Keresés

Részletes keresés

pirate82 Creative Commons License 6 órája 0 0 479382

Nem is ezt mondtam, hanem hogy az általad említett lényeges bevételi forrás mint olyan, az nem kerül hozzájuk, sok esetben, mert már eladták azokat másnak.

Gondolom jó hülyén határozott idejű szerződéseket kötöttek így nem tudják felbontani azokat, hogy vissza emeljék ezt a bevételi forrást.

Előzmény: Alex Raps (479381)
Alex Raps Creative Commons License 10 órája 0 0 479381

Ez sem a kormányokon múlik, hanem azokon az önkormányzatokon akik minket képviselnek. 

Előzmény: pirate82 (479378)
puki33 Creative Commons License 20 órája 0 0 479380

csak egy kis Volvo :)

 

egy C40 Recharge Twin-el toltam egy 2x1250km-es roadtrip-et megvizslatni hogy mennyire elheto manapsag a villanyatuegy ilyen kiruccanasra.

Azt kell mondjam hogy teljesen rendben volt.

 

Korabban ugyanazet a tavot V90 PHEV-emmel 12 ora alatt abszolvaltam, 10:30 vezetes, 1:30 szunet 

 

Most a duplamotoros C40-el (ami amugy tok folosleges, az egymotoros verzio is pont jo, sot jobb) osszesen 15:30 volt, 12ora vezetes (ugye itt 120-al ajanlott menni... de azert neha odalpetem neki) 3:30 toltes.

 

A kinti tolto infrastruktura hibatlan, semmi fennakadas nem volt.

 

Majd irok rola bovebb beszamolot, megosztom itt is.

 

Tovabbi kellemest.

pirate82 Creative Commons License 20 órája 0 0 479379

"Budapesten a kormány szerintem törődik a választóival. Az ellenzék nem törődik a saját választóival ott, tekintve hogy BP-n a választók java része, ugyi tudjuk, ellenzéki. Volt valamikor. Hát őket xopatja az ellenzéki városvezetés, de velük törődjön is csak a Karigeri, felőlem megrohadhatnak cipőben -- miután rendszeresen másznak bele a vidéki szavazókba, elmondva azokat mindennek. Csodálkoznak hogy ezek után lexarják őket? Xopjanak lovat :-DDD"

 

Ez nem jó hozzáállás fargo!

Sokat hallgatom mostanában a hírFM-et az ugye kő fideszes propahanta. Szeretem a palávert hallgatni az autóban. És ott is ezt a hozzáállást látom. Mindenki rohadjon meg, aki nem fideszes... 

Hát amin ma visítva felröhögtem, hogy a Borkai ugye újra indul. De nem fideszes színekben. Azt a savazást amit az kapott... 

Pedig amikor lebukott, de még fideszes volt, akkor hogy kiálltak a hallgatók mellette. Most hogy nem fideszes, most nagyon rossz ember lett.

Ez nem jó. Ez nem normális hozzáállás szerintem. Egy hajóban csücsülünk. Legyen az közös érdek, hogy azt szeretnénk, hogy a politikusaink, a javunkat szolgálják, miattunk dolgozzanak. Ezek mást sem csinálnak, mint egymást basztatják, aminek mi polgárok isszuk meg a levét.

Szóval valahogy közeledni kéne egymáshoz. Közös célokat kitűzni és addig ütni az összes politikust, amíg azt nem csinálják, ami nekünk jó.

 

Nyilván az olyan ellenzékivel, aki örül annak hogy az országnak esetleg rosszul megy, hogy tudjon hahotázni hogy "na a kuvaorbán, meg a fidesz" azzal nem tudsz mit kezdeni. De nem mindenki hülye, meg hazaáruló a másik oldalon sem.

Szóval nem a főváros tehet arról, hogy Karácsony inkompetens. :)

 

Előzmény: fargo (479342)
pirate82 Creative Commons License 20 órája 0 0 479378

"Azt is tudni kell hogy a főváros lényeges jellemző bevételei nem futnak át a költségvetésen, vagyis abból az irányból például az iparűzési adó és a parkolás bevételeit nem akaszthatja meg gonosz szándékkal az égvilágon senki."

 

Ehhez azért kis kiegészítés ként mondanám, hogy a belvárosi parkolást főleg magáncégek bonyolítják. A nagy summa náluk landol, nem a városlakóknál.

 

Előzmény: Alex Raps (479338)
pirate82 Creative Commons License 20 órája 0 0 479377

"Miért nem szándéka egyik oldalnak sem (ismétlen egyiknek sem, sem a kormánynak, sem az ellenzékieknek) hogy a magyarok mindegyikének érdekében cselekedjenek ezen baromkodások helyett."

 

Mert az összes, mocskos hazaáruló, szemétláda. Mindnek vagyonelkobzás, kitoloncolás!

 

Talán az sem lenne fenékig tejfel jó világ, amit a Mi Hazánk hirdet, de azért én mégiscsak megnézném mit alkotnának azok a fiúk, lányok.

 

Előzmény: ismerőss (479337)
pirate82 Creative Commons License 21 órája 0 0 479376

"Aranyozott Trabantot épített csilliárdokból Lézer Jani és nincs tisztában ezzel a ténnyel."

 

Vagy ha tisztában is van, most mit mondjon? Hogy elbaszta? Olyat ezek nem szoktak mondani.

 

Előzmény: Alex Raps (479375)
Alex Raps Creative Commons License 21 órája 0 0 479375

Én meg arra akarok kilyukadni - csak sajnos sokadszorra sem megy át - hogy mivel jó alternatívája is lehetne éppen a gyakori indulások és a kiszámíthatóan pontos haladása miatt ezért az autók egy részéből és a busz megszűnése miatt a buszokról is átülnének erre a járműre az emberek és az asztán mindjárt nem lenne soha üres. Most meg hogy elbaszták, igazából nem lett még a régi önmagának sem komolyabb alternatívája mert csak annak örülnek a régi utasok, hogy végre van rajta klíma meg fűttés'. Aranyozott Trabantot épített csilliárdokból Lézer Jani és nincs tisztában ezzel a ténnyel.

Előzmény: fargo (479374)
fargo Creative Commons License 21 órája 0 0 479374

szerintem arra akart kilyukadni, hogy tán egy vonatnyi ember sem akar naponta szegedre menni...

 

kölök koromban napont 3 expressz vonat ment oda-vissza Zeg-BP között, mindegyiken 8-11 vagon volt, és általában meg is töltötték a zutasok. manapság 2-3 vagonnal jár ugyanez, nem is tudom naponta hányszor, jó esetben 2x

Előzmény: Alex Raps (479372)
fargo Creative Commons License 21 órája 0 0 479373

egy frászt :-)

Előzmény: Thiem elmeállapota (479371)
Alex Raps Creative Commons License 21 órája 0 0 479372

Az ilyen gyorsvasutak v. gyorsvillamosok és ide sorolom a HÉV-et is lényege az, hogy kötött pályán és gyorsan jutnak el agglomereciós távolságokon belül és ennek következtében aztán megfogyatkoznak az autók és a lusta "sárga" buszok a térségben, vagyis felgyorsul a közlekedés egésze. A gyorsvasút pedig nem attól gyors, hogy labor körülmények közt tud menni akár 160-nal is, hanem azért gyors, mert akadálymentesen és megbízhatóan (pontosan) közlekedve az átlagsebessége még a 60 km/h sem éri el. Viszont ezt csúcsidőben óránként legalább hat indítással. Az egy sínpáron, ha képbe jön egy öngyi - és az Alföldön minden hónapban van legalább két olyan hülye aki a vonat alatt akar mindenáron meghalni - akkor megáll a vonal egésze mint a szög. Nem késés van, hanem órákig tartó egy helyben állás. Ha van két sínpár akkor viszont csak pár perc késés lesz az állomásokon található kitérők miatt, amit a helyszínelést követő 1 órán belül abszolválni képes aztán rendszer. Szóval sok előnye van amiről fura hogy 2023-ban még szükséges érvelni. Kellett oda az új vasút csak VitézYnek kellett volna levezényelnie aztán mostanra nem járnának Hódmezővásárhely és Szeged között buszok.

Előzmény: Thiem elmeállapota (479369)
Thiem elmeállapota Creative Commons License 21 órája 0 0 479371

Én éltem Zalaegerszegen, meg néha most is előfordulok ott, szerintem az egy baromira döglött város ma is. 

Előzmény: keton (479370)
keton Creative Commons License 21 órája 0 0 479370

Megértem. Az én szívfájdalmam az, hogy tudom, hogy itt is lehetne jó világ (nyilván más karakterrel, mint nálatok :) ), tudom, hogy meg lehetne csinálni. Nem törvényszerű, hogy a főváros és környezete ott tart, ahol.

Előzmény: fargo (479363)
Thiem elmeállapota Creative Commons License 21 órája 0 0 479369

Jártál te már Hódmezővásárhelyen meg Szegeden? Óránként 3 vonat? Mi a bánatos fasznak?

Előzmény: Alex Raps (479368)
Alex Raps Creative Commons License 21 órája 0 0 479368

Éppen azért volt kár, mert egy pálya van. Ha lenne kettő akkor csúcsban lehetne óránként indítani akár 6 vonatot is és az alternatívája lenne a légi közlekedésen kívül gyakorlatilag bárminek. Igaz nem néztem még a menetrendet, de tudom előre hogy a csúcsban max. 3 vonat indul óránként és ezért bizony kurvára nem érte meg.  

Előzmény: Thiem elmeállapota (479366)
dokeee Creative Commons License 22 órája 0 0 479367

Faszom, épp kirúgtak a játszótérről. :)

Előzmény: Thiem elmeállapota (479366)
Thiem elmeállapota Creative Commons License 22 órája 0 0 479366

Szerintem bőven elég volt ott az a régi vonat is. Kár volt az egész miskulanciáért.

Előzmény: Alex Raps (479364)
fargo Creative Commons License 22 órája 0 0 479365

*3 perc alatt helyett...

Előzmény: fargo (479362)
Alex Raps Creative Commons License 22 órája 0 0 479364

"Ugyi egyrészt költségstop van, mert hogy recesszió fenyeget, másrészt meg Lézer úr sem a legalkalmasabb fazon a dologra."

A Hódmezővásárhely-Szeged útvonalra épített vasút amire olyan kibaszottul büszke, mutatja meg igazából az alkalmatlanságát. Az pedig az ellenéki oldal alkalmatlanságára mutat rá tökéletesen, hogy még mindig szóba sem hozták az egy sínpáros bénázás tényét. Az egysínpáros építés a mai világban valami olyan mint amikor a szekérre dongó motort szerelelnek. Elmaradott. ..és ezt folyton valamiféle haladásnak kommunikálja és egész komoly mennyiségű fotót csináltatott ehhez a lúzerkedéshez magáról a szerelvényekkel a háttérben. Komolytalan. Aztán ott van az a jó képességű Vitézy Dávid aki a Fidesznek valóban nagy reménysége lehetne, mert szakmailag valóban felkészült és agilis faszi és lecserélték erre a mindent erőből végig csináló lúzerre. Lézer Janit sokáig nem bírtam és a már megint nem.   

Előzmény: fargo (479362)
fargo Creative Commons License 22 órája 0 0 479363

Amúgy meg nem véletlenül oda telepedtem ahova, az ország Budapesttől tán legtávolabbi nyugati csücskébe. 

Itt azért kva jó világ van ám...

Előzmény: keton (479361)
fargo Creative Commons License 22 órája 0 0 479362

Ugyi egyrészt költségstop van, mert hogy recesszió fenyeget, másrészt meg Lézer úr sem a legalkalmasabb fazon a dologra.

 

De itt pl kezdenek újraindulni a korábban leállított projektek, a pógi Zegen megcsinálta az 50 éve halogatott, a belváros forgalommentesítését célzó melót, megreformálta a tömegközlekedést. Ettől függetlenül még mindig kva sok az autó Zegen, de megfigyelésem szerint a reggeli meg délutáni "dugót" (max 5-6 autó áll a lámpánál, 3 perc alatt sokszor 10 percbe is beletelik, míg átszeled a várost, vicc :-DDD) leginkább a helybéli sofőrök részleges forgalomképtelensége okozza. Hogy egy 20 másodperces zöldön csak 3 autó képes átslisszanni, az azért elég gáz. 

Előzmény: keton (479361)
keton Creative Commons License 23 órája 0 1 479361

Azzal van tele az egész sajtó hónapok óta, hogy minden ilyen beruházásnak még a tervezését is leállította Lézer úr. Ezeket nem lehet titokban csinálni, mert milliárdos témák még a tervezések meg engedélyeztetések is, nem hogy egy komplett stratégia lépcsőről lépcsőre való megvalósítása. Az, hogy átadnak egy 20 méteres bicikliutat, vagy villamosítanak 15km vasútvonalat, az nem ez a kategória. Budapest és környéke teljesen reménytelen helyzetben van, a kormány részéről látványos a magára hagyás (Gulyás kihátrált, Vitézy számkivetett lett, Fürjes teljesen más területen dolgozik, mást meg eddig se izgatott a téma a kormányban), Geri és bandája meg teljesen alkalmatlan kb még arra is, hogy bekösse a cipőjét magától.

Előzmény: fargo (479358)
keton Creative Commons License 23 órája 0 0 479360

Az individualizmussal igazad lehet. Annyira áthatja a gondolkodásunkat, hogy fizikai tényeket sem veszünk már figyelembe. Az autózásról is sokan gondolják úgy, hogy alapvető emberi jog, a probléma ott feszül, hogy a városokban, ahol sok autó koncentrálódik, egyszerűen nem fér el ennyi. Fizikailag. Nincs hová tenni a plusz parkolót, vagy a plusz sávokat, csak úgy lehetne ezt elérni, hogy a fél várost leromboljuk. De az amerikai barátaink már elvégezték ezt a kísérletet, mostanság kezdenek rájönni, hogy rendesen elqrták. :)

Előzmény: fargo (479353)
Alex Raps Creative Commons License 23 órája 0 0 479359

Itt fönt a Tükörhegy tetején a temetőnél áll meg az a busz, ami pár perc alatt eljuttat a Kelenföldi pályaudvaron a metróhoz és a metróval csak pár megálló a fehérvári úti piac. Csúcsforgalomban ha a cél csak az Alle v. a piac akkor így közlekedünk. Szóval helyesen dönteni például tudok. Viszont azt nem bírom amikor szocreál külsejű és beteges gondolkodású küldetéstudatos megmondóemberek akarják tűzzel-vassal elvenni tőlem a döntés jogát, mindenféle büntető intézkedések bevezetésével. Ezek közül leglátványosabb például a főforgalmú utak autómentesétése és dugódíj de még sorolhatnám. Mindkét dolog agyatlan és egyáltalán nincs pozitív hatása, mert a dugó egyenlő szmog és a dugó egy állandóvá vált.   

Előzmény: keton (479355)
fargo Creative Commons License 23 órája 0 0 479358

Azt azért tedd hozzá, hogy ott nem dolgozik ezen senki, ahol te látod meg tapasztalod, mert én meg látok ellenkező példákat is...

Előzmény: keton (479355)
fargo Creative Commons License 23 órája 0 0 479357

Jajám! :-DDD

Előzmény: Alex Raps (479354)
fargo Creative Commons License 23 órája 0 0 479356

Ezzel részben egyetértek, de keton is ilyesmit mondott: majd ha lesz értelmes alternatíva, akkor nem fog autóba ülni a pógár.

Egyelőre nincs, és rendszerszintű elbaxás miatt nincs.

 

Kölyökkoromban eszébe sem jutott senkinek a környezetemben, hogy komoly indok hiján autóba üljön a kisvároson belül. A kocsi garázsban volt, és csak akkor vették elő ha messzebbre mentek vagy nagyobb pakkot cuccoltak. Gyalog és tömegközlekedéssel elérhető volt minden, max 15-20 percen belül. Ma ugyanebben a városban meg anyuka simán beugrik a kocsiba ha suliba kell vinni a gyereket, aki amúgy is ott lenne 10 perc sétával. 

Előzmény: Alex Raps (479351)
keton Creative Commons License 23 órája 0 0 479355

Ebben teljesen egyetértünk. A normális megoldás olyan alternatíva nyújtása, ami alapján a polgár önmagától azt a döntést hozza, hogy neki jobb lesz, ha más módon közlekedik. Sőt, az amerikai progresszívok (mármint most nem a menthetetlen hülyékre gondolok, hanem akik gondolkodnak is) szerint az igazi szabadság az, hogy van választási lehetőséged a közlekedésben, és nem vagy az életedben rászorulva arra, hogy csak egy módon tudj közlekedni.

 

Sajnos a szegény országok sajátja, hogy ezt a fenti arányt úgy próbálják megteremteni, hogy nem az egyik oldalt bővítik, hanem kizárólag a másikat szűkítik. Szomorú, hogy jelenleg egyik oldalon sem, sem kicsiben, sem nagyban nem dolgozik senki azon, hogy ezeket a bizonyos alternatívákat valaha megteremtse. Ez itt a gond.

Előzmény: Alex Raps (479351)
Alex Raps Creative Commons License 23 órája 0 0 479354

Arcról lefolyó könnyek és izzadság nulla gravitáción? Az meg van? :D 

Előzmény: fargo (479346)
fargo Creative Commons License 23 órája 0 0 479353

A második bekezdéseddel egyetértek, erről beszéltél már.

 

A harmadikat nem osztom, szerintem a mai 50 alattiak szemében már nem olyan kádárista státuszszimbólum az autó, mint anno. Talán inkább amolyan "autóval járok, mert megengedhetem, semmi más nem érdekel, azonban mindenki kapja be" individualista attitüd, ami sajnos elharapódzott az egész világon.

Az 50 felettiek meg már kinőtték, egy bizonyos kor felett legtöbben nem adnak a státuszszimbólumokra. Már rájöttek, hogy badarság.

Előzmény: keton (479350)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!