Keresés

Részletes keresés

pirate82 Creative Commons License 5 órája 0 0 491273

Etyi!

Tudsz mondani esetleg egy külföldi bontót, aki szállít Magyarországra és megbízható?

Itthon nem találom jelenleg ezt a váltót ami nekem kéne.

autoparts24-en néztem, egyetlen egyet találtam ami megfelelne, lepattant állapotban, futott kilométer nem ismert, 550 ezer forintért. Szerintem azt kihagyom.

Igazából azzal is meg tudnék barátkozni, ha találnék egy felújítandót, ami olcsó. Viszont drága rosszat, nem szeretnék :)

Köszönöm!

fargo Creative Commons License 6 órája 0 0 491272

Ennyi. A Trumpli így működik. :-DDD

A ruszkik meg közben szépen lassan felőrlik az ukikat...

Előzmény: pirate82 (491271)
pirate82 Creative Commons License 7 órája 0 0 491271

Most mi a helyzet ezzel az ukrán-orosz háborúval? Egyik nap azt olvasom, Trump nem küld több fegyvert Ukrajnába. Másnap azt, hogy Trump több fegyvert küld Ukrajnába.

pirate82 Creative Commons License 8 órája 0 0 491270

Soha nem fogom megérteni ezt a hozzáállást. Adott egy kibaszott agresszív kisebbség, akik kisebbségi státuszuk ellenére elég masszív tömeget kezdenek alkotni. Eszük ágában sincs beilleszkedni, vagy a szabályokat követni, mégis vannak jogvédők, akik szeretnék, hogy a többségi társadalom, pozitív diszkriminációban részesítse őket. Miért? És ugyan ezt az analógiát rá lehet húzni a hazai cigányságra is. 

pirate82 Creative Commons License 8 órája 0 0 491269

Végül is néhány száz évig azért elég sokat baszogatta őket a fehér.

Csak akkor hiába kiabálták volna hogy tiki. :D

Előzmény: Pityuuuu (491267)
inrock Creative Commons License 9 órája 0 0 491268

Készítik fel nemszületettnémeteket, hogyan lehet a valódi németeket sittre küldeni "mert csak" alapon.

Hajrá!

Előzmény: Pityuuuu (491267)
Pityuuuu Creative Commons License 9 órája 0 0 491267

Tiki a neve. Ha a német nők alád nyúlnak a strandon, akkor ezt kell kiabálni és megmentenek.

Ja van amúgy több plakát is, mindenhol a fehérek piszkálják a barnákat. Mert hát ugye ez a mindennapos, ezekről szólnak a hírek. Véletlenül sem fordítva ugye.

Előzmény: Pizo_S70 (491266)
Pizo_S70 Creative Commons License 10 órája 0 0 491266

A szegény kalapos teknősnek meg úszógumira van szüksége a víz alatt. 

Előzmény: Pityuuuu (491265)
Pityuuuu Creative Commons License 12 órája 0 0 491265

Zaklatás elleni plakát Németországban :D :D amikor már tényleg feje tetejére áll a világ kínjukban. Fehér nők zaklatják a szegény barna bőrű bevándorlókat akiknek ráadásul még a lábuk is mű :D :D

8Törp reload Creative Commons License 14 órája 0 0 491264

„A dolog úgy indult, hogy összesen 6 rész lesz, a 6. végén mindkettőnket lelőnek. Mindegyik részt más rendező forgatta, a hatodikat Kardos Ferenc. A halálunkat vettük fel a várban. Borsék meglepnek minket, engem azonnal lelőnek. Oszi még lóra tud pattanni, elindul, őt is lelövik, lefordul a lóról, vége, végünk, vége a sorozatnak. Felvétel indít! Indítok. Felvétel! Tessék! Kiszaladunk az utcára. Lövés dörren. Felborulok. Koncz felugrik a lóra, vágtatni kezd. Lőnek, ő vágtat, még lőnek, ő vágtat tovább, sorozatot lőnek, ő vágtat tovább, befordul a sarkon, és eltűnik.

- Hohó, Gabikám - lesek utána -, nem hagysz ki a buliból! - Feltápászkodom. Fogom a vállam, jelezve, hogy nem súlyos a seb. - Várj meg, Oszi - üvöltök, és elrohanok Gabi után. Míg szegény rendező tajtékzik, én higgadtan faggatom a mellékutcában Konczot. - Mi volt ez? - Hülye! Ha most meghalunk, nem vagyunk benne a folytatásban." Koncz Gábor ugyanis megneszelte, hogy a sorozat sikere folytatásra sarkallta az alkotókat, s újabb epizódok vannak kilátásban. No de nélkülük?

A sikeres túlélés után még tíz epizód készült, s csak egyből hagyta ki a rendező, Simó Sándor a Borsékra vadászó Oszit és Dezsőt. De hamar meg is bánta, 250 tiltakozó levelet kapott egy éjszaka alatt, és úgy gondolta, nem kockáztat meg egy ilyen éjjelt. „Szegény Simó, iszonyatos éjszakája lehetett. Szörnyű. Hogy pontosan 250 táviratot kapott, azt onnan tudom, hogy 125-öt a Koncz adott fel, 125-öt meg én."

Előzmény: kopiteki (491263)
kopiteki Creative Commons License 16 órája 0 0 491263

Ha' persze! A híres Gyula vitéz télen nyáron nagy kedvencem. Meg előtte a másik szenzációs film a Legenda a vonaton!

Előzmény: 8Törp reload (491262)
8Törp reload Creative Commons License 17 órája 0 0 491262

A hahó Öcsi filmben ő volt az apa. Nem tudom, hogy van-e annál is régebbi, fiatalabb filmszerepe.

Borús Demeter a kedvencem tőle.

Nagyon jó színész.

Előzmény: fargo (491260)
8Törp reload Creative Commons License 17 órája 0 0 491261

Motorszám az én forgalmimban sincs, csak motorkód. Ez azért nem nagy baj.

Egy régi kérdésemre Etyi mester mondta, hogy a 10 szelepes hengerfej helyére csont nélkül felcuppan a 20 szelepes is. Motorvezérlésről nem beszéltünk.

Ezt a cserés pölö, a műszaki vizsgán nem vennék észre, hacsaknem ezt keresik, mert akkor a 710-es* kupakon benézve, azért látszik, hogy több a szelep.

* :-D

A kocsim nem turbós, így esélyes, hogy leéli az életét hengerfej leszedés nélkül. Nem piszkáltam bele, jobb a békesség.

Előzmény: huhoooo (491259)
fargo Creative Commons License 1 napja 0 0 491260

Koncz Gábor meg 87 éves ma.

Asztaaa...

huhoooo Creative Commons License 1 napja 0 0 491259

Típusazonos motor esetén nem gond. A 850 TDImben is -állítólag- S70es motor van (speciel pont Kutya Úrtól). Kutya nem vette észre az elmúlt 4 műszaki vizsgán. Motorszám sem volt a régin, meg újon sincs; a forgalmiban is csak a motor típusszáma szerepel, motorszám nincs.

https://hvg.hu/cegauto/20250410_Modosul-egy-fontos-bejegyzes-a-magyar-forgalmikban-motorszam-motorkod

Előzmény: pirate82 (491257)
pirate82 Creative Commons License 1 napja 0 0 491258

Fú de értelmetlenül fogalmaztam meg a mondataimat. Na mindegy! Értitek. :)

Előzmény: pirate82 (491257)
pirate82 Creative Commons License 1 napja 0 0 491257

Állítólag ha a vezérlését átprogramozták, akkor a váltó maga, képes ellátni a dízelen is a feladatát.

Ami azért hihető, mert úgy vettem észre, hogy a felújító szettek viszont nem tettek típus különbséget, tehát a belsejük nagyjából megegyező lehet. Esetleg a differenciál áttétele változhat, de ez nincs külön feltüntetve a váltó. Legalábbis nem találkoztam vele. Mindenesetre nyugodtabb lennék, ha olyan váltó kerülne rá, ami rá való, amit megálmodtak neki a gyárban.

"Ha itthon is engednék - a megfelelő műszaki és jogi háttérrel - az egyedi kocsiépítést és tuningot" 

Háh... Azt nem engedik hogy kasznit cserélj. Pedig pont vagy egy színre, szagra megegyező, motorhibás V70 a hahun, ami olyan mint ami nekem kéne. Csak át tenném a motort az enyémből és lenne nem jégvert, fényezés hibás és gatya futóművű autóm. Ugyan az az autó! Miért nem tehetem át bele a motort?

De kisebb teljesítményű motorra sem válthatsz csak úgy. Miért nem? A kisebb teljesítményhez nem jó a fék, vagy a futómű? 

Ezekből a szempontokból nagyon szűk látókörű a magyar hatóság.

Előzmény: 8Törp reload (491256)
8Törp reload Creative Commons License 1 napja 0 0 491256

Egy dízelmotor általában kevesebbet forog mint egy benzines, így egy benzines váltója egy dízelen lassú kocsit eredményezne. Furcsa, hogy ez eddig nem jött elő.

Visszafelé is ez van, egy benzinesre tett dízel váltó gyorsabb kocsit eredményez. Általában, amennyiben csak az áttételeket figyelem.

Kislánykoromban a déli államokban éltem, ott volt egy cég, olyan hobbykocsikat gyártott, amiben egy ami V8-ra régi audi dízel váltó volt rátéve.

Akkoriban az audi motor hosszában volt, így a váltó is, és a wartburghoz hasonlóan, abból jöttek ki kétoldalra a féltengelyek. Azt mesélta az a csóka, hogy az a dízel váltó elbírja a V8 nyomatékják és olyan végsebességet ad, amit nincs ember aki bátor ahhoz, hogy kipróbálja.

Ők gyártottak olyan kocsit is, amiben elöl egy 1.6-os audi motor hajtotta az első kerekeket, míg hátul egy 2.3-as audi motor a hátsókat. A váltókar össze volt hozva, de a hátsó kérésre üresbe tehető volt, amikor csak az első motort használták. Az akkor ('90-es évek eleje) 200 ló felett volt egy kb 800 kg-os kis kocsiban. Állatság.

A Ford V8-as Cobra utánzatukat (Jaguar futóművel) figyelgettem erőst, mindig pont kevesebb pénzem volt, mint, hogy tudtam volna egyet venni.

Érdekességnek: Angliában is volt egy ilyen kit-car építő, aki szintén Cobrákat készített, de ő Jaguár motorral és Ford futóművel. Sorhatos Jaguár motor és Ford Mondeo vagy valami futómű.

Ha itthon is engednék - a megfelelő műszaki és jogi háttérrel - az egyedi kocsiépítést és tuningot, akkor az milliárdos gépipari biznisz lenne. Ma itthon szinte csak a felnimintákat lehet majdnem szabadon cserélgetni, és már csak ez önmagában hatalmas üzlet.

Előzmény: pirate82 (491252)
pirate82 Creative Commons License 1 napja 0 0 491255

Lehet hogy ez se volt gyógyszer a váltónak? :D

Gondolom a vezérlése teljesen más nyomatékra van hangolva.

Előzmény: Etyi (491254)
Etyi Creative Commons License 1 napja 0 0 491254

Remek, ez a 2002-2004 közötti 2,4 szívómotorhoz való... 

Előzmény: pirate82 (491251)
fargo Creative Commons License 1 napja 0 0 491253

Amúgy itt is volt egy kispici, ma fél perces áramszünet, pont amikor csak éppen csordogált az eső...

Lehet azért csak csordogált, mert a víz is elment? :-D

Előzmény: kopiteki (491242)
pirate82 Creative Commons License 1 napja 0 0 491252

Közben kiderült a turpisság. Az előző tulajok valószínűleg nem figyeltek ilyen részletességgel erre, csak arra hogy AW55-50SN. Nos ami az autón volt az egy benzines váltó, nem a rávaló dízel.

Sajnos nincs összehasonlítási alapom, milyen lehetett a rávaló váltóval.

Ezzel is tökéletesen működött. Amíg ki nem végezte magát. :)

Előzmény: pirate82 (491251)
pirate82 Creative Commons License 1 napja 0 0 491251

Bonyolódik a helyzet.

Szóval Etyi azt mondta, hogy alvázszám alapján nekem a 8667365, 8602511 illetve a 8251718 számok lehetnek jók. Viszont az autóról a 8636761 számú jött le... :D

Na ilyenkor akkor mi a fene van? :D

pirate82 Creative Commons License 1 napja 0 0 491250

Vagy ha Ő nem is, tudta volna kit kell keresni.

Jut eszembe, a pécelieket még fel sem hívtam!

A volvo AB szokás szerint nem hívott vissza. Kedvelem őket, mert általában képben vannak, de ez a visszahívás valahogy nem az erősségük. De végül is nekem kell az alkatrész, nem ők akarnak megélni ebből, nem igaz? :D

Előzmény: kopiteki (491249)
kopiteki Creative Commons License 1 napja 0 0 491249

Ilyenkor eszembe jut szegény Lacink, biztos tudott volna hozni külföldről...

Előzmény: pirate82 (491248)
pirate82 Creative Commons License 1 napja 0 0 491248

Nekem a stílussal nem volt bajom, nem tudom kivel beszéltem de valami halk szavú fickóval aki kedvesen, szerényen és együttérzően közölte, hogy sajnos váltójuk nincsen. :(

Naná hogy sajnos mert kétszázezreket elkérhetnek ezekért a leharcolt szemetekért, amire még garanciát sem kell adniuk. :D

Előzmény: kopiteki (491247)
kopiteki Creative Commons License 1 napja 0 0 491247

Békaphattya másét iss! Már vártam, mikor fogsz kiakadni. 

Mondjuk azt nem tudtam, hogy nem frissítik az oldalt

Előzmény: pirate82 (491246)
pirate82 Creative Commons License 1 napja 0 0 491246

Ez a vasi impala bekaphatja a f.szomat.

Ott a szaros weboldala. Az egy dolog hogy nincs konkrét készlet lista, árakkal.

De van olyan, hogy bontásban lévő autók. Pont van is egy ami érdekel.

Még meg is találom ezt a váltó cikkszám csoportot, ami nekem kell, reménykedve benne, hogy értik mit keresek és miről beszélek.

Felhívom. Aszonnya nincs váltójuk. De mondom éppen most bontotok egy ilyen autót, mint az enyém. "Jaa az egy több éves kép!" 

Akkor a faszért nem lehet frissíteni a weboldalt?

Ez nem egy különleges autó, szerintem viszonylag sok is rohangál belőle és nincs az országban egy megfelelő bontott váltó hozzá? Az eszem megáll.

fargo Creative Commons License 1 napja 0 0 491245

Az a baj ezzel a MZP féle agymenésekkel, hogy a nagy része nem hogy megalapozatlan, hanem elképesztően hajmeresztő baromság.

De mindegy, addig van jó dolga a fidesznek, amíg hagyja ezeket az eszement félkegyelmű kreténeket tobzódni. :-DDD

Kicsit aggódtam, mi lesz, hogy nincs már Gyurcsány, de ez a Ceausescu-utánzat (tényleg olyan, höhö) meg az agresszív selyemmajom túltesznek rajta...

Előzmény: pirate82 (491244)
pirate82 Creative Commons License 1 napja 0 0 491244

Érdekes amit mondd. Ennyi erővel nem csak a Fideszt kéne betiltani, hanem minden egyes pártot, sőt az egész politikát is. Miről szól ma a politika? Népszerűség, harácsolás. Ja mellesleg valahogy közben vezetjük az országot is.

Egy igazságos világban az európai vezetők nagy része már hűvösön lenne.

Azért megkérdezném Márki-Zay-t hogyan valósul meg a demokrácia meg a jogállamiság egy olyan országban, ahol elkezdünk legális pártokat betiltogatni. Az most teljesen mindegy, hogy milyen vélt vagy valós bűnöket követnek el, azok felderítésére ott vannak a megfelelő szervek. Hogy ezek megfelelően működnek-e, az egy másik kérdés. De nyíltan olyat mondani hogy betiltaná a Fideszt... Nem is emlékszem mikor volt ilyen. Ja megvan! Egy olyan rezsim idején, ami ellen elvileg harcolnak ezek az áldott liberalisták, hogy soha többé ne legyen ilyen. 

Előzmény: Pityuuuu (491243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!