Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Mindenki hurka! Ma is lenyomtam egy délutános műszakot a 21-es számmal hóesésben ABS és ASR* nélkül úgy hogy vonali késést közben nem sikerült abszolválnom**.
* Látszik a műszerfalon balodalt fent narancssárgával világít az ABS hiba
**A Futáron látható zöld mezőben +1,5 az még menetrenden haladást jelenti.
Bringasportban is. 7 grand tour (3 tour, 2 vuelta 1 giro) nyertes Froome még verseny közben is nyomta a pipát, mert orvosi papírja volt az asztmáról. Egyszer a megengedett dupláját találtak a vérében, de azt is kimagyarázták, hogy hát besűrűsödött a vére meg biztos raktározódott és hirtelen most ürült ki a nagy igénybevétel miatt.
Közben érdekeseket lehet olvasni mindenfelé a "régi világ végéről" meg hogy "a sokak által eddig is néha átlépett nemzetközi jog mára senkit sem érdekel". Szép jövőnk lesz már rövid távon is, akkora xartornádó felé tartunk hogy ihaj.
Itt már van vagy 5-6 centi, kutyi rettentően élvezi.
Kicsit jobban, mint én a takarítást utána, ez a kiviharzok-beviharzok, közben hófelhőt húzok magam után, majd kifetrengem magam a szőnyegen kezdetű hakni eléggé sok hóval jár. De annyira élvezi, nincs szívem elvenni az örömét:-D
Tolnak ezek mindent, szerintem aktív korukban is "ügyesen" tolják.
Valami úszó csili-világbajnok csávó cirmogott, hogy az asztma gyócccere így meg úgy. Egy úszó nagykaliber. Asztmás. Hát persze... Simán csak ilyen szerekkel élnek, hogy tágítsák a hörgőiket vagy mittomén. Oszt csodálkoznak, ha 35 évesen leáll a ketyegő...
Hát oké, hogy már nem volt aktív, de azért a sportolói múlt nem múlik el nyomtalanul, ha már nem is edz napi sok órát. De azért ő nem hagyta el magát, megmaradt a fizikuma. A celebségét nem követtem, így az passz.
Megvan már a 25 centi is Gyergyóban, éjszakai -18, -20 fokkal, Karácsony óta tart a rendes tél otthon :-). Délután jöttem haza, hát rendesen havazott Hajduszoboszló és Karcag között, a fő gond azonban, mint mindig, az a néhány autós, aki ilyenkor úgy gondolja, hogy a 40-50 km/h a biztonságos sebesség, akkora sorokat gerjesztenek, hogy az már ijesztő...:-/
Ez a Dudás Miki is milyen fiatalon elment. Nekem senki ne mondja, hogy nem tolnak valami szarokat, amit a dopping tesztek nem mutatnak ki, de a szervezetüket tönkreteszi a pillanatnyi sikerért. Nem ő az első élsportoló aki ilyen fiatalon távozik. 34 éves volt, basszus.
Felétek nem is nagyon ígértek havat. Az ország másik végébe fog érkezni. De ahogy nézem az időképet, óráról órára más. Mediterrán ciklon, változik folyamatosan, nem lehet kiszámolni előre.
No itt az engem érintő baj, hogy Karcag Debrecen között még jó ideig semmi sem lesz, ugyanúgy döngetnek tömött oszlopokban a 40-60 tonnás kormot okádó monstrumok télen nyáron a régi négyesen. 2027-re ígérte LázárJani a Debrecen-Hajdúszoboszló közti 4 sávos gyorsforgalmit, már az is valami, illetve talán idén elkezdődik a Karcag-Püspökladány M4-es építése, ami már Kisújszállásig kész van, dec. 22-én átadták, a forgalomnak. De egyszer csak elkészül ez a szakasz is.
Sokan nem értik, mi ez a gúnyhatár másik oldalán felgyorsult sztráda, híd, viaduktépítési láz, két éve már látványos eredményekkel... A nato szerelvények a gyenge és keskeny vlah utakon hidakon nem tudnak mozogni, a hegyekben aztán végleg semmi esély; csak légiúton építgették eddig a tengerparti bázisaikat, de rájöttek, hogy gyorsítani kell, fosnak az orosz medvétől, a házigazda rományoknak meg már 10 éve barna a gatyájuk. Ja azért az sem semmi, hogy az amerikai támaszpontot őrző román cég alkalmazottai pár éve a jenkik majd minden üzemanyagát ellopta. A hivatalos válasz is balkáni volt, azt nyilatkozták, hogy hát ez egy ilyen náció..., ez igaz is! :-))
Ja igen, tényleg. Nem nagyítottam bele, azt hittem Rédicsig visz Sz.helytől. Így logikus, felviszi őket az M80-ra, majd osztrákban az A2 a vége. Igazából Sz.helynek kéne egy rendes elkerülő körforgók és lámpák nélkül az M86 hosszabbításával az M80-ig. Akkor fellélegezhetne a 86-os teljes hosszában. Meg a sz.helyiekről is lejönne a nagy forgalom.
Szerintem valamit rosszul olvastál. A 86-os nem lett tiltott, sőt kifejezetten benne van a tranzitút-hálózatban. Szóval ne lepődj meg, hogyha holnap pont ugyanannyi kamion lesz rajta.
Itt a térkép, hogy merre lehet a kamionoknak az országon keresztülmenni annak, aki nem rakodik nálunk. Ugyanúgy meglesz a Szombathely-Rédics forgalom. Szlovák, cseh, lengyel, lett, litván, mind erre jár, aki olaszba tart.
Most olvasom, hogy a 86-os útról (is) kitiltották a magyarországi rakodási céllal nem rendelkező kamionokat.
Nem semmi! Gondolom Ausztria felé kell kerülniük, az osztrák sógorok most anyázhatnak rendesen, én meg virulok, mert halálút volt a 86-os Rédics és Szombathely között, akkora kamionforgalom volt rajta, hogy alig lehetett közlekedni, és rengeteg baleset is történt, szinte naponta állt be az egész vagy volt terelés valami karambol miatt. Arra emlékszem hogy a volt nyomda melóhely előtt úgy 10 éve számolták a kamionokat*, és napi 8000 körül adódott akkoriban. (Gondolom azóta ez csak több lett.) Ott dübörögtek el az egyik kolléga háza előtt, az egy dolog, hogy éjjel-nappal iszonyú zajjal és vibrációval járt a forgalom, de a ház is össze-vissza repedezett...
Nagyon kellene az M9-es, M76-os befejezése is.
A 76-ost teljesen áttervezték, totál értelmetlen nyomvonalon viszik.
------------------------------------------------
*Oszt ezzel indokolták az elkerülő építésének szükségességét.
Amúgy majdnem lett egy venezuelai sógornőm, vagy mi. De aztán nem lett, mert szétmentek a zunokaöcsémmal. Mesélt sokat a csaj. Abból az országból igazi xarfészek lett, annak ellenére hogy olyan gazdagok is lehetnének mint mondjuk az Emirátusok vagy Katar.
A nagyhatalmakat leszámítva mindenki szabad préda.
Szerinted a nyugat nem áldozná be mondjuk Litvániát, vagy horribile dictu Magyarországot, annak ellenére hogy NATO tagok vagyunk? A szemük sem rebbenne, az indoklás pedig már régóta borítékolva van. Egy humbug az egész, porhintés.