül, 4 óra hosszáig nem éri víz akkor egy kis réteget alkot a lakkon és egy 6 hónapra némi védelmet nyújt neki. Szóval ilyenek vannak. A gép pedig csodálatosan dolgozik. Szeretek ilyesmit csinálni, mert nagyon látványos a végeredmény. Szerintem így leszek a fényezéssel is. Csak azt már kénytelen leszek tanulni, mert az már nem olyan egyszerű. A 740 motorháztetejét lefényeztem és maradjunk annyiban, hogy jól áll neki a távolság. :D Vizsgára gyorsan kicsiszoltam a rozsdafoltokat, a tűző napon mestertapasszal behúztam a krátereket. Élvezetes volt, azonnal száradt, alig lehetett vele dolgozni. Okos voltam nyilván hogy a napon csináltam. Na mindegy, azt megcsiszoltam, elfogadható, de nem tökéletes végeredményt kaptam. Aztán a szabad ég alatt, egy kis kompresszorral, egy olcsó aldis, alsó tartályos pisztollyal lefényeztem. A festék szépen terült, de a lakkozást nagyon elkúrtam. Túl távolról és túl kevés anyaggal tiszta narancsbőrre sikerült fújnom. Gondoltam néhány réteg után majd elterül, hát nem... A vége felé közelebbről, több anyaggal fújtam, ott szép lett, de mire erre rájöttem, elfogyott a lakk. Na szóval ezt csúnyán el lehet szúrni. De amikor ott tartunk, hogy egy motorkerékpár tankjának a fényezésére akár 150 ezer forintot képesek elkérni, inkább megcsinálom magamnak. Az oktatás néhány százezer, egy jó kompresszor mondjuk 2-300 ezer, egy jó pisztoly 150-200 ezer. És a 740 kapna egy teljes fényezést. A V70 jobb oldala is igényelné. De meglátom hogy fogok állni anyagilag, ha úgy alakul, utána nézek hogyan lehet ezt legálisan működtetni és összedobni egy fapados kamrát.

Előzmény: Alex Raps (494005)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!