Keresés

Részletes keresés

Ubulaköbön Creative Commons License 4 órája 0 0 493878

Smink nélkül fiatalon is másképp nézett volna ki. Nincs vele semmi baj. 

Előzmény: Pityuuuu (493875)
Alex Raps Creative Commons License 5 órája 0 0 493877

Idővel

Előzmény: Alex Raps (493876)
Alex Raps Creative Commons License 5 órája 0 0 493876

Igővel mind megöregszünk. Még a szép nők is. :)

Előzmény: Pityuuuu (493875)
Pityuuuu Creative Commons License 6 órája 0 0 493875

Na és Pamela Anderson? Épp valamelyik nap jött szembe ez a cikk, hát szinte ijesztő a nő. Nem is hasonlít korábbi önmagára.

Előzmény: fargo (493874)
fargo Creative Commons License 10 órája 0 0 493874

Há'bonyek!

A Nikolkidmen meg hogy néz már ki! Totál eltorzult az egész feje, annyit plasztikáztatott. Pedig milyen kis cuki pucuka vót... ööö... negyven évvel ezelőtt :-D

fargo Creative Commons License 10 órája 0 0 493873

Amit írtál, az a kevés számú és egyoldalú rossz tapasztalat alapján történő egy kalap alá vétele egy nagy csomó embernek. Általánosítás. 

Nem törhetsz pálcát egyöntetűen mindenki felett néhány ork viselkedése alapján.

Előzmény: pirate82 (493872)
pirate82 Creative Commons License 14 órája 0 0 493872

"Ha tudjuk, hogy évszázadok óta nem képesek beilleszkedni, hanem ragaszkodnak a saját (évezredes) életmódjukhoz, akkor abból kell kiindulni."

Nem szeretnék egy szeméttelepből és a mély igénytelenségből kiindulni és tolerálni sem. Mint ahogy a keresztény alapokon nyugvó országomban, semmilyen más, a megszokottól eltérő kultúra által sem szeretnék elnyomva lenni.

Vannak szabályok, amik mindenkire vonatkoznak, különösen az együttélésre. Ez rám is vonatkozik, nekem is be kell tartani és mindenki mástól is elvárom, azt folyamatosan megszegni, majd bebújni amögé hogy "de nekem ez a kultúrám", csak duma. Az nem kultúra, hogy mindenki mást zavarsz a környezetedben és nem vagy hajlandó normálisan viselkedni.

"Mert ha 600 évig nem ment, akkor most sem fog, és ha erőltetjük, az csak ellenállást fog szülni."

De lehetne erőltetni, mint ahogy erőltettek mindent a kommunizmus évei alatt. Én nem mondom hogy az jó volt, de akkor nem volt kérdés, hogy azt csinálja mindenki, amit mondanak, mert mindenki egyenlően volt megbotozva, aki nem lépett egyszerre. És miután ez megszűnt érdekes módon a társadalom többsége, képes volt valamiféle normális, munkával megteremtett életet összerakni magának. De mondok mást. A II. VH. után itt a legtöbb embernek nem maradt semmije. Nem mindenki vált földönfutóvá, de mondjuk pont a debreceni nagyszüleim, igen jó módból zuhantak végül a majdnem nincstelenségbe. Az a korosztály végül szakmát tanult, megkereste a lehetőségeket, dolgozni ment, felépített egy életet, gyermekeket nevelt ezeknek az embereknek a leszármazottai vagyunk és ezért indulhattam én tiszta ruhában az iskolába tanulni, volt étel az asztalon, volt fűtés télen. Ezt csak azért mondom, mert sokan azzal hárítanak, hogy a mostani cigányok kevesebb lehetőséghez jutnak hozzá, nem hogy tanulni, hanem még étel sincs, meg villany az otthonaikban. És ez igaz is sajnos. De erről miért én tehetek? Az én őseim megdolgoztak azért, hogy nekem legyen. És csak azért mondom ezt a háború utáni időket, hogy gyakorlatilag mindenki ugyan onnan indult, a szinte nulláról. És most nézd meg, milyen állapotban vannak, a túlnyomó többségen, cigányok által lakott települések. Elnézést, de az én családomat sem finanszírozta senki. 

"...hanem arra, hogy meg kell hagyni a saját vezetőiket, fel kell karolni a (törvényekkel párhuzamban lévő) önrendelkezésüket, támogatni a hagyományőrző törekvéseiket. Ki kell emelni a párbeszédre hajlamos és képes vezetőiket és lovat adni alájuk."

Ez mind megtörtént, többször is és folyamatosan, sok száz millió forinttal támogatva a felzárkóztatásukat. A vezetőik többsége élősködik rajtuk, a pénzek eltűnnek, ha bármi fel is épül, az az enyészeté, vagy szétverik, ellopják, lelakják. Az egyetlen akiről tudok, hogy komoly változást ért el, az Cserdi, hajdani cigány polgármestere Bogdán László. Lejáratták, majd öngyilkos is lett a hivatalos történet szerint. Azóta Cserdiről sem hallani. A hagyományaik sincsenek elnyomva, értékelve van a zenéjük, egyéb képzőművészetük, konyhájuk. Természetesen ők is az ország része.

"Ne essünk tévedésbe, semmivel sem alávalóbb emberek, mint bárki más. Pont ugyanolyan arányban vannak közöttük zsenik mint szélhámosok. Én kevesebbre tartom a faluban lebzselő, Audival szaladgáló, semmihez sem értő, de legalább nagypofájó HMCS-ket, mint az amúgy szorgalmas és segítőkész egyetlen roma családját a falunak.

Ha nem akarjuk hogy vérontásba torkolljon a történet, akkor kezelni kell."

Ebben teljesen egyetértünk, annyi kitétellel, hogy nehogymár énnekem kelljen félnem attól, hogy egy kisebbség amelyiknek a túlnyomó része nem képes viselkedni, azzal nekem vérontásba kelljen keverednem? Milyen alapon? Rendesen kell viselkedni és akkor nincs feszültség köztünk.

Más, a hazánkban évszázadok óta élő kisebbségekkel vajon miért nincs feszültségünk? Meg kell vizsgálni, hogy ott miért működik a dolog. Nem nekem kell tolerálni azt, ami eltér a társadalmi normáktól.

Előzmény: fargo (493844)
Ubulaköbön Creative Commons License 15 órája 0 0 493871

Háát, azért én már megjártam néhányszor a Hungaroringet, Szlovákiaringet, Kakucsot, egy 350 lóerő körüli 1200 kilós hátsókerekes autóval, amiben se abs se semmi hárombetűs izé nincs, szóval azért annyira nem vagyok izzadós, de egyébként az a totoja bőven elég közútra, ennél nem is kéne erősebbet kiengedni.

Előzmény: fargo (493854)
pirate82 Creative Commons License 15 órája 0 0 493870

Drága nekik behozni. :DD

Egyébként kint volt néhány jófajta BYD. A drágábbak, amiket ritkábban látni.

Előzmény: kopiteki (493846)
pirate82 Creative Commons License 15 órája 0 0 493869

Köszönöm. Kedvelem ezt az autót, a gyűjteményem része lenne. :)

Előzmény: kopiteki (493841)
fargo Creative Commons License 15 órája 0 0 493868

a halakat? :-D

Előzmény: kopiteki (493867)
kopiteki Creative Commons License 16 órája 0 0 493867

Én is ma fentem meg őket...

Előzmény: Alex Raps (493866)
Alex Raps Creative Commons License 16 órája 0 0 493866

Jó éles a késem. :D Gyorsan ment. 

Előzmény: kopiteki (493865)
kopiteki Creative Commons License 16 órája 0 0 493865

Hát apám, nem unatkoztál

Előzmény: Alex Raps (493863)
Alex Raps Creative Commons License 16 órája 0 0 493864

Elvileg tilos, gyakorlatilag meg aki kifigyeli a szervek működését annak mindent lehet. :D

Előzmény: kopiteki (493862)
Alex Raps Creative Commons License 16 órája 0 0 493863

Végre volt egy kis időm megpucolni a karácsonyi halászlének valót. Így néz ki 2,5 kg ponty és 2,5 kg szürke harcsa előkészítve:

kopiteki Creative Commons License 17 órája 0 0 493862

Jaaaj, hogy nincs szgk közlekedés a lánchídon...

Előzmény: fargo (493861)
fargo Creative Commons License 17 órája 0 0 493861

Mit, mit? Há' hogy buszban üljön :-D

Előzmény: kopiteki (493860)
kopiteki Creative Commons License 18 órája 0 0 493860

?

Előzmény: Alex Raps (493859)
Alex Raps Creative Commons License 20 órája 0 0 493859

Azt is tudnotok kell, hogy mostanában Pesti oldalról gyakran csavarok át szgk-val a Lánchídon úgy, hogy nincs bírság következménye. :D Megtanultam hogy mit kell előtte kiskubizni. 

Előzmény: Alex Raps (493858)
Alex Raps Creative Commons License 20 órája 0 0 493858

Volt pár amúgy értelmezhetetlennek tűnő kigyorsítás, de nekem ez a sava-borsa. Amikor a busz 35 km/h-val megy az már olyan, mint amikor az Millenium Falcon fénysebességre gyorsít. ..és hát ilyen körölmények közt az ember ki van éhezve a hülyeségre. :D De mondjuk fullban nem nyomtam kretént. Azt csak magamban szoktam.

Itt például egy kollégát dobtam el Kelen garázsból a Batthyány térre és onnan elég agyatlan tempóban húztam aztán haza. Mindezt 27 perc alatt és az átlagos fogyasztás amúgy hamis, mert odafelé utasom volt így relative finomkodtam. :) Kilenc-tíz literes átlag környékét megjárva szoktam utána édesdeden aludni. :D 

Előzmény: fargo (493857)
fargo Creative Commons License 20 órája 0 0 493857

de mindezt napppapis tempóban, ugyi? :-D

Előzmény: Alex Raps (493852)
fargo Creative Commons License 20 órája 0 0 493856

meg nem isss korelyai :-D

Előzmény: fargo (493855)
fargo Creative Commons License 20 órája 0 0 493855

De az nem kínai óttó

Előzmény: kopiteki (493853)
fargo Creative Commons License 20 órája 0 0 493854

Örexik má' ez a Sanya :-D

Előzmény: Ubulaköbön (493851)
kopiteki Creative Commons License 21 órája 0 0 493853

Azéé' ott láttunk 5.8-as S mergát. Feltételezem, hogy abban kicsit nagyobb motor van.

Előzmény: fargo (493847)
Alex Raps Creative Commons License 21 órája 0 0 493852

Úgy azért ne mentem. Utassal nem. Csak egy kis agyatlankodás volt, jobbra-balra kerülés, busz sávozás, majdnem lépremenés, stb. mert ritkán csinálhatok mostanában ilyet.

Előzmény: fargo (493850)
Ubulaköbön Creative Commons License 21 órája 0 0 493851

Annyira azért nem. :)

Előzmény: fargo (493850)
fargo Creative Commons License 21 órája 0 0 493850

Leizzadtál, vagy csak fogytál öt kilót, mire hazaértél? :-D

Előzmény: Ubulaköbön (493848)
fargo Creative Commons License 21 órája 0 0 493849

Nagyon kezd elkopni meg kifáradni a fidesz. Ha most nem is, de 2030-ban le fog járni az idejük. Ez egyébként természetes folyamat, egyszer vége szakad mindennek. A kérdés az, képes lesz-e Orbán megújulni, megújítani a pártját, vagy átveszi az uralmat valami inkompetens bábkormány, akit madzagon fognak rángatni minden irányból.

A kommunikációjuk kifejezetten idegesít már. Feltűnően sokat bénáznak.

Előzmény: Alex Raps (493839)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!