Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Nem tudom mi a sorozat szerinti pontos sztori, de ha betechnikázás, akkor azt pont hogy a legnagyobb titokban csinálják, hogy még a gyanú csírája se legyen meg.
Gondolj bele, ha haza ér a főnök és közli vele a házvezetőmami, hogy itt jártak a gázosok, nem lesz kurva gyanús? Biztos hogy átfésülnék az egész haciendát.
Nem emlékszem már a részletekre és nincs kedvem utána nézni, de valamelyik nyújorki maffiacsalád fejének az autóját technikázta be az FBI. A fazon szerette azt az autót, mindig azzal utazott, sok megbeszélést tartottak benne és biztonságosnak gondolták, mert mindig szem előtt volt. Egy jaguárról volt szó egyébként. Az FBI beszerzett egy ugyan olyan autót és azon addig gyakorlatoztak, amíg tökélyre nem fejlesztették a gyorsaságukat, meg úgy eleve az egész műveletet. Hónapokig tervezték az akciót és vártak a megfelelő pillanatra, amikor végre szervizbe került az autó. Aznap éjjel betörtek a szervizbe és a legnagyobb csendben elvégezték a melót. Soha senki nem gondolta volna, hogy bármi bekerült az autóba, mert senki gyanús nem ment a közelébe. Rengeteg hasznos infó jött abból az autóból utána. És mindenféle leértékelés nélkül, de ez csak az FBI, nem valami titkosszolgálat, vagy speciális űberkommandótitkosakciócsoport.
Még a The Sopranos-ba is betörnek a főnökhöz és titokban, feltűnés nélkül helyezik el a poloskát. Mert azok az emberek akiket lehallgatnak, kibaszott paranoiásak és minden gyanús lehet nekik.
Ha ezt meglépik, akkor semmilyen állami vagyon, sehol sincs biztonságban. A pénzügyi világ alapjait forgatják ki a sarkaiból. Olyan ez, mintha itthon mondjuk a Telekom rátenné a kezét a pógárok banxámláira és einstandolná a zemberek pénzét. Annak is kb annyi joga lenne rá, mint az EU-nak ezt meglépni.
Amúgy meg szerintem tisztában vannak vele, csak ugyi az EU-nak elfogyott a zsetonja, és most már megint "más pénzéből akarnak kifogyni" a kommunisták. De hogy a ruszkik mit fognak erre lépni, az kiszámíthatatlan, gondolom ráborítják a vadeget is az EU-ra. És akkor még mindig ott a kérdés, hogy az USA mit fog lépni egy ilyen, mindent megrengető lépésre. No és Kína-India-Japán, akik egyelőre egy szó nélkül csak pislognak a háttérben?
Egészen pontosan az van, hogy a devizatartalék országhatárokon kívül parkoltatása, nemzetközi szerződésekbe foglalt kötelezettség, kívéve ha az aranyban van, mert ekkor már tárolható a nemzethatárokon belül. ..és most tessenek elgondolkodni azon, hogy ennek a témának már a mérlegelése is miféle következményekkel fog járni?
Az orosz vagyon ugyi Belgiumban van, azok próbáltak is tiltakozni kézzel-lábbal, de amilyen puhapöcsű macskajanik, pikk-pakk leugatta őket az EU, hogy ha nem állnak be a sorba, akkor csúnyán ráfaragnak.
"Hát jó" -- mondta Belgium, és meghunyászkodott. Végül is azok a politikusok nem fognak pórul járni, majd megvonják a vállukat és visszavonulnak valami trópusi szigetre. Oszt majd valaki (értsd: mezei halandók) kifizetik jól a zsetont, visszapótolják kamatostul.
Mellesleg a gatyámat tenném rá, hogy az ukik kétszámjeggyel leírható százalékot osztanak vissza ezekből a pénzekből az EU döntéshozóinak.
Ja és úgy, hogy egyébként az eu vett fel egy hitelt, amit egy az egyben odaadott az ukrájáknak. Annak a hitelnek a fedezete ez az orosz vagyon és annak kamatai. Tehát ha most azt a vagyont odaadják, a nyakunkon marad a hitel is fedezet nélkül. Ami a háború végén amikor majd vissza kell adni, akkor is a nyakunkon marad.
De amúgy egy ilyen lépés alapjaiban rengetné meg a banki világba vetett bizalmat is, svájc konkrétan ehhez nem járul hozzá, be is zárhatnák az országukat egy ilyen lépés után. Nem lesz ebből semmi szerintem, mert még a zsidók a tökükre lépnek ennek az idióta bandának, hogy ezt nem tehetik meg, mert döntenek vele mindent.
Ne is mondd, folyamatosan tolja a képembe kéretlenül a balos véleményvezéreket, magyar petyát és sleppjét. Egyiket letiltom már ott a másik. Érdekes soha egyetlen jobbos politikust nem dob az idővonalba.
Amerikában Trump óta be is vallották, hogy kézivezérléssel eltitkolták a jobbos híreket és bidenék utasítására nem jelentek meg őket lejárató cikkek, hírek hiába az igazat írták. Ott utólag már bevallották, itt európában még ezt sunnyogva megtehetik.
Nem tudom, lehet-e érezni ennek az "orosz vagyon elkobzása" nevezetű elmebajnak az abszurditását és komolyságát.
Minden ország valahol külföldön parkoltatja a tartalékait, mert hogy ugyi ez követelmény, hogy ha bármi belpolitikai gebax beüt, ne lopja el a puccsot végrehajtó az állam vagyonát. Erre a megőrző feladatra vannak aztán százszor kipróbált és megbízható társaságok, akikre rá lehet taksálni egy ilyen horderejű feladatot.
Ezek a kerge EU-s xarháziak most azt szeretnék elérni, hogy a két féllel háborúban nem álló, semmiféle bírósági vagy ítélkező-végrehajtó szerepkörrel fel nem ruházott gittegylet rátegye a kezét pár százmilliárdnyi zsetonra, és azt átküldje Ukrajnába, ahol azt a korábbiakhoz hasonlóan ellenőrizetlenül, mindenféle kontroll és elszámolási kötelezettség nélkül aztán elherdálhatják Zelenszkij és társai. Mindezt úgy, hogy erről az égvilágon semmiféle bíróság nem rendelkezett.
Én tátott szájjal figyelem, hogy sikerül-e keresztülvinni nekik.
Ha igen, akkor az azt jelenti, hogy SEHOL sincs biztonságban az államok tartaléka, ez a bagázs bármikor ráteheti a kezét csak azért, mert nem tetszik nekik az illető állam berendezkedése, vagy a vezetőjének a pofája.
Kibaszott vegánok és woke idióták. Érdekes amikor a pride ment, telipofával kiabálta az összes, hogy ha zavar nem kell odanézni, meg nem kell odamenni. Most meg hadjáratot indítanak egy malac sütő ellen, mert őket zavarja a látvány. Hát anyátokat azt.
Hát ha a házvezinő ennyire nem önjáró, akkor kellett volna vele hagyni valakit, aki képes vigyázni a terepre, az nem lehet, hogy pár névtelen akárki egyedül, felügyelet nélkül besétál a fődrogbáró úr rezidenciájára, oszt matat a szerverszobában...
Elkezdtem nézni anno a Homelandet, de valamiért abbahagytam.
Valószínűleg hasonló ostobaság hegyeket hordtak össze, vagy túl sok volt a jóemberkedő monológozás, esetleg túltolták az értelmetlen, öncélú erőszakot. Inkább tán ez utóbbi. Észbontó ez az ego- és erőszak fétis Amerikában. AZ nekik teljesen rendben van, hogy ha nem tetszik valami, akkor beküldenek pár agymosott tömeggyilkost a tetszőleges idegen országba, hogy azok ott merényeljenek meg valakit, esetleg öljenek halomra pár embert. Semmi gond, emberélet nem számít, más emberek, országok, népek jogai nem léteznek, szabad a rablás, nekik mindent lehet. A szemük sem rebben. Közben meg tényleges tömeggyilkosokat emelnek a magasba, mintha az lenne a kiválóság netovábbja, és nem csak random szuperhősöket, hanem kvázi bűnöző típusú gengszterekből kreálnak hősöket. BETEG.
Ja, és ez nem csak a jenki filmekből jön le, hanem a közösségi médiából, és az amerikaiak teljesen általános megnyilatkozásaiból is. Nagyon gáz.
Most éppen a fő-fő-fő kartell drogbáró rezidenciájába mennek be a nagyontitkos ügynökök, hogy valamit telepítsenek.
Csak a házvezetőnő van otthon. Na persze :-DDD
Azt mondták neki, hogy "a gázos cég kompjuterei szivárgást észleltek a házban" (a kompjuterei? ezt így hogy???), és amíg kivizsgálják, addig ő menjen ki, a saját biztonsága érdekében. No, asszem itt dobta le a zagyam a láncot... :-D
Ma kiválasztottam a karácsonyfámat, csinos, 180 centis kis nordmann fenyő lett, 9 ezerbe fog kerülni, meg egy ezres ha befaragtatom a talpába...
Körösztanyámat is körbehordoztam a városban, megejtette a karácsonyi nagybevásárlását. Elvittem ebbe a Magnetic nevű műintézménybe is, még soha nem járt ott, pedig ő az a minden lében két kanál, akinek mindig elsőként kellett meglátogatni minden új helyet, és neki kellett a legtöbbet tudni mindenről és mindenkiről. Hát olyan örömmel vásárolt össze minden xart, hogy csak pislogtam.
Én még friss kenyeret meg a karácsonyi vacsorához valókat fogom megvenni 22-én, oszt jóvilág. Már a szilveszteri virsli is a hűtőben van, de húst majd frissen akarok venni. Még jön 22-én a takinéni, körbenyálazza a kecót, oszt januárig leülök mint az öreg iszapszemű rája...
Van egy ilyen szipi-szupi, csili-vili akksitöltőm, aminek az egyik kijelzőjén lehet kapcsolgatni az akksiban lévő feszültség, az akksi töltöttségi állapota %-ban és valami "alternator check" üzemmód között. Lehet hogy ez az "alternator check" lenne a generátor töltésének kijelzése? Ezt még nem olvastam el a manuáléban.
Amúgy elég jó kis töltő, akkora hogy tehenet is lehetne vele bikázni, tud gyorstőtteni meg normál tőtteni meg indítani is, meg válogatni mindenféle akksi fajták között. Minden kábele brutál vastag, van vagy öt kiló, és hangosan zümmög.
Én végre rászántam magamat, hogy megnézzem a tavalyi Sógunt. Ünnepi szabadság alatt megteszem. A jutyúb dobott fel nemrég shortokat belőle, azok tetszettek, na mondom, akkor nézzük.
Hát a Zalalövőn lévő kb 4 tisztességes ember egyike az autóboltos fickó, az szerintem akkor is kicserélné az akksimat, ha úgy mennék oda, hogy "becsszóra itt vettem 10 éve, sosevótbaja, de a számla sajnos nincs meg"...
Most kitróbálom, nem zárom be a kocsit, oszt 48 óra múlva megint rámérek.
Mondjuk egy hosszabb út után is rá kellene mérni, hogy vajon mennyire tartotta feltöltve a generátor. A múltkor néztem egy ilyent, akkor Budapestről hazatérve, másnap reggel 86%-os volt...
Persze egy komplett autóvellanyász kivizsgálás lenne jó, töltés méréssel, meg úgy hogy megnézi, fogyaszt-e valami álló helyibe', de erre most itt nincs lehetőségem...
Nekem is volt ilyen 1 éves akkum az egyik s40-ben, állandóan valami hülye hibajelzések abs, kipörgésgátló, faszomtudja, visszamentem a kereskedőhöz akitől vettem az akkut, elővett valami fost, rárakta, azt mondta az akku tökéletes. Mondom, a kurvaanyád az tökéletes, vettem egy másikat, beleraktam meggyógyult.
Szerintem a The Americans című sorozatnak is voltak tanácsadóik. De az biztos hogy nagyon áttaulmányozták a KGB amerikai tevékenységét a hidegháborús érában, mert az is nagyon hűen próbálja bemutatni a működésüket. Nekem az is nagyon tetszett.
Szerintetek az S60 és a V70 első lámpái csereszabatosak?
A helyzet az, hogy megint nincs olyan alkatrész, ami nekem kéne.
Ez a gyári xenonos lámpa, itthon ritka. 2 helyet hívtam fel, mindkettő majd visszaszól, de nem sok esélyt jósoltak. Külföldről lenne, nem nagy az ár difi. Itthon ha lenne, 80 ezer körül mozognak. Kint 60-100 plusz szállítás. Állapottól függően. Vagy van még az az opció, hogy külön megveszem azt az elektronikát, meg a szintező motort, amik megmakkantak nálam és azt cserélem. Mert egyébként magának a lámpatestnek nincsen baja. De ha az S60 lámpája is jó lenne, akkor nagyobb a merítés.