Keresés

Részletes keresés

pirate82 Creative Commons License most 0 0 493389

Én már csak azt nem értem ebből a képletből Sanyám, ha ez ilyen jó buli, akkor hol van a teslád? ;)

Előzmény: Alex Raps (493380)
fargo Creative Commons License 15 perce 0 0 493388

Én még mindig küzdök a könyvelőmmel, mert nem igazán megy bele, hogy útnyilvántartással számoljam el a havi benyámat, csak ha fizetek cégautó adót is. Ez utóbbi a Volvora havi 97 ezer. Aszongya egyszerűbb, ha vállalkozói kivétként leadózom. Szerintem nem, de hajthatatlan. Be kell mennem a NAV-hoz egy állásfoglalást kérni. Faxom...

Előzmény: czimbi (493385)
fargo Creative Commons License 15 perce 0 0 493387

Európai Unió:

"Változtatásra szorul az amerikai béketerv"

Követeljük, hogy:

-- Amerika deklarálja, hogy a háborút Ukrajna nyerte!

Ennek megfelelően:

-- Az oroszok menjenek a pichába vissza Oroszországba, kérdés, kérdezés nélkül!

-- Az oroszok összes külföldön zárolt vagyonát adják át Ukrajnának Zelenszkijnek!

-- Az EU országok GDP-jük 40%-át utalják át Ukrajnának újjáépítésre, segélyre és aranyból öntött klotyókra! 

-- Az átutalt összegek 10%-át küldhetik közvetlenül Ursulának is.

-- Aki megkérdezi hogy mihez kezd Ukrajna a nekik küldött pénzzel, az mind náci, vonják meg minden jogát és rekesszék ki a Naprendszerből is!

-- Putyin dögöljön meg!

-- Az összes orosz dögöljön meg!

-- Mindenki dögöljön meg!

Komolyan vicc, amit az EU művel :-DDD

Alex Raps Creative Commons License 30 perce 0 0 493386

A 960 mennyit is fogyaszt? :D

Előzmény: czimbi (493385)
czimbi Creative Commons License 30 perce 0 0 493385

Miért nem te vagy a könyvelőm??? :-))

Höhh, gondolj bele, a munkaadóm is ilyeneket javasol, sőt, még merészebbet, járjak be vonattal (az meg egy napra 1100 Ft, a töltés költségétől is kedvezőbb. Csak hát ott van az a fránya lustaság és kényelem faktor. 

Előzmény: Alex Raps (493384)
Alex Raps Creative Commons License 45 perce 0 0 493384

Azt kell csinálni, hogy a 960-ra kell írni a költségtérítést és a villanyvassal kell bejárni. Hidd el nekem hogy senkinek sem fog feltűnni. :D

Előzmény: czimbi (493383)
czimbi Creative Commons License 45 perce 0 0 493383

Hiába na, jó egy precíz könyvelő haver! :-) Jó a kalkulátor, az általad figyelembe vett napok száma is közel áll a gyakorlati értékhez, inkább egy két héttel kevesebb. A 480-as (most már három hónapja) mért fogyasztása 6,3-6,7 l között mozog. Ami nálam kicsit (jó irányban) torzít, az az, hogy az üa. költségemet térítik, ezért nem sietek semmivel. A kopás és szervizelés ktg-ei viszont rámesnek.  

Robbanómotor hatékonysága az ugyi az egyik legrosszabb, tudjuk, hogy az energia nagy része hővé alakul, viszont épp ezért szuperjó a benzinesek fűtése! Ez bizony jól is esik a késő őszi téli reggeleken ;-)).  

Alex Raps Creative Commons License 1 órája 0 0 493382

Akarommondani' módosítsd az éves futásteljesítményt 30 ekm-re. A többi számadat már ebből van kiszámolva. Először 35 eKm-rel terveztem aztán ez sajnos bent is maradt a szövegben.

Alex Raps Creative Commons License 1,5 órája 0 0 493381

A munkanapok száma éves átlagban 252 és ebből levontam a 30 nap szabadságot. A kimutatás így is túl steril, hiszen nem csak munkába fogsz vele járni, hanem lesznek a munkábajárással egybekötött egyéb kilométereid is amelyek még hatékonyabbá fogják tenni a költségvállalásodat. Viszont most a kilométerekkel szándékosan alultervezünk csakis azért, hogy a létező legmagasabb havi költséget mutassuk ki. Depi ilyenkor rulez, mert később nem lesz csalódás. :)

Alex Raps Creative Commons License 1,5 órája 0 0 493380

Katt: https://www.tesla.com/hu_hu/model3/design#overview -> itt válaszd ki a legolcsóbb verziót, majd kattints a "Pénzügyi feltételek és megtakarítások szerkesztése" linkre. Módosítsd az éves km-t ~35000-re (131 km*222 nap=29082 km) majd a következő lépés legyen a pipa "A becsült üzemanyag-megtakarítás -> Testreszabás. Itt mint látható a benzines autó hatékonysága* 6,4 liter (nekem ez a fogyasztás bőségesen megfelel, így bent hagytam). Ezt módosítsd arra az általad mért fogyasztásra ami a jelenlegi munkába járós vasadra jellemző, majd állitsd be az Auchan 95 benzin árát ami jelenleg 555 Ft {ezt most azért csináljuk mert az Auchan az egyik legolcsóbb kút és úgy akarunk tervezni, hogy abba a legszarrágóbb olvasó se tudjon belekötni :)}, majd az elektromos áram díját módosítsd meg a 70 Ft/kWh-ra (mert felültervezni így életszerű). Aztán a bal felül visszanyílra kattintsd és az így kapott minusz összeget szorozd ki 36 hónapra. Azért ennyire, mert a lízinged is 36 hónap lesz (amit ugye ugyanitt már korábban beállítottál?). Nos. A számok beszédesek. Azt ne felejtsd el hogy mivel ez lízing ezért a havi bérleti díjra rá kell szorozni a 27% áfát és ezért a ktg. 162564 Ft/hó (-80608 Ft az üza megtakarítás).

...és ezt nem azért mutattam meg, mert mindenáron egy Teslában szeretnélek látni (ugye érted Kopiteki?), hanem csak azért, mert ezen a honlapon találtam ennyire tényszerűre szabott tervezőt. Ahogy én ezt látom csak az üzemanyag megtakarításon 5-6 éven belül megjön a jármű bekerülési ára. ...és hat év után mennyi is lesz kb. benne? Talán 200 eKm? 

Aztán ha van egy jó napelemes pályázat, amire esetleg beneveznél akkor ez a tervezés lehetne ennél sokkal jobb is. 

Persze akkor lenne igazán jó ez a tervező, ha lehetne zárt végű lízingmódozatot beállítani**, de sajnos ilyen itt most nincsen. 

*Köze nincs a hatékonysághoz, de most ebbe ne menjünk bele. Értyük' hogy mit akar a hülye amerikai - ugye Törpöm?.

**A zárt végű lízing esetében nincs maradványérték és ezért a havi bérleti díj is magasabb összegű.

Előzmény: czimbi (493378)
Ubulaköbön Creative Commons License 2 órája 0 0 493379

Új autót cégesen vesznek többnyire. Csak az adókon spórolsz 600e-1millát évente, 30e km éves futás esetén az üzemanyagon még körülményektől függően akár egy másik millát.

Előzmény: czimbi (493378)
czimbi Creative Commons License 3 órája 0 0 493378

Ha tisztán csak észérvekre hallgatnék, talán! ;-) De kalkuláljunk, 14 guriga, az bizony csak sok sok km után térül meg, ha üzleti célra veszed a vasat. Nekem munkábajárásra lenne "ideális", tehát ki lenne használva rendesen, napi 131 km. Használtan már más kérdés..., közlekedőedénynek persze! :-))

Minden egyébnek meg ott a Volvo, abból is a veteránkorú, a fordkorszak óta bajban lennék, ha választani kellene! (Dec. elején viszem egy debreceni autókárpitoshoz a 480-as sofőrülését, megérdemel egy teljes felújítást 30 év után. Három évtized és még mindig fut a vas, extra hibák és gondok nélkül! A maiak hol lesznek 15 év után?)   

Előzmény: Alex Raps (493377)
Alex Raps Creative Commons License 3 órája 0 0 493377

Dehogynem. :)

Előzmény: czimbi (493376)
czimbi Creative Commons License 4 órája 0 0 493376

Egy vellanyautós cikket olvastam minap, ezek a kiskínaiak a szegedi byd-jükkel nagyot fognak Európában durrantani, az árban legalábbis verhetetlenek lesznek... 10-14 millió között adnak egy elég jó paraméterekkel rendelkező vasat, a jótállásaik is nagyvonalúak. Figyeljünk 2026 második felére, mikor indul a forgalmazás! No nem mintha ilyet szeretnék venni :-)).

pirate82 Creative Commons License 6 órája 0 0 493375

Nem, az sárkány. :D

Előzmény: inrock (493368)
pirate82 Creative Commons License 6 órája 0 0 493374

Ezt a ki.aszott variálást. Na ezt figyeld:

Közlekedési Múzeum

Székhely: 4025 Debrecen, Széchenyi utca 31.

Cím: 1072 Budapest, Rákóczi út 42. (iroda)

És természetesen legalul, az időszaki kiállítás címe alatt mintegy csak úgy mellékesen megemlítve:

Cím: 1087 Budapest, Kőbányai út 24-28

Nyilván ha egy múzeum címét, elérhetőségét, megközelíthetőségét keresem, akkor a legelső információ amire szükségem lehet az a székhely címe, majd utána az irodáé és csak azután a valódi cím... Zsenik!

Előzmény: fargo (493363)
fargo Creative Commons License 7 órája 0 0 493373

Nekem elvileg bármi is jó, ha már combat, ezért várok ki utolsónak, ne hozzám igazodjon a banda...

Előzmény: Alex Raps (493372)
Alex Raps Creative Commons License 8 órája 0 0 493372

Még pár nap és én is tudok nyilatkozni. Minden hónap 25-ig kapom meg a vezénylést, de egyelőre sajnos még ez van:

Előzmény: 8Törp reload (493371)
8Törp reload Creative Commons License 10 órája 0 0 493371

Nov 29 Szombat: 8T (+1) Kopi

Dec 6 Szombat: 8T (+1) Kopi, pirate +1

Dec 13 Szombat: 8T (+1) Kopi, pirate +1

Dec 20 Szombat: 8T (+1), inrock, pirate +1

Dec 27 Szombat: 8T (+1), inrock, pirate +1

Jan 3 Szombat: 8T (+1), pirate +1

Jan 10 Szombat: 8T (+1), pirate +1

Evéskezdés: 14 óra

(ez az időpont csak tárgyalási alap kérem az egyéb kívánalmakat ide írni)

8Törp reload Creative Commons License 10 órája 0 0 493370

Az evés kezdőidőpontját beszéljétek meg, az is a nép akarata szerint fog lenni tudni.

Előzmény: fargo (493347)
8Törp reload Creative Commons License 10 órája 0 0 493369

A tervezett hely a budapesti Sanghajban van, ami a Kőbánya alsó vasútállomáshoz van közel.

Általában sok ott a kocsi, a kínaiak annyian vannak, mint az oroszok, talán többen is, de a környéken, saroknyi távon belül szokott hely lenni.

Nem fizetős az övezet.

Amikor már látszik, hogy melyik nap lesz a nyerő, akkor megcsinálom az asztalfoglalást és akkor kiteszem a térképet is, raja a nagy piros X-szel.

Előtte nem érdemes, mert átrakódhat a helyszín, ha nem egyezik majd a kívánt dátummal.

Előzmény: kopiteki (493358)
inrock Creative Commons License 10 órája 0 0 493368

Boszorkány? Hozod az anyósodat????? :D

Előzmény: pirate82 (493356)
kopiteki Creative Commons License 11 órája 0 0 493367

Vagy a szentendrei Skanzen... Skanzen Skanzen. :o))))

Előzmény: fargo (493365)
Pityuuuu Creative Commons License 11 órája 0 0 493366

Remélem borítják a kártyavárat hamarosan. Csütörtökig kapott haladék Zselé, hogy válaszoljon az ajánlatra. Szerintem addig még elbeszélgetnek vele mások is. Főleg ha borulni látszik a domino akkor, hogyha visszautasít mindent. Ha a vesztüket érzik az eus vezetők is, akkor lehet gyorsan rábeszélik Zselét, hogy fogadja el, csak kuss legyen róluk. Ilyenkor hirtelen meg tud szakadni a nagy barátság.

Előzmény: fargo (493354)
fargo Creative Commons License 11 órája 0 0 493365

A Skanzen Zalaegerszegen? Az kafa, nem? :-D

Előzmény: Alex Raps (493364)
Alex Raps Creative Commons License 11 órája 0 0 493364

Csak hülyéskedtem. Nekem tök mindegy hogy melyikbe megyünk. :) 

Előzmény: pirate82 (493361)
fargo Creative Commons License 12 órája 0 0 493363

Az nem Debrecenbe költözött? :-D

Előzmény: pirate82 (493361)
fargo Creative Commons License 12 órája 0 0 493362

Há' nem t'om, szívem szerint valami punximuzejumba mennék, de jó lesz a 6történeti is... :-D

Előzmény: pirate82 (493359)
pirate82 Creative Commons License 12 órája 0 0 493361

Mondjuk a Közlekedési jobban passzolna a csoporthoz nem? :)

Előzmény: Alex Raps (493360)
Alex Raps Creative Commons License 12 órája 0 0 493360

A 6történetibe. :D

Előzmény: pirate82 (493359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!