Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
A holnapi közös ebéden résztvevő keménymag! Érezzétek jól magatokat, aztán várom a beszámolókat! :-) Sajna nem tudunk idén eljutni, betervezett programunk van. Mindig a VOLVO no meg az életfogytig tartó barátság!
Felvásároltak egy zsák know-how-t, az elmúlt időszak autókiállításaira kiözönlött szakújságíró elmondta hogy komoly autókat építenek. Szerintem nincs már arra szükségük hogy átverős videókat készítsenek. Egyszerűen jó autókat csinálnak, nem túlárazva. A jót úgy értem, hogy a mostani időszakhoz képest. A közelében sincs ma már az egykori drága autó szinthez. Ezek szerintem már nem lesznek olyan tartósak mint mondjuk egy százas audi, egy 124-es merci, vagy egy 850-es volvo. Gyakorlatilag mindegyik ugyan az a minőség, csak van ami drágább és van ami kevésbé. Azért megnézel egy mai luxus kínait, simán hozza az S merci kategóriát töredék áron. Az más kérdés, hogy nekem valamiért ez már sok. Túl sok. Nem elegáns és letisztult, hanem túlzás.
A posztok sorozatosan a temu pálmafáról szólnak, de aki figyel az látja a kaszni mozgásából hogy kamu ebben a videóban nem sok van. Illetve csak abban az esetben lehetséges kamuzás, ha az egész CGI.
A Yellowstone-t elkezdtem nézni anno, de aztán pár rész után abbahagytam, akkor és ott éppen nem volt kanalam a szokásos jenki faxméregetéshez és felesleges, öncélú erőszakhoz, meg a kényszeres ego-parádéjukhoz. Oszt azóta sem kezdtem újra, de tervben van valamikorra...
A 'Hell or High Water', vagy mifene volt a címe, viszont tetszett a manustól...
Fargo, mindenkinek ajánlom azokat a film/sorozat alkotásokat, amiben Taylor Sheridan keze benne van. Mást már képtelen vagyok megnézni. Én ezeket a több évados sorozatokat fogyasztottam el tőle az elmúlt pár évben.
Ezt én is utálom, amikor a szakmunka mellé még kereskedelmet is folytatnak. Nyilván így több pénz van benne.
De ezt csinálják a kivitelezők is, autószerelők is. Tisztelet a kivételnek, de a legtöbben haszonnal adják tovább az alkatrészt, nyersanyagot, építőanyagot. Ha meg ezt meg szeretnéd előzni és mondod hogy viszed/veszed az anyagot/alkatrészt, akkor megy a szájhúzás. Akkor még van a "B" terv, hogy mondja meg, milyen alkatrészt szeretne, vagy mivel szeretne dolgozni, én azt beszerzem. Ha erre is megy a szájhúzás és nem vagyok ráutalva, akkor ilyen embereket nem bízok meg munkával.
Ez a lakberendezés hogy működik? Mondom az összeghatárt és abból főz a szaki, vagy ez már a korlátlan kategória?
Némelyik lakberendezőtől kifordul a gyomrom, bonyek. Komolyan, nem tudom mit képzelnek...
Tervez a picha valami közepesen xar konyhát egy új házba.
Elviszi a tervet valami lapszabászathoz, aztán egy asztaloshoz, meg berendel hozzá lámpákat, szanitereket, vasalatokat, háztartási gépeket. Összefésüli a cuccokat egy csomagba, amihez külön-külön árat kér mindenkitől írásban, amit majd benyújt a megrendelőnek. De előtte bejelentkezik mindegyikhez: a lapszabászathoz, az asztaloshoz, a lámpás céghez, a szaniteres-vasalatos céghez meg a gépeket áruló céghez is, és kér tőlük, mindenkitől egyenként 15% jutalékot, amit majd ő kiszámláz nekik. Majd a csomagba gyűjtött árakat átadja a megrendelőnek, és jelzi hogy "projekt menedzsment" címszó alatt tőle is kér 15%-ot az egészre vetítve. De kiszámlázza még természetesen a saját tervezői díját, ahol szintén jó vaskosan fog a ceruzája, legalábbis ahhoz képest, hogy sikerült neki megtervezni szép, unalmas, unásig használt szürkékből összegányolt, szabvány kocka alakú konyhabútorokat.
Oszt csodálkozik, hogy miért nem versenyképesek az árai.
Ész megáll némely embernek a kapzsiságán meg a bődületes méretű arcán...
Felvetettem neki, hogy mi lenne, ha megtanulna rendesen bútort tervezni, elkérné a normális tervezési díját, és nem élősködne a többiek biznicén. Megsértődött. Mert hogy akkor miből vesz jövőre új Audi Q5-öst.
A "terv", amit leadott, hogy abból kalkuláljon neki mindenki, totál használhatatlan és átgondolatlan volt...
Gonosz vagyok ma, megint eljátszottam, hogy úgy hívtam fel valami lakberendező csajszit, hogy a háttérben dübörgött az űrhajózós "station noise". Tök meg volt hatódva, hogy utazás közben is foglalkozok vele. Mindaddig míg el nem kezdtek lőni... :-DDD